رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/04/29 Sunday - 2025 20 July الأحد ، 25 محرّم ، 1447
ساعت
1404-04-29 18:50 شماره خبر : 14581
در شورای اداری مطرح شد؛

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در چهارمین جلسه شورای اداری بر استفاده از داده‌های سرشماری، جذب اعتبارات ملی و آموزش کارکنان تأکید کرد و از افزایش چهاربرابری اعتبارات راه‌های روستایی خبر داد.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» چهارمین جلسه شورای اداری استان کهگیلویه و بویراحمد، روز یک‌شنبه ۲۹ تیرماه ۱۴۰۴، در سالن شماره یک ساختمان استانداری با حضور مسئولان ارشد استانی، مدیران دستگاه‌های اجرایی و نمایندگان نهادهای مختلف و به ریاست استاندار برگزار شد تا در مورد مهم‌ترین برنامه‌های توسعه‌ای، چالش‌های پیش‌رو و راهکارهای بهبود عملکرد ادارات بحث و تبادل نظر شود.

یداله رحمانی، در نشست شورای اداری استان بر «ضرورت استفاده از داده‌های سرشماری» به‌عنوان پایه برنامه‌ریزی تأکید کرد و گفت: باید از اطلاعات سرشماری که مبنای برنامه‌ریزی است، به‌درستی استفاده کنیم. طرح پلاک‌گذاری اداره کل پست یکی از برنامه‌های مهم در این زمینه است، لذا به زودی بخشنامه‌ای به فرمانداران ابلاغ می‌شود تا شهرداری‌ها و دهیاری‌ها را ملزم به همکاری کنند.

وی با اشاره به «اهمیت گزارشات اقتصادی و حساب‌های منطقه‌ای» ادامه داد: این اطلاعات ابزار مهمی برای برنامه‌ریزی مدیران اجرایی است و باید به‌موقع در اختیار سازمان مدیریت قرار گیرد، لذا تأخیر برخی دستگاه‌ها در ارائه داده‌ها مورد انتقاد است زیرا، اگر گزارش اقتصادی سال ۱۴۰۴ بر اساس داده‌های سال‌های قبل تهیه شود، کارایی لازم را نخواهد داشت.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد به «آموزش کارکنان» اشاره و تصریح کرد: دوره‌های آموزشی سالانه ۴۰ تا ۶۰ ساعت برای مدیران و کارشناسان الزامی است و باید بدون اختلال در خدمات‌رسانی برگزار شود و پیشنهاد می‌شود دوره‌های مدیران در پنجشنبه‌ها و کارشناسان در بعدازظهرها برگزار شود.

رحمانی به «جذب اعتبارات ملی» پرداخت و خاطرنشان کرد: با وجود گذشت چهار ماه از سال، برخی دستگاه‌ها هنوز نتوانسته‌اند اعتبارات خود را جذب کنند، افزایش چشمگیر اعتبارات در بخش‌هایی مانند «آب (از ۱۱۰۰ به ۳۰۰۰ میلیارد تومان) و راه‌های اصلی (از ۱۰۰۰ به ۲۵۰۰ میلیارد تومان)، نمونه بارز است، لذا جذب به‌موقع اعتبارات باید در اولویت باشد و با مدیران کوتاهی‌کننده برخورد خواهد شد.

وی همچنین به «افزایش چهار برابری اعتبارات راه‌های فرعی و روستایی» اشاره و عنوان کرد: این فرصت استثنایی باید با برنامه‌ریزی دقیق مورد استفاده قرار گیرد و با توجه به اینکه کهگیلویه و بویراحمد دومین استان کشور در تشکیل به‌موقع جلسات برنامه‌ریزی شهرستان‌هاست، از فرمانداران می‌خواهم پیگیری جدی‌تری را در جذب اعتبارات داشته باشند.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با انتقاد از «جذب نشدن بخشی از اعتبارات مسئولیت‌های اجتماعی (تنها ۸۰۰ میلیارد تومان از ۱۶۷۰ میلیارد تومان)، مطرح کرد: این تناقض است که از کمبود اعتبار گلایه داریم، اما در جذب منابع موجود کوتاهی می‌کنیم.

رحمانی در ادامه به «پروژه سد شاه‌قاسم» اشاره کرد و گفت: از ۲۹ میلیارد تومان اعتبار تخصیص‌یافته، ۲۳ میلیارد تومان هزینه شده و پیشنهاد می‌کنیم ۳۰ میلیارد تومان دیگر اختصاص یابد تا پروژه تا پایان ۱۴۰۵ به بهره‌برداری برسد.

وی با بیان نگرانی از «دعاوی قضایی پیمانکاران علیه دستگاه‌های اجرایی»، بیان کرد: برخی دستگاه‌ها مانند راه و شهرسازی، دانشگاه علوم پزشکی و آب و فاضلاب به دلیل عدم آشنایی مدیران با مسائل حقوقی، منابع قابل توجهی را از دست داده‌اند، لذا برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه مدیران حقوقی نیاز است و از دستگاه قضا می‌خواهم که همکاری لازم را برای بررسی راهکارهای قانونی داشته باشند.  

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در ادامه با اشاره به «پرونده‌های مالی مشکوک»، تأکید کرد: دفاع از حقوق دستگاه‌های اجرایی به معنای نادیده گرفتن حقوق پیمانکاران نیست، بلکه رعایت انصاف و عدالت در محاسبات است.

رحمانی در ادامه سخنان خود در شورای اداری به «موضوع تغییرات مدیریتی» اشاره کرد و تأکید نمود: اگرچه درخواست‌های زیادی برای تغییر مدیران شهرستانی دریافت می‌کنیم، اما این تغییرات نباید خللی در اجرای پروژه‌های عمرانی و خدماتی ایجاد کند.

وی از عملکرد مدیران استان تقدیر کرد و افزود: با تلاش همکاران، بخش‌های اقتصادی و عمرانی استان به خوبی فعال شده‌اند و با وجود محدودیت منابع، پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌ایم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد به «الحاق مناطق جدید به یاسوج» اشاره کرد و ابراز داشت: این خواسته عمومی مردم در سه ماه اول سال محقق شد و باعث دوبرابر شدن جمعیت و وسعت شهر یاسوج گردید.

رحمانی با ابراز نگرانی از «وضعیت ترافیک یاسوج»، خاطرنشان کرد: به عنوان پایتخت طبیعت ایران، باید سریعاً برای ساماندهی ترافیک شهر اقدام کنیم. هشت محور کاری برای این منظور تعریف شده است.

وی از برنامه‌های آینده خبر داد و مطرح کرد: احداث دو بزرگراه در حاشیه رودخانه بشار و ایجاد پارک هشت‌تاری با ۴۵ میلیارد تومان اعتبار در دستور کار قرار دارد که هم مشکل ترافیک را حل می‌کند و هم به توسعه گردشگری کمک خواهد کرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد از وعده اختصاص «۲۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار عمرانی» تا پایان سال خبر داد و تأکید کرد: سهم شهرداری یاسوج از این اعتبارات قابل توجه خواهد بود.

رحمانی به «موضوع عوارض شهرداری» پرداخت و بیان داشت: دریافت عوارض باید منطقی باشد. پیشنهاد می‌کنم نرخ‌ها بازنگری شود تا هم درآمد مناسبی داشته باشیم و هم فشار بی‌مورد به مردم وارد نشود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به «اقدامات حوزه آب» اشاره کرد و اضافه کرد: با وجود کاهش ۵۰ درصدی بارندگی‌ها، با مدیریت صحیح توانسته‌ایم تنش آبی را کاهش دهیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با ابراز نارضایتی از «جذب نشدن اعتبارات عشایری»، گفت: فقط دو ماه تا پایان سال مالی فرصت داریم و از مسئولان مربوطه می‌خواهم با جدیت بیشتری پیگیر این موضوع باشند.

رحمانی با اشاره به «بحران انرژی کشور»، هشدار داد: مصرف ۸۰ هزار مگاواتی در حالی که حداکثر تولید ۶۵ هزار مگاوات است، وضعیت خطرناکی ایجاد کرده است.

وی دستور داد: راهکارهای صرفه‌جویی در برق مجدداً تدوین و به همه دستگاه‌ها ابلاغ شود. خاموشی‌ها باید مدیریت‌شده و با کمترین تأثیر بر مردم اعمال گردد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در پایان تأکید کرد: از همه مدیران می‌خواهم در این ماه‌های پایانی سال، تمام تلاش خود را برای جذب حداکثری اعتبارات ملی به کار گیرند. انشاءالله در جلسات آینده شاهد گزارش‌های مثبت‌تری از عملکرد دستگاه‌ها خواهیم بود.

رضا رضایی، در این نشست به ارائه گزارشی از عملکرد شرکت تحت مدیریت خود پرداخت و گفت: ما در سال ۱۴۰۳ تاکنون موفق به نصب ۱۰٬۳۵۴ فقره انشعاب آب جدید شده‌ایم. همچنین، ۱٬۶۰۳ فقره انشعاب فاضلاب نیز در این مدت نصب شده است.

وی به اعتبارات اختصاص‌یافته، اشاره و ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون، ۲۷۰ میلیارد تومان از محل ابلاغیه‌ها جذب شده که در حال حاضر عملیات اجرایی آن از طریق بانک ملت در دست اقدام است. همچنین، ۷.۱ میلیارد تومان از محل اعتبارات داخلی استان برای تعمیر و نگهداری و آبرسانی سیار تخصیص یافته است.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان تصریح کرد: مجموع اعتبارات شرکت از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا امروز به ۱٬۱۸۱ میلیارد تومان رسیده که از این مقدار، ۹۴۸ میلیارد تومان تخصیص یافته است. با این اعتبارات، ۱۱۹ کیلومتر توسعه شبکه توزیع و ۱۳۳ کیلومتر اصلاح شبکه در سطح استان انجام شده است.

رضایی خاطرنشان کرد: در حوزه خطوط انتقال، ۱۲.۵ کیلومتر خط انتقال و ۷ کیلومتر شبکه جمع‌آوری فاضلاب اجرا شده است. همچنین، میزان تولید آب از منابع سطحی و زیرزمینی در سال جاری ۱۲۷ میلیون مترمکعب و حجم فروش آب حدود ۴۸.۵ میلیون مترمکعب بوده است.

وی با اشاره به مشکلات شبکه توزیع، ابراز داشت: تاکنون ۵۷۴ مورد شکستگی در خطوط انتقال، ۴٬۰۸۰ مورد در شبکه توزیع و ۳٬۳۴۱ مورد در انشعابات رفع شده است. این آمار نشان‌دهنده فرسودگی شبکه و هدررفت بالای آب است.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان در ادامه اضافه کرد: متأسفانه به دلیل نبود مطالعات جامع و هدفمند برای شبکه‌های شهری و روستایی، برنامه‌ریزی دقیقی برای آینده وجود ندارد. توسعه شهرنشینی در یاسوج نیز فشار مضاعفی بر سیستم توزیع آب وارد کرده و در برخی مناطق، مخازن موجود قادر به پوشش نیازها نیستند.

رضایی در خصوص شاخص‌های بهره‌مندی از آب و فاضلاب گفت: شاخص بهره‌مندی از آب شرب سالم در مناطق شهری و روستایی ۹۹.۷ درصد و در مناطق روستایی ۷۵.۱ درصد است. همچنین، شاخص بهره‌مندی از فاضلاب در استان ۳۲ درصد می‌باشد که نیازمند توسعه شبکه‌های جمع‌آوری بیشتر است.

وی با اشاره به پروژه‌های در دست اجرا، بیان کرد: تصفیه‌خانه فاضلاب تنگستان با ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی به زودی به بهره‌برداری می‌رسد. همچنین، پروژه محرومیت‌زدایی به ارزش ۱٬۰۰۰ میلیارد تومان برای ۱۴۵ روستا در حال اجراست.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان در پایان با تأکید بر اهمیت کیفیت آب، اظهار داشت: اولویت اصلی ما تأمین آب باکیفیت برای مشترکان است. در این راستا، تجهیزات کلرزنی در حال به‌روزرسانی است تا کیفیت آب بهبود یابد. همچنین، پروژه مسکن مهر نجف‌آباد با اعتبار ۲۰ میلیارد تومان و برای خدمت‌رسانی به ۶۰۰ مشترک به بهره‌برداری رسیده است.

