
رئیس شبکه بهداشت و درمان گچساران در گفتگوی تفصیلی با «صبح زاگرس»به مهمترین چالشها و همچنین راهکارهای توسعه حوزه بهداشت و درمان در این شهرستان پاسخ داده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» بهداشت و درمان نقش کلیدی در توسعه پایدار و کیفیت زندگی افراد ایفا میکند. نظام بهداشت و درمان قوی باعث کاهش بیماریها، افزایش امید به زندگی و بهبود رفاه جسمی و روانی افراد میشود. جامعهای که از سلامت جسمی و روانی برخوردار باشد، میتواند در مسیر پیشرفت و توسعه گامهای مؤثری بردارد. سلامت، پایه و اساس تمام فعالیتهای فردی و جمعی است و بدون آن، حتی سادهترین امور روزمره نیز با مشکل مواجه میشود.
نظام بهداشت و درمان، نهتنها به درمان بیماریها میپردازد، بلکه نقش مهمی در پیشگیری از آنها ایفا میکند. پیشگیری همواره بهتر و کمهزینهتر از درمان است. با آموزشهای بهداشتی، ارتقاء آگاهی عمومی، واکسیناسیون و چکابهای منظم میتوان از شیوع بسیاری از بیماریها جلوگیری کرد. این موضوع بهویژه در جوامع شهری یا مناطقی با دسترسی محدود به درمان، اهمیت بیشتری دارد.
یکی از پیامدهای مثبت سلامت عمومی، رشد اقتصادی است. افرادی که سالم هستند، توانایی بیشتری برای کار، تحصیل و فعالیتهای اجتماعی دارند. در مقابل، بیماری و ناتوانی میتواند منجر به کاهش بهرهوری، افزایش هزینههای درمان و در مواردی حتی فقر و نابرابری شود. همچنین سلامت روحی و روانی نیز بهاندازه سلامت جسمی اهمیت دارد. جامعهای که در آن مردم ازنظر روانی در آرامش باشند، کمتر دچار خشونت، اعتیاد، یا افسردگی میشود.
بنابراین نقش دولتها و سیاستگذاران در تضمین سلامت عمومی انکارناپذیر است. آنها باید دسترسی عادلانه به خدمات درمانی را برای تمام اقشار جامعه، بهویژه اقشار آسیبپذیر، فراهم کنند. همچنین سرمایهگذاری در آموزش پزشکان، پرستاران و تأمین تجهیزات پزشکی نقش مهمی در ارتقای کیفیت نظام درمانی دارد. درنهایت، مشارکت خود مردم نیز بسیار مهم است. رعایت بهداشت فردی، سبک زندگی سالم، تغذیه مناسب، ورزش منظم و پرهیز از رفتارهای پرخطر میتواند سلامت فردی و درنتیجه سلامت جمعی را تضمین کند. بهداشت و درمان ستون فقرات سلامت جامعه است. بدون آن، توسعه انسانی و اقتصادی ممکن نیست. پس باید برای آن ارزش قائل شویم، در آن سرمایهگذاری کنیم و با همکاری همهجانبه، جامعهای سالم و پویا بسازیم.
به همین بهانه در گفتگویی با «سید امین رضایی» رئیس شبکه بهداشت و درمان گچساران به مهمترین چالشهای این حوزه پرداختهشده است که در ادامه نیز مشروح این گفتگو از نگاه مخاطبین گرامی خواهد گذشت.
صبح زاگرس: وضعیت بیمارستان نرگسی به چه شکل بوده و برنامه برای آینده این بیمارستان چیست؟
رضایی: از سال ۱۴۰۰ که ساختمان بیمارستان تکمیل شد، این بیمارستان بهعنوان بخشی از بیمارستان شهید رجائی و زیرمجموعه آن بود که ازلحاظ اعتباری، نیروی انسانی و راهاندازی چالشهای بسیاری را ایجاد کرده بود. خوشبختانه با پیگیریهای نماینده محترم شهرستان این بیمارستان رسماً بهعنوان بیمارستان مستقل تفکیکشده است و تیم مدیریتی جدید آن در بیمارستان جهت راهاندازی مستقر و در حال برنامهریزی هستند. در آینده با تکیهبر بخشهای تخصصی قلب، چشمپزشکی و برخی اعمال جراحی رسماً با خدمات مناسب به مردم راهاندازی خواهد شد.
صبح زاگرس: وضعیت MRI شهرستان به چه شکل بوده و آیا برنامهای برای گسترش آن وجود دارد؟
رضایی: طی چند سال گذشته «ام آر ای» گچساران نیز بارها دچار مشکل بوده و از خدمتدهی به مردم خارج گشته است. با توجه به اینکه شرکت پشتیبان آن انحصاری بوده، تعمیر و سرویس آن ممکن بود کمی زمانبر باشد. در حال حاضر مرکز ام آر ای شهرستان مشکلات آن برطرف و در حال خدمترسانی به مردم است. با توجه به افزایش نیاز به مرکز ام آر ای و افزایش دسترسی مردم به این خدمت پاراکلینیک پیگیریها جهت اخذ مجوز و راهاندازی مرکز ام آر ای دوم در حال آنجا است تا هم کیفیت خدمات افزایش یابد و هم بار روی مرکز ام آر ای دولتی کمتر شود. این مرکز در ایام تعطیلات نوروز بهصورت انکال خدمترسانی کرد.
صبح زاگرس: وضعیت بیمارستان شهید رجائی به چه شکل خواهد بود؟
رضایی: این بیمارستان درزمینهٔهای مختلف مشکلات و کمبودهایی داشت. در گام اول و بر اساس برنامهریزی برخی تغییرات ساختاری در راستای افزایش ایمنی، رفاهیات بیماران و همراهان بیمار، دسترسی فیزیکی از اتفاقات تا بخشهای بستری در این بیمارستان انجامشده است. با توجه به قدمت بیمارستان و مشکلاتی که از قبل داشت مسیر زیادی پیش رو خواهد بود. تأمین تجهیزات پزشکی و زیرساختهای تأسیسات و سیستمهای گرمایشی سرمایشی از مهمترین مسائلی است که در ادامه باید در این بیمارستان پیگیری شود.
صبح زاگرس: در خصوص معضل سگهای بلاصاحب در شهرستان چه راهکاری ارائه کردهاید؟
رضایی: جهت مدیریت و کنترل جمعیت سگهای بلاصاحب یک کمیته و دستورالعمل وجود دارد که دبیر آن شهرداری است و در این دستورالعمل کلیه کارهایی که میبایست در خصوص کنترل این وضعیت و مدیریت جمعیت سگهای بلاصاحب باشد بهطور دقیق مشخصشده است. لذا شبکه بهداشت و درمان صرفاً یک عضو از این کمیته است که وظایفمان در این خصوص صراحتاً مشخص بوده و بیشتر مبتنی بر واکسیناسیون در صورت گزیدگی و کمک به تعیین پاتوق و مکانهایی است که سگهای بلاصاحب در آنجا وجود دارند. با این حساب اما ما در شبکه بهداشت و درمان بیش از وظیفه تعیینشدهمان نسبت به این موضوع حساسیت داشته و مصوباتی جهت برگزاری این کمیته و اقدامات موردنیاز داشتهایم. درصورتیکه هر یک از همشهریانمان مبتلابه سگ گزیدگی شوند در اسرع وقت به بیمارستان شهید رجائی مراجعه و اقدامات لازم جهت واکسیناسیون انجام خواهد گرفت.
صبح زاگرس: وضعیت بهداشت سطح بازار و کانالها چگونه است و چه اقداماتی در این خصوص صورت گرفته است؟
رضایی: بر اساس برنامهریزی روزانه تیمهای مختلفی از کارشناسان بهداشت محیط شبکه از سطح بازار بازدید نموده و گزارشات لازم در خصوص زبالهها، شکستگی لولههای آب، لزوم لایه روبی کانالهای سطح شهر، بهسازیهای موردنیاز، احتمال آلودگیهای محیطی، نیزارهای سطح شهر که احتمال آلودگی را افزایش داده و چالشها و مشکلات مربوط به بهداشت محیط نیز تهیه و مکاتبات لازم در خصوص رفع نواقص با ادارات و ارگانهای مرتبط انجام میگیرد. بهطوریکه در سال گذشته حدود ۲۲ هزار بازدید بهداشتی توسط همکارانمان در شهرستان انجامگرفته است.
صبح زاگرس: بزرگترین چالشها و پیشنهادات تان درزمینهٔ بهبود شرایط بهداشت و درمان چیست؟
رضایی: طی چند ماه گذشته اتفاقات بسیار خوبی درزمینهٔ بهداشت و درمان انجامگرفته است. جذب دو دستگاه آمبولانس، استقلال بیمارستان نرگسی، تغییرات در بیمارستان شهید رجایی، افتتاح همراه سرای بیمارستان بیبی حکیمه، تسریع در پروژههای عمرانی سلامت شهرستان ازجمله کلینیک دندانپزشکی، آموزشگاه بهورزی، اورژانس منطقه سعادتآباد، مرکز خیرآباد، سرویس و در مدار قرار گرفتن مرکز ام آر ای، تأمین یک دستگاه سیتیاسکن جهت بیمارستان نرگسی، تجهیز و بهسازی مراکز جامع سلامت روستایی، آغاز طرح فعال خطر سنجی و غربالگری سرطان، ویزیت رایگان در مناطق روستایی و کم برخوردار از مهمترین کارهایی است که طی شش ماه گذشته انجامگرفته است. قطعاً بر اساس برنامهریزی در سال 1404 نیز شاهد اتفاقات بسیار خوب در زیرساختهای سلامت و بهبود شرایط بهداشت و درمان شهرستان خواهیم بود.
وی افزود: اما مهمترین دغدغه و چالشهای سلامت شهرستان فرسودگی ناوگان اورژانس، کمبود برخی تجهیزات پزشکی حیاتی، نقص در تنها آزمایشگاه دولتی سطح یک شهرستان، فرسودگی برخی ساختارهای بهداشتی درمانی، مشکلات زیرساختی در بیمارستان نرگسی، مشکلات عمده تأسیسات و سیستمهای سرمایشی گرمایشی بیمارستانهای این شهرستان است؛ بنابراین امید اینکه با ظرفیت بسیار خوب نماینده محترم شهرستان و همچنین استفاده از حق آلایندگی با استفاده ازنظرت شبکه بهداشت و درمان، مسئولیتهای اجتماعی و منابع اعتباری محرومیتزدایی بتوانیم بخش قابلتوجهی از مشکلات را طی سال جاری مرتفع سازیم.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- آمریکا در برابر ایران اشتباه محاسباتی کرد
- رئیس جدید دانشگاه یاسوج معارفه شد
- شهری بدون داروخانه در کهگیلویهوبویراحمد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- پخت نان بیکیفیت در تنور نظارت مسئولان
- گره کور بلوار معروف یاسوج باز شد
- فرمانده جدید سپاه فتح معارفه شد+ تصاویر
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- آغاز عملیات اجرایی پتروشیمی ستاره گچساران
- افتتاح قرارگاه محرومیتزدایی شهید رئیسی در بهمئی
- تجلیل از پرچمداران جبهه علم در بهمئی
- مراسم معارفه فرمانده سابق سپاه فتح در بوشهر
- شمیم عطر رضوی در شهر ممبی
- بازی با روان مردم با تیراندازیهای ممتد شبانه
- گرامیداشت سوم خرداد در لیکک
- سیاستبازی روی کوه؛ بازی که دیگر خریدار ندارد
- جوانان از سیاسیکاری و فامیلگرایی به ستوه آمدهاند
- وقتی بیتکوین برق یاسوج را میبلعد
- فتح خرمشهر معجزه خداوند بود
- سوم خرداد فتح ارزشها بود
- «آتش بیار» این معرکه کیست
- مسئولان پاسخ دهند؛ سرنوشت پروژه مختار چه شد؟
- دستهای پنهان در بلاتکلیفی زمینهای تأمین اجتماعی؟
- مهار آتش سوزی در منطقه «گودبن» بهمئی
- فتح خرمشهر، نماد اراده الهی و عزت ایران
- وعده دو روزه برای رفع قطعی آب پاتاوه
- وعدههای پوچ، دردهای بیدرمان!
- ایجاد شهری مدرن با هویت محلی در کهگیلویهوبویراحمد
- چوپانی که گلهاش به خاطر پلنگ دوچندان شد!
- استقبال ۵۰ نفره بدون حضور محمد بهرامی+ تصاویر
- پایان یک رویای تلخ؛ مدارس سنگی رفتند
- دامداران باشتی نگران؛ واکسن تبمالت به موقع میرسد؟
- یادواره ۳۲ شهید دهستان امامزاده جعفر در گچساران
- محصولات روی زمین مانده؛ مسئولان باشت کجایند؟
- سایه سنگین کمبودها بر پارک بانوان یاسوج
- پیروزی خرمشهر؛ سند جاودان اقتدار ایران اسلامی
- ماینرها؛ بلعندههای انرژی یا طلای دیجیتال؟
- سرکشی شبانه در سیسخت برای استقبال از تاجگردون
- فتح خرمشهر ثمره مقاومت بود، نه سازش
- دستاورد ١٢ ساله اکبری در شورای شهر چیست؟
- شاهنامهخوانی و بزرگداشت فردوسی در یاسوج+ تصاویر
- دیدار فرمانده سپاه فتح و نماینده رهبر انقلاب
- موکب جدید اربعین در گچساران کلنگزنی شد+ تصاویر
- مشاهده بیشتر