رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1404/01/13 Wednesday - 2025 02 April الأربعاء ، 4 شوّال ، 1446
ساعت
1404-01-12 12:35 شماره خبر : 11838
یادداشت؛

۱۲ فروردین به عنوان یک روز تاریخی، فرصتی برای تأمل در مسیر طی شده و آینده‌ای که در پیش است، به شمار می‌آید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ ۱۲ فروردین، روز جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یکی از روزهای مهم و تاریخی در تقویم کشور شناخته می‌شود. در این روز در سال ۱۳۵۸، مردم ایران با شرکت در یک رفراندوم، به نظام جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند. این رویداد به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن ۱۳۵۷ و سقوط رژیم پهلوی رخ داد.

در این رفراندوم، مردم به دو گزینه «جمهوری اسلامی» و «مشروطه» رأی دادند. نتیجه این رأی‌گیری نشان‌دهنده تمایل مردم به ایجاد یک نظام سیاسی جدید بر اساس اصول اسلامی و مردمی بود. با بیش از ۹۸ درصد رأی مثبت به جمهوری اسلامی، این نظام به‌طور رسمی تأسیس شد و امام خمینی به عنوان رهبر آن معرفی شدند.

روز جمهوری اسلامی نه تنها نماد اراده و خواست مردم ایران برای تعیین سرنوشت خود است، بلکه به عنوان یک روز ملی، فرصتی برای تجدید نظر در اصول و ارزش‌های جمهوری اسلامی و تأکید بر اهمیت مشارکت مردم در فرآیندهای سیاسی و اجتماعی کشور به شمار می‌آید.

این روز همچنین یادآور چالش‌ها و دستاوردهای جمهوری اسلامی در طول سال‌هاست. از یک سو، این نظام با چالش‌های داخلی و خارجی متعددی روبرو بوده و از سوی دیگر، تلاش کرده است تا اصول اسلامی و عدالت اجتماعی را در جامعه پیاده‌سازی کند.

در نهایت، ۱۲ فروردین به عنوان یک روز تاریخی، فرصتی برای تأمل در مسیر طی شده و آینده‌ای که در پیش است، به شمار می‌آید. این روز به مردم یادآوری می‌کند که مشارکت فعال در امور کشور و حفظ ارزش‌های جمهوری اسلامی، مسئولیتی است که بر عهده همه شهروندان است.

ر 12 فروردین مردم ایران نشان دادند جمهوری اسلامی شکل نوینی از نظامهای حکومتی است که تلاش می کند با الهام از قوانین و تعالیم نجات بخش اسلام الگوی زندگی جدیدی درعرصه اجتماعی و سیاسی بشر امروزی ارائه دهد تا بر اساس آن نیازهای مادی و معنوی انسان توئمان فراهم شود. 


از نظام جمهوری به «حکومت مردم بر مردم» تعبیر می شود و «جمهوریت» در نظام حکومتی نشان دهنده نقش مردم در تشکیل و استمرار آن است به طوری که مردم با حضوردر صحنه‌های مختلف علاوه بر مشارکت در تعیین سرنوشت خویش خواسته‌های خود را از حکومت مطالبه می‌کنند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار