رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1404/03/03 Saturday - 2025 24 May السبت ، 26 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-03-03 19:57 شماره خبر : 13137
در میزگرد سوم خرداد«صبح زاگرس» مطرح شد؛

هم‌زمان با سالروز حماسه آزادسازی خرمشهر میزگرد سوم خرداد با حضور روایان دفاع مقدس در شهرستان بهمئی برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ به مناسبت سالگرد آزادسازی خرمشهر به سراغ دو نفر از راویان دفاع مقدس، یکی از نسل جنگ و دیگری از نسل امروز رفتیم تا در خصوص عملیات غرورآفرین بیت‌المقدس به گفتگو بپردازیم.

زمانی که صحبت‌ از جنگ و دفاع مقدس می‌شود، یاد و خاطره شهدای زیادی در ذهن‌ها خطور خواهد کرد و پای راویان بسیاری به میان خواهد آمد، راویانی که در جنگ حضور داشتند و آن را با چشم خود دیدند و یا راویانی که سینه‌به‌سینه تاریخ باشکوه  هشت سال دفاع مقدس را روایت می‌کنند.

اینک به بهانه سالروز آزادسازی خرمشهر و عملیات بیت‌المقدس میزگردی با ولی طلوعی‌مطلق یکی از رزمندگان حاضر در عملیات بیت‌المقدس و راویان دفاع مقدس و مهدی غلامی‌نژاد یکی از راویان جوان امروز ترتیب دادیم تا با شرح جزئیات عملیات بیت‌المقدس، وظیفه نسل جوان به روایتگری جنگ را بررسی کنیم این گفتگو را در زیر می‌خوانید.

صبح زاگرس: لطفاً خودتان را به طور کامل معرفی نمایید؟

ولی طلوعی‌مطلق: اینجانب ولی طلوعی‌مطلق متولد سال ۱۳۴۱ از روستای بنه‌پیر از توابع بخش ممبی شهرستان بهمئی هستم که در سال ۱۵/۱۱/۱۳۶۰ به جبهه جنگ اعزام و در واحد خمپاره فعالیت می‌کردم.

صبح زاگرس: به‌عنوان یکی از یادگاران عملیات بیت‌المقدس یکی از خاطرات این عملیات را بیان کنید؟

ولی طلوعی مطلق: جنگ پر از خاطرات تلخ‌وشیرین زیادی است، راه‌رفتن، استراحت‌کردن، خوابیدن، جنگیدن و... در جبهه همه خاطره هستند؛ اما خاطره‌ای که در آن زمان برایمان رقم خورد و هیچگاه فراموش نخواهم کرد ای بود که در یکی از شب‌های آخر عملیات  و در خط مقدم که عراق داشت عقب‌نشینی می‌کرد تمام گلوله‌های ما تمام شد حتی یک‌دانه فشنگ هم نداشتیم، هیچ‌گونه از وسایل ارتباطی امروز هم نبود، داخل سنگر نشسته بودیم، با بچه‌ها می‌گفتیم اگر الان عراق از این قضیه بو ببرد و حمله کند ما باید چه‌کار کنیم و چطور مقاومت کنیم، در همین بحث و تبادل و نظر بودیم که بیشتر بچه‌ها با امیدآفرینی و اتکا به خداوند آرامش را تا حدودی در گردان زنده کردند و در نهایت به این نتیجه رسیدم که کلوخ‌های دور سنگرها را جمع‌آوری نماییم و آنها در ورودی سنگر بریزیم تا اگر عراق حمله کرد بتوانیم با کلوخ (در منطقه عملیاتی سنگ وجود نداشت) از خود دفاع و اجازه ندهیم عراق مجدد وارد خرمشهر شود و شب را با امید به پیروزی سپری کردیم و در نهایت با همکاری، همدلی و اتحادی که بین گردان‌های سپاه و ارتش بود توانستیم در سوم خرداد خرمشهر را از چنگال دشمن بعثی آزاد نماییم.

