رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1404/05/06 Monday - 2025 28 July الاثنين ، 3 صفر ، 1447
ساعت
1404-05-06 13:12 شماره خبر : 14775
چرا این پروژه ۶ سال خاک می‌خورد؟

توسعه راه‌ها یکی از مهمترین سیاست‌های دولت در طول چند دهه گذشته است و محور لنده-تشان به عنوان یکی از کریدورهای مهم جنوب به مرکز کشور است که دارای اهمیت ویژه ای برای توسعه این منطقه محسوب می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری «صبح زاگرس» راه همواره به عنوان یکی از ارکان مهم توسعه در جامعه محسوب می‌شود چرا که بیشترین تأثیر را در ارتقای سطح ایمنی جاده‌ها و کاهش هزینه‌های حمل و نقل کالا و مسافر و افزایش سودآوری کسب‌وکار‌ها و کاهش قیمت تمام شده کالا‌ها دارد.

 

توجه به زیرساخت‌های جاده‌ای به عنوان یکی از ارکان پیش برنده توسعه است که در همه دولت‌ها به عنوان یکی از نقاط قوت خود مورد توجه بوده و خواهد بود.

جاده ارتباطی لنده-تشان به عنوان یکی از حلقه‌های اتصال دهدشت-پاتاوه به اصفهان است که جنوب کشور را به طور مستقیم به مرکز کشور متصل می‌کند.

 

با افتتاح راه ارتباطی دهدشت -پاتاوه در دولت سیزدهم، مسیر توسعه جنوب  به مرکز کشور تسریع یافت، ولی هنوز نیازمندی‌های زیای بنا به اظهارات مسئولان حوزه پلیس راه دارد تا به عنوان یکی از کوریدر‌های اصلی و مهم کشور تبدیل شود.

هرچند این پروژه پس از افتتاح باعث کاهش بیش از دو ساعته مسیر دهدشت - باغچه سادات به یاسوج شده است، ولی با رفع نواقصات و پیچ‌های خطرناکی که دارد می‌تواند به عنوان یک محور ارتباطی و حتی کرویدر جنوب کشور به مرکز کشور تبدیل شود.

 

قطعه اول جاده ارتباطی لنده-تراب به عنوان گام اول برای توسعه راه ارتباطی لنده -تشان در سال ۱۳۹۴کلنگ زنی شد و بعد از یک وقفه چند ساله سال ۱۳۹۹پل ارتباطی آن در تنگه تراب، جانمایی شد و در ادامه با استقرار بنیادعلوی و انعقاد تفاهم نامه با اداره کل راهداری و زیرساخت‌های جاده‌ای در سال ۱۳۹۹با استقرار پیمانکار شرکت اسکان اقدام به مشارکت برای ساخت بیش از پنج کیلومتر از جاده ملی دهدشت پاتاوه به سمت شهر لنده اقدام کرده است.

 

این پروسه بیش از چهار سال به طول انجامید و با همه کش و قوس‌های که داشت نهایتاً در بهمن ماه ۱۴۰۳با حضور مسئولان ملی و استانی قطه اول به طول پنج کیلومتر افتتاح و به بهره‌برداری رسیده است که با افتتاح قطعه اول شاهد تردد شهروندان و رضایت‌مندی آنان برای کاهش مسیر ۴۵کیلومتری از مسیر سوق - دهدشت- تونل پات در جاده دهدشت - پاتاوه بودند.

قطعه دوم جاده ارتباطی لنده -تراب نیز در سال ۱۴۰۰ به طور تقریباً چهار کیلومترکلنگ زنی شد که میزان پیشرفت این قطعه امروز به بالای ۸۰درصد رسیده است که با تکمیل قطعه دوم شاهد رفع بخشی عظیمی از مشکلات این محور ارتباطی خواهیم بود.

 

دلیل اهمیت راه ارتباطی لنده-تشان، بحث نقش محوری و کلیدی این محور ارتباطی در کاهش بیش از ۱۷۰کیلومتر از مسیر سه راهی جاده لیکک- بهبهان وبهبهان -دهدشت و نهایتاً تونل کوه‌پات دهدشت است که با راه‌اندازی جاده لنده-تشان این مسیر به کمتر از ۴۵کیلومتر کاهش یافته و که باعث صرفه‌جویی بیش از ۱۲۵کیلومتر مسیر ارتباطی و نزدیک به سه ساعت کاهش مسیر برای تمامی خوردو‌ها به خصوص ناوگان حمل و نقل باری و خودر‌های سنگین خواهد بود.

 

از طرف دیگر این محور به عنوان حلقه اتصال دهنده کرویدر جنوب به مرکز کشور خواهد بود لذا اهمیت این محور ارتباطی را چندین برابر کرده است.

در سال‌های گذشته بیش از پنج کیلومتر از آن در ذیل پروژه ملی دهدشت-پاتاوه در دی ماه ۱۳۹۸توسط نماینده وقت و با حضور مسئولان ملی وزارت راه وشهرسازی زمین‌زده شد و بیش از پنج کیلومتر از این راه ارتباطی با پیشرفتی بیش از ۳۰درصد اجرایی شد ولی بعد از گذشت دو سال به طور کامل تعطیل شد.  

گفتنی است شهرستان لنده دارای ۳۱۷ کیلومتر راه روستایی و فرعی بوده که از این مقدار بیش از ۲۷۶ کیلومتر راه روستایی است و فاقد هرگونه راه اصلی است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!