
در نشست هماندیشی مشورتی ائمه جمعه، مشکلات ناشی از پسماند و آتشسوزیهای سالانه جنگلها به عنوان چالشهای جدی محیطزیست مطرح شد و تأکید شد که همکاری اجتماعی میتواند راهگشای این مسائل باشد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» مدیرکل حفاظت محیطزیست استان کهگیلویه و بویراحمد از برگزاری نخستین نشست هماندیشی مشورتی با حضور ۱۶ امام جمعه شهرستانهای این استان در تنگ تکاب، واقع در منطقه حفاظتشده خائیز خبر داد.
عبدال دیانتی نسب در این خصوص اظهار داشت: «این جلسه از ساعت ۱۰ صبح امروز آغاز و تا ساعت ۱۲ ادامه داشت. هدف اصلی این نشست، بررسی مشکلات و چالشهای محیطزیست در حوزههای فرهنگی و اجتماعی و همچنین ایجاد همافزایی میان طرفین به منظور ارتقای همکاریها در راستای مسئولیتهای محیطزیستی بود.»
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان با اشاره به وسعت مناطق تحت مدیریت و توپوگرافی عمدتاً کوهستانی استان، از کمبود نیرو و امکانات در حفاظت از این مناطق ابراز نگرانی کرد.
وی تصریح کرد: «در حال حاضر، ۸۰ محیطبان در ۷ شهرستان استان، ۳۲۷ هزار هکتار از مناطق تحت مدیریت را حفاظت میکنند. با توجه به استاندارد جهانی که هر هزار هکتار به یک محیطبان نیاز دارد، استان با کمبود ۲۴۷ محیطبان مواجه است. بنابراین، استفاده از ظرفیتهای مردمی، تشکلهای زیستمحیطی و ائمه جمعه در راستای مسئولیتهای اجتماعی، امری ضروری و حیاتی است.»
دیانتی نسب همچنین تأکید کرد که فرهنگسازی میتواند به کاهش فرصتهای سوءاستفاده از متخلفین کمک کند و افزود: «آموزش و فرهنگسازی، مهمتر و کاربردیتر از حضور فیزیکی در مناطق و استفاده از قوه قهریه در مدیریت این مناطق است.»
وی به انتقاد از حجم زبالهها در ورودی و خروجی شهرستانهای استان پرداخت و گفت: «کهگیلویه و بویراحمد به عنوان پایتخت طبیعت ایران شناخته میشود، اما متأسفانه در ورودی و خروجی هر شهرستان، انبوهی از زباله و نخالههای رها شده مشاهده میشود. این وضعیت به هیچ وجه با عنوان استان و فرهنگ طبیعتدوستی مردم ما همخوانی ندارد و زیبنده این استان نیست.»
مدیرکل حفاظت محیطزیست استان همچنین به مشکلات ناشی از پسماند اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: «در قانون مدیریت پسماند، وظایف دستگاههای متولی به وضوح مشخص شده است و برخی از این دستگاهها در انجام وظایف خود کوتاهی میکنند. محیطزیست به عنوان دستگاه حاکمیتی نظارتی، در مواردی چندین دهیار و شورا را به مراجع قضایی معرفی کرده است.»
دیانتی نسب همچنین به چالشهای دیگر محیطزیست از جمله حقوق ارتفاقی عشایر، سناریوهای آتشسوزیهای سالانه جنگل و مرتع و جایگاه ویژه نخالههای ساختمانی اشاره کرد و بر لزوم توجه به این مسائل تأکید نمود.
در این نشست، محور پرسش و پاسخ نیز مورد توجه قرار گرفت و ائمه جمعه استان به طرح پرسشهایی در خصوص معیشت محیطبانان، نصب تابلوهای هشداردهنده عبور حیات وحش در جادهها، آسیبرسانی گونههای خاص حیات وحش به اموال مردم، کمبود نیروی انسانی، آلایندگی کارخانه سیمان و مسائل مربوط به جابجایی سنگشکنها پرداختند.
در پایان این نشست، تفاهمنامه همکاری فرهنگی زیستمحیطی به امضای طرفین رسید و بر اساس این تفاهمنامه، ائمه جمعه در مناسبتهای زیستمحیطی به تبیین مسائل و مشکلات محیطزیست از طریق تریبونهای نماز جمعه خواهند پرداخت.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- تشکیل کارگروه ویژه برای ساماندهی گلزارهای شهدای گچساران
- رقص و شادی گروه اسبسواری در یاسوج+ تصاویر
- زمین تشنه بوستان؛ آبی برای نوشیدن نیست
- دو گام بلند حمایتی؛ مستمری و کمیسیون
- تحول در بشار کلید خورد
- آغاز فصل جدید؛ سرپرست میراث فرهنگی منصوب شد
- یادواره شهید جلویزینژاد؛ نماد ایثار و مقاومت
- ناجیان آتش صاحب تجهیزات جدید شدند
- در کردستان عراق چه خبر است؟
- افشاگری تاجگردون از تخلف در پروژه آسفالت شهری!
- مشاهده بیشتر