رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/03/04 Sunday - 2025 25 May الأحد ، 27 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1403-04-01 10:10 شماره خبر : 5183

نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته در شهرستان‌ها و بخش‌های مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته در شهرستان‌ها و بخش‌های مختلف استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد که متن خطبه‌ها به شرح زیر است:

امام‌جمعه گچساران:

نامزدهای انتخابات اخلاق سیاسی را رعایت کنند

حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید عنایت هاشمی منش، امام‌جمعه گچساران ظهر امروز در خطبه‌های نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته ضمن دعوت نمازگزاران به رعایت تقوای الهی با اشاره به مناسبت‌های این هفته اظهار کرد: در آستانه اجلاسیه بزرگ 390شهید شهرستان گچساران قرار داریم و به روان پاک همه شهدا درود ، سلام‌وصلوات می‌فرستیم و از همه عزیزانی که در طول این چند ماه اخیر برای برگزاری باشکوه این اجلاسیه در حال تلاش هستند، صمیمانه تقدیر و تشکر می‌کنم.

وی افزود: شهدا جان خود را درراه عزت و اقتدار نظام اسلامی فدا کردند و از همه اقشار مختلف مردم دعوت می‌کنم که حضوری باشکوه در این اجلاسیه داشته باشیم چراکه این ما هستیم که نیازمند سبک زندگی باعزت و سیره شهدا در ادامه مسیر زندگی‌مان هستیم و شهدا به همه ما درس خوب انتخاب کردن را دادند.

امام‌جمعه گچساران گفت: همه ما به مجلس شهدا نیاز داریم و شهدا درس دفاع از حق و مبارزه با باطل را به ما یاد دادند. نکته دیگر در آستانه انتخابات ریاست جمهوری هستیم و انتخابات حماسه حضور مردم است و مردم در هرزمانی که نیاز بوده در عرصه‌های مختلف انقلاب اسلامی وارد میدان شدند.

حجت‌الاسلام هاشمی منش تصریح کرد: مشارکت بالا در انتخابات امنیت کشورمان را تضمین می‌کند و برکات زیادی برای کشورمان به همراه خواهد داشت. مشارکت بالا موجب استحکام و اقتدار نظام اسلامی می‌شود اگرچه حضور پرشور مردم در انتخابات مانع اجرای توطئه‌های دشمنان می‌شود بنابراین اگر دشمنان تاکنون در مقابل اراده ملت بزرگ ایران اسلامی ناکام بوده‌اند به همین درصحنه بودن مردم برمی‌گردد.

خطیب جمعه گچساران در ادامه اظهار کرد: در انتخاب فرد اصلح مردم باید به گفتمان امامین انقلاب توجه کنند مردم کسی را انتخاب کنند که امانت‌دار مردم ، انقلاب و بیت‌المال باشد و درعین‌حال یک انسان قوی باشد و ایران قوی را بسازد، کسی که برای رسیدن به شعار ما می‌توانیم از ظرفیت‌های کشورمان به‌خوبی بهره ببرد.

وی افزود: مسئله تقوای انتخاباتی و سیاسی بسیار حائز اهمیت است و باید مواظب باشیم و در این ایامی که تبلیغات انتخاباتی و مناظرات انتخاباتی برگزار می‌شود باید اخلاق سیاسی و اسلامی رعایت شود چراکه نظام اسلامی برمبنای مردم‌سالاری دینی است. اخلاق از ارکان جمهوری اسلامی است و متأسفانه برخی افراد از اخلاق اسلامی دور می‌شوند و کاندیدایی که خودش و یا مشاورانش و یا طرفدارانش بابی اخلاقی رقیب را به رگبار توهین، تهمت و بدگویی می‌بندد؛ پس بدانید که به دنبال فریب افکار عمومی است و مردم باید مراقب باشند و برخی از این نامزدهای انتخاباتی هنوز به کرسی ریاست جمهوری ننشسته همه‌چیز را به خارج گره می‌زنند.

