
حال آبشار یاسوج که روزگاری تنها موسیقی اش صدای اب بود و پرندهایش آواز خوان آن بودند، امروز خوب نیست، امروز این جاذبه زیبا فریاد میزند مرا دریایید.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» طبیعت بکر و زیبای دامنههای دنا، جوش و خروش رودخانهها و آبشارها، نغمه فراموش شده پرندگان و صدای هلهله باد در گندمزارها، گوشهای از زیباییهای بی نظیر سرزمین آریو برزن است.
پایتخت طبیعت ایرانزمین، سرزمینی است که کوهها و دشتهایش سالهاست میزبانی مهربان برای مسافرانی است که خسته از روزمرگیها خود را به دل زیبای طبیعت میسپارند و راهی دیاری میشوند که چون نگینی سبز در دل دنا آرمیده است.
اینجا یاسوج است پایتخت طبیعت ایران
بهار که میآید و بر روح خسته طبیعت جانی تازه میدمد و دشت میآراید و نقش و نگاری عاشقانه بر بوم هستی میکشد، مسافر میشوی، بار سفر میبندی و راهی سرزمینی میشوی که تاروپود مردمانش با بلوطهای هزارساله زاگرس و کوهها و دشتها و چشمهسارها عجین شده است.
مردمانی که نیم نان خود را با میهمان تقسیم میکنند و دل مهربان و ساده آنها فرشی میشود برای استقبال از میهمانانشان.
برخورداری از طبیعت زیبا، آبوهوای مساعد و نزدیکی به استانهای جنوبی، آبشار یاسوج را به یکی از گردشگرپذیرترین مکانهای دیدنی کهگیلویه و بویراحمد تبدیل کرده است.
آبشار همیشه جاری یاسوج، این جاذبه زیبا و دلانگیز گردشگری در تمامی فصول پذیرای گردشگرانی از سراسر کشوراست، اما مشکلاتی ازجمله نبود پارکینگ و کمبود مراکز رفاهی و تفریحی و کمبود نظارت بر زیرساختهای موجود نیازمند توجه بیشتر مسئولان ذیربط است. تا این جاذبه بکر و رؤیایی را در صد جاذبههای پرظرفیت دیار پایتخت طبیعت قرار دهد.
منظرههای زیبایی با هدایت آب رودخانه به درون استخرها، حوضچهها، ایجاد آبریزها و آبشارهای کوچک خلقشده است و بهمنظور اسکان و نشستن در این پارک زیبا آلاچیقهایی قرار دادهشده است و همهساله گردشگران زیادی به خود جذب میکند.
و اما در چند سال اخیر دستدرازیها و برخی تغییر کاربریها و ساختوسازهای غیرمجاز در طول سالیان گذشته در آبشار مفرح و زیبای یاسوج کافی بود تا با بارشهای چند سال اخیر نیز بخشی از زیرساخت های این منطقه گردشگری را تخریب کرده است.
آبشار یاسوج فریاد میزند؛ مرا دریابید
مشاهدههای میدانی حاکی از تخریب سکوبندیهای ایجادشده در زیر درختان و برخی از جاده و جمع شدن مقدار زیادی از نخالههای ریزش کوه و جمع شدن آن پشت نردهها و حفاظت های آبشار را دارد اگرچه در این مطلب صرفاً به زیرساختهای تفریحی و گردشگری تا ۵۰۰ متر پایینتر از آبشار را مدنظر دارد لاکن در نقاط پایینتر نیز وضعیت مطلوبی مشاهده نمیشود.
پارک آبشار یاسوج هشت هکتار مساحت دارد و در حدود ۲ کیلومتری شمال شهر یاسوج واقعشده و روزانه حدود یک هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو میتواند در آن مستقر شود.
بهطور میانگین پارک آبشار یاسوج ظرفیت ۶ هزارتا ۱۰ هزار نفر را در روز دارد و در روزهای گرم تابستان ظرفیت این مکان توریستی در پایان روز تکمیل میشود.
تاکنون توسط شهرداری یاسوج در این پارک برای رفاه حال گردشگران، بیش از ۵۴ چشمه بهداشتی، دوش حمام و نمازخانه و سکوهایی برای رفاه مسافران ایجاد کرده است.
در تابستان مناطق سردسیری استان کهگیلویه و بویراحمد ازجمله شهرهای یاسوج و سی سخت بهعنوان یکی از مهمترین مقاصد سفر ساکنان جنوب کشور با تراکم گردشگران روبهرو میشوند و در این میان پارک کوهستانی آبشار یاسوج بیش از مکانهای دیگر موردتوجه گردشگران قرار میگیرد اما هنوز آنگونه که باید زیرساختهای گردشگری، رفاهی و امنیتی در این مکان برای رفاه حال گردشگران در نظر گرفته نشده است.
یک دهه از این طرح گذشت؟!
حدود ۱۲ سال پیشطرح جامعی برای آبشار یاسوج تعریف شد اما این طرح توسط متولیان امر ازجمله مدیران سابق شهرداری یاسوج نیمهکاره رها شد اما هماینک با برنامهریزیهای انجامشده توسط شهردار کنونی این شهر تدوین طرح جدید جامع ساماندهی آبشار یاسوج بهطور جد در دستور کار قرارگرفته تا شاهد ساختوسازهای بیرویه و غیرمجاز همچون گذشته در این منطقه نباشیم.