صبح  زاگرس: به نظر شما راوی جوان امروز بهتر می‌تواند جنگ را روایت کند یا راوی دفاع مقدس که جنگ را دیده‌اند؟

ولی طلوعی مطلق: بدون شک نسلی که در جنگ حضور داشتند و آن را با گوشت و استخوان خود لمس کردند می‌توانند راویان بهتری باشند و اگر این زمینه مهیا شود که رزمندگان آن زمان در مراسمات متعدد به‌صورت چهره‌به‌چهره در  جمع جوانان و نسل امروزی رشادت‌ها، روحیه شهادت‌طلبی و امیدآفرینی رزمندگان آن زمان ره به گوش نسل امروزی برسانند خیلی مفیدتر خواهد بود و جوانان امروز می‌توانند با خواندن خاطرات رزمندگان با انتقال جنگ به نسل‌های بعد تأثیر بسزایی داشته باشند.

صبح زاگرس: به نظر شما آیا تنها شنیدن از جنگ برای جوان امروزی کافی است تا در مسیر شهدا گام بردارد؟ پیشنهاد شما برای جذب جوانان چیست؟ 

ولی طلوعی مطلق: اولاً خدا نکند که جنگی صورت نگیرد؛ چون در جنگ تحمیلی بهترین نیروهای انسانی کشور از دست دادیم، هرچند نگرانی‌ها و کمبودهایی وجود دارد؛ اما ما به نسل جوان خود امیدواریم زیرا ما باقیمانده همان جوانان دهه ۵۰ هستیم و در کنار جوانان پشت آرمان‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی و تا آخر ادامه‌دهنده راه شهیدان هستیم. می‌توان از طریق سینما، تئاتر و فیلم جنگ را به نسل امروز نشان داد و آن‌ها را با جنگ آشنا کرد.

صبح زاگرس: باتوجه‌به شرایط حاکم بر جامعه چه پیشنهادی برای جذب جوانان دارید؟

ولی طلوعی مطلق: جوانان امروز ما دست‌کمی از جوانان اول انقلاب ندارند و بدون شک با داشتن مشکلات اقتصادی ولی جوانان پشت سر مقام معظم رهبری هستند و اگر دولت بتواند مشکلات اقتصادی را کم‌تر کند وفاداری این نسل به انقلاب بیشتر خواهد شد.

صبح زاگرس: چرا خرمشهر برای عراق خیلی مهم بود و عملیات بیت‌المقدس نسبت به بقیه عملیات برجسته‌تر بود؟

ولی طلوعی‌مطلق: عمده جنگ تحمیلی در جنوب کشور بود و باتوجه‌به موقعیت استراتژیک شلمچه بیشترین عملیات و شهدا در این نقطه بود، شلمچه به‌عنوان یکی از مهم‌ترین نقاط مرزی در جنگ ایران و عراق بود که عراق با ورود به این مرز از راه زمینی تمام تجهیزات جنگی خود را در این منطقه مستقر کرد و اشغال خرمشهر برای عراق حیاتی و مهم بود و از طرفی عملیات بیت‌المقدس با هدف بازپس گیری خرمشهر بسیار مهم و ارزشمند بود.

صبح زاگرس: حرف آخر؟ توصیه به جوانان؟ش

ولی طلوعی مطلق: این ایام را خدمت همه رزمندگان، همرزمان، جامعه ایثارگر، جانبازان و خانواده شهدا تبریک عرض می‌کنم و به نسب جوان توصیه میکنم ارزشهای دینی را در خود تقویت کنند و در حفظ آرمانهای این انقلاب بیانات امام راحل و توصیه های مقام معظم رهبری کوشا باشند و امیدوارم نسل جوان ادامه دهنده راه شهدا و آرمانهای شهدا باشند.