امام‌جمعه گچساران گفت: یادمان نرفته است که برخی‌ها آب خوردن مردم را به خارج گره‌زده بودند این‌ها هم همین‌گونه حرکت می‌کنند و با اظهاراتشان دشمن‌ شادکن می‌شوند. در همین دوره سه‌ساله ریاست شهید آیت‌الله رئیسی بسیاری از کشورها برای ارتباط با جمهوری اسلامی صف‌کشیده بودند و متأسفانه برخی‌ها امروز حرف‌های نگران‌کننده‌ای می‌زنند درحالی‌که جمهوری اسلامی در عالم باعزت است.

حجت‌الاسلام هاشمی منش تصریح کرد: امروز جمهوری اسلامی به‌عنوان الگوی مقاومت و عنصر مؤثر در جهان حرف‌های فراوانی برای گفتن دارد. هفتم تیرماه سالروز شهادت شهید بهشتی است که از اول تا هفتم این ماه به‌عنوان هفته قوه قضاییه نام‌گذاری شده است. شهید بهشتی در تاریخ معاصر مظلوم بودند و برای برقراری عدالت تلاش‌ها کردند و یکی از مهم‌ترین وظایف قوه قضاییه اجرای عدالت در جامعه است که محصولش آسایش و آرامش برای ملت می‌شود.

خطیب جمعه گچساران در ادامه اظهار کرد: نباید خدای‌ناکرده عملکرد قضات انقلابی به خاطر برخی کوتاهی‌ها زیر سؤال برود و باید مراقب باشیم و نقش‌آفرینی دستگاه قضا در آسیب‌های اجتماعی بسیار حائز اهمیت است و یک مطالبه جدی از نگاه مردم خواهد بود.

وی در پایان افزود: هفته صرف جویی در مصرف آب است و لذا لازم است مردم هم نسبت به‌صرفه جویی این منابع باارزش توجه کافی را داشته باشند.

امام جمعه موقت چرام:

نیازمند حضور گسترده و انتخاب اصلح در انتخابات هستیم


حجت‌الاسلام‌والمسلمین مجتبی فرهمند در خطبه‌های نمازجمعه این هفته شهر چرام گفت: حقیقت غدیر و معرفی حضرت امیرالمؤمنین علیه‌السلام به‌عنوان ولی‌امر امت اسلامی جانشین پیغمبر یکی از نعمت‌های بزرگ خداوند متعال است؛ یعنی همچنان که خود اصل نبوت و رسالت منت الهی و نعمت بزرگ الهی است ولایت حضرت امیرالمؤمنین هم طبق فرمایش امام هادی علیه‌السلام در زیارت جامعه کبیره یک نعمت بزرگ و یک منت الهی‌ست.

امام‌جمعه موقت چرام با بیان اینکه مسئله غدیر مسئله ایجاد یک شاخص و معیار و میزان است، غدیر یک مسئله فقط شیعی نیست متعلق به همه انسان‌ها و ملت‌هاست چون به معنای حاکمیت عدل و حاکمیت فضیلت و حاکمیت ولایت الله است، افزود: مسئله غدیر طبق نص صریح قرآن در سوره شریفه مائده مایه یأس کفار و دشمنان دین است.

وی با بیان اینکه انتخابات حماسه حضور مردم و معجزه‌ای حضور مردم بن‌بست شکن و افق گشاست تحقق این حماسه با دو شرط حضور حداکثری و انتخاب اصلح ضامن قدرت بیش‌ازپیش و پیشرفت انقلاب اسلامی است، عنوان کرد: تمام تلاش دشمن و شبکه‌های رسانه‌ای آنها معطوف به یک نکته هست و آن دم حضور آحاد ملت پای صندوق‌های رأی است؛ لذا حضور حداکثری و گسترده در انتخابات نشانه‌ای آشکار از استحکام پایه‌های مردم‌سالاری دینی در جمهوری اسلامی است.

فرهمند ادامه داد: شرکت گسترده در انتخابات می‌تواند همچون سنگری مستحکم سرنوشت ملت و کشور را از هر آسیبی مصون سازد.

وی با بیان اینکه بعد از مقوله حضور حداکثری در انتخابات نوبت به انتخاب اصلح است و این سؤال پیش می‌آید که به چه کسی رای بدهیم، گفت: باید در انتخابات نگاهمان به معیارهای اصیل انقلاب اسلامی آموزه‌ها و ارزش‌های دینی و نظام فکری امامین انقلاب باشد و ببینیم که عملکرد و سابقه کدام یک از نامزدهای ریاست جمهوری نزدیک به امامین انقلاب است و برای پیشرفت ایران اسلامی وشکل گیری  ایران قوی به آن رای بدهیم .

خطیب موقت جمعه چرام با اشاره به اینکه هفته قوه قضائیه و شهادت شهید مظلوم بهشتی و ۷۲ نفر از یاران باوفایش به دست منافقین کوردل را در پیش داریم، بیان کرد: ضمن تبریک این هفته خدمت همه عزیزان و دست‌اندرکاران قوه شریف قضاییه در شهرستان خصوصاً قضات و دادستان محترم و ساعی و انقلابی که امروز امنیت و آرامش در شهرستان را مرهون زحمات این عزیزان هستیم.

فرهمند افزود: وسوسه مال و مقام و ریاست حتی در علوی‌ترین حکومت تاریخ یعنی حکومت خود حضرت امیر هم کسانی را لغزاند پس خطر بروز این تهدید در جمهوری اسلامی هم هرگز بعید نبوده و نیست و این ایجاب می‌کند که دستگاهی کارآمد با نگاهی تیزبین و رفتاری قاطع در قوای سه گانه حضور داشته باشد و به معنای واقعی با فساد مبارزه کند، این مبارزه نیازمند انسان‌هایی با ایمان و جهادگر و پاکدست با دل‌های نورانی‌ست که الحمدالله در قوه قضاییه خصوصاً در شهرستان چرام از این انسان‌ها کم نداریم و به خاطر وجود آنها خداوند سبحان را شاکریم.

امام جمعه دهدشت:

اطرافیان نامزدها را ببینید و اصلح را انتخاب‌ کنید

خطیب نماز جمعه دهدشت در خطبه‌های نماز جمعه عبادی سیاسی این هفته ضرورت رعایت تقوای سیاسی تأکید کرد و گفت: در انتخابات مراقب تخریب‌های ناصواب از روی قاعده حب و بغض باشیم. برای اینکه کاندیدای خود را معرفی کنیم تخریب دیگران اتفاق نیفتد تقوای سیاسی ایجاب می‌کند خصوصیات کاندیدای خود را بیان و از توهین و تخریب دیگری پرهیز کنید.

 و با اشاره به اینکه غدیر باید با عظمت برگزار شود افزود برای غدیر هزینه کنیم دادن یک طعام برای غدیر به مثابه دادن طعام به همه انبیاست. چون غدیر روز ابلاغ مهمترین رسالت یعنی ولایت علی ابن ابیطالب است در غدیر فرشتگان اذن می‌گیرند برای اینکه این روز را در زمین گرامی بدارند.

 وحدانی فر انتخابات را حماسه حضور خواند و با بیان اینکه این حماسه بت‌شکن و افق گشا اس، تصریح کرد: انتخابات افق‌های فراوانی برای ما باز می‌کند حضور حداکثری بت قدرت استکبار را می‌شکند. رئیس جمهور باید بتواند مدیریت راهبردی داشته باشد مشارکت بالا و انتخاب صحیح دو بال این راهبرد است.

 امام جمعه دهدشت با تاکید بر اینکه اطرافیان نامزدها را ببینید و اصلح را انتخاب کنید خاطرنشان کرد: ببینید اطرافیان کاندیداها چه کسانی هستند صف‌بندی را ببینید همان‌ها که تا دیروز می‌گفتند شرکت نمی‌کنیم امروز دارند بداخلاقی رقم می‌زنند مراقب باشیم.دشمن دنبال تفکر برجام در کشور است برجامی که مرده بود برخی جنازه‌اش را از قبر بیرون کشیده و بر آن گریه می کنند.

  وحدانی‌فر خطاب به کسانی که نسبت به صلاحیت نامزدها حرف‌هایی دارند، ادامه داد: اگر شما امروز تریبونی در اختیار دارید و اینطور سخن می گویید به برکت انقلاب و خون شهداست برخی نمی‌دانند چه ضلالتی برای کشور بوجود آوردند از چه دفاع می کنید؟ از ننگین‌ترین معاهده تاریخ؟ وی ادامه داد: امام فرمود امریکا اسلحه و ادوات نظامی نمی‌آورد آمریکا بواسطه دست نشانده‌هایش نفوذ می‌کنند.

 وی با تاکید بر اینکه رئیس جمهوری می‌خواهیم که تمرکز بر مسائل کشور داشته باشد فعال و خستگی‌ناپذیر و فسادستیز باشد ادامه داد: رسانه‌های جیره‌خوار که بر انتخابات می‌تازند مشکلشان این است که در سه سال گذشته شهید رئیسی جلوی پول‌های حرام را گرفت اینها مشکلشان با فکر سیاسی نیست با اسلام مشکل دارند.

 وحدانی فر به حرکت یکی از مشاوران نامزدهای ریاست جمهوری بر روی آنتن زنده تلویزیونی اشاره کرد و ابراز داشت: مایه تأسف بود از رسانه ملی حرکت‌های زشت دیدیم. قباحت دارد در رسانه ملی میکروفن رسمی را پرت کند وطرفداران یک جریان فکری اخم به چهره‌شان نمی‌آید! این لجن پراکنی باید جمع شود کاندیدا افرادی همراه خود بیاورند که بداند تریبون متعلق به نظام است.

 وی با بیان اینکه صداوسیما وظیفه دارد کسانی که آمار دروغین می‌دهند را به مردم معرفی کند، گفت: برخی مردم واقعیت‌ها را نمی دانند الحمدلله صدا و سیما این دور مناظرات را تخصصی برگزار کرده است.

  وحدانی‌فر با گرامیداشت هفته قوه قضائیه گفت: قوه قضاییه در بررسی پرونده‌ها نشان داد برایش فرقی نمی‌کند انسان مفسد در چه جایگاهی است با او برخورد می کند به او افتخار می‌کنیم. قوه قضاییه نمی‌هراسد امروز قوه قضائیه شورای نگهبان و سپاه و نهاد امامت جمعه نوک پیکان حمله دشمن اند.

امام جمعه لیکک:

صحنه انتخابات صحنه کربلا است

حجت‌حجت الاسلام والمسلمین اسماعیل صلواتی امام جمعه لیکک از دیدگاه قرآن شرکت کردن در امور سیاسی را یکی از ویژگی مومنین واقعی و حقیقی دانست و گفت: شرکت در امور سیاسی و اجتماعی در معیت پیامبر و امام که ولی خدا هستند امر جامعی که در قرآن کریم است.

صلواتی گفت: سیاست همه مسائل جمعی نظام اسلامی را شامل می‌شود و از جمله مصادیق این امر جامع نماز جمعه، نماز عیدین، راهپیمایی‌ها، جهاد، دفاع از اسلام و حمایت از تمامیت ارضی کشور است. یعنی مومنان حقیقی هم اعتقاد به خدا و پیامبر دارند و هم هم در مسائل جمعی حضور دارند و بدون عذر صحنه اجتماع را ترک نمی‌کند و در صحنه‌های اجتماعی و سیاسی بهانه‌گیری نمی‌کند.

 خطیب نماز جمعه لیکک گفت:  امروز ولایت فقیه مشمول حکم آیات الهی است که برای صیانت و حمایت از اسلام، قرآن، عترت و نظام اسلامی همه را به شرکت در انتخابات فرا می‌خواند. پس بر اساس آیات الهی حضور همگان واجب و لازم است.


وی گفت: هر کس امروز مدعی ایمان به الله و رسول الله و مولا علی است این ایمان در میدان عمل مشخص می‌شود و میدان عمل امروز میدان جهاد، میدان انتخابات و میدان راهپیمایی‌ها است. 


صلواتی افزود: هر کس امروز آرزو می‌کند که کاش در رکاب رسول خدا و مولا علی و امام حسین بود تحقق این آرزو به این است که امروز در رکاب امام خامنه‌ای باشد.

