رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
سه‌شنبه 1404/02/09 Tuesday - 2025 29 April الثلاثاء ، 1 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-02-09 11:02 شماره خبر : 12478
صبح زاگرس گزارش می‌دهد؛

فصل تابستان شروع نشده، تنش آبی در برخی روستاهای شهرستان لنده شروع شده که در این‌ بین مشکلات چندین ساله آب شرب روستاهای «ذوالفقاری» و «گه گه احمد» همچنان مغفول مانده است.

 به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» روستا جامعه‌ای است که دارای ابعاد اجتماعی مختلف است و نیازمند توسعه همه‌جانبه است نه صرفاً توسعه کسب‌ و کار، کشاورزی و دامداری بلکه فراهم‌کردن زیر ساخت‌های اولیه برای زندگی و فراهم‌کردن زمینه برای مهاجرت معکوس به روستاها که قطعاً به‌یقین به کاهش معضلات و آسیب‌های اجتماعی شهری نیز کمک می‌کند.

 تأمین نیازمندی‌های اولیه از قبل جاده‌های ارتباطی و تأمین آب شرب پایدار دو مؤلفه مهم و اساسی برای زیستن در روستاها است که هر دو لازم و ملزوم همدیگر هستند.

 

 قطعاً یکی از اهداف عالی سالانه و حتی برنامه توسعه دولت‌ها بحث تأمین نیازمندی‌ها و زیرساخت‌های اولیه در روستاها است؛ ولی این مهم متأسفانه با تأخیرات زیادی در برخی از روستاهای با جمعیت کمتر همراه شده است.

 روستاهای «ذوالفقاری و گه گه احمد» از توابع بخش مرکزی شهرستان لنده چندین سال است که به واسطه جمعیت کم خود و گاهی نیز غفلت مسئولان از نعمت آب شرب پایدار بی‌بهره‌اند و بحث آب شرب این روستاها به‌وسیله تانکرها آب‌رسانی می‌شوند که همین آب‌رسانی نیز با اختلالات گسترده‌ای همراه است.

 در فصل بهار و تابستان بحث تنش آبی و کم‌آبی در این روستاها به اوج خود می‌رسد و با وجودی که تمامی ساکنین این روستاها دامداری و دارای دام زیادی نیز هستند نیازمند توجه ویژه مسئولان هستند.

 

 باقر مشهدی‌زاده از شهروندان روستای گه گه احمد در گفتگو با خبرنگار این پایگاه خبری گفت: فاصله روستای ما تا آسفالت جاده لنده - بهمئی تنها ۷۰۰ متر است؛ ولی متأسفانه چندین سال است پیگیری می‌کنیم و به نتیجه نمی‌رسیدم.

 وی افزود: یکی دیگر از مشکلات ما بحث آب است که در فصل زمستان از بارش رحمت الهی و آب باران  را به مخازن ذخیره آب هدایت می‌کنیم؛ ولی در فصل بهار و تابستان با مشکلات و معضلاتی زیادی همراه هستیم.

 این شهروند روستایی گفت: هرچند آب‌رسانی توسط آبفا روستایی با اخذ هزینه از شهروندان در دو روستای ذوالفقاری و گه گه احمد همراه است؛ ولی متأسفانه در تأمین آب نیز بیشتر ماه‌ها با چالش‌های شدیدی از جمله خرابی تانکر و تأخیر در آب‌رسانی همراه هستیم.

 مشهدی‌زاده گفت: درمان مقطعی و مسکن‌های چندروزه حقیقتاً دردی از ساکنین این روستاها دوا نمی‌کند؛ لذا انتظار داریم که مسئولان با تأمین اعتبارات لازم به فکر اجرای خط انتقال آب از روستای «بیشه‌ای» و یا «سرخلون» به این دو روستا باشند.

 محمد زمانی یکی دیگر از ساکنین روستای ذوالفقاری بخش مرکزی لنده گفت: قطعاً در این سال‌ها تلاش‌های زیادی برای عمران و توسعه روستایی صورت گرفت که در نوع خود قابل‌تقدیر است؛ ولی در طول چند سال گذشته کمترین توجه به روستاهای بخش مرکزی لنده به‌خصوص دو روستای گه گه احمد و ذوالفقاری شده است.

 وی افزود: در طول چهار سال گذشته تعدادی از ساکنین این روستاها که به شهر لنده مهاجرت کرده بودند دوباره به روستا برگشتند و اقدام به دامداری و دامپروری در روستا کردند و به‌نوعی مهاجرت معکوس کردند؛ ولی غافل از خدمات‌رسانی به این روستاها.

