رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1404/01/30 Saturday - 2025 19 April السبت ، 21 شوّال ، 1446
ساعت
1404-01-26 15:46 شماره خبر : 12138
یه مناسبت پاسداشت پدر شعر لری زاگرس؛

نخستین رویداد ملی شعر لری با عنوان «ایل احساس» به مناسبت گرامی‌داشت یاد و خاطره زنده‌یاد استاد فریدون داوری، شاعر حماسه‌سرای جنوب، در دانشگاه تهران با حضور شاعران برجسته کشور، فرصتی برای زنده نگاه داشتن میراث ادبی لری است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در آستانه فصل شکوفایی بهار و همزمان با زمزمه‌های جاودانه شعر و ادب، تالار علامه امینیِ دانشگاه تهران، میزبان نخستین رویداد ملی سلسله‌نشست‌های شعر لری با عنوان «ایل احساس» خواهد بود.

این مراسم، که به گرامی‌داشت یاد و خاطره زنده‌یاد استاد «حاج فریدون داوری»، شاعر حماسه‌سرا و آیینه‌دار فرهنگ لری اختصاص دارد، روز «دوشنبه اول اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴، ساعت ۱۹»، با حضور اساتید برجسته ادبیات، شاعران نام‌آشنای کشور و فرهیختگان عرصه فرهنگ و هنر برگزار می‌شود.

چراغی که خاموش نمی‌شود: نگاهی به زندگی و آثار استاد داوری

فریدون داوری، فرزند خلف دیار کهگیلویه و بویراحمد، نه تنها یک شاعر، که تندیسی از مقاومت فرهنگی بود. او که از نوجوانی با اشتیاقی آتشین به شعر و ادب روی آورده بود، با خلق آثاری در قالب‌های غزل، مثنوی، و دوبیتی، روح تازه‌ای در کالبد شعر لری دمید. اشعار او، آمیخته با سادگی بی‌ریا و لطافتی کم‌نظیر، همچون رودخانه‌ای خروشان از دل کوه‌های زاگرس جاری شد و بر گستره فرهنگ جنوب ایران تأثیری ماندگار گذاشت.

داوری، شاعری حماسه‌ساز و آیینی بود که در سروده‌هایش، رنج‌ها و شادی‌های مردمان دیارش را با زبانی گرم و صمیمی به تصویر کشید. او در عرصه‌های اجرایی و علمی نیز چهره‌ای پیشرو بود و حضورش در عرصه‌های فرهنگی، نقشی انکارناپذیر در پاسداشت هویت لری داشت. درگذشت این استاد بی‌بدیل در «اول آذرماه ۱۴۰۳»، نه تنها مردم کهگیلویه و بویراحمد، که تمام دوستداران شعر و ادب را در سوگ نشاند.

ایل احساس؛ هم‌نوایی فرهنگ و ادبیات لری

نشست «ایل احساس»، که به همت نهادهای فرهنگی و ادبی کشور ترتیب یافته، تنها یک مراسم یادبود نیست؛ بلکه جلوه‌گاهی از پیوند ناگسستنی شعر و هویت قومی است. در این رویداد، شاعران و ادیبان برجسته کشور، از جمله چهره‌های مطرح شعر لری و فارسی، به قرائت اشعاری در پاسداشت استاد داوری و همچنین بررسی ابعاد مختلف تأثیر شعر او بر ادبیات معاصر خواهند پرداخت.

تالار علامه امینی، واقع در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران، با فضایی آکادمیک و شکوهی تاریخی، به‌عنوان محل برگزاری این مراسم انتخاب شده است. این انتخاب، نمادی از پیوند دانشگاه و ادبیات بومی است و نشان‌دهنده اهمیت والای حفظ و ترویج گویش‌ها و فرهنگ‌های محلی در چارچوب هویت ملی ایران است.

دعوت از همه دوستداران فرهنگ و ادب

دبیرخانه این رویداد از همه علاقه‌مندان به شعر لری و فرهنگ اصیل ایرانی دعوت کرده است تا در این مراسم باشکوه حضور یابند. این گردهمایی، فرصتی است برای زنده نگاه داشتن یاد استاد داوری و همچنین شناخت بیشتر ظرفیت‌های شعر لری به‌عنوان بخشی غنی از میراث ادبی ایران.

سخن پایانی

استاد فریدون داوری رفت، اما آوازه اشعارش، همچون نسیمی در جنگل‌های بلوط زاگرس، همیشه در تارک فرهنگ این مرز و بوم خواهد وزید. نخستین رویداد ملی شعر لری «ایل احساس»، نه تنها ادای دینی به این شاعر بزرگ، که گامی بلند در مسیر احیای شعر بومی و تقویت پیوندهای فرهنگی ایران زمین است.

شرکت برای عموم آزاد است.

زمان: دوشنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴، ساعت ۱۹

مکان: تالار علامه امینی، کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران

کلیپ زیر را مشاهده کنید👇🏻؛

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار