رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/01/17 Sunday - 2025 06 April الأحد ، 8 شوّال ، 1446
ساعت
1404-01-16 14:15 شماره خبر : 11905
در گفتگو با صبح زاگرس مطرح شد:

کارشناس ارشد پیشگیری و مراقبت از بیماری‌های واگیر گفت: علائم بروز بیماری آنفلولانزای را جدی گرفته و با استراحت و مراجعه به پزشک در صدد رفع آن برآیید، از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک‌ها نیز بپرهیزید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» با فرارسیدن بهار طبیعت فصل زیبای شکوفایی، رویش و زنده شدن دوباره درختان، گل‌ها، گیاهان و... نوسانات دمایی سرد و گرم و مرطوب و بسیاری عوامل دیگر سبب به‌وجود آمدن آلرژی‌ها بالاخص آنفولازاهای فصلی می‌شود.

آنفولانزای فصلی یک بیماری ویروسی‌ است که سیستم تنفسی انسان را درگیر می‌کند به سبب نوسانات دما در این فصل ممکن است بین افراد مختلف سبب بروز علائم متفاوتی شود، علائمی اعم‌از؛ احساس تعریق، تب و لرز و سرما، که این امر دمای بدن را از حالت پایدار خارج و حتی سبب مشکلات تنفسی می‌شود. آبریزش بینی، گرفتگی بینی، خس‌خس سینه و سرفه، همگی از علائم آن هستند.

این روزها و شاید با ورود خیل عظیم گردشگران در استان کهگیلویه و بویراحمد موج بزرگی از آنفولانزای فصلی بین مردم پخش شده است که افراد بسیاری در رده‌های سنی مختلف را درگیر خود کرده‌ است.

میثم بهنام‌پور در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در این خصوص گفت: این بیماری در حال حاضر در استان کهگیلویه و بویراحمد و در سطح کلان کل کشور به‌شکل خفیف درحال پخش است. بیماری آنفولانزا با شروع مسافرت‌ها و ازدحام جمعیت شروع شده و تاکنون ادامه دارد، این آنفولانزا می‌تواند در نوع خود خطرافرین باشد، در واقع این آنفولانزا شاید همان کرونا در نوع خفیف‌تر باشد.

کارشناس ارشد پیشگیری و مراقبت از بیماری‌های واگیر گفت: همه علائم خودرا جدی گرفته ودرصدد رفع ان توسط پزشک و استراحت در منزل برآیید، برخلاف سرماخوردگی، آنفولانزا به‌طور ناگهانی بروز می‌کند، علائم آنفولانزا اغلب شامل تب، خستگی، سردرد و سرفه است. تشخیص علائم اولیه آنفولانزا می‌تواند به جلوگیری از شیوع بیماری و همچنین درمان آن قبل از مزمن شدن کمک کند.

وی افزود: آنفولانزا یک بیماری ویروسی تنفسی است که بیشتر با علائمی مثل تب، سرفه، گلودرد و بدن‌درد شدید همراه است. این بیماری به‌سرعت بین افراد پخش می‌شود، واکسیناسیون سالانه و رعایت بهداشت عمومی از مهم‌ترین روش‌های پیشگیری از آنفولانزا است. جهت کاهش شدت علائم، استراحت کافی و مصرف مایعات توصیه و درمان به موقع و پیشگیری از گسترش ویروس به دیگران، به کنترل شیوع آنفولانزا کمک می‌کند.

بهنام‌پور گفت: علائم آنفولانزا می‌تواند در بین افراد متفاوت و از بیماری بدون علامت تا علائم خفیف، متوسط و شدید متغیر باشد، این بیماری می‌تواند از فردی به فرد دیگر منتقل شود و در برخی موارد، به خصوص در افراد با سیستم ایمنی ضعیف، می‌تواند عوارض جدی به همراه داشته باشد. این علائم شایع عبارت‌اند‌از: تب و درجه حرارت بالای بدن، لرز، سرفه، گلودرد، گرفتگی یا آبریزش بینی، درد عضلانی، سردرد، خستگی عمومی، عفونت ریه‌ها، اسهال یا استفراغ و... است.

وی افزود: مدت زمان ادامه داشتن این بیماری بسته به‌نوع آن در افراد مختلف متغییر است، این بیماری می‌تواند یک هفته تا بیش‌از سه هفته نیز ادامه‌دار باشد. این ویوروس مسری بوده و معمولا از یک روز بعد از شروع آن بروز علائم آن نیز شروع می‌شود. افراد حساس همانند کودکان، سالمندان و بیماری‌های خاص می‌بایست تمام شرایط بهداشتی و پیشگیرانه را کاملا رعایت کنند.

کارشناس ارشد پیشگیری و مراقبت از بیماری‌های واگیر گفت: ویروس‌های آنفولانزا عمدتاً از طریق قطرات در هنگام سرفه، عطسه یا صحبت افراد آلوده به انواع ویروس‌های آنفلوانزا پخش می‌شوند. این قطرات می‌توانند از دهان یا بینی افرادی که در نزدیکی فرد آلوده به ویروس هستند عبور و احتمالاً وارد مجاری تنفسی شوند. همچنین ممکن است فرد با دست‌زدن به یک سطح یا شی که ویروس آنفولانزا روی آن است و سپس دست زدن به دهان، بینی یا احتمالاً چشم‌ها به آنفولانزا مبتلا شود، توصیه‌ها بر آن است تا از حضور در مکان‌های عمومی اعم‌از مدارس‌، دانشگاه‌ها، خوابگاه‌ها و ... با رعایت اصول بهداشتی سلامتی خود را حفظ کنند.

وی افزود: توصیه‌های بهداشتی و دارویی اعم‌است از؛ استراحت زیاد، مصرف بیشتر مایعات و هیدراته ماندن، مصرف استامینوفن برای کاهش تب و تسکین سردرد، استفاده از اسپری یا داروهای ضد احتقان خوراکی و... عفونت‌های ویروسی به درمان آنتی‌بیوتیکی نیاز ندارند، در زمان ابتلا به آنفلوانزا نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها نیست.

بهنام‌پور گفت: به مصرف آب‌میوه‌ها مانند آب نارگیل یا آب لیموشیرین، غرغره کردن آب‌نمک برای شست‌وشوی مخاط، غرغره کردن با سرکه سیب یا گلاب برای کاهش التهاب و باز کردن مجاری تنفسی، مصرف عسل برای از بین بردن ویروس، مصرف سیر برای درمان بیماری، درمان با دم‌نوش‌های گیاهی و... بخور دادن برای درمان آنفلوانزا استفاده کنید.

وی در پایان افزود: با رعایت اصول بهداشتی مانند شست‌وشوی مرتب دست‌ها و استفاده از ماسک در محیط‌های عمومی، ریسک ابتلا را کمتر و با رعایت این موارد احتمال ابتلا به نوع شدید بیماری را کاهش دهید.

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار