رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1403/10/19 Wednesday - 2025 08 January الأربعاء ، 8 رجب ، 1446
ساعت
شکست راهبردی برای آمریکا؛

حمله موشکی به پایگاه «عین‌‌الاسد» نشان داد که اگر داروی قدرت برای آمریکایی‌ها دارای عوارض تمامیت‌خواهی است؛ واکسن‌های موشکی ایران آمادگی لازم برای پیشگیری از آن عوارض را دارند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» دولت آمریکا با نقض آشکار و نادیده گرفتن قوانین بین‌المللی در بامداد جمعه ۱۳ دی‌ماه 98 در جنایتی آشکار، سرداران قاسم سلیمانی فرمانده نیروی سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون سازمان نیروهای مردمی عراق به همراه هشت تن از یارانشان را طی یک عملیات تروریستی در مسیر فرودگاه بین‌المللی بغداد به شهادت رساند که این اقدام جنایت‌کارانه رئیس‌جمهوری آمریکا (ترامپ) با واکنش‌های بسیاری از سوی رسانه‌ها و نظریه‌پردازان غربی نیز مواجه شد.

«میخاییل بوگدانف» نماینده رئیس‌جمهوری روسیه در خاورمیانه در مصاحبه با هفته‌نامه یونانی «توویما» در این خصوص به اظهارنظری پرداخته و گفته است که هدف آمریکا از ترور قاسم سلیمانی بی‌ثبات کردن منطقه خاورمیانه بود، آن‌ها می‌خواهند وضعیت منطقه خاورمیانه بی‌ثبات شود تا اینکه از مناقشات دائم در این منطقه از آب گل‌آلود ماهی بگیرند و ترور قاسم سلیمانی که سهم قابل‌توجهی در مبارزه با تروریسم ازجمله نابودی داعش داشت از این نوع اقدامات بود.

«وندی شرمن» معاون وزیر امور خارجه آمریکا (دولت باراک اوباما) در کنفرانسی در فلوریدا با انتقاد از شهادت سردار شهید سلیمانی توسط دولت ترامپ گفته است که حمله موشکی ترامپ که منجر به کشته شدن ژنرال سلیمانی در عراق شد، می‌تواند مانع نفوذ ایران در منطقه شود اما بااین‌وجود آن حمله یک اقدام خطر آمیز بود و من فکر می‌کنم که ترامپ با این اقدام دست به ریسک خطرناکی زده است.

بااین‌حال «جوزف نای» استاد برجسته دانشگاه هاروارد نیز در مصاحبه‌ای که با شبکه سی‌ان‌ان داشته بیان کرده که اگر آمریکا پاسخی نظامی داده بود، باز قابل‌قبول‌تر بود، اما اینکه شما یک ژنرال و فرمانده عالی را در یک کشور ثالث و اینکه با کشور مبدأ در جنگ نیستید، ترور می‌کنید، در حقیقت فرمان اجرایی «جرالد فورد» رئیس‌جمهوری وقت آمریکا در سال 1976 را که پس از جنگ ویتنام امضا شد و بر اساس آن، نباید در خارج از مرزها فردی را ترور کرد، زیر پا نهاده و آن را ابطال کرده است.

با این تفاسیر نیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اولین گام انتقام این عملیات تروریستی، ساعت ۱: ۲۰ بامداد ۱۸ دی 98 نیز «13» موشک بالستیک از نوع قیام و ذوالفقار و با رمز مقدس یا زهرا سلام‌الله علیها، پایگاه هوایی ارتش تروریستی و متجاوز آمریکا موسوم به «عین‌الاسد» در استان الانبار عراق را در هم کوبید. هرچند رئیس‌جمهوری آمریکا قبل از پاسخ موشکی دقیق ایران مدعی بود، ایرانی‌ها جرئت حمله به ماشین عظیم نظامی آمریکا را ندارند، پس از حمله عین الاسد گفته بود که «همه‌چیز خوب است»! اما بعد از درز نخستین آمار جراحت‌ها، ترامپ درباره آسیب مغزی نظامیان آمریکایی به خبرنگاران گفت: «من شنیده‌ام که آن‌ها سردرد و چیزهای دیگری داشته‌اند و من آن‌ها را نسبت به سایر جراحاتی که دیده‌ام، صدمات جدی نمی‌دانم»

