
معاون دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی با اشاره به افزایش ۱۱۰ درصدی آتشسوزیهای جنگلی در کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته گفت: باید با ایجاد ساختار قانونی و آموزشی، از مشارکت ایمن مردم در مهار آتشسوزیها بهرهمند شد.
مهرداد اکبریان در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص راهکارهای پیشگیری و کنترل آتشسوزی جنگلها گفت: امروز بیش از گذشته نیازمند ساختارسازی برای ساماندهی مشارکت مردمی در مواجهه با آتشسوزی جنگلها هستیم.
معاون دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، بابیان اینکه حضور بیبرنامه مردم درصحنههای آتشسوزی، تهدیدی برای جان آنها و سایر نیروهای عملیاتی است، افزود: تجربه تلخ جانباختن زندهیاد «البرز زارعی» در عملیات اطفای حریق کوه دیل نمونهای از خطرات مشارکت بیساختار و فاقد آموزشهای استاندارد است. نمیتوان به علاقه و غیرت مردمی بسنده کرد؛ بلکه باید ساختار، آموزش و تجهیزات را همزمان فراهم کرد.
اکبریان ادامه داد: در حال حاضر سامانهای در حال راهاندازی است که افراد داوطلب میتوانند بهصورت قانونی و با دریافت آموزشهای لازم، تحت حمایت قضایی و بیمهای، در عملیات اطفای حریق شرکت کنند. این اقدام بهمنظور حفظ جان نیروهای داوطلب و بهرهگیری اصولی از توان مردمی در مدیریت بحران طراحیشده است.
وی با ابراز نگرانی از روند فزاینده آتشسوزیها گفت: آتشسوزیهای جنگلی در کشور از سال ۱۴۰۲ تا امروز روند افزایشی داشته و تنها در دو ماه ابتدایی سال جاری، ۱۴۳ فقره حریق در کشور ثبتشده که نسبت به ۶۸ فقره سال گذشته، رشدی بیش از ۱۱۰ درصد داشتهایم. این افزایش در مناطق زاگرس نشین مانند کهگیلویه و بویراحمد نیز مشهود است.
اکبریان با اشاره به عوامل مؤثر بر گسترش حریق در جنگلها خاطرنشان کرد: خشکسالی، کاهش رطوبت خاک، زوال درختان بلوط و شرایط اقلیمی متغیر، همگی بر شدت و گسترش آتشسوزیها اثرگذارند. متأسفانه برخی از گونههای شاخص جنگلهای زاگرس بهتدریج در حال نابودی هستند و باید نسبت به مدیریت آفات و حریق حساستر باشیم.
معاون دفتر حفاظت و حمایت سازمان منابع طبیعی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه در استانها و شهرستانها گفت: پیشگیری تنها در شعار خلاصه نمیشود، بلکه با اقدامات میدانی همچون احداث آتشبُر، پاکسازی حاشیه جادهها، تقسیمبندی پارسلهای جنگلی و همچنین اجرای دورههای آموزشی و ترویجی در مناطق بحرانی قابل تحقق است.
وی با اشاره به ضعف تجهیزات و دشواریهای حملونقل در مناطق صعبالعبور منابع طبیعی تصریح کرد: بسیاری از تجهیزات سنگین و نامتناسب با شرایط میدانی هستند. ما در حال طراحی و تولید ابزارهای نوین مانند آتشکوبهای چندمنظوره هستیم که با الهام از عصای کوهنوردی طراحیشده و میتوانند عملکردی سریعتر و کارآمدتر در عملیات مهار آتشسوزی داشته باشند.
اکبریان ضمن اشاره به تجربیات بینالمللی اظهار کرد: برخلاف تصور عمومی، بسیاری از کشورها نیز با محدودیتهایی مشابه مواجهاند. بهعنوانمثال، در بازدید اخیر کارشناسان ژاپنی، مشخص شد آنها نیز ابزارهایی مشابه ایران در اختیاردارند و حتی از برخی تجهیزات ابتکاری ما مانند دمندههای بومیسازی شده محروماند.
وی در پایان با تأکید بر نقش رسانهها، صداوسیما و گروههای آموزشی در آگاهیرسانی عمومی گفت: مشارکت آگاهانه مردم، آموزش همگانی، تقویت تجهیزات و تعامل میان دستگاههای اجرایی میتواند ما را در مسیر کاهش خسارات آتشسوزی و حفظ منابع طبیعی کشور یاری دهد.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- بزودی با یک ائتلاف وارد نبرد خواهیم شد
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- یک کهگیلویه وبویراحمدی فرمانده انتظامی رامهرمزشد
- ویژهبرنامههای تلویزیون در ماه رمضان
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- آخرین خبر از تعطیلی سهشنبه در کهگیلویهوبویراحمد
- سامانهپربارش تا کی در کهگیلویه وبویراحمد فعال است
- یک کهگیلویهوبویراحمدی گزینه ریاست بانک مرکزی
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- عشق به وطن مقدس است
- تاکید ائمه جمعه کهگیلویهوبویراحمد بر حل مشکلات معیشتی
- واژگونی خودرو تیبا با ۵ مصدوم
- جلوههای نورانی نماز جمعه در مرکز کهگیلویهوبویراحمد
- هشدار امام جمعه یاسوج در خصوص وضعیت بازار
- ثبت تصاویر پلنگ توسط دامدار کهگیلویهوبویراحمدی
- وعدههای فرماندار لنده به ثمر مینشیند؟
- تعطیلی، رکود و قعرنشینی؛ ماحصل یک مدیریت ضعیف
- ماجرای عجیب یک قانونشکنی در دشتروم بویراحمد
- دسترسی به آب سد کوثر، حق مردم بهمئی
- مشاهده بیشتر