
پروژههای زیادی در کهگیلویه کلنگزنی و شروع شدهاند که عمدتاً روند اجرایی خوبی نداشته، و در پشت وعدههای انتخاباتی بیات شد و به سرانجام نرسید!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» پتروشیمی دهدشت یکی از دهها طرح از پروژههای به کما رفته شهرستان کهگیلویه کهگیلویه است که سالهاست تنها وعدهی راهاندازی آن شنیده میشود و در عمل و در جلسات مختلف از حرکت لاکپشتی این طرح سخن به میان آورده میشود.
پروژه پتروشیمی دهدشت در نشستهای و متینگهای انتخاباتی بارهای بار توجه کاندیداهای مختلف انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین مسئولان و مدیران کل و حتی برخی از مقامات کشوری بوده است و هر وزیر، وکیلی و... که به استان و شهرستان کهگیلویه پاگذاشته وعدههایی از راهاندازی و تزریق اعتبارات به این پروژه را مطرح کرده است و این پروژه تقریباً دستمایه مقاصد برخی از این مسئولان و از مهمترین شعارهای آنها برای رسیدن به اهداف انتخاباتی جهت گرفتن کرسیها خود بوده است.
با توجه به پیشینه طرحهای به کما رفته شهرستان کهگیلویه از همان روزهای نخست که کلنگ پتروشیمی دهدشت بر زمینزده شد کمتر کسی به ثمر دادن آنامیدوار بود اما تبلیغات وسیع و گسترده رسانههای همسوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران کل و.... و نیز صحبتهایی که از پتروشیمیهای استانهای همجوار نقل شده بود بارقههای امید یک بار دیگر در دلهای مردمی که پینههای دستهایشان را برای جوانان خود به ارث گذاشته بودند، روشن کرد.
اما این وعدهها و شعارها تنها با رنگ و لعاب زینت داده شده بود و زمان هر چه میگذشت این پروژه روند لاکپشتی خود را طی میکرد و حتی در مقاطعی از سالها از حرکت بازایستاد و بیش از پیش ناامیدی را برای جوانان کهگیلویهای به ارمغان آورد.
با تمام این تفاسیر اما پتروشیمی دهدشت مهمترین طرح صنعتی در کهگیلویه تعریف شد و کلید خورد. با توجه به اینکه شهرستان کهگیلویه از بخش صنعت محروم بود و به جز کارخانه آجر هیچ صنعتی در این شهرستان وجود نداشت، اجرای پتروشیمی میتوانست تا حدودی محرک توسعه این شهرستان باشد و کهگیلویه را از بنبست اقتصادی نجات دهد و جوانان جویای کار که روانه استانهای همجوار مانند بوشهر، عسلویه، بندرعباس و... بودند را در شهر خود ماندگار کند.
این طرح در سال ۱۳۸۶ در دشت کلاچو به زمینزده و طبق اعلام مجریان و مسئولان امر ساخت آن را در سه فاز پیشبینی کردند و بازه زمانی هزار روزه برای تکمیل و بهرهبرداری برای آن در نظر گرفتند اما نزدیک به دو دهه است این پروژه روند فرسایشی را دارد طی میکند و سررسید یکهزار روزه زیادی را در این ۱۸ سال به خود دیده و پشت سر گذاشته شده است.
همزمان با پتروشیمی دهدشت، میتوان به عملیات پتروشیمی ایلام و لردگان در سطح کشور اشاره کرد که با شروع کار شد و زمانی که این طرح در دهدشت تنها ۱۶ درصد پیشرفت داشت در ایلام ۱۰۰ درصد و لردگان به ۷۸ درصد رسیده بود.
این پروژه که به عنوان یکی از امیدهای اصلی برای توسعه صنعتی و اقتصادی منطقه کهگیلویه و بویراحمد شناخته میشود، بیش از دو دهه است در لیست پروژههای ناتمام کهگیلویه به چشم میخورد. پتروشیمی دهدشت برای تکمیل به منابع مالی هنگفتی نیاز دارد و همواره یکی از مهمترین چالشهای پیش روی پروژه عظیم پتروشیمی دهدشت، تأمین مالی اعلام شده است.
پتروشیمی دهدشت که در مدت ۱۵ سال تنها ۱۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشت اما با نگاه ویژه دولت سیزدهم ساختمانهای صنعتی و غیرصنعتی آن قد کشیده و بار دیگر جوانان منطقه را به تکمیل آن امیدوار کرد. عملیات این طرح در زمان ریاست جمهوری شهید رئیسی شتاب گرفت و جوانانامیدوارتر آینده روشنی را پیش روی خود میدیدند.
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی در نشستی که آذر ماه ۱۴۰۳ با حضور استاندار، و مسئولان شهرستان برگزار شده بود مهمترین دلیل تأخیر در تکمیل پتروشیمی دهدشت را تأمین مالی عنوان کرد و گفت: این طرح اقتصادی اکنون نیمه متوقف بوده و متولیان امر باید تدبیری کنند و بیش از از این باامید مردم و جوانان جویای کار بازی نکنند.
حجتالاسلام سیدمحمد موحد با تأکید بر اینکه وضعیت فعلی پتروشیمی دهدشت ناشی از ضعف مدیریت است، افزود: اگر قرار باشد نماینده برود اعتبار بگیرد و بیاورد و تحویل بدهد یک دستگاه اجرایی هم خودش تعیین میکند که کار را انجام بدهد.
وی این را هم گفت که در روزهای اخیر ۵۰۰ میلیارد تومان به حساب پتروشیمی دهدشت واریز شد و باید بررسی شود که دلیل کندی و راکد بودن و نیمه فعال شدن این صنعت چیست و اگر بخواهد در این پتروشیمی کاری انجام شود باید دگرگونی اساسی ایجاد شود که کسی برای احقاق حقوق مردم فریاد بزند.
موحد پیشرفت فیزیکی پتروشیمی دهدشت را بعد از ۱۸ سال نزدیک به ۴۵ درصد دانست و ادامه داد: بعد از این همه سال دیگر هیچ قصوری برای عدم تسریع در روند اجرایی طرح پتروشیمی دهدشت پذیرفتنی نیست و انتظار میرود سهامدار سریعتر تعیین تکلیف کند و یک مدل کارامد مالی را برای ادامه مسیر مشخص کند.
میتوان گفت تأمین مالی پروژه پتروشیمی دهدشت، به ویژه در شرایط اقتصادی فعلی، نیازمند همکاری گسترده میان بخشهای دولتی و خصوصی است. اگرچه وعدههای ارائه شده در این جلسهامیدبخش بود، اما تحقق این وعدهها نیازمند اقدامات عملی و نظارت دقیق بر روند تخصیص منابع از سوی متولیان امر خواهد بود.
پروژه پتروشیمی دهدشت نهتنها برای توسعه صنعتی منطقه حائز اهمیت است، بلکه میتواند به ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی در استان کهگیلویه و بویراحمد کمک کند. با تکمیل این پروژه، زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی در کشور تقویت خواهد شد و زمینه برای سرمایهگذاریهای بیشتر در منطقه فراهم میشود وامید برای از رکود خارج شدن استان و همچنین شهرستان کهگیلویه را نوید خواهد داد.
تکمیل این پروژه از دو جهت شرایط کهگیلویه را مساعدتر خواهد کرد. یکی آنکه خود پتروشیمی دهدشت زمینه اشتغال پایدار را برای جوانان فراهم میآوردو بخشی از بیکاری شهرستان را حل میکند و مهمتر از این با اتمام پتروشیمی، می توان تلاشها و ظرفیتها و توجهات مسئولان کهگیلویه و استان را به سمت مسأله بسیار مهم کشاورزی و آبرسانی به زمینهای هموار و تشنه دشت کلاجو در همجواری این طرح را شهرستان معطوف میکند وامیدها برای اجرایی شدن سد آبریز که باید منابع آبی این طرح پتروشیمی را تأمین کند روشن خواهد شد و رونق کشاورزی و اشتغال پایدار را در این شهرستان به ارمغان خواهد اورد.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- بهرامی به استقبال تاجگردون در ورودی سیسخت میرود!
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- تجلیل از پرچمداران جبهه علم در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- نرخهای نجومی در آبشار یاسوج
- | خرمشهر؛ تجلیگاه هویت ایرانی-اسلامی
- شکوه حضور نیروهای مسلح کهگیلویهوبویراحمد
- تجلیل از فاتحان عملیات آزادسازی خرمشهر در باشت
- فتح خرمشهر محصول همدلی و کار جمعی بود
- کامیونداران، شیرمردان جادههای استان
- ساخت نخستین رادار فرودگاهی تمام ایرانی
- خواسته اصلی مردم در همایش کوهگل چه بود؟
- سیاستزدگی؛ بلای جان توسعه پایدار کوهستانهای زاگرس
- آیین غبارروبی گلزار مطهر شهدای گمنام
- گرامیداشت حماسه سوم خرداد در لنده
- همایش گرامیداشت «فتح خرمشهر» در گچساران+ تصاویر
- فتح خرمشهر، تثبیتکننده انقلاب اسلامی بود
- همایشی با رنگ و بوی شهدایخدمت در کهگیلویهوبویراحمد
- شهر دلاوران، میزان عاشقان شهید جمهور
- بخشی از دستاوردهای شهید رئیسی در کهگیلویهوبویراحمد
- ستاد مدیریت بحران روابط عمومی نیست
- فتح خرمشهر پایان نبرد نبود، آغاز راه بود
- روایتی تکان دهنده از پشت پرده دخانیات دختران
- ثبتنام کلاسهای تابستانه موسسه رزمندگان آغاز شد
- جانشین معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران وارد گچساران شد
- پاسخ ما به دشمنان دندانشکن خواهد بود
- پروژه زیرگذر روگذر دهدشت در بلاتکلیفی کامل!
- رزمایش بزرگ «الی بیتالمقدس» در یاسوج+ تصاویر
- مجموعههای جدید و بازطراحیها
- کهگیلویه و بویراحمد میزبان ۴۱ طرح گردشگری
- طارمی در بدترین فصل هم رکوردزنی کرد
- پروازها به تلآویو را معلق کردند
- خدمات سریع ثبت احوال در قلب باشت
- بازی با روان مردم با تیراندازیهای ممتد شبانه
- مشاهده بیشتر