رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1404/05/01 Wednesday - 2025 23 July الأربعاء ، 28 محرّم ، 1447
ساعت
1404-05-01 12:17 شماره خبر : 14649
معضلی به نام پروژه مسکن ملی «ارم» یاسوج!

پروژه مسکن ملی ارم یاسوج با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کند که در نهایت باعث شده است پیام‌های اخطار حذف از پروژه برای متقاضیان ارسال شود در حالی که به نظر می‌رسد عمده مشکل به مسئولان برمی‌گردد و نه مردم.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» بازار مسکن ایران در سال‌های اخیر با مشکلات متعددی روبه‌رو بوده  و با یکی از شدیدترین بحران‌های خود مواجه است. افزایش بی‌رویه قیمت‌ها، کاهش توان مالی مردم، رکود معاملات و تورم و نبود سیاست‌های حمایتی، مشکلاتی هستند که بدون اصلاحات جدی، تشدید شده و این بازار را به یکی از بحرانی‌ترین بخش‌های اقتصادی کشور تبدیل کرده است؛ خروج از این بحران نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و اجرای سیاست‌های موثر است. در غیر این صورت، شکاف طبقاتی افزایش‌یافته و تأثیرات منفی این بحران، جامعه و اقتصاد کشور را بیش‌ازپیش تحت‌فشار قرار خواهد داد.

برای بهبود وضعیت بازار مسکن، مجموعه‌ای از سیاست‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت همچون افزایش تسهیلات مسکن  وکاهش نرخ بهره آن، ملزم کردن بانک ها به پرداخت وام های مربوطه باید توسط  دولت انجام پذیرد هرچند این وامها و بازپرداخت آنها به نوبه خود معظل بزرگتری می باشند.

 

این معضل در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد بیش از آنچه در نظر مسئولان هست به بحران تبدیل شده زیرا با استانهای همجوار با چندین برابر این پروژه مواجه  هستیم و این  شهر و این استان همچنان  در تب ناترازی می سوزد و معلوم نیست تا آمد و رفت چند دولت این روند ادامه خواهد داشت.

پروژه نهضت ملی مسکن با کلی امید سال 1399 در اواخر دولت آقای حسن روحانی پس از کش و قوس های فراوان، در شهرهایی که جمعیت بالایی دارند و نیاز بیشتری برای مسکن در آنها وجود داشت از میان متقاضیان فاقد مسکن آغاز به ثبت نام کرد و دردولت های یازدهم و دوازدهم در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد طبق شنیده ها عقد قرارداد بین ستاد اجرایی فرمان امام (ره) و اداره کل  راه و شهرسازی استان کهگیلویه وبویراحمد صورت پذیرفت اما پس از دو سال عدم پیشرفت در پروژه و بدون بازخواست خاصی، این ستاد در مراحل اولیه کار را براحتی و بدون هیچگونه پاسخگویی رها کرده و این پروژه نیز در سکون و رکود مطلق فرو رفت و نه اداره حراست و نه نظارت  و بازرسی بر پروژه هیچ گزارشی مبنی بر چگونگی این اقدام به متقاضیان ندادند.

 

طرح نهضت مسکن ملی در سایت 195 واحدی ارم شهر یاسوج در سال آغازین خود با مبلغ دلار حدود  ۲۳ هزار و ۹۶۳ تومان شروع و تاکنون که مبلغ دلار حدود 88 هزار تومان است با پرداخت میانگین 200 میلیون تومان توسط هر متقاضی در پنج مرحله، مبلغی حدود 40 میلیارد تومان جمع آوری شده اما در سال 1404 که بر اساس تقویم اولیه باید پروژه تحویل متقاضیان شود، شاهد پیشرفت حدود 60 درصد، راکد و با نامه اعلامی از سوی پیمانکار برای چندمین بار راکد و امید هزاران نفر را ناامید کرد و هیچ مسئولی تاکنون پاسخگوی این اقدام نبوده است.

اما هیچ کسی صدای این افراد را تا کنون نشنیده زیرا با وخامت اوضاع این طرح در یاسوج، نمی توان انتظار داشت که مشکل مسکن برطرف شود و متقاضیان همچنان ناامیدتر از هر روز به آینده می نگرند.

نکته جالب توجه این است که در ایام جنگ تحمیلی رژیم غاصب صهیونیستی علیه ایران علاوه بر استرس و فشارهای ناشی از جنگ بر خانواده ها، پیامهای تهدیدآمیز اخطار حذف ار پروژه  و انتخاب جایگزین بعد از گذشت حدود 5 سال از سوی این اداره کل برای برخی متقاضیان بوده است که بحران های کنونی را چند برابر کرده است.

 

این در صورتی است که در نامه پیمانکار طرح به مسئولان مربوطه در اعلام علت های 7 گانه راکد شدن فقط یک مورد مربوط به متقاضیان است که مسئولان دیواری کوتاه تر از مردم ندیده و با ارسال پیام  باعث ایجاد فشار و رعب و ترس و افزایش استرس  بر متقاضیان  و خانواده های شان شده است. در نامه ارسالی به اداره کل راه و شهرسازی استان کهگیلویه و بویراحمد مهم ترین و بیشترین عوامل به مجموعه دولت برمی‌گردد و جز عدم پاسخگویی و شانه خالی کردن از بار انجام مسئولیت تاکنون نتیجه خاصی نداشته و در نهایت برای چندمین بار باعث تعطیلی پروژه شده است و در پی این اقدام در دوران وفاق ملی و دوران پس از جنگ هیچ دستاوردی جز ناراحتی و نارضایتی و تجمعات چندین باره متقاضیان را در جلوی درب سازمان های مربوطه فراهم نکرده و تیشه ای بر امید و دلبستگی مردم با دولت و تبری بر وفاق ملی خواهد بود

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!