رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1404/01/14 Thursday - 2025 03 April الخميس ، 5 شوّال ، 1446
ساعت
1404-01-13 16:01 شماره خبر : 11853
مناطق دیدنی کهگیلویه و بویراحمد؛

گشت و گذار در روز ۱۳ فروردین در شهر تاریخی پاتاوه و روستاهای بکر و دست نخورده اطراف آن، فرصتی بی‌نظیر برای کشف زیبایی‌های این شهر فراهم می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» استان کهگیلویه و بویراحمد ملقب به پایتخت طبیعت ایران با جمعیتی بالغ‌بر ۸۰۰ هزار نفر، دارای آب و هوایی شگفت‌انگیز است که در تمام فصول سال گردشگران خاص خود را دارد. یکی از شهرستان‌های این استان شهرستان دنا به مرکزیت شهر سی‌سخت است.

 این شهر در دامنه کوه دنا بلندترین کوه رشته‌کوه زاگرس جای گرفته‌است و هفتمین شهر مرتفع ایران است و منطقه‌ای گردشگری به‌شمار می‌آید، از جمله مناطق گردشگاهی این شهر می‌توان به کوه‌گل، چشمه میشی، دشتک، بندان و تنگه‌ی نِول آن‌را نام برد. برای مسافرت به این شهر می‌توان از جاده یاسوج به سی‌سخت بهره برد؛ یا از اصفهان، سمیرم-سی سخت به این شهر رسید.

مقصد گردشگری امروز ما شهر سی‌سخت نیست بلکه سفر امروز ما به مناطق بکر و کمتر دیده شده شهر تاریخی پاتاوه و روستاهای اطراف آن است، برای رسیدن به شهر پاتاوه می‌بایست از خروجی شهید ابوالحسن ولی‌پور شهر یاسوج و با توجه به تابلوهای راهنمای مسیر در کنار جاده از کنار ورودی‌ شهر سی‌سخت و در ادامه مسیر به سمت ورودی روستای کریک، و همچنین روستای سرتنگ عبور کرده و با طی کردن مسافتی حدود ۴۵ کیلومتر به ورودی شهر تاریخی پاتاوه برسید.

پل‌ تاریخی پاتاوه یا همان پل تخت‌ شاه‌نشین از دیگر جاذبه‌های گردشگری در شهرستان دنا است که همه‌ساله گردشگران خاص خود را دارد، این پل در منطقه حفاظت شده دنا و درست در مسیر مواصلاتی غار روستای دهشیخ و در فاصله ۲.۵ کیلومتری از آن قرار گرفته‌است.

پل پاتاوه در قسمت شمال‌غربی پاتاوه و بر روی رودخانه خرسان واقع شده است، در معماری این پل زیبا آجر‌کاری، طاق‌های بلند و گنبدی شکل جلوه‌ای خاص از هنرنمایی ایرانی را به نمایش گذاشته اند. این پل در واقع مسیر اصلی و ارتباطی شهر‌های تیسفون، استخر، شوش، بهبهان و اثفهان بوده‌است، از این‌رو کاروان‌های زیادی در این مسیر رفت و آند داشته‌اند، در همین راستا ساسانیان بر آن شدند تا به‌جهت تسهیل رفت و آمد کاروان‌ها پلی در این مسیر احداث کنند. شایان ذکر است این پل در سال ۱۳۵۷ به ثبت ملی رسیداست.

در کنار این پل تاریخی پارک زیبای ساحلی شهر پاتاوه با فضایی سبز و دل‌انگیز با سکو‌هایی جهت استراحت وجود دارد. در ادامه مسیر سفر خود را رو به جلو ادامه دهید.

یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری اعجاز انگیز غار ده‌شیخ با قدمت ۱۳۵‌ میلیون سال واقع در ۲ کیلومتری روستای دهشیخ و درست در مجاورت شهر پاتاوه است.

شکل‌گیری این غار مربوط به دوره دوم زمین‌شناسی است این غار آهکی در طول سالیان براثر ریزش نزولات آسمانی، و به تدریج به وجود آمده‌است، یکی از عجایب این غار که هنوز علت آن ناشناخته است هوای محیطی آن است، گرم بودن هوای آن در فصل زمستان و خنک بودن آن در فصل تابستان است. با این غار با وجود هفت گالری و مسیرهای مختلف چشم‌نواز نظر هر بینده‌ای را به خود جذب می‌کند، این غار یکی از شگفت‌انگیزترین غارهای کشور است و به آن لقب غار علی‌صدر ۲ را داده‌اند.

از زیبایی‌های این غار می‌توان به قندیل‌های آهکی چندمتری ایجاد شده در آن اشاره نمود، همچنین دهانه‌های اعجاز انگیز آن که هر کدام به‌طرفی گشوده می‌شود، دهانه اصلی این غار درست روبه‌روی قله قاش مستان دنا گشوده می‌شود. ارتفاع این غار در بعضی دالان‌ها تا حدود هفت متر نیز می‌رسد، شما می‌توانید در این غار ریزش طبیعی و قطره‌چکانی قطرات آب را مشاهده نمایید که بر روی قندیل‌های آهکی غار فرود آمده و موجب شکل‌گیری آن‌ها می‌شوند، که این امر نشان از زنده بودن غار دارد.

ستون‌های این غار از یک‌متر تا حدود ۱۵‌ متر نیز ارتفاع و حدود ۶ کیلومتر عمق دارد که به سبب آن هنوز بخش‌ها و دالان‌های آن شناسایی نشده‌اند.

شایان ذکر است در کنار این غار ظرفیت‌های گردشگری اعم‌از؛ رستوران، آلاچیق، سکوی نشیمن، فروشگاه‌ محصولات محلی و سنتی و ... جهت رفاه گردشگران احداث شده است. گردشگران عزیز می‌توانند با انتخاب این مکان چند منظره خاص غار، طبیعت کوهستانی، جنگل و ... را در یک نقطه داشته و از حضور خود لذت ببرند. 

طبیعت دوستان عزیز می‌توانند برای دسترسی به این مکان بعد از سفر از شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با طی کردن حدود ۴۵ کیلومتر به شهر تاریخی پاتاوه رسیده و از شهر پاتاوه حدود ۳ کیلومتر به سمت روستای دهشیخ حرکت کنند.

از دیگر جاذبه‌های گردشگری که خوشی سفر شما را می‌تواند چندین برابر کند بازدید از آبشار زیبای طبیعی در دل کوه‌های روستای دلی‌ بهرام‌بیگی واقع در بخش پاتاوه است، شما می‌بایست برای رسیدن به این آبشار حدود ۷ کیلومتر از مسیر روستای دهشیخ به سمت روستای دلی‌بهرام‌بیگی را طی کنید، زیبایی‌های اعجاز انگیز و گذر از جاده‌های کوهستانی با جنگل‌های سرسبز و در مجاورت‌ آن چشمه‌ساران تنها بخشی از زیبایی‌های این مسیر دل‌انگیز است.

آبشار «بهرام بیگی» در ۵۰ کیلومتری غرب مرکز شهرستان دنا قرار گرفته است این آبشار با ارتفاعی حدود ۳۵ متر با آب بسیار خنک و گوارا به سمت دره‌های پر پیچ‌ و خم پوشیده از درختان چنار و گردو با قدمت چند صد ساله و پوشش گیاهی متنوع در دامنه آن به سمت دشت‌های پایین دست سرازیر می‌شود، در پایین این آبشار حوضچه‌ای کوچک پدید آمده است که در اطراف آن مکان مناسبی برای استراحت گردشگران احداث شده است.

آبشار بهرام بیگی در ۱۵ کیلومتری شهرستان مارگون، و دقیقا در کنار دست جاده منتهی به آن قرار گرفته است، این آبشار زیبا از ابتدای جاده کاملا قابل رویت است. تمام مسیر این آبشار آسفالت بوده و با هر نوع وسیله نقلیه‌ای می‌توان بدان جا سفر کرد. مسیری پلکانی و شگفت‌انگیز از ابتدای این آبشار تا سرچشمه آن وجود دارد که شما می‌توانید با طی کردن آن چیزی حدود ۳۵ متر از سطح زمین ارتفاع گرفته و از مناظر خاص کوهستانی این نقطه گردشگری نهایت لذت و استفاده را ببرید.

شما در ادامه مسیر از روستای دلی‌بهرام‌بیگی به‌سمت بالا به ورودی روستای بی‌بی‌خاتونین (س) سقاوه می‌رسید، برای رسیدن به بقعه مبارکه بی‌بی خاتونین (س) دختران ارجمند امام‌موسی کاظم (ع) و خواهران گرانقدر امام‌رضا(ع) می‌بایست حدود ۴ کیلومتر مسیر را از جاده اصلی به سمت روستا طی کنید، حرم شریف این امامزادگان در ابتدا و کنار جاده واقع شده است، شما می‌توانید در کنار مرقد مطهر امامزادگان به زیارت و استراحت بپردازید.

در ادامه مسیر نیز می‌توانید با طی کردن حدود ۳ کیلومتر از مسیر پیش‌روی خود به سمت سرسقاوه یکی از بکرترین و زیباترین روستاهای بخش پاتاوه که دارای آب و هوای دل‌انگیز و دریاچه طبیعی و دشت‌های سرسبز خواهید رسید، مکانی با تالاب‌ها، جوی‌های زیبا و بیدهای مجنون که زیبایی آن مناطق را هزار برابر کرده است.

گفتنی است دور تا دور و همچنین در ادامه مسیر این روستا کوه‌ها و تپه‌های سرسبز با رویش گیاهان خوراکی، دارویی و شفابخش است که دسترسی به آنان و صعود به قله‌ها بسیار آسان است، کوه‌های کُسپی، منطقه سرحد، کوه‌سیاه و... محل رویش گیاهانی مانند جاشیر، قارچ‌کوهی، بیلهر، کنگر، آویشن، پشموک و ... است.

هرچه مسیر را رو به جلو ادامه دهید شاهد زیبایی‌های بکر و دست نخورده این شهرستان و در ادامه شهرستان زیبا و رنگارنگ مارگون خواهید بود.

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار