
پروژه حیاتی سه راهی مهریان ملقب به (سه راهی مرگ) سال هاست که اندرخم بودجه کافی برای تکمیل و حتی معارضات محلی برای پیشبرد اهداف عمرانی خود مانده است و نشان می دهد که اتمام این پروژه سر دراز دارد.
قریب 5 سال از کلنگ زنی تقاطع غیر همسطح مهریان میگذرد، اما همچنان تکمیل و روند عمرانی این پروژه در هالهای از ابهام است و پیشرفت لاکپشتی آنهم نتوانسته است باعث خوشحالی شهروندان شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» سالهاست که ساز مرگ در محور خطرناک یاسوج به اقلید (تقاطع تنگ مهریان) کوک شده و تکمیل طرح در دست اجرای مسیر یادشده به دلیل آنچه کمبود اعتبار و وجود معارض خوانده میشود،تاکنون پیشرفت کاری مناسبی نداشته است و قریب 5 سال از کلنگ زنی این پروژه میگذرد.
چند سال از کلنگ زنی این پروژه گذشت
سهراهی مرگ، نامی است که برخی رسانهها برای سهراهی یاسوج-اقلید-مهریان انتخاب کردهاند. احداث تقاطع غیره مسطح در این مکان در سال 1399 با هیاهوی بسیار و با حضور وزیر راه وقت، نماینده پیشین بویراحمد، دنا و مارگون و جمعی از مسئولین استانی کلید خورد.
در آن برهه زمانی قرار بود این پروژه طی 24 ماه به اتمام برسد؛ولی با طی شدن چند ماه به دلیل معارضات بیشمار و ضعف در تزریق بودجه مناسب ،این پروژه تعطیل و بلاتکلیف ماند، تا اینکه در ماههای اخیر بازهم با حرکتی لاکپشتی در حال اجراست.
حوادثی تلخ که هرروز شاهد آن هستیم
جاده یاسوج به اقلید (تقاطع تنگ مهریان) معروف به سهراهی مرگ بهعنوان یک نقطه حادثهخیز، در این سالها شاهد بروز صدها حادثه تلخ و تصادف دلخراش در این محور بوده که همواره سوژه رسانهها و دغدغه متولیان امر بوده است.
بیاحتیاطی و خطای انسانی در کنار ناایمن بودن جاده بهعنوان ۲ عامل اصلی در بروز سوانح نقش تعیینکنندهای دارند اما از سوی دیگر نمیتوان بهآسانی از برخی کمتوجهیها در سالهای گذشته در عملیات اجرایی این جاده ملی گذشت.
این طرح ۱۳ شهریورماه سال ۹۹ با حضور وزیر راه و شهرسازی وقت کلنگ زنی شد و قرار بود 2ساله به بهرهبرداری برسد و هر کس افتتاح و یا روند این پروژه را به نام خود پلاک میزد تا اینکه امروز این پروژه در خاموشی کامل است.
اینجا سه راهی مرگ است
صدها حادثه تلخ در این مسیر پرتردد اما ناایمن حکایت از ضرورت توجه بیشازپیش مسئولان و متولیان امر برای ساماندهی، رفع نقاط حادثهخیز و تکمیل این جاده مهم و میانبر دارد.
جاده یاسوج به اقلید (تقاطع غیر همسطح در تنگ مهریان) یک محور گردشگری و تفریحی است که تالارها و باغهای زیادی در این محدوده هم قرار دارد که این عوامل سبب میشود خودروهای زیادی در این مسیر تردد کنند.
همچنین عدهای این مسیر را برای رسیدن به سی سخت (شهر گردشگری) انتخاب میکنند و از سوی دیگر پیست اسکی کاکان هم در نزدیکی این منطقه واقعشده، دوباره این عوامل هم به بیشتر شدن حجم خودروها و ترافیک در این محدوده میافزاید.
چاره کار کجاست؟
بنابراین شاهد حجم زیاد ترددها و تصادفات در بیشتر ایام سال بهویژه تعطیلات پایان هفته هستیم که گره ترافیکی ایجاد و بیشتر روزها قفل میشود و همچنین روزانه تصادفات خسارتی در این محدوده روی میدهد.
صدها حادثه تلخ در این مسیر پرتردد اما ناایمن حکایت از ضرورت توجه بیشازپیش مسئولان و متولیان امر برای ساماندهی، رفع نقاط حادثهخیز و تکمیل این جاده مهم و میانبر دارد.
چرا نمی خواهیم!
اما سؤال اصلی ما از متولیان این است که چرا استانهای همجوار در تکمیل اینگونه پروژههای ریز و درست میتوانند و زودتر از موعود مقرر آن را به سرانجام میرسانند اما در استان ما اینچنین نیست؟
در روزهای گذشته پروژه بزرگ زیرگذر گویم در شهر شیراز مرکز استان فارس در مقطع زمانی دوساله افتتاح شد، پروژهایی که حتی زودتر از موعد مقرر به سیرانجام رسید یا پل هایی که در کمتر از یک سال در این شهر ساخته شده اند که نشان میدهد مسئولان در این استان دغدغه مهم مسافران و شهروندان را بهخوبی درک کردهاند و با تغییر دولتها و حتی مسئولان این موضوع برای آنها نهادینهشده است.
یاسوج شهر پروژه های زخمی؟
اما امروز در کهگیلویه وبویراحمد شاهد پروژههای متعدد و زخمی زیادی هستیم که حتی یک دهه و شاید بیشتر از آن از عمر آنها میگذرد ولی همچنان نیمهکاره رهاشدهاند و مسئولان بیشتر از اینکه به سرانجام رساندن این پروژهها برسند ، به جدالهای سیاسی و بیفایده خود مشغول هستند و کلاف کار از دست آنان خارجشده است.
پروژههای جاده ای، فرهنگی و حتی ورزشی امروز نیاز استان کهگیلویه وبویراحمد بهعنوان یک شاهکلید ارتباطی در نقطه ثقلی جنوب کشور هستند، اما دیده میشود بجای تکمیل این پروژهها ، امروز اندر خم مسائل سیاسی و کشمکشهای طایفهای بعضاً هستیم و این پروژهها راه ناکجاآباد را طی میکنند.
وعدههایی که همه سرخرمن بود؟
امروز توسعه کهگیلویه و بویراحمد نیازمند همدلی، همافزایی و گام برداشتن در مسیر صحیح خدماترسانی به مردن است و مسئولان و نمایندگان مردم باید بدانند که با هیاهو سالاری نمیتوان راه بهبه جایی ببرند و میرم نیز باید بدانند که راه توسعه با دستان آنها هموار میشود و باید جلوی دستدرازی عدهای با ایجاد معارضات در توسعه این پروژهها را بگیرند.
حال مسئولان دولت چهاردهم آخرین فرودین ماه امسال را زمان اتمام این پروژه اعلام کردند، قولی که بازهم درجا زده و آنچه امروز از ایمن پروژه دیده میشود خواب زمستانی آن است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در آخرین بازدید خود در سال گذشته از این پروژه گفته بود: پروژه رفع نقاط حادثهخیز محور یاسوج- اقلید به طول چهار کیلومتر با پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصد است.
بودجه یا معارض؛ کدامیک!
یدالله رحمانی افزوده است: اعتبار این پروژه ۴۴۰ میلیارد ریال است و برای تکمیل این پروژه ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است که در صورت تخصیص تا آخر فروردینماه سال آینده به بهرهبرداری میرسد.
در ماههای اخیر نیز دادستانی به یکی از معارضات مهم این پروژه در خصوص تصرفی که در این پروژه انجامگرفته بود، ورود کرده و رفع معارض شد، بااینحال هنوز مشکلات زیادی در این پروژه وجود دارد.
همچنین معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به معارضات این پروژه گفته است: انتظار داریم مردم منطقه همکاری لازم را داشته باشند تا هرچه سریعتر پروژه به سرانجام برسد.
پروژه شتاب میگیرد، اما...
عیسی شهامت اظهار کرده است: معارضات محلی تقاطع غیره مسطح مهریان رفع میشود و پیشرفت پروژه شتاب میگیرد.
وی در بازدید از پروژه تقاطع غیره مسطح مهریان ابراز داشته است: تقاطع غیره مسطح مهریان از پروژههای مهم استان که چندین سال به دلیل وجود معارضات محلی با مشکلات زیادی مواجه بود.
به گفته وی، یکی از دلایل اصلی کندی پیشرفت فیزیکی، وجود معارضات محلی است و شهروندان مکرر این درخواست رادارند و هم خواسته خود مجموعه مدیریتی ازجمله استاندار است که هرچه سریعتر این پروژه تعیین تکلیف شده و به بهرهبرداری برسد.
آماج مشکلات در پروژه تقاطع مهریان!
شهامت تصریح کرده است: این پروژه طی این سالها با مشکلات مختلفی مواجه بود که میتوان به مشکلات و معارضات محلی و سرعت کند در اجرای آن اشاره کرد.
باید بدانیم که چنانچه طرح تقاطع غیر همسطح تنگ مهریان هر چه سریعتر تأمین اعتبار نشود کار مردم در زمان تعیینشده انجامنشده و ازلحاظ ریالی به این استان و بیتالمال ضرر وارد خواهد شد.
کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی حدود ۷۲۳ هزار نفر جمعیت دارای هشت شهرستان ، ۱۷ بخش و یک هزار و ۶۷۰ روستای دارای سکنه در جنوب غربی ایران واقعشده است.
این استان با داشتن کمتر از ۱۴۰ کیلومتر بزرگراه و شرایط خاص توپوگرافی و کوهستانی یکی از استانهای خطرناک درزمینهٔ سوانح و حوادث رانندگی است.
بر اساس برآورد هزینه هر کیلومتر بهسازی و آسفالت راههای اصلی در این استان حدود دو تا سه برابر استانهای کویری است.
راکد ماندن طرحهای بزرگ راهسازی ازجمله بزرگراهها و ۳۰ کیلومتر ورودی شهرهای استان، ضعف توان فنی پیمانکاران و ضعف محسوس ایمنی راهها بهویژه در محورهای اصلی از یاسوج به سمت اصفهان و بابا میدان و همچنین ضعف فرهنگ ترافیکی و رانندگی ازجمله دلایل بروز تصادفات در این استان ازنظر کارشناسان اعلامشده است.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- بهرامی به استقبال تاجگردون در ورودی سیسخت میرود!
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- تجلیل از پرچمداران جبهه علم در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- تجلیل از فاتحان عملیات آزادسازی خرمشهر در باشت
- فتح خرمشهر محصول همدلی و کار جمعی بود
- کامیونداران، شیرمردان جادههای استان
- ساخت نخستین رادار فرودگاهی تمام ایرانی
- خواسته اصلی مردم در همایش کوهگل چه بود؟
- سیاستزدگی؛ بلای جان توسعه پایدار کوهستانهای زاگرس
- آیین غبارروبی گلزار مطهر شهدای گمنام
- گرامیداشت حماسه سوم خرداد در لنده
- همایش گرامیداشت «فتح خرمشهر» در گچساران+ تصاویر
- فتح خرمشهر، تثبیتکننده انقلاب اسلامی بود
- همایشی با رنگ و بوی شهدایخدمت در کهگیلویهوبویراحمد
- شهر دلاوران، میزان عاشقان شهید جمهور
- بخشی از دستاوردهای شهید رئیسی در کهگیلویهوبویراحمد
- ستاد مدیریت بحران روابط عمومی نیست
- فتح خرمشهر پایان نبرد نبود، آغاز راه بود
- روایتی تکان دهنده از پشت پرده دخانیات دختران
- ثبتنام کلاسهای تابستانه موسسه رزمندگان آغاز شد
- جانشین معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران وارد گچساران شد
- پاسخ ما به دشمنان دندانشکن خواهد بود
- پروژه زیرگذر روگذر دهدشت در بلاتکلیفی کامل!
- رزمایش بزرگ «الی بیتالمقدس» در یاسوج+ تصاویر
- مجموعههای جدید و بازطراحیها
- کهگیلویه و بویراحمد میزبان ۴۱ طرح گردشگری
- طارمی در بدترین فصل هم رکوردزنی کرد
- پروازها به تلآویو را معلق کردند
- خدمات سریع ثبت احوال در قلب باشت
- بازی با روان مردم با تیراندازیهای ممتد شبانه
- گرامیداشت سوم خرداد در لیکک
- سیاستبازی روی کوه؛ بازی که دیگر خریدار ندارد
- جوانان از سیاسیکاری و فامیلگرایی به ستوه آمدهاند
- مشاهده بیشتر