رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/09/04 Sunday - 2024 24 November الأحد ، 22 جمادى الأول ، 1446
ساعت

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» جامعه روستایی و عشایری ایران همواره نقش مهمی در تأمین صنایع‌دستی کشور داشته و دارد به‌طوری‌که بیش از ۳۵درصد صنایع‌دستی به‌عنوان میراث ماندگار کشور توسط زنان و دختران جامعه عشایری تهیه و تولید می‌شود.

سهم قابل‌توجه عشایر در تأمین زنجیره غذایی کشور باعث شده است سالانه بیش از ۲۵درصد نیازمندی گوشت جامعه را این قشر زحمت‌کش با تلاش شبانه‌روز خود با ییلاق و قشلاق خود در طول سال تأمین کنند.

جامعه عشایری کشور از اقوام مختلف در جای‌جای ایران اسلامی تشکیل شده است که هر قوم و نژاد بافرهنگ‌ها و آداب و سنن خاص خود در فصول ییلاق و قشلاق در سایه همدلی و هم‌زبانی با هم دیگر زندگی می‌کنند.

روز ملی عشایر و روستا بهانه‌ای است تا بخشی از زحمات و تلاش‌های این قشر زحمت جامعه را به‌عنوان سفیران تولید، فرهنگ و مروجین آداب و سنن در سطح جامعه گرامی بداریم.

طنین‌انداز سبک زندگی اصیل، پژواک درد و رنج، شادی و شعف‌ها و روایتگر هزاران سال شیوه زندگی در سازگاری با طبیعت است که هنوز هم می‌تواند به‌عنوان شناسنامه هویتی بخش زیادی از ملت فرهنگ‌دوست و فرهیخته ایران قابل‌اتکا و ارزش‌آفرین باشد.

صبح امروز نیز دادستان عمومی و انقلاب شهرستان لنده به مناسبت روز ملی عشایر و به‌منظور آخرین وضعیت خدمات‌رسانی به عشایر از اداره امور عشایری لنده بازدید کرد.

رضارستم نژاد با اشاره به نقش عشایر در تأمین زنجیره غذایی کشور گفت: عشایر از جمله اقشار مهم جامعه در تهیه و تولید انواع محصولات به‌خصوص تکمیل‌کننده زنجیره غذایی جامعه هستند.

وی افزود: خدمات‌رسانی مطلوب به این قشر زحمت‌کش جامعه وظیفه ذاتی امور عشایری است که طی بازدیدهای که امسال از روند خدمات‌رسانی به عشایر در سطح شهرستان داشتیم این رویه مطلوب بوده است.

دادستان عمومی و انقلاب شهرستان لنده گفت: در بحث جانمایی ابنیه فنی در مسیر جاده عشایری دلی مهرجان کارهای خوبی صورت گرفت که امیدواریم تسهیل‌کننده تردد بدون خطر عشایر باشد.

وی در ادامه از تلاش‌ها و زحمات خوب اداره امور عشایری شهرستان لنده در بحث آبرسانی به مناطق مختلف عشایری در کوه سیاه، دلی خیار کار قدردانی کرد.

در ادامه نیز رئیس اداره امور عشایری شهرستان لنده گفت: حمایت دادگستری و مجموعه دادستانی از تلاش‌ها و زحمات ادارات در شهرستان لنده همیشه نقطه قوت مسئولان برای ادامه خدمت هستند.

 سید علی صفدر نیک آئین گفت: امسال بیشترین حجم خدمات‌رسانی در حوزه تأمین آب شرب را برای عشایری مناطق کوه سیاه و دلی خیار کار و توزیع عادلانه آب را در بین دو ایل بزرگ طیبی و بهمئی داشتیم.

وی افزود: در بحث نهادهای دامی و نیازمندی‌های عشایر نیز امسال تمام خدمات‌رسانی لازم به عشایر صورت‌گرفته است و هم اکنون نیز در بحث توزیع کنسانتره و علوفه‌های دامی نیز مشکلی نداریم.

نیک آئین گفت: بیش از ۹۰۰ خانوار جمعیت عشایری شهرستان لنده و ۳۵۰ تا ۴۰۰ خانوار عشایر مهمان شهرستان است که از شهرستان‌های مختلف خوزستان و بهمئی و کهگیلویه در مناطق مختلف عشایری شهرستان لنده امسال حضور داشتند.

وی افزود: در خصوص ابنیه فنی در طول مسیر جاده عشایری دلی مهرجان نیز امسال دو دستگاه پل بزرگ با دهانه ۷ متری روز دودره فصلی مهم که همیشه باعث اختلال در تردد عشایر می‌شد را جانمایی کردیم که امیدواریم تا قبل از بارندگی‌ها به اتمام و به بهره‌برداری برسد.

رئیس اداره امور عشایری شهرستان لنده گفت: در فصل زمستان نیز حمایت‌های ما از عشایر با توزیع نهادهای دامی و تأمین نیازمندی‌های آنان در سطح شهرستان نیز ادامه خواهد داشت.

وی افزود: در بحث توزیع سوخت نیز هماهنگی برای تأمین سوخت عشایر ساکن در روستاهای که فاقد گاز هستند نیز صورت‌گرفته است و مشکلی در این حوزه نداریم.

نیک آئین در ادامه گفت: از تلاش‌ها و زحمات ارزشمند شرکت ثلاث شهرستان لنده در حمایت و پشتیبانی از عشایر شهرستان نیز قدردانی می‌کنیم.

تصاویر تکمیلی در زیر آمده است:

 

 

1403-07-18 08:50 شماره خبر : 7783 https://sobhezagros.ir/short/NKbKJ 0
نظرات