صبح زاگرس: شما به‌عنوان یک نسل جوان انقلاب نظرتان در مورد عملیات بیت‌المقدس چیست؟

مهدی غلامی‌نژاد: این ایام را به رزمندگان دوران دفاع مقدس به‌خصوص رزمندگان حاضر در عملیات بیت‌المقدس تبریک عرض می‌کنم، عملیات بیت‌المقدس در دهم اردیبهشت سال ۱۳۶۱ آغاز و خرمشهر پس از ۳۴ روز استقامت و نبرد بی‌امان در ساعت ۲ بعدازظهر روز سوم خرداد سال ۱۳۶۱ طی این عملیات مشترک که محصول همدلی و کار جمعی بین نیروهای مسلح بوده است، به طور کامل از اشغال نظامیان عراق خارج شد و عملیات با پافشاری امام راحل به پیروزی رزمندگان انقلاب منجر شد.

صبح زاگرس: چرا امام خمینی به اجرای عملیات بیت‌المقدس پافشاری می‌کرد و برایشان مهم بود؟

مهدی غلامی‌نژاد: قطعاً کسی که از ابتدای جنگ از توانمندی رزمندگان کشورش اطلاع داشت بر آزادسازی خرمشهر تأکید داشت و این درسی شد برای رزمندگان که می‌توانند با دستان خالی ولی توکل و اراده به خداوند در مقابل ارتش تا دندان مسلح بعث عراق پیروز شوند.

صبح زاگرس: چرا امام فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد؟

غلامی‌نژاد: یکی به دلایل اینکه نیروهای ما در عملیات بیت‌المقدس با مشکلات زیادی از جمله کمبود تجهیزات نظامی روبرو بودند و در مقابل بعث عراق با تجهیزات پیشرفته در این عملیات شرکت کرد؛ اما در نهایت این عملیات به پیروزی رزمندگان اسلام انجامید امام برای اینکه از غرور فرماندهان نظامی و مسئولان سیاسی جلوگیری کند و معنویت را به جامعه تزریق کند فرمودند خرمشهر را خدا آزاد کرد.

صبح زاگرس: به نظر شما تلاش  و تأثیرگذاری دشمن برای نفوذ فرهنگی و تبیین ارزش‌های عملیات بیت‌المقدس بیشتر بود یا ما؟

غلامی نژاد: بخش عظیمی از فضای مجازی و رسانه‌های جمعی دنیا در دست دشمن است و طی عملیات مختلف اقدام به تحریف جبهه، جنگ و فرماندهان ما کردند؛ اما ما با ظرفیت بالای خود در فضای مجازی و گردان‌های سایبری توانستیم تا حدودی جلوی تحریفات دشمن را بگیریم و جنگ تحمیلی را تبیین نماییم هر چند نیاز هست که باید در این فضا سرآمد باشیم و نگذاریم این فضا دست دشمن بیفتد.

صبح زاگرس: شما چه راهکاری برای اینکه جوانان در مسیر شهدا قرار داشته باشند دارید؟

غلامی نژاد: مشکلات اقتصادی وجود دارد؛ اما جوانان امروز ما همانند جوانان ابتدای انقلاب آمادگی هرگونه اقدامی  جهت حفاظت از خاک، وطن و ناموس خود را دارند؛ اما ما باید بتوانیم با تبیین جنگ ۸ سال دفاع مقدس، معرفی فرماندهان و جوانان حاضر در جنگ تحمیلی، تبلیغ کارهای هنری، نمایشی، تئاتر، بازسازی عملیات و استفاده از ظرفیت‌های پیشکسوتان جبهه بتوانیم آرمان‌های شهدا را به جوانان تبیین نماییم.

صبح زاگرس: حرف آخر شما به هم سن و سال‌هایتان چیست؟

غلامی‌نژاد: اکثر شهدای ما جوانان هستند و امیدوارم جوانان امروز بامطالعه گام دوم انقلاب و توجه به توصیه‌های مقام معظم رهبری برای دفاع از کیان کشور همانند پدران خود در دوران دفاع مقدس آمادگی کامل را داشته باشند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار