حالت تاریک
Logo
دوشنبه, 28 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
در نشست بحران کهگیلویه و بویراحمد مطرح شد:

شانه خالی کردن بانک‌ها از پرداخت خسارات سیل‌مانسون

شانه خالی کردن بانک‌ها از پرداخت خسارات سیل‌مانسون

نشست ستاد مدیریت بحران استانداری کهگیلویه و بویراحمد در سالن معاون عمرانی استانداری در حالی برگزار شد که از نارضایتی مردمی نسبت به عدم پرداخت خسارت سیل مانسون از بانک‌ها موضوعاتی مطرح شد.

جلسه پشتیبانی، آسیب شناسی و بیان راهکارهای دستگاه‌ها در زمان بحران‌ها عصر امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ماه در سالن معاون عمرانی استانداری در شهر یاسوج برگزار شد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری در این جلسه با بیان اینکه در اکثر مواقع مدیران همکاری خوبی در مواقع بحرانی دارند گفت: برخی مدیران همکاری کمتری داشتند و نسبت به موارد اینچنینی و بحرانی باید پای کار باشند و عملکرد آنها به حوزه مدیران کشور ارسال خواهد شد.

علیرضا نیک روز به تاکیدات صورت گرفته به فرمانداران برای مشارکت، مدیریت میدانی و عملیاتی اشاره کرد و گفت: با فراخوان‌های صورت گرفته از مدیران برای حضور در جلسه دعوت شد اما برخی حضور نیافتند و این عدم حضور آنها منعکس خواهد شد. 

وی افزود: در مواقع بحران هیچ فرد و مدیری نباید عمل داشته باشد و باید حداکثر تلاش خود را در جهت حل مشکلات مردم داشته باشند.


معاون عمرانی استاندار در این جلسه به لزوم ارائه گزارش اقدامات صورت گرفته در بحران‌ها اشاره کرد و گفت: ما خواهان بیان عملکردها در شرایط بحرانی هستیم و نیاز به‌ بیان ظرفیت‌های دستگاه‌ها در بخش‌های مختلف نیستیم.

روستا ادامه داد: کوتاهی هر دستگاه‌‌ در زمان مشکل و بحران باید اعلام شود تا علت‌ها بررسی شود.

وی ادامه داد: هرگونه عملیات عمرانی و ساخت و ساز باید با رعایت اصول فنی همراه باشد تا در مواقع بحرانی ریزش و مشکلی ایجاد نشود این موضوع سبب ایجاد مشکل برای مردم و اتلاف هزینه‌های بیت المال در اثر دوباره‌کاری خواهد شد. 


فرماندار بویراحمد در این جلسه به برخی ناهماهنگی ها در مناطق مختلف در زمان بحران اشاره کرد و گفت: این ناهماهنگی‌ها در برخی مواقع به دلیل برخی منافع است و در زمان بحران‌ها ایجاد مشکل می‌کند.

شهرام مهدوی مطلق به خسارت بارندگی‌ها سال ۱۴۰۲ و بعد از آن در ایام عید پرداخت و ادامه داد: در این خسارت‌ها آبگرفتگی منازل بیش از ۷۳۰ منزل، آسیب به منازل بیش از ۴۰۰ مورد، از بین رفتن احشام بیش از ۱۵۰ راس، آسیب به جاده‌ها حدود ۵۶ مورد و ۱۳ دیوار حائل به طور کامل از بین رفته است از طرفی اولویت اول ما خسارت به بخش کشاورزی است و در مناطق مختلف بویراحمد خسارت کشاورزی دیده می شود و باید نسبت به پیگیری خسارت‌ها تسریع ایجاد شود.


فرماندار چرام همچنین گفت: در حوزه طسوج تمام مزارع، باغات، شیلات در بارندگی‌های گذشته یا دچار مشکل شد یا از بین رفت و در برخی موارد یکی از عوامل ساخت و سازها در مجاورت رودخانه است و وقتی پیگیری خسارت‌ها می‌شویم، به این دلیل که ساخت و ساز غیر قانونی بود مورد موافقت جهت پرداخت خسارت نشدند. 

عبدالرحمان توفیقیان به گلایه‌های مردمی از بانک‌ها در خصوص عدم پیگیری و عدم پرداخت خسارت سیل مانسون پرداخت و گفت: برای تمام خسارت چرام پرونده‌ها تشکیل شد اما در خصوص سیل مانسون یک ریال توسط بانک‌ها پرداخت نشده است و این موضوع سبب نارضایتی مردمی شده است. 


فرماندار دنا در این جلسه گفت: موضوعات مصوب شده باید جنبه عملیاتی داشته باشد، در شهرستان دنا خسارتی در کشاورزی مشاهده شد و خسارت‌ها پیگیری و پرداخت شد اما باید بار دیگر برخی از همین زمین‌هایی که دچار خسارت‌ شدند که بر روی پرداخت خسارت باید‌ نظارت باشد و همچنین به نحوی باشد که همراه با ایمنی سازی، رفع مشکل برای همان زمین باشد.

پارسا شعبانی گفت: آب منطقه‌ای در شهرستان دنا ضعیف عمل کرده است و حریم رودخانه رعایت نشده است و باید دید اعطای مجوزهای مختلف با کدام بررسی‌های فنی صورت می‌گیرد که با کمترین مشکلات سبب ایجاد خسارت می‌شویم، آب منطقه ای علاوه بر مشخص کردن حریم‌ها باید دیوار حائل ایجاد کند.

وی اظهار داشت: عدم ایجاد سیل بند در دو روستای خونگاه و سرتنگ سبب ایجاد خسارت به منازل شده است و بنیاد مسکن باید در این راستا اقدام داشته باشد.


فرماندار باشت در این جلسه گفت: مجوز برداشت کارخانه های شن و ماسه از رودخانه سبب ایجاد مشکل، خندق و خسارت به کشاورزان می‌شود و از آب منطقه‌ای انتقاد کرد.


معاون عمرانی استاندار گفت: برداشت از بستر رودخانه ممنوع و توسط شورای نظارت این ممنوعیت ابلاغ شده است.

علی محمدی فرماندار شهرستان بهمئی گفت: ایجاد چند پد هلیکوپتر برای حضور در ارتفاعات جهت مقابله با آتش‌سوزی، سراب بندی زمین‌های کشاورزی برای جلوگیری خسارت به کشاورزان در مواقع بارش‌ها از جمله موارد است.
 

 
مدیرکل جهادکشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در خصوص موضوعات سیل گلایه‌هایی داریم و استان به دلیل نوع توپوگرافی در کل کشور رتبه اول را دارد این موضوع در بیمه و پرداخت خسارت را شامل می‌شود.

سید علمی معتمدی زاده با بیان اینکه ستاد بحران استان به عنوان ناظر بحران‌ها باید کمک به افراد خسارت دیده داشته باشند، گفت: در حوزه خسارت‌ها تمامی مواردی که متحمل خسارات شدند پیگیری کردیم، در سطح وزارت یک ریال وزرات جهاد کشاورزی نه اینکه دارد و نه داده است، از طرفی ۱ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی وارد شد و میزان آن با شخص وزیر مطرح شد.

وی ادامه داد: در موارد بحران، سیل و... فقط توسط وزارت کشور و کمک آنها می‌توانیم در راستای جبران خسارت‌ها گام برداریم که در این خصوص مقرر شد برای اقدامات اولیه جهت کمک به کشاورزان از طریق جهاد کشاورزی اعتباری از سر جمع دستگاه‌ها برای این موضوع درنظر گرفته شود.
 


لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از