رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
سه‌شنبه 1404/02/02 Tuesday - 2025 22 April الثلاثاء ، 24 شوّال ، 1446
ساعت
1404-02-01 21:05 شماره خبر : 12314
خبری نگران‌کننده از استان؛

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با اشاره به شیوع بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های سرطانی در استان گفت: تغییر سبک زندگی، ورزش و کاهش استرس به کاهش این بیماری‌ها کمک می‌کند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» عصر امروز نشست خبری دانشگاه علوم‌ پزشکی یاسوج با حضور اصحاب رسانه برگزار شد؛ رقیه پناهی در این نشست گفت: ما از جنس قلم و اندیشه هستیم، همانطور که استحضار دارید این هفته در اردیبهشت‌ماه به‌عنوان هفته سلامت نام‌گذاری شده است. ما در این هفته برنامه‌های به‌ خصوصی داریم، سلامت ابعاد مختلفی دارد و تجمیع همه ابعاد یک انسان سالم و در پایان یک جامعه سالم را می‌سازد. 

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی گفت: رسانه در افزایش سواد و سلامت جامعه بسیار مهم است و تیترهایی که رسانه‌ها می‌زنند بسیار تاثیرگذار هستند از این‌رو از رسانه‌ها خواهان همکاری‌ مطلوب هستیم. 

وی به بیان برنامه‌های هفته سلامت اشاره کرد و گفت: برنامه‌ها طی هفته‌ آتی اعم‌است‌ از زنگ سلامت، همایش‌های استانی و شهرستاتی و تقدیر از جامعه سلامت، عیادت از بیماران، برپایی چادر سلامت، سخنرانی قبل از خطبه‌های نماز جمعه، سخنرانی کارشناسان در مدارس و... 

پناهی گفت: الگو و چهره بیماری‌ها درحال تغییر و به‌صورت تخصصی درحال پیشرفت است در این بین بیمارهای سرطانی درحال پیشرفت و روز به روز در حال پیشرفت است. 

وی با اشاره به شیوع بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های سرطانی در استان گفت: تغییر سبک زندگی، ورزش و کاهش استرس به کاهش این بیماری‌ها کمک می‌کند.

پناهی اظهار کرد: شعار هفته سلامت شروعی سالم؛ آینده‌ای‌امیدبخش است و روزشمار هفته سلامت به ترتیب روز دوشنبه عدالت در سلامت، با پزشکی خانواده و نظام ارجاع، سه شنبه محیط سالم و جامعه سالم با مشارکت مردم، چهارشنبه سواد سلامت مادر، جوانی جمعیت و نسل توانمند، پنج شنبه فرهنگ، هنر، رسانه و سلامت، جمعه ورزش همگانی، سلامت همگانی، شنبه مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، آینده‌امیدبخش، یکشنبه نه به تصادف، آری به زندگی خواهد بود.

در ادامه جلسه خبرنگاران به طرح سئوالات و انتقادات خود پرداختند، سیده رقیه پناهی در این جلسه در پاسخ به سئوالات خبرنگاران گفت: موضوع تناقض بین عدالت، بحث اقتصاد و پول است ما در شرایطی به سر می‌بریم که اقتصاد کشور ما تحت تاثیر سیاست‌هاست و این امر هم در سطح کلان و هم جزء است. این چالش بزرگی است برای ما که باید رئیس و تیم مربوطه در دانشگاه به دنبال راهکار در این زمینه باشند.

مسلم شریفی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در پاسخ به سئوال خبرنگاران در خصوص پزشک خانواده گفت: بحث پزشکی خانواده برای ما همچنان در اولویت است، این طرح متوقف نشده است بلکه روند اجرایی آن کمی کند شده است، این مهم در دستور کار قرار گرفته است و از وزارت کشور در حال پیگیری است.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم‌ پزشکی افزود: همه مراکز در روستاها و شهرها تحت پوشش بیمه سلامت هستند این امر و این مدل در شهرستان‌های کهگیلویه، گچساران و سایر شهرها نیز پیاده شده است، اجرای طرح پزشک خانواده بسیار سخت بوده و از طرفی پذیرش پزشک خانواده برای مردم ما نیز سخت است، همه مردم به دنبال متخصصین هستند.

شریفی گفت: ما در مصرف سرانه سلامت بسیار عقب هستیم و این امر در بین مردم باید فرهنگ‌سازی شود، ما عصای جادویی در دست نداریم و برای اجرای امر نیاز به اعتبارات بسیار زیادی داریم تا بتوانیم مردم را در مناطق دورافتاده و شهر از یک نوع خدمات و یک کیفیت برخوردار کنیم، این امر جلسه ویژه و تخصصی را می‌طلبد.

وی در پاسخ به سئوال آبیاری مزارع با آب فاضلاب در کشاورزی گفت: علت این امر فقط به بحث کم‌بارشی و کاهش بارندگی برنمی‌گردد بلکه ما به یک منبع آلوده برخورد کرده‌ایم و متاسفانه کشاورزان با این منبع در حال آبیاری هستند، ما این امر را از استانداری پیگیری کرده‌ایم.

سرپرست معاونت درمان علوم‌پزشکی گفت: ما موظف هستیم پایش‌ها را داشته باشیم و دستگاه‌ها را پای کار بیاوریم در بعضی موارد نیاز به اعتبارات و در موارد دیگر نیاز به مطالبه‌گری درست و صحیح داریم.

وی در ادامه گفت: بحث فاضلاب در بسیاری از شهرستان‌ها بالاخص شهرستان بویراحمد از وضع نامطلوبی برخورد است ما پایش‌های خود را در این زمینه داشته‌ایم و به صورت مستند به متولیان مختلف ارائه داده‌ایم و همچنان در حال پیگیری هستیم این مسئله برای ما نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

شریفی همچنین گفت: فست فودها و قلیان‌ها بحث بسیار مهمی است نظارت‌های بهداشتی در این زمینه صورت گرفته است علت اصلی این امر تقاضا است، تقاضا در این امر بسیار بالا است. پس نمی‌توان از این امر جلوگیری کرد ولی تا جایی که امکان دارد از نظر بهداشت این امر را توسط تیم‌ها و کارشناسان و نظارت‌های مداوم کنترل خواهیم کرد.

وی بیان داشت: در مورد محصولات تراریخته نیز بنده نمی‌توانم زیاد ورود کنم ولی این مسئله نیز چیزی مشابه به مسئله قلیان‌ها و فست فود است. 

سرپرست معاونت درمان علوم‌پزشکی گفت: علت اصلی بالا بودن خدمات درمانی در دندان‌پزشکی برمی‌گردد به دو موضوع یک موضوع دندان‌پزشکی است و یک موضوع تحت عنوان بهداشت دهان و دندان، که علت اصلی بالا بودن آمار خرابی دندان‌ها در استان ما و کشور همان امر فرهنگ رفتاری و عدم استفاده از مسواک و رعایت بهداشت دهان و دندان است. عدم رعایت این موضوع باعث بالا بودن تقاضا و کمبود پزشک در پی آن نیز بالا بودن قیمت خدمات و درمان خواهد بود

این مسئول ادامه داد: تعداد ۲۲۴ مورد مرگ بر اثر تصادف داشته ایم که حدود ۶۷ درصد آن جوانان بوده‌اند، ما در پی جوانی جمعیت هستیم و برنامه‌ها را در توسعه و بالا بردن جنعیت قرارداده این و از آن طرف این تصادفات بسیار مخرب خواهند بود.

در ادامه شریفی در پاسخ به سوال خبرنگار صبح زاگرس در خصوص سگ‌های ولگرد گقت: یک بخش برمی‌گردد به حوزه بهداشت و درمان از طرفی ساماندهی این مهم برمی‌گردد به شهرداری و دیگر متولیان امر؛ از جمله مشکلات ما در این امر عدم وجود اعتبارات کافی برای ساماندهی است، همچنین جمع‌آوری، ساماندهی و اتمام این معضل در سطح شهر یاسوج، حواشی و شهرستان‌ها نیازمند یک تفکر و تصمیم جمعی است.

وی افزود: ما در بحث بهداشت وظیفه خود در قبال این امر یعنی واکسیناسیون را جهت پیشگیری‌ها انجام داده‌ایم.

 

وی در ادامه در پاسخ به سئوال خبرنگار صبح زاگرس مبنی بر مطالبات حقوقی پرستاران و چرایی عدم پرداخت گفت: ماهانه حدود ۵۳ میلیارد تومان از اعتبار اختصاصی، صرف حقوق کارکنانمان می‌شود و به همین مقدار نیز بدهی داریم.

پناهی افزود: مسئله مهم بدهی‌های علوم‌پزشکی است. ما نمی‌خواهیم پرسنلمان از ما ناراحت و ناراضی باشند ولی بدهی‌‌ها در علوم‌پزشکی بسیار زیاد است، ما فقط در بخش دارو حدود ۳۸۴ میلیارد تومان بدهی داریم، با وجود این همه بدهی ما مجبوریم نیروی دیگری به‌کار نگرفته و پرسنل و پرستاران خود را تا چند شیفت نگه داریم، حقوق آنان در قبال ساعاتی که حضور دارند ناچیز است در نتیجه نارضایتی آنان را در پی خواهد داشت. 

رئیس دانشگاه علوم‌ پزشکی در ادامه افزود: به دنبال تامین اعتبارات برای به سرانجام رساندن پروژه‌های ناتمام در شهرستان دنا از جمله بیمارستان سی‌سخت، پاتاوه و طرح‌هایی در کهگیلویه و ... نیز هستیم.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار