
معاون پژوهشی پژوهشکده سوانح طبیعی کشور با ابراز نگرانی از افزایش آتشسوزیها در رویشگاه زاگرس افزود: در سال ۱۴۰۳ کهگیلویه و بویراحمد، فارس و لرستان بیشترین میزان حریق را داشتهاند که ۹۵ درصد این آتشسوزیها منشأ انسانی دارد.
مرتضی جعفری، معاون پژوهشی پژوهشکده سوانح طبیعی کشور در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» از اجرای طرحی جامع با محوریت پیشگیری و مهار آتشسوزی جنگلها و مراتع در قالب برنامه «آبادانی و پیشرفت منظومههای روستایی» خبر داد و گفت: امروز در شهرستان گچساران حضور داریم تا روند اجرای ستاد ۴۰۴۰ باهدف آبادانی و پیشرفت منظومههای روستایی را بررسی کنیم. این ستاد با مشارکت دفتر مقام معظم رهبری، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سایر نهادهای ذیربط استان کهگیلویه و بویراحمد در حال فعالیت است.
جعفری با اشاره به ظرفیتهای موجود در طرح منظومههای روستایی افزود: در این طرح، جوامع محلی محور اصلی توسعه هستند. از همین رو، در گچساران تلاش کردهایم تا با بهرهگیری از توان تسهیلگران پژوهشکده سوانح طبیعی، بنیاد مسکن و مشارکت محلی، به مشکلات و چالشهای مناطق مختلف ازجمله خطر آتشسوزی جنگلها و مراتع بپردازیم.
معاون پژوهشی پژوهشکده سوانح طبیعی از برگزاری یک کارگاه تخصصی برای دهیاران، تسهیلگران و گروههای داوطلب در این شهرستان خبر داد و گفت: در این کارگاه موضوع نهادسازی و ساختار سازی در جوامع محلی و هماهنگی با نهادهای دولتی و حاکمیتی را دنبال میکنیم. هدف ما این است که آمادگی محلی را در برابر خطرات طبیعی بهویژه آتشسوزی جنگلها ارتقا دهیم.
وی با اشاره به آمار نگرانکننده آتشسوزیها در منطقه زاگرس هم تصریح کرد: در سال ۱۴۰۳، استانهای کهگیلویه و بویراحمد، فارس و لرستان (منطقه رویش زاگرسی) بیشترین آتشسوزی را داشتند. بررسیها نشان میدهد که تنها ۵ درصد از این آتشسوزیها منشأ طبیعی دارند و ۹۵ درصد عوامل انسانی دارند که از این میان حدود ۱۰ درصد عمدی و ۹۰ درصد غیرعمدی است.
جعفری تأکید کرد: لازم است سطح دانش و شناخت خطر درک صحیحی رفتار با آتش را در بین جوامع محلی افزایش یابد. ما به دنبال آموزش صحیح رفتار با آتش هستیم تا هم از وقوع آتشسوزیها پیشگیری کنیم و هم در صورت وقوع، با کمترین آسیب مدیریت شوند.
وی همچنین به اهمیت ایمنی داوطلبان اشاره کرد و افزود: مردم معمولاً باروحیه ایثارگرانه خود در مواقع بحرانی وارد میدان میشوند، اما گاهی دچار آسیبهای جدی میشوند. به همین دلیل، با استناد به آییننامه «فداکار خدمت» که در سال ۱۴۰۰ به تصویب هیئتوزیران رسید، ساماندهی داوطلبان زیر نظر دستگاههای مسئول در دستور کار قرارگرفته است.
جعفری در پایان گفت: امیدواریم بتوانیم گروههای مردمی فعال در حوزههای پیشبینی، پیشگیری، دیدبانی، کنترل، پشتیبانی و امداد و نجات را شناسایی و در سامانه همیار طبیعت وابسته به سازمان منابع طبیعی ثبت کنیم تا در صورت وقوع حادثه، هم از کمک آنها بهرهمند شویم و هم در صورت آسیبدیدگی، پشتیبانی قانونی و مالی لازم فراهم شود.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- عشق به وطن مقدس است
- تاکید ائمه جمعه کهگیلویهوبویراحمد بر حل مشکلات معیشتی
- واژگونی خودرو تیبا با ۵ مصدوم
- جلوههای نورانی نماز جمعه در مرکز کهگیلویهوبویراحمد
- هشدار امام جمعه یاسوج در خصوص وضعیت بازار
- ثبت تصاویر پلنگ توسط دامدار کهگیلویهوبویراحمدی
- وعدههای فرماندار لنده به ثمر مینشیند؟
- تعطیلی، رکود و قعرنشینی؛ ماحصل یک مدیریت ضعیف
- ماجرای عجیب یک قانونشکنی در دشتروم بویراحمد
- دسترسی به آب سد کوثر، حق مردم بهمئی
- مشاهده بیشتر