
پروژههای زیادی در کهگیلویه کلنگزنی و شروع شدهاند که عمدتاً روند اجرایی خوبی نداشته، و در پشت وعدههای انتخاباتی بیات شد و به سرانجام نرسید!
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» پتروشیمی دهدشت یکی از دهها طرح از پروژههای به کما رفته شهرستان کهگیلویه کهگیلویه است که سالهاست تنها وعدهی راهاندازی آن شنیده میشود و در عمل و در جلسات مختلف از حرکت لاکپشتی این طرح سخن به میان آورده میشود.
پروژه پتروشیمی دهدشت در نشستهای و متینگهای انتخاباتی بارهای بار توجه کاندیداهای مختلف انتخابات مجلس شورای اسلامی و همچنین مسئولان و مدیران کل و حتی برخی از مقامات کشوری بوده است و هر وزیر، وکیلی و... که به استان و شهرستان کهگیلویه پاگذاشته وعدههایی از راهاندازی و تزریق اعتبارات به این پروژه را مطرح کرده است و این پروژه تقریباً دستمایه مقاصد برخی از این مسئولان و از مهمترین شعارهای آنها برای رسیدن به اهداف انتخاباتی جهت گرفتن کرسیها خود بوده است.
با توجه به پیشینه طرحهای به کما رفته شهرستان کهگیلویه از همان روزهای نخست که کلنگ پتروشیمی دهدشت بر زمینزده شد کمتر کسی به ثمر دادن آنامیدوار بود اما تبلیغات وسیع و گسترده رسانههای همسوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مدیران کل و.... و نیز صحبتهایی که از پتروشیمیهای استانهای همجوار نقل شده بود بارقههای امید یک بار دیگر در دلهای مردمی که پینههای دستهایشان را برای جوانان خود به ارث گذاشته بودند، روشن کرد.
اما این وعدهها و شعارها تنها با رنگ و لعاب زینت داده شده بود و زمان هر چه میگذشت این پروژه روند لاکپشتی خود را طی میکرد و حتی در مقاطعی از سالها از حرکت بازایستاد و بیش از پیش ناامیدی را برای جوانان کهگیلویهای به ارمغان آورد.
با تمام این تفاسیر اما پتروشیمی دهدشت مهمترین طرح صنعتی در کهگیلویه تعریف شد و کلید خورد. با توجه به اینکه شهرستان کهگیلویه از بخش صنعت محروم بود و به جز کارخانه آجر هیچ صنعتی در این شهرستان وجود نداشت، اجرای پتروشیمی میتوانست تا حدودی محرک توسعه این شهرستان باشد و کهگیلویه را از بنبست اقتصادی نجات دهد و جوانان جویای کار که روانه استانهای همجوار مانند بوشهر، عسلویه، بندرعباس و... بودند را در شهر خود ماندگار کند.
این طرح در سال ۱۳۸۶ در دشت کلاچو به زمینزده و طبق اعلام مجریان و مسئولان امر ساخت آن را در سه فاز پیشبینی کردند و بازه زمانی هزار روزه برای تکمیل و بهرهبرداری برای آن در نظر گرفتند اما نزدیک به دو دهه است این پروژه روند فرسایشی را دارد طی میکند و سررسید یکهزار روزه زیادی را در این ۱۸ سال به خود دیده و پشت سر گذاشته شده است.
همزمان با پتروشیمی دهدشت، میتوان به عملیات پتروشیمی ایلام و لردگان در سطح کشور اشاره کرد که با شروع کار شد و زمانی که این طرح در دهدشت تنها ۱۶ درصد پیشرفت داشت در ایلام ۱۰۰ درصد و لردگان به ۷۸ درصد رسیده بود.
این پروژه که به عنوان یکی از امیدهای اصلی برای توسعه صنعتی و اقتصادی منطقه کهگیلویه و بویراحمد شناخته میشود، بیش از دو دهه است در لیست پروژههای ناتمام کهگیلویه به چشم میخورد. پتروشیمی دهدشت برای تکمیل به منابع مالی هنگفتی نیاز دارد و همواره یکی از مهمترین چالشهای پیش روی پروژه عظیم پتروشیمی دهدشت، تأمین مالی اعلام شده است.
پتروشیمی دهدشت که در مدت ۱۵ سال تنها ۱۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشت اما با نگاه ویژه دولت سیزدهم ساختمانهای صنعتی و غیرصنعتی آن قد کشیده و بار دیگر جوانان منطقه را به تکمیل آن امیدوار کرد. عملیات این طرح در زمان ریاست جمهوری شهید رئیسی شتاب گرفت و جوانانامیدوارتر آینده روشنی را پیش روی خود میدیدند.
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی در نشستی که آذر ماه ۱۴۰۳ با حضور استاندار، و مسئولان شهرستان برگزار شده بود مهمترین دلیل تأخیر در تکمیل پتروشیمی دهدشت را تأمین مالی عنوان کرد و گفت: این طرح اقتصادی اکنون نیمه متوقف بوده و متولیان امر باید تدبیری کنند و بیش از از این باامید مردم و جوانان جویای کار بازی نکنند.
حجتالاسلام سیدمحمد موحد با تأکید بر اینکه وضعیت فعلی پتروشیمی دهدشت ناشی از ضعف مدیریت است، افزود: اگر قرار باشد نماینده برود اعتبار بگیرد و بیاورد و تحویل بدهد یک دستگاه اجرایی هم خودش تعیین میکند که کار را انجام بدهد.
وی این را هم گفت که در روزهای اخیر ۵۰۰ میلیارد تومان به حساب پتروشیمی دهدشت واریز شد و باید بررسی شود که دلیل کندی و راکد بودن و نیمه فعال شدن این صنعت چیست و اگر بخواهد در این پتروشیمی کاری انجام شود باید دگرگونی اساسی ایجاد شود که کسی برای احقاق حقوق مردم فریاد بزند.
موحد پیشرفت فیزیکی پتروشیمی دهدشت را بعد از ۱۸ سال نزدیک به ۴۵ درصد دانست و ادامه داد: بعد از این همه سال دیگر هیچ قصوری برای عدم تسریع در روند اجرایی طرح پتروشیمی دهدشت پذیرفتنی نیست و انتظار میرود سهامدار سریعتر تعیین تکلیف کند و یک مدل کارامد مالی را برای ادامه مسیر مشخص کند.
میتوان گفت تأمین مالی پروژه پتروشیمی دهدشت، به ویژه در شرایط اقتصادی فعلی، نیازمند همکاری گسترده میان بخشهای دولتی و خصوصی است. اگرچه وعدههای ارائه شده در این جلسهامیدبخش بود، اما تحقق این وعدهها نیازمند اقدامات عملی و نظارت دقیق بر روند تخصیص منابع از سوی متولیان امر خواهد بود.
پروژه پتروشیمی دهدشت نهتنها برای توسعه صنعتی منطقه حائز اهمیت است، بلکه میتواند به ایجاد اشتغال پایدار و رونق اقتصادی در استان کهگیلویه و بویراحمد کمک کند. با تکمیل این پروژه، زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی در کشور تقویت خواهد شد و زمینه برای سرمایهگذاریهای بیشتر در منطقه فراهم میشود وامید برای از رکود خارج شدن استان و همچنین شهرستان کهگیلویه را نوید خواهد داد.
تکمیل این پروژه از دو جهت شرایط کهگیلویه را مساعدتر خواهد کرد. یکی آنکه خود پتروشیمی دهدشت زمینه اشتغال پایدار را برای جوانان فراهم میآوردو بخشی از بیکاری شهرستان را حل میکند و مهمتر از این با اتمام پتروشیمی، می توان تلاشها و ظرفیتها و توجهات مسئولان کهگیلویه و استان را به سمت مسأله بسیار مهم کشاورزی و آبرسانی به زمینهای هموار و تشنه دشت کلاجو در همجواری این طرح را شهرستان معطوف میکند وامیدها برای اجرایی شدن سد آبریز که باید منابع آبی این طرح پتروشیمی را تأمین کند روشن خواهد شد و رونق کشاورزی و اشتغال پایدار را در این شهرستان به ارمغان خواهد اورد.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- جزئیات تغییر رسمی ساعت کشور در سال ۱۴۰۴
- باران مهمان کهگیلویه و بویراحمد میشود
- انتصاب اولین فرماندار دولت پزشکیان در چرام
- تنها پارکعمومی لیکک آماده پذیرایی از مسافران نیست
- آغاز انتصابات دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- سرپرست علوم پزشکی یاسوج منصوب شد
- بیخیالی مسئولان به محور پرترافیک در لیکک
- آخرین میزان بارندگی در کهگیلویه و بویراحمد
- ماغر بهشتی در جنوب کشور
- نمایشگاه فروش بهاره طرح ضیافت ماه رمضان
- پارکهای یاسوج آماده پذیرایی از مسافران نیستند
- رمضان و نوروز، فرصتی برای معنویت و نشاط
- ارتقاء درجه سردار کهگیلویهوبویراحمدی به سرتیپ تمامی
- آبشار زیبای یاسوج منتظر مسافران نوروزی
- میزان بارشهای کهگیلویهوبویراحمد تا صبح شنبه
- انتصاب یک کهگیلویهوبویراحمدی در منابع طبیعی خوزستان
- اقامتگاههای بومگردی،سفری به طبیعت زاگرس
- پست جدید رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- دیدار عیدانه با خانواده معظم شهدا
- حالوهوای مساجد بهمئی در دومین شب قدر
- یومالله «۱۲ فروردین» سرآغاز حاکمیت مردمسالاری دینی
- پروژههایی که برای کهگیلویهوبویراحمد طلسم شدهاند!
- شلالدون، نگین گردشگری کهگیلویه و بویراحمد
- فرصتهای سرمایهگذاری در کهگیلویهوبویراحمد
- خواهش مدیرکل محیطزیست کهگیلویه و بویراحمد از مردم
- راهکارهای تحقق شعار سال در کهگیلویه و بویراحمد
- طبیعت بکر کوههای سروک یاسوج
- مسئولان گرهگشای مشکلات مردم باشند
- جشن شکرگزاری در کهگیلویهوبویراحمد
- حال ناخوش بلوطهای دنا
- اقامه نماز عیدفطر در نقاط مختلف بخش ممبی
- ۲ تصادف با ۱۴ مصدوم در بویراحمد
- عذرخواهی ستاره خارجی پرسپولیس از هواداران
- دهدشت؛ شهر بدون نماد
- آمریکا شرارت کند، ضربه متقابل محکمی میخورد
- اقامه نماز عیدبندگی در روستای «بنهپیر» بهمئی
- انتقاد از وامهای خاله و پسرخالهای در کهگیلویهوبویراحمد
- نماز عید بندگی در بهمئی
- هراسی از تهدیدات دشمن نداریم
- مسئولان برای تحقق شعار سال تلاش کنند
- اقامه نماز عید بندگی در شهر یاسوج
- تجلیگاه ایمان و بندگی در کهگیلویهوبویراحمد
- کنگرهملی۲ هزارشهید کهگیلویهوبویراحمد؛ تداعیگر حماسهها و مردانگیها
- کمک مؤمنانه به نیازمندان بهمئی
- خودنمایی طبیعت در بام نفت ایران
- مراسم بزرگداشت شهید «شهباز پایبسته» در لیکک
- جزئیات یک فیلم هنجارشکن در فضای مجازی کهگیلویهوبویراحمد
- واکنش مسئولان کهگیلویهوبویراحمد به کمبود روغن
- دیدار عیدانه با خانواده معظم شهدا
- نماز عید فطر را کجا بخوانیم؟
- مشاهده بیشتر