درعین‌حال شبکه خبری المیادین گزارش می‌دهد که پایگاه نظامی عین الاسد کاملاً ویران‌شده است. بر اساس گزارش‌ها، موشک‌های موج دوم در عملیات انتقام به اهداف تعیین‌شده در مقر آمریکا اصابت کرده است. پس از فوج اول حملات سنگین موشکی نیروی هوافضای سپاه به‌سوی پایگاه هوایی عین‌الاسد محل اجتماع نیروهای ارتش تروریستی آمریکا در عراق طی عملیات شهید سلیمانی تا ساعتی بعد کماکان شلیک موشک‌های بالستیک به‌سوی این پایگاه ادامه یافت. بااین‌وجود نیز شبکه المیادین بازهم گزارش داده است که یک پایگاه نظامی آمریکا در نزدیکی فرودگاه اربیل هم هدف قرارگرفته است. المیادین همچنین گزارش داد که حملات موشکی سپاه پاسداران به پایگاه آمریکایی عین الاسد در ساعت یک و ۲۰ دقیقه بامداد یعنی زمان به شهادت رسیدن سردار قاسم سلیمانی انجام‌گرفته است.

بنابراین باید توجه کرد از هنگام عملیات تروریستی آمریکا علیه سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس اعتراض و نگرانی نه‌تنها در افکار عمومی آمریکا بلکه در محافل سیاسی دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه هم به وجود آمد. پرسشی که بلافاصله مطرح شد دلیل ترور «ژنرال ایرانی» و یک «مقام رسمی عراقی» از سوی دولت آمریکا بود که پاسخ‌های کلی و دروغ‌گویی کاخ سفید بیش‌ازپیش به حساسیت درباره این اقدام تروریستی دامن زد.

از سوی دیگر، پاسخ دقیق و حساب‌شده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با درهم کوبیدن پایگاه آمریکایی عین الاسد و اطلاع‌رسانی قطره‌چکانی دولت آمریکا درباره تلفات و خسارات این حمله موشکی ایران، خشم بسیاری را در واشنگتن و در محافل نظامی آمریکا برانگیخت، به‌گونه‌ای که «انجمن کهنه‌ سربازان جنگ‌های خارجی» با انتشار بیانیه‌ای از «ترامپ» خواست؛ بابت کم‌اهمیت جلوه دادن مصدومیت نظامیان این کشور در حمله موشکی ایران عذرخواهی کند.

بااین‌حال «ویپین نارانگ» کارشناس آمریکایی امور نظامی و استاد مطالعات امنیتی دانشگاه «ام‌آی‌تی» در واکنش به تصاویر منتشرشده از حملات موشکی ایران به پایگاه هوایی عین الاسد در توئیتی نوشته بود که در تصاویر ماهواره‌ای آثار حملات ایران به پایگاه نظامی آمریکایی نشان می‌دهد که دقت موشک‌های ایران به میزان قابل‌توجهی افزایش‌یافته است. از دید من، مهم‌ترین جنبه حمله موشکی ایران این است که موشک‌های بالستیک کوتاه برد آن‌ها چقدر دقیق است.

اگرچه ژنرال «فرانک مکنزی» فرمانده فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) نیز چندی پیش در مصاحبه‌ای با نشریه «تایم» این‌گونه اعتراف می‌کند که آن موشک‌ها در ده متری اهداف خود اصابت کردند. کاری که ایرانی‌ها در چند سال گذشته انجام داده‌اند، این است که یک پلتفرم بسیار توانمند موشک بالستیک ساختند. ایران نشان داده که موشک‌هایش توان اثبات‌شده‌ای برای حمله دقیق به اهداف دارند.

روزنامه نیویورک‌تایمز هم با توجه به حملات راکتی به پایگاه‌های آمریکا در عراق نوشت که مقامات کاخ سفید بعد از ماه‌ها پی برده‌اند که ترور سردار سلیمانی «شکست راهبردی برای آمریکا» بوده است. روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی اعتراف کرد که هم‌اکنون شماری از مقامات دولت ترامپ به این نتیجه رسیده‌اند که آمریکا بعد از ترور قاسم سلیمانی نتوانسته به اهداف راهبردی که ترامپ خواهان به دست آوردن آن بود، دست پیدا کند.

«ویکتو بردو بورژوا» محقق حوزه آمریکای دانشگاه «کِبِک» مونترال کانادا در مصاحبه‌ای با روزنامه مستقل دانشجویان دانشگاه کِبِک گفته بود: دولت دونالد ترامپ اهمیت و جایگاه سردار سلیمانی را دست‌کم گرفته بود و از پاسخ ایران به این اقدام غافلگیر شد زیرا تصور نمی‌کرد تهران در پاسخ، دست به حمله موشکی بزند. این محقق کانادایی همچنین درباره حملات موشکی ایران به پایگاه عین الاسد، پیام رسمی ایران در این حملات را ضد حمله عنوان کرد و گفت اگرچه هدف ایران از انجام این حمله موشکی، هدف قرار دادن سربازان آمریکایی و برجای گذاشتن تلفات انسانی نبود اما تعدادی از سربازان آمریکایی به دلیل شدت حملات، دچار آسیب‌هایی شدند.

بااین‌وجود نیز سرهنگ «جاناتان جردن» افسر عملیات واحد نیروی هوایی حاضر در آن شب، می‌گوید که فکر نمی‌کند هیچ‌یک از افراد حاضر در شب حمله بدون رنج بردن از آسیب‌های روان‌شناختی یا عاطفی بتوانند این رخداد را فراموش کنند. بااین‌وجود نیز خبرگزاری رویترز به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد آمار آسیب مغزی ناشی از حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد، بیش از ۱۰۰ نفر است؛ اما ارتش آمریکا در آماری پله کانی در آخرین مورد گفته بود ۶۴ نفر به دلیل آسیب مغزی معالجه شده‌اند و درنهایت اعلام کردند که ۱۱۰ سرباز آمریکایی در جریان این موشک‌باران دچار آسیب مغزی شدند.

با مروری بر روند اعلام آسیب دیدگان موشک‌باران عین‌الاسد درمی‌یابیم که رئیس‌جمهوری آمریکا که مستقیماً دستور ترور سردار سلیمانی را داده بود، در ابتدا اعلام کرد که هیچ نیروی آمریکایی در این حمله موشکی آسیب‌ندیده است. ادامه نیز نمایندگان کنگره آمریکا در نامه خود از وزارت دفاع این کشور خواستند که درباره تعداد نیروهای معاینه شده به دلیل آسیب مغزی، روند معاینه، میزان شدت آسیب مغزی در موارد تائید شده و معالجه‌های صورت گرفته روی این افراد توضیحات کامل بدهد. این نمایندگان همچنین از بازرس کل وزارت دفاع آمریکا خواستند که مشخص کند آیا تلاشی برای کوچک جلوه دادن تلفات حمله موشکی ایران شده و میزان مقاومت پناهگاه‌های موجود در پایگاه‌های آمریکایی در برابر انفجار چقدر است.

سردار حاجی‌زاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه در برنامه بدون تعارف یک سال بعد از حمله موشکی سپاه به عین الاسد در بخشی از سخنانش در این خصوص هم گفت: حالا بعضی مواقع صحبت می‌شد مثلاً سردار سلیمانی به یکی از دوستان گفته بود که اگر یک روزی من را زدند چه‌کار می‌کنید؟ سربه‌سر هم می‌گذاشتیم، رفیق ما گفته بود که حتماً ما اعلان عزای عمومی می‌کنیم، دیگر چه‌کار می‌کنید؟ احتمالاً محکوم می‌کنیم و از این شوخی‌ها و باز سؤال کرده بود. سه ماه قبل از شهادتشان، گفته بود که دیگر چه‌کار می‌کنید می‌سپاریم محور مقاومت انتقام شمارا بگیرند، گفته بود نامرد یعنی نمی‌خواهید انتقام خون من را بگیرید؟ بنابراین این عملیات نیز عملیاتی بود که دیگر حاج قاسم نبود، سخت بود یعنی این‌که توفیق انتقام یعنی شروع انتقام بود. شروع انتقام بود، به نظر من شروع مهمی هم بود و هیمنه آمریکا ریخت و از بین رفت، ولی این‌که تمام‌شده باشد، نه.

وی در بخش دیگر از اظهاراتش هم بیان کرده بود که زدن عین الاسد همان‌طور که مقام معظم رهبری فرمودند یوم‌الله بود، واقعاً پیروزی بزرگی بود که باید قدر بدانیم منتهی همه انتقام نبود، انتقام اصلی اخراج آمریکایی‌ها از منطقه است، آمران و عاملان حتماً تحت تعقیب هستند و روی آرامش و آسایش را نخواهند دید و این ادامه دارد تا ان‌شاءالله ما از شر آمریکا و آمریکایی‌ها خلاص شویم و بتوانیم آن‌ها را از منطقه اخراج کنیم به امید خدا، این‌طور نیست که بزنند و در بروند حتماً باید پاسخگو باشیم.

به اعتراف یکی از افسران پیشین ارتش آمریکا، مهم‌ترین چیزی که در مورد خاورمیانه باید بدانیم این است که آمریکا قدرتی در حال افول است و ایران، قدرت منطقه‌ای در حال صعود است؛ و کوچک‌ترین اقدام آمریکا علیه ایران، با واکنش شدید این کشور همراه خواهد بود.

بر این اساس به نظر می‌رسد پیامدهای شهادت سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس تا مدت‌ها گریبان گیر سیاست‌گذاران در واشنگتن بماند، اگرچه ناظران سیاسی در آمریکا اتفاق‌نظر داشته‌اند که ترور سردار سلیمانی، نگران شدیدی را در واشنگتن درباره ایجاد یک درگیری پرهزینه و حماقت بار به وجود آورده است که نتیجه آن تصویب طرح محدود کردن اختیارات نظامی ترامپ علیه کشورمان بود. در یک جمله می‌توان این‌گونه خلاصه کرد که ترس و پشیمانی دشمن، مهم‌ترین پیامد راهبردی ترور شهید سلیمانی بود.

سردار عوض شهابی فر از هم‌رزمان شهید قاسم سلیمانی در گفتگو با این پایگاه خبری تحلیلی در خصوص حمله موشکی سپاه پاسداران به پایگاه آمریکایی «عین الاسد» گفت: اتفاق بسیار بزرگی که ملت ایران اسلامی آن روزها انتظارش را می‌کشیدند به دست توانمند پاسداران انقلاب اسلامی به وقوع پیوست.

وی افزود: بامداد 18 دی‌ماه 98 انتقام سختی از آمریکایی‌ها به خاطر ترور شهید سلیمانی گرفته شد، درحالی‌که روز 17 دی‌ماه همان سال فرمانده کل سپاه در مراسم تشییع سردار سلیمانی گفت که ما به‌زودی انتقام می‌گیریم، سخت و محکم که این انتقام در بامداد 18 دی‌ماه 98 اتفاق افتاد و پایگاه چند صد میلیون دلاری نیروی‌های آمریکایی (عین الاسد) که در استان الانبار عراق بود مورد هدف موشک‌های زمین به زمین و نقطه زن سپاه پاسداران قرار گرفت.

شهابی فر در ادامه اظهار کرد: باید توجه داشت که در طول 80 سال گذشته این بی‌سابقه‌ترین عملیاتی بوده که علیه اهداف و پایگاه‌های آمریکایی از طرف کشوری شکل‌گرفته است که این خود نشانه اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران است.

وی تصریح کرد: این آمادگی کامل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به جهت انجام چنین عملیات‌های بزرگی را نشان می‌دهد و با این اقدام متقابل سپاه پاسداران، خسارات سنگین مالی، تلفات نیروی انسانی به شیطان بزرگ وارد شد و نیز انهدام امکانات و تجهیزات را به همراه داشت که کشورهای جهان را به تعجب واداشت و آن را بخشی از قدرت دفاعی ایران به شمار آوردند.

این فرمانده دوران دفاع مقدس در ادامه تصریح کرد: جهانیان این انتقام قاطع ایران اسلامی را به‌خوبی لمس کردند که ایران کشوری قدرتمند است که مقتدرانه جواب هرگونه تهدید و تجاوز دشمنان را خواهد داد، در حقیقت این اقدام سپاه پاسداران به‌نوعی باعث جلوگیری از جنگ‌های منطقه‌ای و به‌نوعی بازدارندگی در آن روزها شد.

