
هشتم ربیعالاول سال ۲۶۰ هجری یادآور شهادت امام حسن عسکری یازدهمین امام شیعیان است. ایشان بعد از شش سال امامت به دست معتمد عباسی مسموم شده و به شهادت رسیدند.
به گزارش صبح زاگرس هشتم ربیع الاول، روزی است که در تاریخ اسلامی به عنوان یکی از روزهای مهم و معنوی شناخته میشود، زیرا در این روز امام حسن عسکری (علیهالسلام)، یازدهمین امام شیعیان به شهادت رسید.
امام حسن عسکری (ع) در سال 232 هجری قمری در سامرا چشم به جهان گشود. پدرش امام دهم، حضرت هادی علیه السلام و مادرش بانویی پارسا و شایسته به نام حدیثه است که برخی از او با نام سوسن یاد کرده اند. از آن جایی که امام حسن علیه السلام به دستور خلیفه عباسی در سامرا در محله عسکر سکونت اجباری داشتند «عسکری» نامیده می شود. از مشهورترین القاب امام حسن علیه السلام، نقی و زکی و کنیه اش ابومحمد است.
امام حسن (ع) ۲۲ سال از دوران زندگیاش را با پدر بزرگوارش سپری کرد و با شهادت پدرش در سال ۲۵۴ق به امامت رسید. ایشان در دوران امامت خود، با شرایط سخت و تنگاتنگی مواجه شد. زمانی که وی امام شد، امپراتوری عباسی در دوران وحشتناک خود بود و شیعیان به شدت تحت فشار و ستم قرار داشتند. امام حسن عسکری (ع) در این شرایط دشوار، با حکما و علمای دین به تدریج تعداد شیعیان را افزایش داد و معارضان و دشمنان دینی را به گفتگو و مناظره دعوت میکرد.
امامت ایشان، شش سال بیشتر به طول نیانجامید، ولی در این زمان کوتاه حوادث مهمی رخ داد. اهمیت دوران امامت ایشان زمانی آشکار میشود که به مسئله غیبت و اهمیت آن پی ببریم، چرا که حضرت باید در این مدت کوتاه مقدمات لازم برای انتقال شیعه از مرحله حضور به مرحله غیبت را فراهم میکرد.
امام حسن علیه السلام در طول ۲۸ سال عمر پربار خویش، علاوه بر اینکه در تداوم راه نبوت و امامت، نهایت تلاش خود را به کار گرفت و با تربیت شاگردان ممتاز و رهنمودهای خردمندانه خویش شایسته ترین خدمات را به امت اسلامی عرضه نمود، به عنوان امام امت و غم خوار ملت نیز از هیچ کوششی در راه رفع گرفتاری ها و مشکلات مسلمانان به ویژه شیعیان فرو گذاری نکرد. ابوهاشم جعفری، از شاگردان آن حضرت می گوید: روزی از فشار زندگی و فقر مادی به آن حضرت شکایت کردم. امام (ع) با تازیانه اش خطی بر روی زمین کشید و یک شمش طلا از آن بیرون آورد که در حدود 500 اشرفی بود. سپس آن را به من داد و فرمود: «ای ابوهاشم! بگیر و ما را معذور دار».
امام عسکرى (ع) علیرغم تمامى محدودیت ها و کنترل هایى که از طرف دستگاه خلافت به عمل می آمد، یک سلسله فعالیت هاى سرّى سیاسى را رهبرى مى کرد که با گزینش شیوه هاى بسیار ظریف پنهان کارى، از چشم بیدار و مراقب جاسوسان دربار، بدور مى ماند.
گفته می شود که همسر امام حسن عسکری (ع)، نرگس خاتون، مادر حضرت مهدی موعود (عج)، دختر امپراطوری بیزانس بوده است که پیرو توصیه ای که به او در عالم رویا شده، خودش را به بردگی فروخته تا در عراق به سفارش امام هادی(ع)،خریداری شده و به ازدواج امام حسن عسکری (ع) درآید.
نحوه به شهادت رسیدن امام حسن عسکری(ع)
ر خصوص نحوه به شهادت رساندن امام حسن عسکری(ع) باید گفت که در طول دوران خلفای عباسی چون معتز ومهتدی آنان همواره تلاشهایی را در جهت از میان برداشتن امام انجام دادند که به خواست الهی این تلاش ها بی ثمر ماند اما در دوران معتمد عباسی به دلیل افزایش نفوذ و محبوبیت امام (ع) در جامعه و توجه روز افزون مردم به ایشان، معتمد به شدت نگران شده و هنگامی که مشاهده می کند زندان و اختناق نه تنها از عظمت ایشان نمی کاهد بلکه بالعکس به محبوبیت ایشان می افزاید به شیوه دیرینه خود یعنی به شهادت رساندن امام در حالی که شش سال بیشتر از امامت ایشان سپری نشده بود مبادرت می کند.
