رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/10/09 Sunday - 2024 29 December الأحد ، 27 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1402-07-06 11:33 شماره خبر : 467 https://sobhezagros.ir/short/Nglr4 0
حماسه های دفاع مقدس

تیپ مستقل 48 فتح پس از فتح مهران تأسیس شد، به‌طوری‌که کلیه‌ مسئولان، واحدها و گردان‌های آن از نیروهای استان تشکیل می‌شد.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس، گرامیداشت هفته دفاع مقدس، فرصت مغتنمی است تا با مرور غیرت و پایمردی ملت شریف و بزرگوار ایران در هشت سال مقاومت جانانه، روح ایثار و فرهنگ‌ شهادت‌طلبی را به جوانان این مرزوبوم‌ منتقل و تبیین کرد. امروز ملت بزرگ‌ ایران در سایه ایمان به خدا و فرهنگ ایثار و شهادت، دنیا را متأثر از خودکرده و ملت‌های آزاده دنیا با تکیه‌بر ایمان به خدا و استفاده از همین فرهنگ در مقابل جباران عالم ایستاده‌اند.

ازاین‌رو تقویت روحیه ایثار و شهادت اصل انکارناپذیر جبهه مقاومت در مقابل دشمنان اسلام است، از همان زمان که جنگ تحمیلی ایران و عراق شروع و آثار اجتماعی و سیاسی جنگ بر تک‌تک آحاد جامعه نمایان شد، فرهنگ ایثار و شهادت در دفاع مقدس هم‌شکل گرفت. درواقع  جریان شکل‌گیری این هنر همزمان و همسو با این واقعیت تاریخی بود.

حماسه‌آفرینی فرزندان غیور لُر در هشت سال دفاع مقدس در کنار سایر اقوام ایرانی همراه با «لُروکه و هُوگاله» یا همان فریادهای شجاعانه لُری همراه بود به‌طوری‌که در زمان عملیات‌ها، صدای «لُروکه و هُوگاله» بر پا می‌شد شاهد نبردهای شجاعانه‌تر غیور مردان زاگرس نشین بودیم.

مردم کهگیلویه و بویراحمد اولین مردمی بودند که باعث بسته شدن تنگه شلمچه بر روی دشمن شدند. مردم استان کهگیلویه و بویراحمد قبل از آغاز جنگ تحمیلی با توجه به شرارت گروه‌ها و احزاب منحرف با حضور خودشان در مناطق کردستان، مبارزات سرسختانه‌ای را علیه مخالفان و معاندان با نظام جمهوری اسلامی آغاز و پس از شروع جنگ تحمیلی نیز همپای سایر اقشار کشور اسلامی به جبهه‌های جنگ شتافتند.

نقش بازاریان در دوران دفاع مقدس همچون پیش از انقلاب ستودنی است چراکه بسیاری از آن‌ها با به تعطیلی کشاندن مغازه‌های خود، در دفاع و پشتیبانی از رزمندگان نقش‌آفرینی کردند. بازاریان با تشکیل کمیته اصناف در پشتیبانی از جنگ، کارگاه‌های کوچک برای تولید برخی از تجهیزات جنگ ایجاد کردند، اصناف فقط به دنبال سود مادی نبودند و در عرصه‌های مختلف و حساس نقش خود را به‌خوبی نشان دادند.

خیاطان در تأمین لباس رزمندگان و صنعت گران در تأمین و تعمیر لوازم جنگی و موتورهای تجهیزات جنگی در دوران دفاع مقدس فعالیت می‌کردند. اصناف و بازاریان تدارکات و پشتیبانی از رزمندگان را بر عهده داشتند که سخت‌ترین کار در جنگ بود و کار اصناف کهگیلویه و بویراحمد در هشت سال جنگ تحمیلی کمتر از آرپی‌چی‌زن، غواص و دیگر رزمندگان استانمان نبود. اصناف تقریباً تمام ملزومات و تجهیزات جنگ و سلاح‌های رزمندگان را تأمین می‌کردند.

تأمین مهمات، گلوله‌ها، آب و سوخت، خوراک و پوشاک بر عهده اصناف و مسئولان و رزمندگان آماد و پشتیبانی بود و با تمام سختی‌ها لحظه‌ای حمایت آماد و پشتیبانی و اصناف از مردم و در جنگ حمایت از سربازان و رزمندگان قطع و تمام نشد.

پس از سازمان‌دهی سپاه و تشکیل یگان‌های رزمی، نیروهای استان کهگیلویه و بویراحمد در قالب تیپ و لشکرهای مختلف ازجمله لشکر 19 فجر، تیپ 33 المهدی، تیپ فاطمه‌ی زهرا (س)، احمد بن موسی، تیپ امام سجاد (ع)، تیپ امام حسین (ع)، لشکر 8 نجف، لشکر ویژه‌ی شهدا 25 کربلا و ...، حضور فعالی در عملیات‌های متعدد ازجمله حصر آبادان، طریق‌القدس، فتح المبین، بیت‌المقدس، رمضان، محرم، والفجر مقدماتی، بدر و خیبر داشتند.

به دلیل عملکرد و روحیه‌ی جنگندگی آن‌ها، مسئولین امر تصمیم گرفتند که آن‌ها را در یگان رزمی مستقل سازمان‌دهی نمایند که ابتدا در عملیات والفجر 8، در لشکر 25 کربلا، تحت محور 3، به فرماندهی «حاج سیف‌الله حیدرپور» و با وارد عمل نمودن گردان‌های سیف‌الله، یدالله، روح‌الله، جندالله، ثارالله و حزب‌الله در شب اول عملیات، حماسه‌ جاودان خلق نمودند.

این حضور در حالی بود که نیروهای استان در لشکر 19 والفجر، المهدی و سایر تیپ و لشکرها حضورداشته‌اند. پس از عملیات والفجر 8، نیروهای استان را در قالب تیپ 15 امام حسن (ع)، سازمان‌دهی کردند به‌طوری‌که در عملیات کربلای 1 و در «بازپس‌گیری مهران» حضوری فعال داشتند و جالب اینکه از نیروهای عمل‌کننده بودند.

پس از فتح مهران، تیپ مستقل 48 فتح تأسیس شد، به‌طوری‌که کلیه‌ مسئولان، واحدها و گردان‌های آن از نیروهای استان تشکیل می‌شد. پس از سازمان‌دهی رزمندگان استان، این تیپ در عملیات کربلای 4، کربلای 5، کربلای 10، بیت‌المقدس 2 و بیت‌المقدس 4، ازجمله یگان‌های خط‌شکن بوده است و در عملیات‌های بزرگ دیگری نیز افتخارآفرینی کردند که امروز از بزرگ‌ترین افتخارات این استان است.

نیروهای استان علاوه بر حضور در عملیات‌های بزرگ یادشده، در خطوط پدافندی سراسر مرز مقدس ایران، حضوری مقتدرانه داشته‌اند و آخرین نبرد رزمندگان این استان در روزهای پایانی جنگ تحمیلی و با توجه به حمایت‌های استکبار و تهاجم گسترد در بازپس‌گیری مناطق ازدست‌داده شده، روی داد.

رزمندگان استان در منطقه‌ی پدِ خندق (جزیره‌ی مجنون) به استعداد یک گردان به مدت 24 ساعت در برابر یک لشکر عراق مقاومت کردند و با حضور و نبرد نابرابرشان مانع از پیش روی دشمن به سایر مناطق گردیدند، به‌طوری‌که این مقاومت شجاعانه باعث گردید فرمانده‌ کل قوای وقت، «آیت‌الله هاشمی رفسنجانی» طی نامه‌ای و توسط فرماندهی تپ 48 فتح یعنی حاج سیف‌الله حیدرپور، مراتب تقدیر و تشکر خود را به مردم استان ابلاغ نماید.

بنابراین تعداد بسیاری از رزمندگان این استان (124 شهید) در پد خندق و در جزیره‌ی مجنون جام شیرین شهادت را سر کشیده‌اند.

کهگیلویه و بویراحمد در دفاع مقدس:

رتبۀ اعزام نیرو نسبت به جمعیت دیگر استان‌ها: اول

تعداد رزمنده: 33000 نفر

تعداد جانباز: 13000 نفر

تعداد شهدای استان: بیش از 1800 نفر   

 تعداد آزاده: 310 نفر

تعداد شهدای پاسدار: 270 نفر

تعداد شهدای سرباز: 300 نفر

تعداد شهدای بسیجی: 1230 نفر

کوچک‌ترین شهید: 12 ساله  

  پیرترین شهید: 67 ساله

درصد شهدای مناطق عشایری: 80% (1440 نفر)   

درصد شهدای خط مقدم: 5/99% (1710 نفر)

درصد شهدای زیر 30 سال: 90% (1620 نفر)

تعداد شهدای دانش‌آموز: بیش از 600 نفر

تعداد شهدای روحانی: 33 نفر 

تعداد شهدای دانشجو: 78 نفر

تعداد شهدای جهادگر: 48 نفر

تعداد شهدای ورزشکار: بیش از 70 نفر

تعداد شهدای امدادگر: 48 نفر

تعداد شهدای فرمانده در تیپ یا گردان: 57 نفر

تعداد خانواده‌ی 3 شهیدی: 2 مورد

تعداد خانواده‌ی 2 شهیدی: 23 مورد

 روستاهای ده بر آفتاب، قاسم‌آباد و جلیل، بیشترین شهید را تقدیم کرده‌اند.

بنابراین دفاع مقدس آیینه تمام‌نما از ملتی است که به جهان درس ایستادگی داد، ملتی که از جانشان مایه گذاشتند، فرزندانشان را به مقتل‌ها فرستادند، از دارائی‌شان برای جنگ‌ سهم قائل شدند  و به‌واقع سنگ تمام گذاشتند، ملتی به بلندای تاریخ  و کم‌نظیر، مردمی که دنیا را به شگفتی وا‌داشتند  و تحریم‌ها را باجان و دل خریدند، خانواده‌هایی که از یک تا پنج فرزند خود را تقدیم خدا کردند، جانبازان و آزادگان و ایثارگرانی که همه داروندار خود را دادند  برای ایران و اسلام و شایسته است قدر این منزلت بزرگ و شکوه پایدار را بدانیم و پاسدار حرمتشان و ایثارشان و خون‌های پاک فرزندان ایران باشیم، چراکه  همه ما در پیشگاه خداوند مسئولیم.

انتهای خبر/

 

اخبار مرتبط

آخرین اخبار