کارشناس مذهبی:
فلسفه عاشورا عدالت، آزادی، شرافت و انسانیت است
کارشناس مذهبی گفت: امام حسین برای عدالت برای آزادی برای شرافت و انسانیت قیام کردهاست بنابراین فلسفه عاشورا را ما باید در فطرت انسانها جستجو کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین محسن غرویان در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» مطرح کرد: حادثه عاشورا یک ارتباط تکوینی و وجودی با فطرت مردم و دل انسانها دارد و از همین جهت است که هیچگاه عاشورا و حادثه کربلا از دل مردم و از وجدان و فطرت انسانها فاصله نمیگیرد.
کارشناس مذهبی تصریح کرد: چون حرکت امام حسین (ع) براساس فطرت، آزادی خواهی و مبارزه با ظلم و ستم بودهاست و همه انسانها فطرتاً و قلباً مبارزه با ستم و ظلم را میپسندند همه انسانها طالب عدالتند، همه انسانها طالب آزادی هستند، گرایش به سمت معنویت و گرایش به سمت انسانیت دارن و تبلور این تمایل مردم به سمت آزادی و عدالت در حادثه عاشورا و در کربلا تحقق پیدا کردهاست.
وی ادامه داد: ازاینجهت عاشورا در دل مردم جای دارد و حادثه کربلا در قلب انسانهاست و این نکتهای است که سر جاودانگی کربلا را مشخص میکند اینکه در روایات آمدهاست که «إِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ حَرَارَةً فِی قُلُوبِ الْمُؤْمِنِینَ لَا تَبْرُدُ أَبَداً» یعنی این شهادت و کشته شدن امام حسین (ع) در قلب اهل ایمان حرارتی را ایجاد کردهاست که این آتش عشق و حرارت هیچگاه سرد نخواهد شد سِرش همین است که امام حسین برای عدالت برای آزادی برای شرافت و انسانیت قیام کردهاست بنابراین فلسفه عاشورا را ما باید در فطرت انسانها جستجو کنیم.
غرویان خاطرنشان کرد: نکته دیگری که دراینرابطه عرض میکنم این است که در حادثه کربلا ما اوج عواطف انسانی را مشاهده میکنیم، انسانها همگی برخوردار از عنصر عواطف هستند، ما در حادثه کربلا عاطفه بین خواهر و برادر، پدر و پسر، پدر و دختر، برادر با برادر و برادر با خواهر را میبینیم.
وی اظهار داشت: انسان در حادثه کربلا شاهد همه گونه عواطف مقدس انسانی مثل رابطهی امام حسین (ع) با علیاکبر و علی اصغر؟ رابطه امام حسین با قاسم بن الحسن، رابطه امام حسین با زینب کبری، رابطه حضرت زینب کبری به عنوان عمه با فرزندان برادران خودش اینها همه یک عواطفی است مشترک بین همه انسانها و اینها همه در کربلا خودشان را نشان دادند.
غرویان تأکید داشت: فداکاری ایثار گذشت و شهادت در راه آرمان و عقیده اینها از کربلا و عاشورا یک آینهای ساخته است که تمام انسانها عواطف خودشان را در این آینه میبینند و رمز ماندگاری کربلا و عاشورا هم همین است.
وی افزود: پیادهروی اربعین که الان بزرگترین پیادهروی بر روی کره زمین است که رنگ عاطفی انسانی دارد، رنگ اخلاقی دارد، رنگ مذهبی و دینی دارد و رنگ حماسی دارد و ازاینجهت است که جاذبهی خاصی داشت که تمام آزادیخواهان جهان را به سمت خودش جذب میکند.
غرویان در پایان پیشنهادی را اضافه کرد و بیان داشت: بنده چندین سال است در این ایام پیادهروی اربعین پیشنهادی را مطرح کردم مسئولین برنامه ریزی کنند که هرسال در این ایام اربعین و پیادهروی همه زائرینی که در این پیادهروی شرکت میکنند یک درخت بهنام امام حسین و شهدای کربلا بهنام حضرت ابوالفضل در این سرزمینهای عراق و در ایران و در مسیر پیادهروی بکارند یعنی این حرکت را همراه کنند با این کاشت درخت برای یادبود نام امام حسین(ع) که آثار بسیار خوبی در طبیعت دارد و ماندگار میماند و در اثر بعدی از ریزگردها جلوگیری میکند و در زیست طبیعت بسیار میتواند اثربخش باشد.
انتهای خبر/