رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
سه‌شنبه 1404/02/16 Tuesday - 2025 06 May الثلاثاء ، 8 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1403-09-03 09:29 شماره خبر : 8802
خداحافظ ای داغ بر دل نشسته؛

آخرین وداع  مردم فرهنگ دوست دیار کوهستان‌های دنا با شاعر افسانه‌ای دنا «فریدون داوری» در یاسوج برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» مراسم وداع با شاعر نامی دیار زاگرس«حاج فریدون داوری» صبح امروز سوم آذرماه در یاسوج با حضور دوستداران فرهنگ و ادب ایل زاگرس برگزار شد.

زنده‌یاد فریدون دواری شاعر حماسه‌سرای ایل زاگرس بعد از دو دهه دست‌وپنجه نرم کردن با بیماری روز پنجه هفته گذشته دار فرانی را وداع گفت و افسانه‌سرایی‌های او ا دیار کوهستان‌های دنا تا ابد در دل این مردم خواهد ماند.

این شاعر نامی دیار کهگیلویه وبویراحمد عمر گران‌بهای خویش را باسنت های کهن بومی ایل و آیین دینی عجین نمود و در مسیر فرهنگ با خلق غزل‌های روح‌نواز ایلی اش جاودانه ماند.

 

 

فریدون داوری از شاعران نام‌آشنای کهگیلویه و بویراحمد بود که با سروده‌های حماسی، آیینی و محلی، تأثیری عمیق بر فرهنگ و ادبیات جنوب کشور گذاشت.

در یک جمله باید فریدون ایل را این‌گونه بسرایید، او خود داماد رنج بود و همسرش عروس درد. خبر رحلت جان‌گداز و کوچ ابدی فردوسی دیار زاگرس، فرهنگی دل‌سوخته، معلم هنر و هنرمند انقلابی، شاعر حماسه‌سرای ایل زاگرس و تاریخ‌نگار میراث ماندگار قوم لر، که دو دهه با درد و رنج، پنجه انداخته بود و باروح لطیف هنری‌اش، درد بی‌رحم را مهربان و میهمان کرده بود، انبوهی از اندوه را بر سر اصحاب هنر و ادب فروریخته است.

داوری در میان گسست نسلی و دوران گذار از سنت به مدرنیته، در اوایل دهه هفتاد و در اوج تهاجم و شبیه خون فرهنگی که فرهنگ، آداب‌ورسوم مطلوب بومی را بی‌رحمانه درمی‌نوردید و کلیدواژه‌های حماسی و روح پرجنب‌وجوش ایلی، عشایری و تمدن کهن قوم لر را نشانه رفته بود و آهنگ هی هی بیدارباش ایل بزرگ زاگرس را به سکون و رکود کشیده بود و می‌رفت تا ظلم‌های رفته بر ایل و حماسه‌های بی‌نظیر مردم این دیار در مقابل قداره‌بندان تاریخ حکام ظالم را، ازجمله قیام جنوب، دفاع جانانه در تنگ تامرادی و گجستان و امثالهم را از ذهن‌ها بزداید.

 

 

این شاعر فرهیخته حماسه تنگ تا مرادی را تا معرکه بی‌مانند دفاع رزمندگان اسلام در پد خندق در امتداد تاریخ حماسی دیار کهگیلویه و بویراحمد با زر مطلق نوشت و به کام تشنه نسل میانی قوم لر ریختند تا در میان صخره‌های ادبی سرگردان نباشند.

زنده‌یاد فریدون داوری هشت سال عضو شورای فرهنگی عمومی استان، ۹ سال رئیس انجمن شعر وادب دنای استان، ۲دوره ۲۴ ماهه رئیس انجمن نمایش گچساران، ۱۱ سال عضو شورای پژوهشی استان، یک دوره ۲ساله عضو هیئت‌مدیره انجمن موسیقی، ۱۳ سال مدیرعامل انجمن فرهنگ و هنر استان، تدوین نخستین کاست موسیقی استان تحت عنوان تش دل، تهیه نخستین نوار شیون آفتاب مجموعه مرثیه‌های کربلا و تهیه و تدوین ۱۸۰سرود و آهنگ‌های انقلابی که بیشتر آنان توسط آموزش‌وپرورش در جشنواره‌های کشور حائز رتبه شدند بخشی از فعالیت‌های فریدون داوری است.

او همچنین آغازگر غزل و طنزهای محلی استان، صاحب آثار ایل احساس(شعر)از هر خرمن خوشه‌ای (شعر)جاودانه‌های عشق (نثر)ایل خورشید، شروه های اَلاله های سرخ، شاعر برگزیده جشنواره فجر ۱۳۸۶، کتابخوان نمونه کشوری در سال۱۳۸۷، چهار دیپلم افتخار ملی و دارای ۳۶ لوح تقدیر و هفت مقاله برگزیده علمی و پژوهشی است.

مدیر کل آموزش و پروش کهگیلویه وبویراحمد در مراسم وداع ا چهره بزرگ فرهنگی شعر و ادب دیار زاگرس گفت: غم و اندوه بر دل های ما نشست، بنده از طرف خودم و نیابتا از طرف جامعه بزرگ فرهنگیان و دانش آموزان استان این مصیبت عظیم رو به خانواده‌ محترم استان حاج فریدون داوری و همه مردم استان تسلیت عرض می کنم.

ایوب رضایی ابراز داشت: از حضور تک تک شما همکاران عزیز و مردم فرهنگ دوست و قدرشناس که در این مراسم وداع با پیکر این برادر عزیز شرکت کردید جمال تقدیر و تشکر رو دارم.

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار