
بازار ملتهب میوه در استان کهگیلویه و بویراحمد امروز بسیار بغرنج بوده به گونهای که قیمت برخی محصولات از جمله سیب و پرتقال ظرف 20روز با افزایش 200درصدی رو به رو بوده است.
این روزها و در نیمههای تعطیلات عید نوروز بازار میوه و ترهبار در استان کهگیلویه و بویراحمد و بهویژه مرکز استان بسیار بغرنج و ملتهب شده است و برخی ایمن مسئله را نبود نظارت و توجه نکردن مسئولان امر در این زمینه میدانند.
میوه تنظیم بازاری شب عید که به قول مسئولام می ترمیم دهنده مشکلات باشد و بتوانند بازار ملتهب میوه را تا حدودی تنظیم کند، خودش بلای جان این بازار شد و به یکباره قیمتهای فضایی بازار میوه استان را در برگرفت.
تا قبل از ورود سیب و پرتقال تنظیم بازاری، قیمت این دو کالای اساسی، بین 30تا 35هزار تومان بود و همه راضی بودند وامید داشتند که با آمدن این میوههای شب عید این قیمت ها کمی کاهشی شود، اما بهیکباره با افزایش چند برابری باقیمت 50هزار تومان به مردم ارائه شد.
حال قرار بود درهمین راستا 120تن میوه وارد چرخه بازار شود و تا پایان تعطیلات این مسئله بتواند بازار متلانم میوه را کنترل کند.
درد گرانی یا درد بیمسئولیتی؟!
اما گویی بازار میوه در استان کهگیلویه و بویراحمد با دیگر استانها متفاوت است و هرکسی ساز خودش را میزند و دست مافیا اینجا برای هر کاری باز است.
فروش این میوه تنظیم بازاری در استانهای دیگر بانظم ارائه میشود و هر خانوادهای میتوانست میوه دلخواه خودش را بخرد و فشاری بر روی خانواده در ایام عید نیایید، اما این مسئله در شهر یاسوج و استان ما بهگونهای دیگری رفت و شیرینی شب عید برای همه تلخ شد.
به گفته شاهدان در مکانهای مستقرشده این میوهها، فروشندگان به شرط خرید هر سه محصول سیب قرمز و زرد و پرتقال آن را به متقاضیان میفروختند و از فروختن یک محصول به آنان خودداری میکردند ، مسئلهای که باعث شد که در نیمههای راه عید این بازار برچیده شود .
افزایش بیسابقه میوه در بازار یاسوج
حال بعد از برچیده شدن این میوههای تنظیم بازاری سؤال اصلی اینجاست که 120 تن میوه تزریقشده به بازار استان چگونه آبرفته است و چرا مسئولان نظارتی بر این بازار مهم ندارند.
مسئلهای دیگر این است که بازار میوه امروز در شهر یاسوج و حتی استان کهگیلویه و بویراحمد بسیار ملتهب بوده و این مسئله باعث افزایش بیحدوحصر میوه در استان شده بهگونهای که قیمت سیب به 80 هزار تومان و پرتقال به 85هزار تومان رسیده است.
جهاد کشاورزی در دسترس نیست
این مسئله امروز جای سؤال دارد که جهاد کشاورزی و معاونت اقتصادی استانداری بهعنوان دو نهاد مهم و متولی در این زمینه کدام روش را در پیشگرفتهاند تا این بازار ملتهب را بتوانند ترمیم کنند.
این مسئله گرانی نشان از یک نقش مبرهن و بس سابقه دلالان میوه را نشان میدهد،؛ چراکه بازار میوه استان کهگیلویه وبویراحمد از میوههای خود استان در امر سیبدرختی و حتی پرتقال در شهرهای گرمسیری ارتزاق میکند و این گرانی بههیچوجه قابل قبول جامعه نبست.
آقای استاندار از بازار استان خبردارید؟
مسئله مهم دیگر مسئولان استانی و نظارت آنها بر بازار است، هرچند که استاندار خواهان نظارت بیشتر در این ایام عید و حتی همزمانی آن با بهار قرآن و ماه مبارک رمضان شده است، اما چگونه این نظارتها نتوانسته است این بازارملتهب را سامان دهد و همچنان یوغ گرانی در بازار استان کهگیلویه وبویراحمد برای خود میتازد.
امروز باید به بازار میوه همانند بازار مرغ نگریست که در استانهای دیگر با روال مشخصی در حال طی شدن است اما این مسئله در استان کهگیلویه و بویراحمد با ساز های ناکوک از سوی هر تولیدکنندهای به جلو میرود و نظارت ضعیف مسئولان بازار ازجمله تعزیرات، جهاد کشاورزی و استانداری بر این بازار باعث لجامگسیختگی آن شده است.
تاریخ مشخصی برای این محصول وجود دارد؟
در همین زمینه مدیرکل جهاد کشاورزی استان کهگیلویه وبویراحمد در گفتگو با خبرنگار این پایگاه خبری به افزایش قیمت میوه و پایان این طرح در استان اشاره کرد و افزود: کلیت قضیه میوه شب یک تاریخ مشخص دارد و از یک تاریخ تا تاریخ معینشده توزیع میشود.