 این شهروند روستایی گفت: جاده ارتباطی ما به جاده آسفالته تنها ۵۰۰ متر است و فاصله روستای« ذوالفقاری» تا روستای «بیشه‌ای» و خط انتقال آب کمتر از یک کیلومتر است.

 

 وی افزود: سال گذشته مجموعه فرمانداری و بخشداری مرکزی لنده یک مخزن آب برای تأمین آب روستا در بالادست روستا احداث کردند که متأسفانه به‌درستی آب این مخزن تأمین نمی‌شود.

 زمانی افزود: اگر بحث آب و جاده ارتباطی روستای ما از سوی مسئولان حل شود قطعاً تعداد زیادتری از شهر به روستا مهاجرت خواهند کرد چرا که هزینه‌های زندگی در روستاها بسیار پائین‌تر از شهرها است.

 

 سید محمد تقوی در حاشیه بازدید از این روستاها در گفتگو با مردم گفت: قطعاً آب مایه حیات و زندگی است و مشکلات شما را ما قبلاً احصا و بررسی‌های لازم را از طریق بخشدار مرکزی مورد بررسی و پایش قرار دادیم و به دنبال رفع مشکلات همه روستاها بر اساس اولویت‌ها و شاخصه مهم جمعیت هستیم.

 فرماندار شهرستان لنده گفت: مشکل جاده ارتباطی روستاهای گه گه احمد، ذوالفقاری و بیشه‌ای را از نزدیک بازدید کردیم و برای بحث آسفالت روستای بیشه‌ای که ۵۰۰ متر از جاده آسفالت لنده به بهمئی فاصله دارد بیش از ۱۰ میلیارد ریال اعتبار لازم است و قطعاً برای روستاهای شما نیز چنین اعتباراتی لازم است که باید در کمیته برنامه‌ریزی و از طریق منابع مختلف دیگر دنبال شود.

 وی افزود: در بحث آب شرب این روستاها نیز باید به دنبال رفع مشکل اساسی باشیم و به طور موقت فعلاً با تانکر آب‌رسانی صورت خواهد گرفت تا از طریق خیرین و یا سایر منابع این مشکل بر طرف شود.

سید امین شفایی در گفتگو با خبرنگار این پایگاه خبری گفت: قطعاً توسعه و عمران روستاها به‌خصوص در بخش مرکزی شهرستان لنده یکی از اولویت‌های کاری بنده است؛ ولی این مهم بر اساس شاخص‌ها و مؤلفه مهم جمعیت در دستور کار است.

 بخشدار مرکزی لنده گفت: بحث روستاهای اقماری بخش مرکزی لنده دارای اعتبارات بسیار محدودی هستند که حتی در تأمین برخی هزینه‌های جزئی روستاها اقماری کافی نیستند چرا که عمق محرومت بالا است.

 وی افزود: در بحث تأمین آب شرب پایدار برای همه روستاها این حق مسلم و طبیعی همه روستاها است؛ ولی این مهم بر اساس شاخص‌های جمعیت و میزان دسترسی‌ها بهره‌مندی و تأمین اعتبارات لازم در دستور کار قرارمی گیرد.

 شفایی گفت: تأمین آب شرب همه روستاها از وظایف ذاتی آبفا است و این مهم نیز قطعاً مورد پیگیری است و در همین چند ماه گذشته پروژه آب‌رسانی به روستای دم تنگ لنده کمتر از یک بازده زمانی چهارماهه اجرایی شده است که نشان از عزم دولت برای توسعه روستاها است.

 وی افزود: در بحث تأمین آب روستاهای ذوالفقاری و گه گه احمد نیز نیازمند تأمین اعتبار بیش از ۶۰ میلیاردریالی هستیم تا از مخزن آب روستای بیشه‌ای که از ایستگاه آب روستای دلیک قیام تأمین می‌شود آب‌رسانی و خط انتقال صورت گیرد که تأمین اعتبار برای دو روستای اقماری حقیقتاً فعلاً امکان‌پذیر نیست.

 بخشدار مرکزی لنده گفت: فعلاً با تانکر آبفا شهرستان لنده بحث تأمین آب روستاهای ذوالفقاری و گه گه احمد صورت خواهد پذیرفت تا ببینم آینده با تأمین منابع مالی و اعتبارات لازم مشکل این روستاها را حل کنیم.

 کلیپ در زیر آمده است:

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار