رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/04/08 Sunday - 2025 29 June الأحد ، 4 محرّم ، 1447
ساعت
1404-04-08 10:18 شماره خبر : 14044
در واکنش به اعتراض کشاورزان رستم؛

انتشار خبرهایی در خصوص میزان عیار چغندرهای کارخانه قند یاسوج در رسانه‌های استان فارس باعث واکنش روابط عمومی و مدیرعامل کارخانه قند به این خبرها شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» هفته گذشته خبری در برخی رسانه‌های شهرستان رستم استان فارس منتشر شده بود که نسبت به کارخانه قند یاسوج انتقاد داشت؛ در بخشی از این خبر آمده بود که «بر اساس شواهد و مستندات ارائه شده، کارخانه قند یاسوج عیار چغندر های تحویل گرفته شده را بسیار پایین و گاها تا دویست کیلو در تن افت اعمال می‌کنند که باعث آسیب جدی به کشاورزان است، به عنوان مثال عملکرد کارخانه قند یاسوج و اصفهان را باید مورد بررسی قرار داد که نمونه های مشابه از یک نوع چغندر را دریافت کرده اند و نتایجی را به شرح زیر ارائه کرده‌اند: 

کارخانه قند یاسوج:
عیار: 12/5
افت: 200 کیلو در هر تن

کارخانه قند اصفهان:
عیار: 16
افت: 30 کیلو در هر تن

 

لذا با توجه به این که کشاورزان زحمت زیادی را بابت عمل آوری محصول چغندر متحمل شده اند و روا نیست بیش از این دچار زیان شوند، از فرماندار محترم و ریاست جهاد کشاورزی شهرستان رستم تقاضای ورود جدی و جلوگیری از ادامه این روند داریم.»

پس از انتشار این بیانیه، روابط عمومی کارخانه قند یاسوج به این مسئله واکنش نشان داد و بیانیه‌ای صادر کرد؛ در بخشی از این بیانیه آمده است «عیار میانگین چغندر در شهرستان رستم ۱۴/۵ درصد است، در حالی که رقم اعلامی ۱۲/۵ درصد به هیچ وجه با واقعیت همخوانی ندارد؛ عیار ۱۲/۵ بجز در برخی موارد محدود که به کیفیت بار مربوط است و به مرغوبیت زمین و مدیریت کشاورز در تغذیه و آبیاری برمیگردد جامعیت ندارد.»

متن کامل بیانیه روابط عمومی کارخانه قند به شرح زیر است: 

بسم الله الرحمن الرحیم

در پی انتشار اطلاعیه‌ای که به مشکلات تحویل چغندرهای تولیدی پرداخته است، کارخانه قند یاسوج بر خود واجب می‌داند تا با شفافیت کامل و روحیه‌ای حماسی، نکات زیر را به آگاهی عموم برساند:

۱. موقعیت استراتژیک: کارخانه قند یاسوج در قلب طبیعت بکر و سرسبز استان کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد و با فاصله ۷۰ کیلومتری از شهرستان رستم، بهترین گزینه برای کشاورزان عزیز محسوب می‌شود. این موقعیت جغرافیایی به ما این امکان را می‌دهد که خدماتی بی‌نظیر و سریع به شما ارائه دهیم.

۲. عیار واقعی چغندر: عیار میانگین چغندر در شهرستان رستم ۱۴/۵ درصد است، در حالی که رقم اعلامی ۱۲/۵ درصد به هیچ وجه با واقعیت همخوانی ندارد. 
(عیار ۱۲/۵ به جز در برخی موارد محدود که به کیفیت بار مربوط است و به مرغوبیت زمین و مدیریت کشاورز در تغذیه و آبیاری برمیگردد جامعیت ندارد)

3. رقابت ناعادلانه: متأسفانه، برخی از نمایندگان کارخانجات دیگر در تلاشند تا با دانه‌پاشی در منطقه، کشاورزان را فریب دهند. ما با تمام توان در برابر این اقدامات ناعادلانه ایستاده‌ایم و از شما می‌خواهیم که هوشیار باشید. تاریخچه رستم و یاسوج نشان‌دهنده همبستگی ماست و نباید اجازه دهیم که این همبستگی تحت تأثیر تفرقه‌افکنی قرار گیرد.

۴. شفافیت در فرآیندها: برخی از ترفندها ممکن است بر روی محصول دریافتی اعمال شود، اما ما به شما اطمینان می‌دهیم که تمامی مراحل سنجش عیار چغندر به صورت کاملاً علمی و بی‌طرفانه انجام می‌شود. ما هیچ گونه دخالتی در این فرآیند نداریم و نتایج بر اساس آزمایش‌های دقیق استخراج می‌گردد.

۵. روش علمی سنجش عیار: عیار چغندر به هیچ وجه به صورت چشمی محاسبه نمی‌شود. پس از توزین بار، نمونه‌هایی با دقت بالا از محصول برداشت می‌شود و در واحد عیارسنجی، تحت شرایط کنترل شده، عیار آن تعیین می‌گردد. ما به شفافیت و صحت این فرآیند افتخار می‌کنیم.

۶. مقابله با ناخالصی‌ها: ورود ناخالصی‌هایی مانند قلوه سنگ‌ها به کارخانه نه تنها باعث اختلال در فرآوری می‌شود، بلکه منجر به افزایش افت بار نیز خواهد شد. ما به عنوان یک کارخانه مسئول، تمام تلاش خود را برای حفظ کیفیت محصول انجام خواهیم داد.

۷. نگهداری نمونه‌ها و آزمایش مستقل: هر نمونه خمیر از بار تحویلی به دقت نگهداری می‌شود و به آزمایشگاه مرکزی مستقل ارسال می‌گردد. این اقدام نه تنها شفافیت را تضمین می‌کند، بلکه هرگونه شبهه‌ای را از بین می‌برد.

۸. دعوت به همبستگی و شفافیت: ما در کارخانه قند یاسوج با آغوش باز پذیرای کشاورزان، مسئولین و اصحاب رسانه هستیم. بیایید با هم برای تحقق اهداف مشترک تلاش کنیم و اجازه ندهیم که اخبار کذب و شایعات بی‌اساس، اتحاد ما را خدشه‌دار کند.

آرش محمدقاسمی مدیرعامل کارخانه قند یاسوج در گفتگوی کوتاه با خبرنگار صبح زاگرس در خصوص این مسئله گفت: ما تحت نظر سازمان جهاد کشاورزی هستیم و این سازمان ناظر بر بحث عیار در کارخانجات است و کارشناس آن ها هر روز حضور دارد و ساز و کار آن در همه کارخانجات رعایت می شود، به نظر می‌رسد در این موضوع حق مطلب به درستی ادا نمی‌شود که دلیل آن هم جای سوال دارد.

گفتنی است محمدقاسمی تمایل چندانی به توضیح بیشتر در خصوص این مسئله نداشت و آن را یک کار کارشناسی دانست.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!