امام جمعه لیکک با تاکید بر پیروی از ولایت فقیه گفت: هر کس امروز در رکاب ولایت فقیه باشد از همان ثواب‌های مجاهدان و رزمندگان بدر، احد، خندق، خیبر، صفین‌، نهروان و جمل برخوردار می‌شود چون این نظام مقدس جمهوری اسلامی ثمره و میوه بعثت و غدیر عاشوراست.

صلواتی صحنه انتخابات را صحنه کربلاست معرفی کرد و افزود: هر کس در انتخابات شرکت می‌کند و رای می‌دهد در واقع این رای در حمایت از این نظام توحیدی و ولایی است حقیقتاً امروز بزرگترین، ارزشمندترین عمل صالحی که در پرونده ما ثبت و ضبط می‌شود همین حمایت از نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است که  با شرکت در انتخابات حاصل می‌شود.

امام جمعه لیکک گفت: انتخابات حماسه حضور مردم است، معجزه حضور مردم، بن‌بست شکن و افق گشاست این حماسه با دو شرط مشارکت بالا و انتخاب خوب محقق می‌شود.

وی مشارکت بالا را  باعث اعتبار کشور دانست و گفت: مشارکت در انتخابات اعتبار و اقتدار کشور را افزایش می‌دهد و باعث ناامیدی دشمن و مانع از تعرض دشمن می‌شود.

خطیب جمعه لیکک گفت: مشارکت در انتخابات باعث وحدت ملی است و این اتحاد ملی باعث امنیت کشور می‌شود ایران قوی مشارکت در انتخابات است.

صلواتی با تاکید بر توانایی نامزدها گفت: ببینیم چه کسی به ملاک‌های انقلاب نزدیک‌تر است توانایی کار در جهت ملاک‌های انقلاب را دارد خوب ببینیم چه کسی فعال و پرکار و اهل خدمت شبانه روزی و مردمی و معتقد به مبانی انقلاب و باهوش و مبتکر است او را انتخاب کنیم.

وی یکی از آسیب‌ها و دام‌های انتخابات را دو قطبی سازی‌ها دانست و گفت: در ذات انتخابات دو قطبی نهفته است اما ما یک دو قطبی درست و حقیقی داریم و یک دو قطبی کاذب وجود دارد، دو قطبی حقیقی و واقعی، دو قطبی انقلابی و غیر انقلابی، که همان دو قطبی حق و باطل است که به صورت اسلام و کفر، ایمان و نفاق، نور و ظلمت، هدایت و ضلالت، صدق و کذب،  عدل و ظلم، عزت و ذلت، صلاح و فساد، تقوا و فجور، معروف و منکر، مستضعفین و مستکبرین و  مقاومت و تسلیم به اسلام ناب محمدی و اسلام آمریکایی متجلی است.

صلواتی گفت: در ایران اسلامی یک دو قطبی وجود دارد و آن دو قطبی انقلاب و استکبار است که کاتبه ملت ایران انقلابی و علاقمند به نظام اسلامی هستند اما در مقابل این دو قطبی‌های حقیقی یک دو قطبی غلط و پدیده دو خودبه‌سازی هم وجود دارد که هدفشان ایجاد انحراف در فکر و اندیشه و محاسبات و اراده و تصمیم و مواضع رفتار ماست ریشه این قطبی سازی‌ها در صدر اسلام با دو قطبی شیعه و سنی و عرب و عجم شکل گرفت و امروز راهبرد اصلی دشمن هم ایجاد دو قطبی کاذب و دروغین می‌باشد.

امام جمعه لیکک به دو قطبی سازی توسط بنی‌صدر و احمدی‌نژاد اشاره کرد و گفت: در گذشته دیدیم که بنی صدر و احمدی نژاد دو قطبی ایجاد کردند، دو قطبی چپ و راست، دو قطبی تندرو و میانه رو، دو قطبی نظام و مردم  دو قطبی موافق مذاکرات و مخالف مذاکرات، دو قطبی اصولگرا و اصلاح طلب، تکلیف و نتیجه و آرمان و واقعیت ها همه دو قطبی‌های غلطی است که در طول این چهل و چند سال گذشته همواره بوده است .

