زخم کاری بر پیکر گردشگری پایتخت طبیعت ایران/نقش منابع طبیعی در راکد ماندن پروژههای گردشگری چیست؟+تصاویر
تلهکابین معروف شهر یاسوج که قرار بود در یک دوره ٣ساله به بهرهبرداری برسد، بعد از گذشت یک دهه همچنان به دلیل برخی پروسههای اداری و سنگاندازیهای موجود نیمهکاره رهاشده است.
به گزارش پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس ،شهر یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد، سالهاست که نام پایتخت طبیعت ایران را با خود یدک میکشد و این نام در حالی برای این شهر انتخابشده که هنوز از داشتن بسیاری از زیرساختها و تکمیل نشدن پروژههای گردشگری، تفریحی و حتی تاریخی، به دلیل عدم اعتبار و عدم برنامهریزی مناسب رنج میبرد، پروژههایی که یا در حال مستهلک شدن بوده و یا هنوز به بهرهبرداری نرسیده او یا درگیر و دار پروسههای کسلکننده اداری گیر افتادهاند.
رنج هایی که یاسوج تحمل میکند!
مسافران از یاسوج خاطرات زیادی در ذهن دارند، از جنگلهای پرپشت بلوط و یا چشمهسارهای زیبای آن و یا آبشارهای همیشه خروشان آن، شهری که اینهمه مواهب خدادادی را در دل خود جایداده ،اما همچنان با کمبودهای زیادی دستوپنجه نرم میکند.
یاسوج یا همان پایتخت طبیعت ایران باوجود ظرفیتهای بیشمار خدادادی تاکنون بسیاری از زیرساختهای گردشگریاش مغفول مانده که میتوان به تلهکابین، بشار-کاکان، پارک بزرگ جنگلی یاسوج و ساماندهی آبشار معروف یاسوج اشاره کرد.
مغفول ماندن نیمی از مشکلات آن به دلیل پروسههای اداری دامنگیر بوده که باعث شده این پروژههای مهم گردشگری بعد از قریب یک دهه همچنان در اماواگر به سر میبرد.
تلهکابین یاسوج ،بشار کاکان و در آخر دنا، پروژهای عظیم و بسیار با ظرفیت برای توسعه گردشگری دیار کهگیلویه و بویراحمد قریب یک دهه بوده که از کلنگ زنی آن بر فراز کوههای مشرفبه دنا معروف به دور یاب میگذرد، اما همچنان به دلایل مختلف همچنان تکمیل آن در اماواگر مانده است.
یاسوج(پایتخت طبیعت) همچنان غریبه در میان مسئولان؟!
عملیات اجرایی تلهکابین یاسوج پایتخت طبیعت ایران در مهرماه ۱۳۹۲ آغازشده و باوجود گذشت حدود ۹ سال، این پروژه گردشگری باکمی پیشرفت و شتاب در اجرای عمل دوباره به دلایلی که فراری دادن سرمایهگذار باید آن را نامید در رکورد به سر میبرد.
بر اساس گفتههای سرمایهگذار این طرح، در همان روزهای آغازین شروع فعالیت ۲و نیم میلیون یورو در زمینهٔ خرید خط تلهکابین توسط وی هزینه شده و بهگونهای این سرمایهگذاری در سیاسی بازی مسئولان سابق به فراموشی سپردهشده و رهاشده است.
این تلهکابین که ایستگاه سوارشدن آن در ابوذر هفت یاسوج و مشرفبه قلههای دوریاب بوده توسط مشاور و گروه اجرای از شرکت اتریش در دست اقدام بوده که تمامی امکانات رفاهی برای آن پیشبینیشده است.
این مجموعه گردشگری دارای سویت های تفریحی، رستوران،کافیشاپ،شهربازی، هتل و حتی تمامی امکانات رفاهی درجهیک جهانی است که میتوان با به بهرهبرداری از آن ، سودهای کلانی را به توسعه گردشگری استان چهارفصل و بهویژه شهر یاسوج رساند.
حال با توجه بله افتوخیز دلار در بازار،این پروژه برای تکمیل هزینههای هنگفت دیگری را در بر خواهد داشت که برخی از مسئولان امر که به دنبال سنگاندازی برای این پروژه هستند برای باید این موضوع پاسخ دهند.
در حال حاضر بعد از همکاری نکردن بانکهای عامل در راستای توسعه و اعطای وام برای توسعه و تکمیل این پروژه ، امروز نوبت به منابع طبیعی استان رسیده است نهادی که امروز بنا به برخی دلایل به دنبال راکد ماندن این پروژه است.
نقش منابع طبیعی در راکد ماندن پروژههای گردشگری!
در جلسه معاون اقتصادی استاندار با برخی از مدیران ازجمله منابع طبیعی ، مدیرکل منابع طبیعی بودن یک رستوران و هتل را یکی از دلایل مخالف برای تکمیل این پروژه دانسته که با واکنش شدید معاون اقتصادی استاندار روبه شده است.
عسکری معاون استاندار بهانهتراشیهای واهی را یکی از دلایل توسعه نیافتن استان دانست و گفت:تلهکابین یک منبع درآمدزایی و یک ظرفیت بزرگ برای دنا و زیباییهای آن است که منابع طبیعی با بهانههای واهی به دنبال راکد ماندن این پروژه است.
معاون اقتصادی استانداری استان با اشاره به اینکه اجرای این طرح به ایجاد اشتغال و رونقبخش گردشگری کهگیلویه و بویراحمد کمک میکند، گفت: هر روش قانونی که به راهاندازی تلهکابین یاسوج کمک کند را حمایت خواهیم کرد.
وی به آخرین وضعیت پروژه تلهکابین یاسوج اشاره کرد و اظهار داشت: خطوط انتقال و تجهیزات این پروژه توسط سرمایهگذار خریداری و وارد استان شده است اما در حال حاضر پرداخت تسهیلات بانکی برای این طرح با موانع حقوقی مواجه شده که در صورت رفع این مشکل کار ادامه مییابد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد بابیان اینکه فونداسیون تلهکابین و فونداسیون رستوران انجام و طرح پیشرفت خوبی دارد، گفت: گروه کارشناسی از این طرح بازدید و بعد از اعلام دقیق پیشرفت فیزیکی و همچنین اقدامات صورت گرفته توسط سرمایهگذار بازده زمانی برای انجام تعهدات سرمایهگذار مشخص کند.
زخم کاری بر پیکر گردشگری استان؟!
حال باید دانست که صنعت گردشگری یکی از پولسازترین صنایع در کشورهای دیگر به شمار میرود اما ما همچنان چشم به اقتصاد نفتی دوختهایم.
برای نمونه با اجرای طرح تلهکابین یاسوج حداقل برای ۳۰۰ نفر اشتغال مستقیم و پایدار ایجاد خواهد شد و تا حدودی گره کور بیکاری در استان آزادتر خواهد شد ،ولی در حین حال میبینیم برخی مدیران در تهران و وزارتخانهها به دنبال اخذ اعتبار و پیشنهاد طرحهای مختلف هستند اما غافل از این واقعیتاند که با اجرای این طرح برای حداقل ۳۰۰ نفر اشتغال مستقیم و چندین نفر دیگر اشتغال غیرمستقیم ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام