رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
دوشنبه 1404/01/25 Monday - 2025 14 April الاثنين ، 16 شوّال ، 1446
ساعت
1404-01-19 19:19 شماره خبر : 11980
منابع طبیعی به خبر صبح زاگرس پاسخ داد؛

رئیس منابع طبیعی شهرستان بهمئی در پاسخ به خبر صبح زاگرس گفت: تعداد ۱۱ نفر از افرادی که در حال ریشه‌کنی گیاهان کوه‌های شهرستان بهمئی هستند را به مراجع قضایی معرفی کردند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ متاسفانه در سال‌های اخیر برداشت‌های بی‌رویه و غیراصولی موجب ازبین‌رفتن و انقراض برخی از گیاهان شده است. برداشت و کشیدن گیاهان از ریشه علاوه بر انقراض گیاه موجب تخریب محیط‌زیست شده است. برداشت‌کنندگان و فروشندگان گیاهان کوهی مشکلات اقتصادی خود را عامل این کار می‌دانند غافل از اینکه برداشت بی‌رویه، غیراصولی و زودهنگام گیاهان کوهی علاوه بر ضربه‌زدن به محیط ریست باعث نابودی و ریشه‌کنی آن‌ها خواهد شد.

این پایگاه خبری تحلیلی در جهت حفظ و صیانت از منابع طبیعی شهرستان بهمئی در خبری با عنوان «غارت گیاهان کوهی در شهرستان بهمئی» خطر انقراض گیاهان کوهی  را به گوش مسئولان، دوستداران محیط‌زیست و مردم رساند که در این زمینه رئیس اداره منابع طبیعی شهرستان بهمئی از برخورد با عاملان برداشت غیرمجاز گیاهان کوهی در شهرستان بهمئی خبر داد و گفت: بر اساس سیاست‌های حفاظت، احیا و بهره‌برداری سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور، بهره‌برداری تجاری و برداشت پیاز گیاهان مرتعی ممنوع است؛ چراکه ناآگاهی در چگونگی برداشت، زوال تدریجی و تخریب مراتع را به دنبال دارد.

کریم حسنی‌نیکو با اشاره به معرفی ۱۱ نفر از عوامل برداشت غیرمجاز گیاهان کوهی در شهرستان بهمئی به مراجع قضایی معرفی شدند و در صورت مشاهده با متخلفان برخورد قضایی خواهد شد.

وی در ادامه به اقدامات صورت‌گرفته توسط این اداره در خصوص جلوگیری از ریشه‌کن‌شدن گیاهان کوهی و دارویی گفت: برداشت گیاهان بهاره باید باتوجه‌به نحوه رویش و تکثیر آن در طبیعت انجام شود و مردم از روش‌های نوین برای برداشت بهره بگیرند و از برداشت بی‌رویه خودداری کنند تا به رویشگاه‌ها و ریشه یا بذر گیاهان آسیب وارد نشود.

حسنی‌نیکو با اشاره به ورود کودکان کم‌سن‌وسال به بازار کار این گیاهان گفت: متاسفانه افراد سودجو جهت فروش زودهنگام گیاهان کوهی از دانش‌آموزان کم‌سن‌وسال استفاده می‌کنند که در این راستا با اداره آموزش‌وپرورش جهت آموزش و برخورد مکاتبه صورت گرفت.

مدیر اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بهمئی مهم‌ترین راهکار برای جلوگیری از تخریب منابع طبیعی را مشارکت مردم عنوان و اظهار کرد: مردمی‌کردن حفاظت از مراتع و جنگل‌ها سبب حفاظت بیش‌ازپیش این سرمایه عظیم بوده که باید به‌عنوان یک امانت سالم به آیندگان برسد.

حسنی نیکو به آموزش‌ها برداشت اصولی گیاهان کوهی را از دیگر اقدامات صورت‌گرفته توسط این اداره برشمرد و گفت:  زمانی که گیاه به مرحله رشد نهایی خود می‌رسد، برگ آن روی زمین می‌ریزد و گل‌ها می‌شکفند. بعد از گلدهی باید چیده شود و نه زودتر.

وی تأکید کرد: یکی از این مشکلات ناوارد بودن افراد به شیوه برداشت است. طوری که ریشه گیاه هم از زمین کنده می‌شود و این گیاه خودرو سال آینده رشد نمی‌کند یا به عبارتی از چرخه محیط‌زیست حذف می‌شود.

حسنی نیکو در ادامه با تأکید بر اینکه طبیعت متعلق به همه نسل‌هاست، از مردم خواست تا با رفتار مسئولانه خود، نگهداری از آن را برای آیندگان تضمین کنند. 

وی در پایان از سازمان‌ها و نهادها بخصوص فرمانداری، نیروی انتظامی، دادستان، بخشداران، دهیاران، شهرداری، اتاق اصناف، صنعت، معدن و تجارت، همیاران طبیعت، آموزش‌وپرورش و مردم در خواست کرد تا جهت جلوگیری از ریشه‌کنی گیاهان دارویی و حفظ منابع طبیعی با این اداره همکاری داشته باشند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار