
در حالی یدالله رحمانی به عنوان اولین استاندار دولت چهاردهم در کهگیلویه و بویراحمد انتخاب شد که یکی از مطالبات اصلی مردم استان مقابله با احداث سد ماندگان در محدوده دنای شمالی است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» بعد از هفتهها گمانهزنی در رابطه با انتخاب اولین استاندار دولت چهاردهم در کهگیلویه و بویراحمد، قرعه به نام یدالله رحمانی افتاد؛ چهرهای سیاسی که در دولت دوازدهم نیز یکی از گزینههای معرفیشده برای استانداری این استان بود اما بهیکباره قرعه به نام کلانتری زده شد.
رحمانی آغاز کار مدیریتی خود را از استان کهگیلویه وبویراحمد و با پست مدیریتی رئیس سازمان برنامه بودجه آغاز کرده است و امروز بعد از سی سال حضور در ردههای میانی دولت در استانهای تهران، اصفهان، فارس و حتی کهگیلویه و بویراحمد بهعنوان سکاندار جدید مدیریت اجرایی استان کهگیلویه و بویراحمد انتخابشده است.
سرنوشت دنا با استاندار اصفهانی چه میشود؟
اما امروز خبری در برخی محافل شنیده میشود این است که استاندار اصفهانی کهگیلویه و بویراحمد که خود بزرگشده سرزمین دناست، آیا مخالف واگذاری سرزمین دنای شمالی و مخالف سدسازی در این منطقه است یا خیر.
آیا رحمانی با توجه به حساسیت در رابطه با سدسازیهای متوالی از جمله سد ماندگان و سد خرسان در منتهی علیه دنای شمالی و در سرزمین پادنا آیا با این سدسازی مخالف خود را آشکارا اعلام خواهد کرد یا خیر؟ این سؤالات امروز ذهن همه را آشفته کرده است و خواهان این مسئله هستند که اولین واکنش رحمانی استاندار جدید استان به این مسئله مهم و حیاتی چیست.
در رابطه باید گوشزد کنیم که در چند ماه اخیر مصوبه جنجالی جدایی دنای شمالی «به وسعت ۶۱ هکتار» از کهگیلویه وبویراحمد حاشیههای بسیاری را طی کرده و این مصوبه که در اردیبهشتماه امسال در شورای عالی محیطزیست به تصویب رسیده است باعث واکنشها در فضای مجازی شده که حاکی از نگرانی و مخالفت جدی مردم این استان از این مصوبه است و در این رابطه البته نقدهای فراوان و واکنشهای جدی هم از سوی استادان دانشگاه، مسئولان ارشد استانی و فعالان و دوستداران محیطزیست به آن وجود داشته است.
مصوبه جنجالی برای تکهتکه کردن دنا
هرچند که این مصوبه در حقیقت شرایط و زمینه را برای اجرای سد خرسان و احداث یک سد دیگر در حوزه سمیرم بانام ماندگان بازکرده است که به ادعای مدیران محیطزیست خسارات جبرانناپذیری را به حوزه زاگرس و ذخیرگان زیستکره دنا و طبیعت بکر و خدادادی این منطقه پرشکوه وارد میکند، اما مسئله مهم این است که این سد با توجه به مضرات زیادش و حتی نداشتن مجوزهای زیستمحیطی با نقش کدام مافیای آب احداث خواهد سد.
آقای رحمانی به گوش باشید
اما مبحث کلی آنجاست که باید بیشتر از همه به آن توجه کرد، با توجه بهقرار گرفتن قسمت جنوبی سرزمین دنا که منطقه حفاظتشده دنای شرقی نیز نامیده میشود، بسیاری از حیاتوحش این کوه استوار در این منطقه وجود دارد و تنوع زیستی این منطقه که شامل یاسوج، مارگون و حتی سی سخت میشود باعث شده که بهشتی در جنوب کشور با توجه قرارگیری در حوزه آبریز کارون و زایندهرود به وجود آید و این منطقه از گونه مناطق محیطی زیستی زیستکره باشد که تنوع زیستی آن بسیار حائز اهمیت است.
دومین مسئله این است که دنای شرقی امروز بهعنوان تنها زیستگاه بسیاری از حیاتوحش سرزمین زاگرسی شناخته میشود چندین چند چشمه پر آب؛ وجود یخچالهای طبیعی، وجود گونههای نادر گیاهی و حتی آب و هوای سرد و خنک در زمستان و تابستان از مزیتهای قرار گرفتن در حوزه آبریز دنا در این منطقه است که چند صدهزار سکنه بومی در این منطقه در آن سکنی گرفتهاند.
فاجعه زیستمحیطی سدسازی در دنا
با توجه به قرار گرفتن حوزه دنای شمالی در منطقه خط الرس اصفهان و وجود چندین رودخانه پر آب از جمله ماربر و خرسان در این منطقه، سد ساختن بر روی این دو رودخانه در حوزه آبریز اصلی کارون و دنا، باعث افت آبهای زیرزمینی و نابودی چشمهها، از بین رفتن زیستبوم طبیعی و بکر دنا، از بین رفتن حیاتوحش این منطقه و از همه مهمتر، تغییرات اقلیمی آب و هوایی در این منطقه خواهد شد که کارشناسان مسائل زیستمحیطی در رابطه با این مسئله هشدارهای لازم را دادهاند.
حتی این مسئله و مسائل زیستمحیطی و ایجاد سه دریاچه در همجواری دنا باعث شده که مسئولان قضائی به این مسئله ورود پیدا کنند و در تکریم و معارفه دادستان مرکز استان، با تقاضای ملک حسینی دادستان پیشین استان در این زمینه دادستان کل کشور خواهان رسیدگی فوری به این مسئله و احداث این سدسازی شود.
هرچند که نماینده بویراحمد از تعلیق این واگذاری خبر داده است اما شواهد حاکی از فعالیت شبانهروزی از سوی مسئولان استان اصفهان برای تکمیل این سد در سریعترین زمان را میدهند.
حال جامعه استان کهگیلویه وبویراحمد و فعالان سیاسی، اجتماعی و محیط زیستی استان خواهان واکنش سریع استاندار جدید به این مسئله هستند که در رابطه با این سدسازی آنهم در جوار رشته کوههای دنا چه تصمیماتی را اتخاذ خواهد کرد.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- تجلیل از پرچمداران جبهه علم در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- بهرامی به استقبال تاجگردون در ورودی سیسخت میرود!
- همایشی با رنگ و بوی شهدایخدمت در کهگیلویهوبویراحمد
- شهر دلاوران، میزان عاشقان شهید جمهور
- بخشی از دست آوردهای شهیدرئیسی در استان کهگیلویهوبویراحمد
- ستاد مدیریت بحران روابط عمومی نیست
- فتح خرمشهر پایان نبرد نبود، آغاز راه بود
- روایتی تکان دهنده از پشت پرده دخانیات دختران
- خواسته اصلی مردم در همایش کوهگل چه بود؟
- ثبتنام کلاسهای تابستانه موسسه رزمندگان آغاز شد
- جانشین معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران وارد گچساران شد
- پاسخ ما به دشمنان دندانشکن خواهد بود
- پروژه زیرگذر روگذر دهدشت در بلاتکلیفی کامل!
- رزمایش بزرگ «الی بیتالمقدس» در یاسوج+ تصاویر
- مجموعههای جدید و بازطراحیها
- کهگیلویه و بویراحمد میزبان ۴۱ طرح گردشگری
- طارمی در بدترین فصل هم رکوردزنی کرد
- پروازها به تلآویو را معلق کردند
- خدمات سریع ثبت احوال در قلب باشت
- بازی با روان مردم با تیراندازیهای ممتد شبانه
- گرامیداشت سوم خرداد در لیکک
- سیاستبازی روی کوه؛ بازی که دیگر خریدار ندارد
- جوانان از سیاسیکاری و فامیلگرایی به ستوه آمدهاند
- وقتی بیتکوین برق یاسوج را میبلعد
- فتح خرمشهر معجزه خداوند بود
- سوم خرداد فتح ارزشها بود
- «آتش بیار» این معرکه کیست
- مسئولان پاسخ دهند؛ سرنوشت پروژه مختار چه شد؟
- دستهای پنهان در بلاتکلیفی زمینهای تأمین اجتماعی؟
- مهار آتش سوزی در منطقه «گودبن» بهمئی
- فتح خرمشهر، نماد اراده الهی و عزت ایران
- وعده دو روزه برای رفع قطعی آب پاتاوه
- مشاهده بیشتر