فرزند عبیدالله بن خاقان می گوید روزی برای پدرم ( که وزیر معتمد عباسی بود ) خبر آوردند که ابن الرضا – یعنی حضرت امام حسن عسکری - رنجور شده ، پدرم به سرعت تمام نزد خلیفه رفت و خبر را به خلیفه داد . خلیفه پنج نفر از معتمدان و یاران مخصوص خود را با او همراه کرد. یکی از ایشان نحریر خادم بود که از محرمان خاص خلیفه بود ، خلیفه به آنها دستور داد که خانه حضرت را زیر نظر بگیرند، و بر احوال آن حضرت مطلع گردند. و طبیبی را مقرر کرد که هر بامداد و پسین نزد آن حضرت برود، و از احوال او آگاه شود. بعد از دو روز برای پدرم خبر آوردند که مرض آن حضرت سخت شده است، و ضعف بر او مستولی گردیده. پدرم سوار بر مرکب شد و نزد آن حضرت رفت و اطبا را – که عموما اطبای مسیحی و یهودی در آن زمان بودند – امر کرد که از خدمت آن حضرت دور نشوند و قاضی القضات ( داور داوران ) را طلبید و گفت 10 نفر از علمای مشهور را حاضر گردان که پیوسته نزد آن حضرت باشند. و این کارها را برای آن می کردند که آن زهری که به آن حضرت داده بودند بر مردم معلوم نشود و نزد مردم ظاهر سازند که آن حضرت به مرگ خود از دنیا رفته است. سرانجام امام حسن عسکری (ع) در روز جمعه هشتم ماه ربیع الاول سال ۲۶۰ در سن ۲۸ سالگی به شهادت رسیدند.
وقتى که امام حسن عسکرى (ع) رحلت کرد، یارانش در خانه آن حضرت جمع شدند تا بر او نماز بخوانند، جعفر کذّاب هم آمد تا بر آن حضرت نماز بخواند و شیعیان حضور داشتند که ناگهان دیدند جوانى آمد و دامن جعفر را گرفت و او را از کنار پدرش دور کرد و بر پدرش نماز خواند و مردم نیز با او خواندند و جعفر مبهوت و حیران مانده بود و نمىتوانست حرف بزند. وقتى که از نماز بر پدرش فارغ شد از میان مردم بیرون آمد و رفت و ناپدید شد و نفهمیدند که از کدام سو رفت. بعد از اقامه نماز بر پیکر حضرت، امام حسن عسکری (ع) را در همان خانه اى که در سامرا پدرش در آن دفن شده بود دفن گردید.
امام حسن عسکری (ع) به عنوان یکی از شخصیتهای بزرگ تاریخ اسلام شناخته میشود که شهادتشان یادآور اهمیت تحمل مشقتها و تضحیه در راه دین و اصول اسلامی است و برای شیعیان مناسبتی معنوی برای تأمل و تفکر است.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- پرواز اورژانس هوایی کهگیلویهوبویراحمد برای بیمار مارگزیده
- بازگشت به زادگاه پس از ۸۸ سال
- انتصاب جدید در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- یک کهگیلویهوبویراحمدی مدیرکل بنیاد مسکن تهران شد
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- رئیس اداره دامپزشکی بهمئی منصوب شد
- تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- سقوط از کوه ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- خداحافظ آقای قاضی
- غارت گیاهان کوهی در بهمئی
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- وعده صادق ۱، زلزلهای در قلب رژیم صهیونیستی
- پلمپ ۲ مرکز غیرمجاز لابراتور دندانساز در یاسوج
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- کشف ۴ دستگاه رمز ارز قاچاق در گچساران
- گلههای مردم کهگیلویهوبویراحمد از مسکن تا اشتغال
- داستان غمانگیز آرد بیکیفیت و نان گران!
- همایش عقیدتی بهمئی؛ تجلی عشق به انقلاب
- اتصال جاده پارک جنگلی به بلوار شهدای بنسنجان
- کلنگزنی مدرسه ۶ کلاسه تمنک سفلی
- کشف کالاهای قاچاق ميلياردی در بويراحمد
- زنگ سپاس در لنده؛ نغمهای از قدردانی
- اقتصاد مقاومتی در عمل؛ الگوی نوین درآمد-هزینه
- سپاس به وسعت آسمان؛ مدارس باشت قدردان معلمان
- کهگیلویهوبویراحمد در مسیر تبدیل شدن به قطب خودروسازی
- باشت از نعمت پایگاه انتقال خون محروم است؟
- غرق شدن جوان دهدشتی در رودخانه مارون
- بحران کمآبی به تنگابدال بهمئی رسید
- پایان بهاری ششمین رویداد تولید محتوای دیجیتال
- توهین به رئیس مجمع برای FATF
- فرصت طلایی طارمی برای تاریخسازی برای ایران
- برپائی میز خدمت آموزش و پرورش در باشت
- تجهیز؛ تحولی در مدیریت شهری و جادهای باشت
- یاسوج در محاصره وانتهای میوهفروش!
- رتبه برتر بازیسازی کشور به کهگیلویهوبویراحمد رسید
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- کهگیلویهوبویراحمد آماده استقبال از سرمایهگذاران است
- کلنگ طرح کارخانه خودروی هیبریدی زمین زده شد
- معلم، معمار نسل آینده
- سگهای ولگرد؛ معضلی که فراموش شده است
- اسطوره فوتبال کهگیلویه درگذشت
- توسعه پارک فناوری با حمایت شرکتهای نفتی
- پایان مدارس سنگی در کهگیلویهوبویراحمد
- حضرت شاهچراغ(ع) نماد بصیرت و ولایتمداری
- مشاهده بیشتر