
تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که آیا غذاهایی که مجدد گرم میکنید، برای مصرف دوباره بیخطر هستند یا نه؟ برای پاسخ به این سؤال، این مطلب را تا انتها بخوانید.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»، تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که آیا غذاهایی که مجدد گرم میکنید، برای مصرف دوباره بیخطر هستند یا نه؟ برای پاسخ به این سؤال، این مطلب را تا انتها بخوانید.
برخی از مواد غذایی مصرفی ممکن است پس از گرم کردن مجدد، ارزش غذایی خود را از دست بدهند و حتی خوردن آنها مضر باشد. چند مورد از غذاهایی که گرم کردن دوباره آنها توصیه نمیشود، عبارتند از:
۱. سبزیجات حاوی نیترات
از گرم کردن مجدد سبزیجاتی چون اسفناج، هویج، شلغم یا حتی کرفس در مایکروویو بپرهیزید. این سبزیجات غنی از نیترات هستند و هنگامی که دوباره در معرض حرارت قرار گیرند، ممکن است ترکیبات سمی و سرطانزا در آنها آزاد شود. همچنین اسفناج حاوی مقدار زیادی آهن است و حرارت دادن و گرم کردن مجدد اسفناج، آهن موجود در آن را اکسید میکند. اکسیداسیون آهن باعث تولید رادیکالهای آزاد خطرناکی میشود که در بروز ناباروری و سرطان نقش دارند.
۲. برنج
طبق تحقیقات، خوردن برنجِ دوباره گرمشده، احتمال مسمومیت غذایی را به همراه دارد. هنگامی که برنج دوباره گرم میشود و بعد به دمای محیط میرسد، هاگهایی در آن تولید و تکثیر میشوند که ماهیت سمی دارند.
۳. تخم مرغ
مواد غذایی با پروتئین بالا، مانند تخم مرغ، حاوی مقدار زیادی نیتروژن هستند. این نیتروژن ممکن است در اثر گرم شدن مجدد اکسید شود و باعث سرطان شود. تخممرغ را پس از پختن یا آبپز کردن، بلافاصله بخورید.
۴. مرغ
گرم کردن دوباره مرغ، ترکیب پروتئینی آن را تغییر میدهد و باعث بروز مشکلات گوارشی خواهد شد. اگر قصد دارید غذاهایی متشکل از مرغ، مانند جوجه کباب، را مجدد گرم کنید، باید اطمینان حاصل کنید که کاملا مغزپخت شده باشد و در دمای پایین گرم شود.
۵. سیب زمینی
سیب زمینی، منبع غنی ویتامین B۶، پتاسیم و ویتامین C است و گرم کردن مجدد آن احتمال سمی شدن و تولید برخی باکتریهای ایجادکننده بوتولیسم را در بر دارد. همچنین قرار دادن سیب زمینی پختهشده در دمای اتاق نیز تولید باکتری را افزایش میدهد. اگر میخواهید از رشد باکتریها جلوگیری کنید، بهتر است سیب زمینی پختهشده را در یخچال نگهداری کنید.
۶. قارچ
توصیه میشود غذاهای حاوی قارچ را به محض آماده شدن بخورید و نگذارید چیزی از آن باقی بماند که مجبور به گرم کردن مجدد شوید؛ زیرا قارچ منبعی از پروتئینها و مقادیر زیادی مواد معدنی است که با گرم کردن مجدد، ماهیت این ترکیبات تغییر میکند و خوردن آن منجر به مشکلات گوارشی میشود. همچنین حرارت دادن دوباره به قارچ، باعث تولید سمومی میشود که حاوی نیتروژن اکسیدشده و رادیکالهای آزاد است.
۷. روغنهای فشرده
یکی از بهترین منابع امگا ۳، روغنهای فشرده مانند روغن بذر کتان، روغن زیتون و روغن کانولا هستند. چربی امگا ۳ به درجه حرارت بسیار حساس است و در دمای بالای ۴۰ درجه سانتیگراد فاسد میشود. بنابراین هرگز روغن فشرده را قبل از مصرف گرم نکنید. حرارت دادن این روغنها سبب آزاد شدن ترکیبات سمی میشود.
بهداشت نیوز
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- بهرامی به استقبال تاجگردون در ورودی سیسخت میرود!
- محصولات روی زمین مانده؛ مسئولان باشت کجایند؟
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- فتح خرمشهر؛ حماسهای که وحدت آفرید
- تنگ سرخ؛ الگویی برای توسعهٔ متوازن منطقهای
- آبشار یاسوج؛قربانی نرخهای نجومی؟!
- نقش محوری بانوان در نهادینهکردن فرهنگ صرفهجویی
- واگذاری طرحهای نیمهتمام دولتی به سرمایهگذاران خصوصی
- فیلمسازان در فیلمهای دفاع مقدس قهرمان پروری کنند
- دیدار مسئولان با خانوادههای شهدای خطهٔ بهمئی
- گلزار مطهر شهدای سیسخت گلباران شد
- جمهوری اسلامی، نماد وحدت دین و سیاست
- پایان رقابت فوتسال «جام ولایت» در گچساران+ تصاویر
- استقلال بدون محروم به فینال رسید
- راههای پیشگیری و کنترل آتشسوزی جنگلها در کهگیلویهوبویراحمد
- بازار روز یاسوج؛ هر غرفهاش قصهها دارد
- روایت تلاش گروه جهادی دستان مهربان
- تحول در چهره شهر توریستی دنا
- عطرافشانی گلزار شهدای گمنام در بهمئی
- پایان اختلافات ملکی لنده؛ کاداستر به روستاها میرسد
- حضور سردار فضلی در خانه جانباز باشتی
- نرخهای نجومی در آبشار یاسوج
- خون است که خرمشهر رو آزاد کرد
- شکوه حضور نیروهای مسلح کهگیلویهوبویراحمد
- تجلیل از فاتحان عملیات آزادسازی خرمشهر در باشت
- فتح خرمشهر محصول همدلی و کار جمعی بود
- کامیونداران، شیرمردان جادههای استان
- ساخت نخستین رادار فرودگاهی تمام ایرانی
- خواسته اصلی مردم در همایش کوهگل چه بود؟
- سیاستزدگی؛ بلای جان توسعه پایدار کوهستانهای زاگرس
- آیین غبارروبی گلزار مطهر شهدای گمنام
- گرامیداشت حماسه سوم خرداد در لنده
- همایش گرامیداشت «فتح خرمشهر» در گچساران+ تصاویر
- مشاهده بیشتر