
تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مردم در حاشیه شهرها و روستاها در «حلبی آباد» و یا خانههای کاهگلی و ناایمن زندگی میکردند ولی بعد از انقلاب شاهد جهش بزرگی در بهسازی و مقاومسازی منازل مسکونی در شهرها و روستاها بودیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی«صبح زاگرس» مسکن همواره یکی از مهمترین نیازهای بشری است لذا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی مردم در بدترین شرایط در حلبی آبادها زندگی میکردند که این مهم همواره باعث بروز مشکلات اساسی برای مردم شده بود.
توجه به تأمین مسکن مناسب قبل از انقلاب اسلامی تنها در دست عدهای سرمایهگذار بود که توسط درباریان و اطرافیان شاه مدیریت و سرمایهگذاری میشد و در این بین مردم در شهرها در حلبی آبادها و در روستاها در خانههای کاهگلی و گچ وسنگی در بدترین وضعیت بهداشتی زندگی میکردند.
باتوجه به عمق محرومیتها و نداشتن برنامه توسعهای برای ساخت مسکن توسط رژیم پهلوی این مهم همواره مورد مغفول واقع شده است که متأسفانه باعث افزایش حجم «حلبی آبادها» در حاشیه شهرها شده است.
با پیروزی انقلاب اسلامی، مسکن به عنوان یکی از مهمترین برنامههای دولتهای مختلف از ابتدای انقلاب اسلامی تا به امروز بوده است لذا در تمامی دولتها این مهم همواره مورد تأکید قرار گرفته است که کم و زیاد داشته است ولی هرگز این چرخه و نیاز مردم به مسکن قطع نشده است.
بعد از انقلاب اسلامی بحث مقاومسازی مسکن در شهرها و روستاها بر مبنای اصول درست مهندسی پایهگذاری شد که نقش مهمی در کاهش حجم میزان خسارتهای ناشی از زلزله داشت.
طی چهار دهه گذشته، برنامههای متعددی در این حوزه اجرا شده که هر یک در زمان خود، دستاوردها و چالشهایی به همراه داشتهاند. از طرحهای منطقهای گرفته تا پروژههای عظیمی همچون مسکن مهر و نهضت ملی مسکن، طرحهای هادی روستایی طرحهای مقاومسازی واحدهای روستایی و شهری صورت گرفته است.
با اجرای این طرحها؛ تلاش شده است که رؤیای خانهدارشدن برای میلیونها ایرانی به واقعیت تبدیل شود. اگرچه در حوزه مسکن مهر و نهضت ملی مسکن، توفیق آنچنانی را در شهرهای کهگیلویه و بویراحمد شاهد نبودهایم و هر کدام از این طرحها با چالشهای متعددی مواجه بوده، اما در حوزه مسکن روستایی شاهد توفیقات بیشتر و بهتری بودهایم.
در چند سال گذشته در استان کهگیلویه و بویراحمد به خصوص در شهرستانهای محروم این استان تحولات اساسی در حوزه بهسازی و مقاومسازی مسکن از سوی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در شهرستان باشت صورت گرفته است.
علیحسین افراخته در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس گفت: مقاومسازی مسکن روستایی یکی از اصلیترین اولویتهای بنیاد مسکن در طی سالهای اخیر بوده است که از سال ۸۴ طرح مقاومسازی مسکن روستایی در کل کشور شروع شده است.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان باشت بیان کرد: تاکنون دو هزارو ۱۳۵ واحد مسکونی در ۱۱۵ روستای این شهرستان بهسازی و مقاومسازی شده است، سال گذشته ۷۷۷ میلیارد ریال تسهیلات برای ساخت ۲۲۲ واحد مسکونی در مناطق مختلف روستایی این شهرستان به متقاضیان پرداخت شده است.
افراخته مطرح کرد: متقاضیان برای نوسازی و بهسازی مسکن خود در روستاهای شهرستان میتوانند تسهیلات ساخت را دریافت کنند، برای مقاومسازی هر واحدهای مسکونی فرسوده روستایی سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات با بازپرداخت پنج درصد و ۲۰ ساله پرداخت شد.
وی افزود: میزان تسهیلات مقاومسازی در سالجاری افزایش مییابد ۲۲۱ متقاضی مسکن روستایی امسال برای دریافت تسهیلات چهار میلیارد ریالی به بانک عامل معرفی میشوند.
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی باشت گفت: عمده مشکل اساسی در شتاب بخشی مقاومسازی واحدهای روستایی این شهرستان عدم پرداخت تسهیلات و معوقات بانکی از سوی برخی روستائیان است، تداوم این روند موجب شده بانکهای عامل سختگیری زیادی برای پرداخت تسهیلات مورد نظر در این بخش و حتی شمار کاهش مراجعهکنندگان را داشته باشد.
وی بیان کرد: نهادینه کردن مشارکت مردم برای مقاومسازی واحدهای مسکونی و تلاش برای حل مشکل ضمانتهای بانکی لازم و ضروری است، توجه به کیفیت ساخت بناها در بحث اقتصاد مهندسی و قیمت تمام شده بنا نیز از اهمیت خاص خود برای ساکنان برخوردار است.
افراخته، مقاومسازی اماکن روستایی را مؤثرترین اقدام در جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها عنوان کرد و گفت: ترویج مقاومسازی و افزایش آگاهی روستائیان برای بالا بردن کیفیت واحدهای مسکونی از اهداف اصلی بنیاد مسکن بوده که در این راستا، مشارکت دهیاران و خود روستاییان نیز بسیار مؤثر است.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- تجلیل از پرچمداران جبهه علم در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- شمیم عطر رضوی در شهر ممبی
- بازی با روان مردم با تیراندازیهای ممتد شبانه
- گرامیداشت سوم خرداد در لیکک
- سیاستبازی روی کوه؛ بازی که دیگر خریدار ندارد
- جوانان از سیاسیکاری و فامیلگرایی به ستوه آمدهاند
- وقتی بیتکوین برق یاسوج را میبلعد
- فتح خرمشهر معجزه خداوند بود
- سوم خرداد فتح ارزشها بود
- «آتش بیار» این معرکه کیست
- مسئولان پاسخ دهند؛ سرنوشت پروژه مختار چه شد؟
- دستهای پنهان در بلاتکلیفی زمینهای تأمین اجتماعی؟
- مهار آتش سوزی در منطقه «گودبن» بهمئی
- فتح خرمشهر، نماد اراده الهی و عزت ایران
- وعده دو روزه برای رفع قطعی آب پاتاوه
- وعدههای پوچ، دردهای بیدرمان!
- ایجاد شهری مدرن با هویت محلی در کهگیلویهوبویراحمد
- چوپانی که گلهاش به خاطر پلنگ دوچندان شد!
- استقبال ۵۰ نفره بدون حضور محمد بهرامی+ تصاویر
- پایان یک رویای تلخ؛ مدارس سنگی رفتند
- دامداران باشتی نگران؛ واکسن تبمالت به موقع میرسد؟
- یادواره ۳۲ شهید دهستان امامزاده جعفر در گچساران
- محصولات روی زمین مانده؛ مسئولان باشت کجایند؟
- سایه سنگین کمبودها بر پارک بانوان یاسوج
- پیروزی خرمشهر؛ سند جاودان اقتدار ایران اسلامی
- ماینرها؛ بلعندههای انرژی یا طلای دیجیتال؟
- سرکشی شبانه در سیسخت برای استقبال از تاجگردون
- فتح خرمشهر ثمره مقاومت بود، نه سازش
- دستاورد ١٢ ساله اکبری در شورای شهر چیست؟
- شاهنامهخوانی و بزرگداشت فردوسی در یاسوج+ تصاویر
- دیدار فرمانده سپاه فتح و نماینده رهبر انقلاب
- موکب جدید اربعین در گچساران کلنگزنی شد+ تصاویر
- مشاهده بیشتر