در چند سال اخیر ساختوسازهای قارچ گونه و ساختمانسازیهای بدون ضابطه و نبود نظارت کافی بر این ساختوسازها مجال نفس کشیدن را از این نگین گردشگری شهر یاسوج سلب کرده است.
آبشار یاسوج بهعنوان نماد شهر یاسوج پایتخت طبیعت ایران در محاصره باغهای بهاصطلاح تفریحی که بساطی برای شادیهای کاذب ایجاد کردهاند زیباییهای خود را ازدستداده است.
باغاتی که نفس آبشار را بریدهاند
حال مشاهده میشود تعداد این باغ هرروز در حال افزایش است و فضا تنفس و بکر بودن را از این پارک طبیعی گرفته است و بیشتر به سمت سودآوریهای خاص در حال پیشروی است.
هرچند که این باغها خود میتواند یک اشتغالزایی باشد، اما استفاده نامیمون از این باغات تفریحی خود یک چالش بزرگ برای نیروهای امنیتی است که میتواند ضربات مهلکی را بر روح و روان و امنیت جامعه وارد کند.
در همین راستا نیز شاهد بودیم که در طی روزهای اخیر دادستانی مرکز استان برای تمرکز بیشتر بروی این باغات تفریحی، آنها را پلمپ کرده است تا بتواند با دیده وافرتر بر آنها مدیریت داشته باشد.
اما باید بدانیم که این مسئله تمامی کار ابعاد کار نمیتواند باشد، امروز آبشار یاسوج بهعنوان یکی از مهمترین جاذبههای گردشگری در یاسوج که به نام پایتخت طبیعت ایران لقب گرفته نیازمند ، توسعهای بیشتر از این ظرفیتهاست.
نبود هتلهای چند منظوری، نبود تله کابین، نبود دیگر ظرفیتهای گردشگری همچون پارک بازی مخصوص کودکان و... همه اینها ظرفیتهای نهفتهای که جای آنها در آبشار یاسوج خالی است.
همین مسائل باعث شده که امروز این جاذبه بکر و زیبا در پایتخت طبیعت ایران فریاد بزند که مرا دریابید و این وضعیت خستهکننده رهایی دهید، پروژهی که با بهسازی و ظرفیتهای بکر آن میتواند یکی از اصلیترین قطبهای تفریحی و گردشگری جنوب کشور باشد که امروز نیازمند توسعهای فراتر از اینهاست.
یاسوج شهری که در دل دنا آرمیده است
شهر زیبای یاسوج محصور در میان جنگلهای زاگرس با کمتر از ۱۴۰ هزار نفر جمعیت در دامنه کوه دنا قرار دارد.
پایتخت طبیعت ایران زمین، سرزمینی است که کوهها و دشتهایش سالهاست میزبانی مهربان برای مسافرانی است که خسته از روزمرگیها خود را به دل زیبای طبیعت میسپارند و راهی دیاری میشوند که چون نگینی سبز در دل دنا آرمیده است.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- بازگشت به زادگاه پس از ۸۸ سال
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- یک کهگیلویهوبویراحمدی مدیرکل بنیاد مسکن تهران شد
- رئیس اداره دامپزشکی بهمئی منصوب شد
- تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- خداحافظ آقای قاضی
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- بازخوانی نظرات مردم درباره تحریم فرمانده سپاه فتح
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شکایت مردم سرآبتاوه از قطع مکرر آب
- کارگاه توانمندسازی «زنان فرهنگی» در گچساران+ تصاویر
- آبشار یاسوج فریاد میزند؛ مرا دریابید
- از دشتها تا کوهها؛ همراهی برای عشایر لنده
- چاپ کتاب متلها و قصههای محلی کهگیلویهوبویراحمد
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- غیرتی که هویت ملی را تضمین میکند
- توزیع ۱۱۲ فقره جهیزیه بین زوجهای جوان کهگیلویه
- کابوس صدای تیراندازی در شبهای لیکک
- با استیضاح وزرا مشکلی حل نمیشود
- زاگرس یاسوج در راه صعود ناکام ماند
- پیشگیری از وقوع جرم با آگاهی بخشی رسانهها
- بیمارستان باشت فاقد پزشک متخصص
- همایش بزرگ پیاده روی خانوادگی در باشت
- فرمانده جدید سپاه فتح را بیشتر بشناسید
- یاسوج در حسرت نبود میدان میوه و ترهبار
- آغاز مرمت آسفالت محمودآباد تا بلوار شهید رجایی
- کمک میلیاردی خیّران به بقاع متبرکه بهمئی
- یک کهگیلویهوبویراحمدی نویسنده برتر حوزه ایثار شد
- اردوی جهادگران سلامت در روستاهای بهمئی+ تصاویر
- آغاز برداشت گندم در باشت
- خلیجفارس و تعلق خاطر ایرانیان به این مفهوم!
- تمدن جامعه اسلامی و تربیت رسانهای
- محاسبات اشتباه «تاجگردون» در یک طرح بزرگ
- اقتصاد در سایه وزیر اقتصادی که نیست!
- کلنگ زمین ماند؛ وعدهها با باد رفتند!
- درباره «بلعم باعورا» چه میدانید؟
- سپاهان نیاز پرسپولیس را برطرف میکند
- مشاهده بیشتر