استان کهگیلویه و بویداحمد با دارا بودن پتانسیل احداث گلخانههای صنعتی بزرگ در استان و راهاندازی گلخانههای از کار افتاده بهعلت نبود تسهیلات باید در اولویت کارهای مسئولان برای اشتغال پایدار باشد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس؛ استان کهگیلویِه و بویِراحمد یکی از استانهای ایران است که مرکز آن، شهر یاسوج است.
این استان با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومتر مربع، در امتداد رشته کوههای زاگرس با آب و هوایی مطلوب و گوناگون قرار دارد که به واسطه آب و هوای آن به پایتخت طبیعت ایران و سرزمین چهارفصل نیز معروف است.
کهگیلویه و بویراحمد جمعیتی بالغ بر ۷۱۳۰۵۲ هزار نفر بوده است. این استان حدود ۱ درصد از مساحت کل کشور را در بر میگیرد. با این وجود بیش از ۲۵ درصد نفت و گاز، ۱۰ درصد روانابها، ۲۰۰۰ گونه گیاهی (با بیش از ۴۵۰ گونه گیاهی دارویی)، در این استان قرار دارند ولی با این همه، جز محرومترین استانهای ایران میباشد.
استان کهگیلویه و بویراحمد دارای خاک بسیار حاصلخیز و مناسب کشت انواع گیاهان و درختان ثمری و غیر ثمری است.
با توجه به تغییرات و مکانیزه شدن دنیای امروز، احداث گلخانههای صنعتی از ضرورتهای صنعت کشاورزی در هر کشور، استان، شهر و حتی روستاها بوده و ساخت گلخانه یکی از بهترین روشها برای جلوگیری از مشکل کمبود و قحطی غذا است.
گلخانهها دیگر محدودیتهای کشت در فضای باز یا کشت سنتی را ندارد، امروزه میتوان انواع محصولات مانند انواع میوهها، صیفیجات، سبزیها، انواع گلهای زینتی، گیاهان دارویی و … را پرورش داد؛ اما این روزها احداث گلخانههای معمولی مانند گلخانه های خانگی و مزرعهای نمیتواند دردی از اقتصاد یا کشاورزی کشور دوا کند.
یقیناً نیاز است گلخانههای صنعتی جایگزین گلخانههای متراژ پایینِ سنتی در مزارع و غیره مکانیزه را بگیرد و از سیستمهای نوین کشت مانند کشت ایروپونیک یا هیدروپونیک استفاده کرد تنها در این صورت بیشترین محصول را میتوان در هر متر مربع برای رفع نیاز مردم، تولید بیشتر، صادرات و جلوگیری از کمبود و گرانی موادغذایی تولید کرد.
پرورش گلخانهای، روشی نوین در زمینه تولید گل، نهال و سبزیجات، پرورش درختچهها و درختان مثمر است. دلیل عمده استفاده از این محیط، حفظ منابع آبی و دسترسی گیاه به آب و خاک مناسب است، زیرا گیاهانی که در داخل گلخانهها کشت میشوند مصرف آب آنها به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا میکند.
با توجه به قرارگیری کشور ما در دسته مناطق خشک و نیمه خشک این موضوع بسیار حائز اهمیت است و از دلایل استفاده از گلخانهها مدیریت بهتر کشت و کار و همچنین کنترل بهتر بیماریها و آفات به واسطه ایزوله بودن این محیط است. گلخانهها زمینه اشتغال پایدار را فراهم میکنند، چرا که بهرهمندی از محیط گلخانه در طول سال و در فصول مختلف به مراتب بیشتر از زمینهای زراعی است.
گلخانه های بزرگ برای تولید و نگهداری از محصولات، به افراد زیادی نیاز دارند. اگر از ابتدای روند تولید تا رسیدن به بازار مصرف را در نظر بگیرید، خواهید دید که غیر از افرادی که به طور مستقیم در گلخانهها کار میکنند.
افراد زیادی بصورت غیرمستقیم در کنار محصول تولید شده به درآمد میرسند افرادی اعم از انبار داران به منظور ذخیره محصولات، کارخانههایی که محصولات تولید شده در گلخانه را فراوری میکنند و محصولات جدیدی از آن تولید میکنند، ناوگان حمل و نقل محصولات از گلخانه تا انبار یا بازار مصرف، صنایع بسته بندی و عرضه محصول و … تعداد زیاد دیگری از مشاغل به گلخانه صنعتی و محصولاتی که تولید میکند متصل هستند و در کنار آن درآمدزایی میکنند.
حدود ۲۷۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد سهم کشتهای گلخانهای در این استان تنها ۵۳ هکتار است و این درحالی که سالانه حدود یک میلیون تن محصول کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد تولید و کمتر از ۱۰ هزار تن آن محصولات گلخانهای است که این سهم بسیار اندکی است.
محصولات تولیدی گلخانهها در استان کهگیلویه و بویراحمد اعم از توتفرنگی، گوجه، خیار، انواع فلفلرنگی است که هماکنون در استان کهگیلویه و بویراحمد تولید میشود.
به گفته مسئولان در استان کهگیلویه و بویراحمد شرایط برای دو برابر شدن سطح زیر کشت محصولات گلخانهای در مناطق مختلف استان فراهم بوده و سازمان جهاد کشاورزی باید برای افزایش سطح زیرکشت محصولات گلخانهای در یک سال آینده برنامهریزی مدون و اصولی داشته ولی این چیزی است که در هیچ جای نقطه استان مشاهده نمیشود.
در شرایطی که کارشناسان حوزه کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد توسعه کشتهای گلخانهای را خط پایانی بر تولیدات فصلی میدانند و مسئله توسعه این نوع کشت نقش اثرگذاری در افزایش درآمد بهرهبرداران دارد و لذا دولت و مسئولان باید برای رشد، کمک و رفع مشکلات گلخانهداران برنامه ریزی مناسبی داشته باشند.
توسعه کشتهای گلخانهای در صورت مدیریت علمی، اصولی و متناسب با نیاز بازار میتواند در توسعه اقتصادی استان نقش بسزایی داشته باشد که قبل از اجرا، مهارت آموزی و آشنایی با اصول کشت ضروری است زیرا در غیر این صورت در مدت زمان کوتاهی به بن بست رسیده و ورشکسته میشود.
حدود ۱۲۲ واحد گلخانه در استان وجود دارد، از این تعداد ۹۰ واحد فعال بوده و برای توسعه کشت گلخانهای است که با محدودیت منابع مالی روبه رو هستند. عمدهترین مشکل گلخانهها تسهیلات و مشکلات مالی، کمبود کود و مواد لازم جهت پرورش محصولات در استان، نبود بازار عرضه، فروش با واسطه دلالان و سودجویان و ... است.
مطالبه تمام گلخانهداران در سراسر استان رفع موانع تولید و حمایت تسهیلاتی و ایجاد بازار عرضه است امید است با وجود پستانیلهای زیادی که استان کهگیلویه و بویداحمد برای کشت انواع محصولات گلخانهای دارد مسئولان این امر اقتصادی و اشتغال آفرین برای استان را جدی گرفته و در صدد رفع مشکلات و موانع تولید آنان برآیند.
انتهای خبر/
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- مدیرکل ثبت اسناد و املاک معرفی شد
- سلام محمد بهرامی به شکست سنگین انتخابات آینده
- یک کهگیلویهوبویراحمدی رئیس هیئتمدیره سایپا شد
- ۲ مدیر شهرستانی آموزش و پرورش تغییر کردند
- یکی از شهرداران کهگیلویهوبویراحمد از منصب خود کنارهگیری میکند
- انتصاب جدید در اداره صمت کهگیلویه و بویراحمد
- انتصاب جدید در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
- تغییرات گسترده در شرکت گاز کهگیلویهوبویراحمد
- واکنش بهرامی و تاجگردون به توهین نماینده ماهشهر
- فرمانده ارشد سپاه قدس در بهمئی
- اعلام جرم دادستان یاسوج علیه نماینده ماهشهر
- مسئولیت جدید برای استاندار اسبق کهگیلویه و بویراحمد
- مافیای آب به دنبال احداث سد در پر آبترین استان کشور
- مدیرعامل نفت و گاز گچساران منصوب شد
- تغییرات گسترده در فرمانداریهای کهگیلویه و بویراحمد
- یک گچسارانی مدیرکل حراست دانشگاه آزاد تهران شد
- بهسازی یک میدان بعد از ۵۰ سال
- یک انتصاب در استانداری کهگیلویهوبویراحمد
- معاونت داروی علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد منصوب شد
- اهمیت و نقش سواد رسانهای در جنگشناختی
- کاهش ۱۴میلیمتری بارندگیها در استان
- یک بسیجی در کابینه دولت هستم
- لزوم برنامهریزی مدون در زندگی برای یک زن حیاتی است
- گرانیوتورم کمر مردم را خم کرده است
- سنگینترین فتنه تاریخ انقلاب در سال ۸۸ بود
- آخرین جزئیات قتل دو جوان در کهگیلویه
- نقش آمریکاییها در قدرتگرفتن تحریرالشام در سوریه
- جزئیات قتل دو جوان در دهدشت
- رقص مرگ در جادههای سرزمین کهگیلویه و بویراحمد
- کَریَک مقصد متفاوت روستاگردی در جنوب ایران
- مراسم تشییع پیکر ژاله علو «خاله لیلا»
- مسئولان صرفهجویی را در دستور کار خود قرار دهند
- قتل دو جوان در دهدشت و دستگیری سریع قاتل
- تراکنش ۱۵۰ میلیاردتومانی یک زن طلافروش غیرمجاز
- حمایت از تولید و سرمایهگذاری شعاری نباشد
- آب رودخانه دشتروم به سد شاه قاسم می رسد
- ۹دی؛ حماسهخودجوش، پیوند امت و ولایت
- گلخانه ها؛ بستری برای اشتغال پایدار
- گازکشی ۲۲ مدرسه در بهمئی
- شبح مرگ در جادههای کهگیلویه و بویراحمد
- سوگند فرماندار بهمئی در کنار شهید گمنام
- توزیع ۱۲۰ تن نهادههای کشاورزی در لنده
- ۹ دی بیمهکننده انقلاب اسلامی بود
- آمادهباش دستگاههای کهگیلویه و بویراحمد برای بارندگیها
- شکارچیان دنا شکار شدند
- سیسخت؛ سرزمین برف و آفتاب
- صفحه نخست روزنامههای پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳
- قضاوت داوران کهگیلویه و بویراحمدی در مسابقاتکشتی
- انتصاب مدیران بر اساس شایستگی و تخصص
- مشاهده بیشتر