رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/03/04 Sunday - 2025 25 May الأحد ، 27 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-03-03 00:05 شماره خبر : 13099
وقتی اسلحه بازیچه دست افراد ناآگاه می‌شود؟

شهروندان یاسوجی انتظار دارند که دستگاه قضایی و در رأس آن دادستان مرکز استان به‌عنوان مدعی‌العموم به مسئله تیراندازی‌های ممتد در شهر ورود کند و با قاطعیت در مقابل برهم زنندگان آسایش مردم بایستند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرهای مختلف آن چندین سال است که همچنان با مشکل چندین ساله وجود سلاح غیرمجاز مواجه است.

بازی با روان مردم با تیراندازی‌های بی‌هدف

 باید بدانیم کسانی که این سلاح‌های غیرمجاز را در اختیاردارند هم عروسی را برای مردم ناآرام کرده‌اند و هم باعث شده‌اند که مردم، شب‌های آرامشان را با ترس و دلهره از شنیدن صدای تیراندازی به صبح برسانند.

هرچند پلیس در تمام این سال‌ها تلاش‌های زیادی برای مهار وضعیت داشته است اما مردم خواستار آرامش بیشتر هستند.

وجود پرتعداد سلاح غیرمجاز در شهرهای مختلف کهگیلویه وبویراحمد و استفاده از آن در مراسم‌ها و مجالس و بعضاً برای به‌کارگیری در رفتارهای خودسرانه و غیرقانونی تسویه‌حساب‌های شخصی باعث شده که تمامی شهروندان از ادامه این شرایط مخالفت خود را رسانه‌ای کنند.

اسلحه روزی نماد عشایر بود

هرچند که داشتن اسلحه از قدیم‌الایام در میان اقوام عشایر و نیاکان یک رسم بوده و آن را جزئی از خانه و خانواده خود دانسته‌اند، اما با توجه به رشد فنّاوری و قانون‌مداری وجود این سلاح‌های گرام امروز بسیار نابخردانه بوده، ولی می‌بینیم که در این زمینه وجود سلاح‌های غیرمجاز و صداهای ناهنجار آن‌ها در شب باعث دلخوری و حتی ترس و کابوس برای بسیاری از شهروندان شده است.

رسم تیراندازی از قدیم‌الایام در بین عشایر وجود داشته و آن‌ها از اسلحه برای نگهداری از جان و مال خود در برابر راهزنان و حتی حیوانات وحشی استفاده می‌کردند و امروز نیز اسلحه‌هایی به‌عنوان مجاز و شناسنامه‌دار در اختیار برخی از عشایر کوچ رو و یا شهر رو نیز وجود دارد که بیشتر به‌عنوان یک نماد استفاده می‌شود.

صداهای دل‌خراش اسلحه در شب‌های یاسوج

متأسفانه در سال‌های اخیر وجود بیش‌ازاندازه سلاح‌های غیرمجاز که از طریق مرزها و به‌صورت غیرقانونی وارد کشور می‌شود و در دست جوانان دیده می‌شود، فضا را برای شهرهای استان ناامن کرده و هرروز شاهد تیراندازی ممتد حتی از طریق برخی سلاح‌های جنگی در معابر شهر یاسوج و روستاهای اطراف آن هستیم که سکوت شهر را شکسته و دلهره را بر جان شهروندان انداخته است.

در این راستا باید به این مسئله اشاره‌کنیم که سال‌هاست که مقوله نگهداری و حمل سلاح به چالشی لاینحل برای نظام‌های حقوقی مختلف و مجالس قانون‌گذاری جهان تبدیل‌شده است، اما آیا مقررات و قوانین مختلف دراین‌باره توانسته هدف قانون‌گذار را محقق سازد؟

استفاده و نگهداری از سلاح مانند بسیاری از موضوعات دیگر در نظام حقوقی کشورها جایگاه مختلفی دارد، با توجه به اینکه حمل و نگهداری سلاح می‌تواند امنیت اجتماعی و سیاسی کشور را با مخاطره روبه‌رو کند، کشورهایی هم هستند که همچون ایران این ریسک را نپذیرفته و نه‌تنها حمل و نگهداری سلاح را برای شهروند به‌عنوان یک حق محسوب نکردند، بلکه آن را در قوانین عادی خود جرم انگاری کرده‌اند.

در کشور ما حمل و استفاده از سلاح توسط افراد غیرنظامی نه‌تنها از سوی عرف تقبیح می‌شود؛ بلکه قانون‌گذار نیز در قوانین عادی آن را جرم انگاری کرده است.

جولان اسلحه غیرمجاز و بازی باجان مردم

قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز مشتمل بر ۲۱ ماده و ۷ تبصره در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ هفتم شهریورماه یک هزار و سیصد و نود در مجلس شورای اسلامی تصویب شد.

در ماده ۱۶۸ قانون مجازات اسلامی برای داشتن سلاح غیرمجاز آن ۶ ماه تا ۲ سال حبس در نظر گرفته‌شده است، اما تاکنون برای داشتن اسلحه کسی را حبس نکرده‌اند و فقط جریمه‌ای اندک دریافت و بلافاصله فرد را آزاد می‌کنند.

 لزوم ورود مدعی‌العموم به مسئله تیراندازی‌های شبانه

در همین راستا باید بدانیم که به‌طورکلی تیراندازی در مراسم و محافل موجب حوادث ناگواری شده است که باید راهکار مناسب و خردمندانه‌ای برای این بحران اجتماعی که دامن‌گیر آن هستیم ارائه شود. البته راهکارهای زیادی پیشنهادشده اما انتظار از نیروی انتظامی و قوه قضاییه به‌عنوان متولیان امنیت جامعه این است که راهکارهای اصولی پیش گیرند و افراد خاطی را به جد تحت تعقیب قرار دهند.

حال مردم و شهروندان یاسوجی انتظار دارند که دستگاه قضایی و در رأس آن دادستان مرکز استان به‌عنوان مدعی‌العموم به مسئله تیراندازی‌های ممتد در شهر ورود کند و با قاطعیت در جلوی این برهم زنندگان آسایش مردم بایستند و نیروهای نظامی و انتظامی نیز با شناسایی این افراد درس خوبی به آنان بدهند.

هرچند که طرح رعد قضائی توانسته سد محکم و استوار در جلوی ارازل و اوباش باشد، می‌طلبد که دستگاه قضایی مخلان امنیت و آرامش مردم در شب و روز و حتی در مجلس عزا و شادی را شناسایی کند و با برخورد محکم با آنان جلوی این بدعت‌های نابخردانه را بگیرد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار