بلوطها همچنان در آتش می سوزند؛
سریال آتشسوزی جنگلها در باشت
این آتشسوزیها که از صبح امروز در ارتفاعات چاه تلخ و بهره عنا آغازشده و باوجود تلاش نیروهای مردمی و محلی مهار نشده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» بارندگیهای مطلوب در استان زرخیز کهگیلویه و بویراحمد بهنوعی پیامآور نشاط و سرسبزی در این استان به شمار میروند اما روی دیگر سکه نشان میدهد که با خشک شدن مراتع و علوفههای جنگلی، در صورت کوچکترین حادثه و بیاحتیاطی میتوان پایان غمانگیزی را برای طبیعت شاهد بود چراکه میتواند جنگلی را یکشبه به خاکستر تبدیل کند.
بنابراین مراتع و جنگلهای بلوط ازجمله ثروتهای باارزش استان کهگیلویه و بویراحمد به شمار میروند که نقش کلیدی در ایجاد زیستگاههای حیاتوحش، حفظ گونههای کمیاب گیاهی و جانوری، حفظ آبوخاک، تولید اکسیژن، کاهش آلودگی، جذب دیاکسید کربن، کنترل ریز گردها و دیگر موارد را بر عهدهدارند.
بااینوجود، آتشسوزیها یکی از عوامل اصلی اختلال و تغییر در اکوسیستمهای طبیعی محسوب میشوند و هرساله بیم آن میرود که با افزایش دما، صاعقه، وزش بادهای گرم و عوامل انسانی آتش از میان منابع طبیعی باارزش این استان زبانه بکشد.
از اواخر اردیبهشتماه هرروز آتشسوزیها قسمتی از جنگلها و مراتع کهگیلویه و بویراحمد را درنوردیده که برخی از این آتشسوزیها روزها هم به طول انجامیده و علت هم تنها همان عامل انسانی بوده است و بس، اما در تقابل با آتشسوزیهای گسترده و سریالی در این استان زاگرس نشین، هنوز به سبک انسانهای اولیه با همان دستان خالی و در بهترین شرایط با بیل و کلنگ به مقابله با چنین بحران و حوادثی میرویم و از سوی دیگر نبود امکانات مناسب اطفای حریق، هرروز این آتشها را شعلهورتر کرده است و ما شاهد نابودی بیشتر پوششهای گیاهی و گونههای جانوری بودهایم.
امسال نیز شاهد شروع آتشسوزیهایی به دلایل مختلف در سطح جنگلهایی مناطق وسیعی (خامی و خاییز) از کهگیلویه و بویراحمد بودهایم که به گفته مسئولان سهم عامل انسانی در وقوع این آتشسوزیها هم کم از دیگر عوامل نخواهد بود.
با این تفاسیر رئیس منابع طبیعی شهرستان باشت ازوقوع آتشسوزی جدید در مناطق جنگلی روستاهای چاه تلخ و بهره عنا خبر داده است.
مهراب عبدی افزود: با توجه به آتشسوزیهای گسترده در مناطق مختلف این شهرستان ازجمله دشت لار، شاه بهرام، شادگان و فتح در روزهای گذشته، نیروهای امدادی خسته و توان مهار آتش را ندارند و به همین دلیل به نیروهای تازهنفس برای مهار آتش در مناطق چاه تلخ و بهره عنا نیاز است.
وی ادامه داد: آتشسوزی مناطق چاه تلخ و بهره عنا صبح امروز آغاز شد و هماکنون از سوی نیروهای مردمی، منابع طبیعی و اعضای مدیریت ستاد بحران باشت در حال مهار است. نکته دیگر اینکه آتشسوزی کوه فتح که روز پنجشنبه هفته گذشته رخداده بود هماکنون خاموش شده و تحت کنترل شد.
رئیس منابع طبیعی باشت گفت: به دلیل کوهستانی، سخت گذر بودن و همچنین وزش باد شدید مهار آتش با دشواری صورت میگیرد.
گفتنی است وسعت اراضی جنگلی و مرتعی در شهرستان باشت ۱۱۵ هزار هکتار است و در هفته گذشته در مناطق مختلف این شهرستان ازجمله منطقه کوه خامی، دشت لار، شاه بهرام و شادگان و فتح شاهد خاکستر شدن بخش وسیعی از جنگلها و مراتع بودهایم.
به گفته کارشناسان، بخشی از مراتع و جنگلهای این سرزمین از منابع طبیعی باارزش کشورمان به شمار میروند که همهساله بنا بر دخالت عواملی همچون جرقههای حاصل از افزایش دما و وزش بادهای گرم و عوامل انسانی در شعلههای آتش نابود میشوند.
انتهای خبر/