معتمدی بابیان اینکه این میوه تنظیم بازاری بوده و هدف آن این است که قیمت شب عید را کنترل میکند، بیان داشت: این طرح تمامشده و دلیل جمعآوری غرفههای در سطح شهرهای استان همین مسئله است.
50تن بیشتر از حد خود توزیع کردیم؟
وی بابیان اینکه حد توزیع ما در این طرح 120تن بوده است، ابراز داشت: ذخایر دپویی ما نیز توزیعشده و 50تن از تعهد استان بیشتر میوه توزیع کردهایم و یکی از استانهایی بودیم که میزان توزیع و کیفیت خوب میوه را داشتیم.
مدیرکل جهاد کشاورزی استان به کنترل بازار ملتهب این بازار اشاره داشت و افزود: قرار است با همکاری از مرکز این چند روز را مدیریت کنیم و قطعاً در این زمینه گامهای مؤثری برای کاهش این زمینه بر خواهیم داشت هرچند که اواخر این طرح هم میزان و هم کیفیت کمتر میشود.
برخی سختگیریها لازم بود!
معتمدی درزمینهٔ فروش این میوه تنظیم بازاری با قوانین جدید در غرفهها اشاره داشت و افزود: در بحث فروش هم شخصی میتوانست یک کالا را بردارد اما مسئله مهم دیگر این بود که برخی با خرید این اقلام آن را در مکانهای دیگر باقیمتهای بالاترمی فروختند و یا اینکه آن را دپو میکردند که در این زمینه سختگیری و دقت لازم را انجام میدادیم.
وی در مورد تأمین کالاهای اساسی در بازار استان اشاره داشت و تصریح کرد: در مورد کالای اساسی در سطح استان هیچگونه مشکلی نداشتیم و در این زمینه کالاهای اساسی در سطح استان وجود دارد و هیچ مشکلی نبوده است.
قیمت مرغ کاهش میشود؟
مدیرکل جهاد کشاورزی استان در ادامه گریزی به افزایش قیمت مرغ زد و دلیل گرانی را افزایش عرضه و تقاضا دانست و افزود: در مورد قیمت افزایشی مرغ باید بگوییم که افزایش تقاضا باعث شد که میزان قیمت این کالای پروتئینی در بازار افزایشی شود و با کمتر شدن تقاضا میزان قیمت مرغ تعادل خواهد شد.
معتمدی تصریح کرد: قیمت تابع عرضه و تقاضا است و این مسئله با کاهش تقاضا در آینده نزدیک کاهش خواهد یافت.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- بهرامی به استقبال تاجگردون در ورودی سیسخت میرود!
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- محصولات روی زمین مانده؛ مسئولان باشت کجایند؟
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- پایان رقابت فوتسال «جام ولایت» در گچساران+ تصاویر
- استقلال بدون محروم به فینال رسید
- راههای پیشگیری و کنترل آتشسوزی جنگلها در کهگیلویهوبویراحمد
- بازار یاسوج؛ جایی که هر غرفهاش قصهها دارد
- روایت تلاش گروه جهادی دستان مهربان
- تحول در چهره شهر توریستی دنا
- عطرافشانی گلزار شهدای گمنام در بهمئی
- پایان اختلافات ملکی لنده؛ کاداستر به روستاها میرسد
- حضور سردار فضلی در خانه جانباز باشتی
- نرخهای نجومی در آبشار یاسوج
- خرمشهر؛ تجلیگاه هویت ایرانی-اسلامی
- شکوه حضور نیروهای مسلح کهگیلویهوبویراحمد
- تجلیل از فاتحان عملیات آزادسازی خرمشهر در باشت
- فتح خرمشهر محصول همدلی و کار جمعی بود
- کامیونداران، شیرمردان جادههای استان
- ساخت نخستین رادار فرودگاهی تمام ایرانی
- خواسته اصلی مردم در همایش کوهگل چه بود؟
- سیاستزدگی؛ بلای جان توسعه پایدار کوهستانهای زاگرس
- آیین غبارروبی گلزار مطهر شهدای گمنام
- گرامیداشت حماسه سوم خرداد در لنده
- همایش گرامیداشت «فتح خرمشهر» در گچساران+ تصاویر
- فتح خرمشهر، تثبیتکننده انقلاب اسلامی بود
- همایشی با رنگ و بوی شهدایخدمت در کهگیلویهوبویراحمد
- شهر دلاوران، میزان عاشقان شهید جمهور
- بخشی از دستاوردهای شهید رئیسی در کهگیلویهوبویراحمد
- ستاد مدیریت بحران روابط عمومی نیست
- فتح خرمشهر پایان نبرد نبود، آغاز راه بود
- روایتی تکان دهنده از پشت پرده دخانیات دختران
- ثبتنام کلاسهای تابستانه موسسه رزمندگان آغاز شد
- جانشین معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران وارد گچساران شد
- مشاهده بیشتر