صادق فاتحی، در این جلسه با ارائه گزارشی از وضعیت جامعه عشایری و اقدامات انجام‌شده، گفت: بر اساس سرشماری عشایر کوچنده در سال ۱۳۸۷، حدود ۱۲ هزار خانوار عشایری معادل ۷۰ هزار نفر در استان ساکن هستند که این رقم حدود ۱۰ درصد از جمعیت استان و ۶ درصد از جمعیت عشایری کشور را تشکیل می‌دهد.

وی با اشاره به اعتبارات استانی، ادامه داد: اعتبارات تخصیص‌یافته به امور عشایر در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۶ میلیارد تومان بوده است. همچنین، از محل اعتبارات ارزش افزوده، مبلغی بالغ بر ۷۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که از این مقدار، ۲۰ میلیارد تومان آن با جهت‌گیری‌های استاندار محقق شده و حدود ۵۰ میلیارد تومان آن هنوز جذب نشده است.

مدیرکل امور عشایر استان با بیان اینکه «پروژه‌های متعددی در حال مطالعه و برآورد هستند»، تصریح کرد: برخی از این طرح‌ها به مناقصه گذاشته شده‌اند و تعدادی نیز در حال اجرا هستند که ان‌شاءالله در آینده نزدیک به بهره‌برداری خواهند رسید.

فاتحی به اعتبارات نفت اشاره و خاطرنشان کرد: از محل اعتبارات نفت در سال ۱۴۰۳، مبلغ ۱۲۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده بود که بخشی از آن برای خرید تانکرهای آب و بخش دیگر برای پروژه‌های ابنیه فنی اختصاص یافت. تاکنون حدود ۳۷ میلیارد تومان از این اعتبارات واریز شده و مابقی در حال پیگیری است.

وی همچنین درباره اعتبارات آلایندگی ابراز داشت: در سال گذشته، حدود ۵۰ میلیارد تومان اعتبار آلایندگی برای شهرستان‌های کهگیلویه، بهمئی و گچساران در نظر گرفته شد که متأسفانه در سال ۱۴۰۲ تخصیصی انجام نشد. اما در سال جاری، حدود ۲۰ میلیارد تومان از این محل به پروژه‌ها اختصاص یافته و برخی از آن‌ها در چند ماه اخیر به مناقصه گذاشته شده‌اند.

مدیرکل امور عشایر استان در ادامه به اقدامات عمرانی انجام‌شده اشاره و عنوان کرد: پروژه‌های مهمی همچون آبرسانی به مناطق عشایری، بازگشایی و مرمت جاده‌های عشایری، احداث منابع ذخیره آب، آبشخورهای دامی و ابنیه فنی به‌صورت مستمر در حال اجرا هستند.

فاتحی در ادامه با اشاره به تسهیلات تبصره ۲، بیان کرد: اعتبارات این بخش حدود ۴ میلیارد تومان بود که حدود ۷۰ درصد آن جذب شده و مابقی در حال پیگیری از طریق بانک‌های عامل است.

وی در پایان از تخصیص ۷ میلیارد تومان اعتبار ملی در روزهای اخیر خبر داد و اضافه کرد: این اعتبارات به‌سرعت جذب خواهد شد و در راستای تأمین آب شرب پایدار عشایر و کاهش وابستگی به تانکرهای آب‌رسان سیار هزینه می‌شود.

کیوان آشنا در این نشست با اشاره به اقدامات و پروژه‌های عمرانی شهرداری، به تشریح عملکرد این مجموعه در دو سال گذشته پرداخت و خواستار همکاری بیشتر دستگاه‌های اجرایی و قضایی برای رفع موانع پیش‌رو شد و با بیان اینکه برخی از پروژه‌های شهری با چالش‌های حقوقی و اجرایی مواجه هستند، گفت: متأسفانه برای بازگشایی خیابان جمهوری بیش از دو سال زمان صرف کرده‌ایم. ابتدا این طرح در کمیسیون ماده پنج بررسی شد و پس از اخذ تأییدیه، اکنون در مرحله تطبیق با قوانین موجود معطل مانده است.

وی ادامه داد: بر اساس قانون، اگر ظرف ۱۸ ماه نتوانیم ملک مورد نیاز را تملک کنیم، مالک می‌تواند هرگونه اقدام عمرانی در آن انجام دهد. این مسئله شامل خیابان جمهوری نیز می‌شود و لازم است هرچه سریع‌تر این مشکل حل شود تا مردم کمترین آسیب را ببینند.

شهردار یاسوج از مسئولان خواست تا دستور رسیدگی فوری به این موضوع را صادر کنند و تصریح کرد: در کوچه تعبیر، بلوار اعتلاء الملک حسینی، کانال مادوان و روستاهای مزدک نیز با همین مشکل مواجه هستیم. با توجه به فصل بارش، اگر این معضلات حل نشوند، فشار زیادی به شهرداری وارد خواهد شد.

آشنا با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه عمرانی، خاطرنشان کرد: ما آماده‌سازی و زیرسازی ۴۱۰ هزار مترمربع از معابر شهر برای آسفالت، لکه‌گیری آسفالت به مساحت ۱۵ هزار مترمربع، تعمیر جداول به طول ۱۲۰۰ متر، بازسازی ۸۷۰ قطعه دال بتنی به ابعاد ۱×۱ متر و ۲۰۰ قطعه ۱.۵×۱ متر، تعمیر کانال‌های آب‌رویی در مناطق مختلف از جمله اکبرآباد و شهرک امام حسین، نصب ۱۲۰ تابلو ترافیکی و نام‌گذاری معابر، ساخت پل فلزی به متراژ ۲۴۰ مترمربع، کلنگ‌زنی ادامه بلوار کشاورز به کمربندی اصفهان، تکمیل بخشی از پروژه اتصال کمربندی سروک و پل چهارم به طول ۲۳۰۰ متر و اصلاح هندسی میادین و بلوارهای اصلی شهر از جمله میدان جهاد، بلوار بویراحمد، بلوار شهید مطهری و بلوار کشاورز را انجام داده‌ایم.

وی با اشاره به پروژه‌های در دست اجرا عنوان کرد: احداث معبری به عرض ۱۵ متر در ورودی شهر از سمت سراب تاوه، ادامه بلوار ارم به میدان جهاد، و اجرای کانال‌های دفع آب‌های سطحی در مناطق شرف‌آباد، اکبرآباد و نجف‌آباد از جمله پروژه‌های در حال انجام است.

شهردار یاسوج با اشاره به مشکل آب‌گرفتگی در بلوار شهید قرنی، مطرح کرد: با تکمیل کانال‌های دفع آب، این معضل به‌طور چشمگیری کاهش یافته و ان‌شاءالله تا دو ماه آینده به‌طور کامل رفع خواهد شد.

آشنا به اقدامات شهرداری در حوزه حمل‌ونقل عمومی اشاره و بیان کرد: صدور مجوز برای ۵ تاکسی بی‌سیم، بازسازی ۶ دستگاه اتوبوس ازکارافتاده، خرید ۵ دستگاه اتوبوس جدید (با وجود تأخیر در تحویل به دلیل اختلاف بین وزارت کشور و تولیدکننده)، خرید ۱ دستگاه آمبولانس و تجهیزات مرتبط، خرید جاروی مکانیزه برای نخستین‌بار در یاسوج وخرید خودروهای آتش‌نشانی و تجهیزات ایمنی از جمله اقداماتی بود که ما در حوزه. حمل‌ونقل انجام داده‌ایم.

وی از دیگر اقدامات شهرداری یاسوج یاد کرد و گفت: ساخت ۲۰۰ قطعه قبر جدید در آرامستان و نصب دوربین مداربسته، اجرای فونداسیون دکل رادیویی و نصب سیستم‌های ارتباطی، ساماندهی بار مسافر و توسعه پایانه‌های حمل‌ونقل، اجرای پروژه پارک گردشگری با همکاری میراث فرهنگی و برگزاری سفرهای زیارتی و برنامه‌های فرهنگی برای کارکنان از دیگر اقداماتی بود که ما در مجموعه شهرداری انجام داده‌ایم.

شهردار یاسوج با اشاره به مشکلات پیش‌آمده در پروژه آبشار یاسوج، بیان داشت: متأسفانه برخی شهروندان با ایجاد باغات غیرمجاز در حریم آبشار، باعث بروز مشکلاتی شده‌اند. انتظار داریم دستگاه‌های قضایی و نیروی انتظامی برای رفع این معضل با شهرداری همکاری کنند.

آشنا در ادامه از حمایت‌های استاندار و همکاری مدیران استانی قدردانی و اضافه کرد: ان‌شاءالله با همکاری همه دستگاه‌ها، شاهد پیشرفت هرچه بیشتر شهر یاسوج خواهیم بود.

وی با اشاره به معضل آرامستان‌های غیرمجاز ابراز داشت: در حال حاضر در پارک جنگلی و مسیرهای کوهنوردی شاهد ایجاد آرامستان‌های قومی و فامیلی هستیم که نیازمند ساماندهی فوری می‌باشد.

شهردار یاسوج به سه سطح برنامه‌ریزی ترافیکی اشاره کرد: ما درکوتاه‌مدت رنگ‌آمیزی معابر و اصلاحات موقت، در میان‌مدت اصلاح هندسی بلوارها و میادین (مانند میدان جهاد) و در بلندمدت اجرای پروژه‌های بزرگراهی مانند پل چهارم و بلوارهای اصلی را در برنامه‌های ترافیکی دنبال کرده و خواهیم کرد.

آشنا خاطرنشان کرد: حدود ۳۰ درصد مشکلات ترافیکی شهر ناشی از مسائل فرهنگی است و نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها هستیم.

وی به معضل دفع غیراصولی زباله در شهرک صنعتی بلکو اشاره و تصریح کرد: علیرغم جمع‌آوری روزانه زباله توسط شهرداری، برخی شهروندان در مکان‌های نامناسب زباله‌ها را رها می‌کنند.

شهردار یاسوج درباره قطع درختان توضیح داد: این اقدام فقط با مجوز و در موارد ضروری انجام می‌شود و اگر مورد خاصی وجود دارد پیگیری خواهد شد.

آشنا درباره سنت‌های تدفین اظهار داشت: باید فرهنگ‌سازی شود که نیازی به حضور تمام اعضای خانواده در مراسم نیست، همانطور که در برخی رسوم دیگر نیز تعدیل ایجاد شده است.

وی به چالش‌های پیش‌آمده اشاره و اضافه کرد: روزانه با نامه‌های متعدد بازرسی مواجه هستیم که گاه مبتنی بر گزارش‌های نادرست است و مانع خدمات‌رسانی می‌شود و نمونه آن توقف پروژه دوربرگردان بلوار ابوذر است.

شهردار یاسوج هشدار داد: اگر مسیر بلوار امام خمینی تا میدان ساعت ظرف یک تا دو سال آینده توسعه نیابد، ترافیک کاملاً قفل خواهد شد، همچنین معضل ترافیک در اکبرآباد نیازمند توجه ویژه است.

آشنا به اجرای پروژه‌های زیباسازی در ورودی‌های شهر اشاره و اظهار داشت: جداول فرسوده ورودی شهر از سمت سرابتاوه کاملاً بازسازی شده است و این پروژه‌ها در مسیرهای یاسوج-مادوان و یاسوج-اصفهان نیز ادامه دارد.

وی در پایان خطاب به رسانه‌ها افزود: از رسانه‌ها می‌خواهم تا در اطلاع‌رسانی صحیح و فرهنگ‌سازی به شهرداری کمک کنند و همچنین از استاندار می‌خواهم مسائل مطرح شده را در دستور کار ویژه قرار دهد.

تصاویر تکمیلی:

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!