وی گفت: در انتخابات جدید هم شاهد هستیم که چند دو قطبی سازی بالاخص در درون جبهه انقلاب صورت می‌گیرد دو قطبی سازی توسعه و عدالت، کارنامه و برنامه، صالح مقبول و اصلح مقبول از همین نوع دو قطبی‌های دروغین و کاذب است که هیچ کدام از این دوگانه انگاری‌ها در منظومه فکری رهبر حکیم انقلاب نیست.

 صلواتی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: از منظر رهبر حکیم انقلاب ما هم توسعه محوریم و هم عدالت محور که فرمودند: نه عدالت بدون پیشرفت مطلوب است و نه پیشرفت بدون عدالت و می‌بینیم که این دو قطبی سازی‌ها به نحوی عملگرایی می‌انجامد در حالی که یکی از مطالبات رهبر حکیم انقلاب از مسئولان کشور مرد میدان بودن، مرد عمل بودن، مسئولیت پذیر بودن و روحیه پیگیری در کارها داشتن و مدیریت انقلابی و جهادی است.

وی گفت‌: امروز مدیر قوی و اقتصاد قوی لازمه پیشرفت همه جانبه کشور است، در حالی که جبهه انقلاب درگیر این دعواهای بی‌حاصل است رقیبی هست که با صراحت می‌گوید من تخصص ندارم و او نه برنامه دارد و نه کارنامه دارد اما جبهه انقلاب با دو قطبی سازی کارنامه و برنامه دارد خودزنی می‌کند.
صلواتی گفت: همه باید بیدار شویم ما در پیچ تاریخی هستیم در طرف درست تاریخ ایستاده‌ایم نزدیک قله هستیم در این شرایط حساس فرصت آزمون و خطا وجود ندارد برنامه هم تا وارد مرحله اجرا شود نمی‌توان آن را ارزیابی کرد لذا باید به سوابق و عملکردها توجه کرد. پس ما برای عرصه اجرایی کشور به فرد امتحان پس داده و توانمند و پرکار و پرتلاش و معتقد به مبانی انقلاب  و اهل خدمت جهادی و شبانه روزی نیاز داریم.

وی افزود: باید به دو جنبه ایجابی و سلبی رایمان توجه داشته باشیم به همان اندازه که تلاش می‌کنیم اصلح رای بیاورد باید مراقبت کنیم که ناصالح هم رای نیاورد.

امام جمعه لیکک گفت: امروز راهبرد جریان انقلاب باید مشارکت حداکثری و پیروزی جریان و تفکر انقلابی باشد ما برای شناساندن و مقبول کردن اصلح مورد تشخیصمان تلاش کنیم اگر آن نامزد اصلح در رقابت اصلی بود ادامه می‌دهیم اگر دیدیم نامزد اصلح در دوره رقابت نیست مجدداً اصلح را از رقابت اصلی انتخاب کنیم این تکلیف جریان انقلاب است.

صلواتی گفت: از این روزها حرف‌هایی از بعضی از به اصطلاح نخبگان و کارشناسان می‌شنویم که نه در شأن جامعه ایمانی و مردم ما ونه نظام توحیدی ماست و حتی جفای به مکتب امام حسین(ع) است کسانی که مدعی همرزم شهیدان هستند لااقل گفتمان شهید پسند داشته باشند.

وی گفت: پیام شهیدان سرداد قاسم سلیمانی و شهید آیت‌الله رئیسی مظلوم این است که نترسید و نترسانید و غم اندوه به خودتان راه ندهید، ما امت قرآنی هستیم.

 خطیب جمعه لیکک در پایان گفت: امروز به برکت اسلام و قرآن و ولایت ما مردمان صاحب قدرت هستیم، دشمن اراده ما را پذیرفته است. با قدرتمان تحریم‌ها را شکست دادیم ما در زمان همین ملعونی که اسمش را می‌آورید عین الاسد را زدیم پهپاد گران قیمت آنها را زدیم امروز مثل موش از ترس ما در لانه زندگی می‌کنند آن وقت این ملت با عظمت و آراسته به سلاح ایمان و معنویت متمدن را از یک قمارباز می‌ترسانید حق این مردم این است که از این ملت عذرخواهی کنید.

انتهای خبر/

 

 

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار