گزارش ویژه؛
تخریب چهره پایتخت طبیعت با نخالههای ساختمانی
مشاهده کردن انبوهی از نخالههای ساختمانی در شهرک جوشکاران یاسوج به سمت رودخانه بشار، زیبایی بصری این محدوده از ورودی پایتخت طبیعت ایران را از بین برده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» بیتوجهی به زیبای بصری شهر و ریختن نخاله ساختمانی همچنین زباله خانگی در مسیرهای ترددی در ورودیها و حتی خروجیهای شهر یاسوج به یک معضل اساسی برای شهر یاسوج تبدیلشده است.
امروزه متأسفانه عدم توجه به طبیعت و ریختن نخالههای ساختمانی و زبالههای خانگی در مسیر جاده اصلی و حتی فرعی، دل طبیعت دوستان شهر زیبای یاسوج را به درد میآورد و از سوی دیگر به یک معضل اساسی برای طبیعت منحصربهفرد اطراف شهر یاسوج تبدیلشده است.
بهعنوانمثال مشاهدهکردن انبوهی از نخالههای ساختمانی و خانگی در شهرک جوشکاران یاسوج به سمت رودخانه بشار، این محدوده از ورودی شهر یاسوج را به محلی برای انباشتهشدن میکروبها کرده است بهطوریکه با عبور از این منطقه بوی بد زبالهها به مشام میرسد.
جایگاه نخالههای ساختمانی یا همان پسماندها و ضایعات ساختمانی شهر یاسوج در محل شهرک فرودگاه روبروی مجتمع بینالمللی دنا صنعت مشخصشده است.
بر همین اساس سال ۱۴۰۱ مصوب شد که مردم پسماندهای ساختمانی خود را به این منطقه انتقال دهند، طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی چنانچه بعد از اعلام رسمی جایگاه دفن زباله و نخالههای ساختمانی توسط افراد شهروندان نسبت به رهاسازی نخالههای ساختمان اقدام نمایند، شهرداری مکلف است که برخورد کند و متخلفان را به مراجع قضایی معرفی بکند. بااینحال میبینیم که زبالهها و نخالههای ساختمانی در ورودی شهر یاسوج تصویر زشتی را ایجاد کرده است.
اما باوجود ایجاد مکانی برای تخلیه این پسماندها و نخالهها، دیدن بیش از اندازه کیسه های نخاله ساختمانی رهاشده، گچ، سیمان، نایلونهای سیاه، زبالههای خانگی نشان از طبیعتی میدهند که در حال مرگ است.
اقدام شبانه برخی شهروند نماها در جابهجایی نخاله دور از چشم نهادهای مربوطه از ساختمان خود به کنار رودخانهها، جادههای روستایی، حاشیه ورودی شهرها کار شایستهای نیست و هنوز هم این اقدام در شهر یاسوج بهخصوص جاده یاسوج اصفهان و حتی جاده خاکی و کمربندی شهرک جوشکاران همچنان ادامه دارد.
باید روی این مسئله کار فرهنگی صورت گیرد تا مردم نحوه صحیح نگهدار از طبیعت و مراقبت از این گنج گرانبهای که خداوند به ما ارزانی داده و باید بهخوبی برای نسل آینده از آن مراقبت کنیم باشیم.
انتهای خبر