حالت تاریک
Logo
دوشنبه, 28 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
ارزوی که محقق شد؛

مهم است چه کسی انتخاب شود+فیلم

مهم است چه کسی انتخاب شود+فیلم

سد و نیروگاه « چمشیر» که تابستان امسال با حضور رئیس جمهور افتتاح شد، نویدبخش آینده ای روشن برای بهبود وضعیت معیشتی استان های جنوبی ایران از جمله کهگیلویه و بویراحمد است، سدی که ۱۴۰ هزار هکتار از اراضی منطقه را سیراب می کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» سد چم شیر با طول تاج ۶۸۰ متر، ارتفاع بدنه سد ۱۵۱ متر، نوع سرریز اوجی دریچه دار با سه دریچه قطاعی، حجم مخزن ۲.۳میلیارد متر مکعب، ظرفیت نیروگاه ۱۷۶ مگاوات به علاوه نیروگاه جریانی به ظرفیت ۱۱ مگاوات یکی از بزرگترین سازه های آبی کشور به شمار می رود. با انتقال آب این سد به زمین های تفتیده ،کشاورزی سه استان کهگیلویه و بویراحمد ، خوزستان و بوشهر متحول می شود.

سد و نیروگاه « چمشیر» بزرگترین طرح برقابی در کشور است که با هدف ذخیره ۲/۳ میلیارد متر مکعب آب و بهبود کیفیت و کنترل سیلاب ها بر روی رودخانه زهره ساخته شده است. این سد یکی از ابرپروژه های مهم افتتاح شده در دولت آیت الله شهید رییسی و نمادی از کارنامه موفق دولتمردان نظام جمهوری اسلامی ایران است.

وقوع سیل فروردین ماه سال ۱۳۹۸ و مانسون تابستان ۱۴۰۱ ،طغیان رودخانه‌ها و سرازیر شدن روان آب‌ها به محل زندگی مردم و تخریب زیرساخت ها ، ضرورت احداث سدهای بزرگ و تاثیرگذار در آسایش شهروندان را بیش از پیش نمایان کرد به همین دلایل بهره برداری از سد « چمشیر» اقدامی امیدبخش برای مهار و کنترل سیلاب و توسعه کهگیلویه و بویراحمد و استان های همجوار از جمله بوشهر محسوب می شود.

آن طور که مسوولان آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد می گویند: این سد افزون بر تامین آب کشاورزی، صنعت و ظرفیت تولید ۴۸۲ گیگاوات ساعت در سال را دارد که این خود می تواند گامی در تامین این حامل انرژی و آسایش شهروندان به ویژه در تابستان باشد.

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از