شهابی فر در ادامه افزود: وقتی دو قدرت نظامی دارای قدرت متوازن و برابر در یک منطقه قرار بگیرند باعث می‌شود که طرف مقابل به خاطر خسارت، تلفات کمتر و نیز حفظ سرمایه‌های خودش از به وجود آمدن جنگی دیگر جلوگیری کند.

وی بیان کرد: بنابراین این اقدام سپاه پاسداران یک سیلی بسیار محکم به دولتمردان آمریکایی بود و این تنها بخشی از انتقام سختی بود که ما در ارتباط با شهادت سردار سلیمانی از آمریکایی‌ها گرفتیم و نه همه انتقام است، ملت بزرگ ایران باید بدانند که فرزندان سپاهی این ملت در 8 سال دفاع مقدس در کنار ملت ایران و گوش‌به‌فرمان ولی امر مسلمین بودند و شخصیت بزرگی همچون سردار سلیمانی در این سپاه حرکت و رشد کردند و به یک قدرت جهانی تبدیل شدند.

شهابی فر اظهار کرد: سردار سلیمانی همه قدرت‌های جهانی را در میدان نظامی شکست می‌دادند و امروز هم سربازان سردار سلیمانی و سربازان گوش‌به‌فرمان ولایت هم بی‌شمارند، فرماندهان قدرتمندی که می‌توانند هر حادثه و هر حرکت کوری که دشمن علیه ملت ما و شخصیت‌ها و اهداف نظامی و استراتژیک ما انجام دهد، بلافاصله در همان موقع انتقام بگیرند و دشمن را از کرده‌های خود پشیمان کنند.

وی افزود: آمریکا همین‌الان از کرده خود پشیمان است و فکر نمی‌کرد در همان روزهای اول و درحالی‌که پیکر سردار سلیمانی به خاک سپرده نشده بود این اتفاق برایش پیش بیاید که ما بخواهیم این‌چنین و قدرتمندانه انتقام بگیریم، اگر بازهم دولتمردان وحشی آمریکا بخواهند حرکت‌های مذبوحانه‌ای علیه این نظام اسلامی آغاز کنند قطعاً با پاسخ‌های شدیدتری مواجه خواهند شد.

این فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: با شهادت سردار سلیمانی حرکت بزرگی در دنیا آغاز شد و به‌نوعی موجی از وحدت و انسجام و یا همان بیداری اسلامی را رقم‌زده است و امروز نیز دوستان فراوانی را در کنار خود پیداکرده‌ایم، این اتفاق مهم به‌واسطه خون سردار سلیمانی است که در میان حرکت‌های جهاد گونه سایر ملت‌های آزادی‌خواه جوشش پیداکرده است و در آینده‌ای نزدیک شاهد پیروزی‌های بزرگی نیز از جبهه مقاومت خواهیم بود.

وی افزود: امروز یک ترس و وحشت بزرگی دولتمردان و همه نیروی‌های آمریکایی در منطقه را فراگرفته است و دولت آمریکا و دولت‌های صهیونیستی و بقیه دولت‌های همراه و هم‌پیمان با آن‌ها امروز دچار یک وحشت شدیدی شده‌اند و به تب و لرز افتاده‌اند و دچار سردرگمی و ناراحتی عجیبی هستند.

شهابی فر تصریح کرد: این پیروزی بزرگ چیزی جز خون پاک شهیدان، خون پاک شهید سلیمانی و دیگر شهدای مقاومت نیست، امروز نیروهای آمریکایی تروریست هستند چراکه آمریکایی‌ها بزرگ‌ترین فرمانده ضد تروریست در جهان را ترور کردند.

وی گفت: سردار سلیمانی به دنبال خشک‌کردن ریشه‌های تروریسم در منطقه بودند و دشمنان اقداماتی کردند که سردار سلیمانی را از میان بردارند که همچنان در خاورمیانه اهداف شومشان باقی بماند، اما کور خوانده‌اند و امروز خون پاک شهید سلیمانی به جبهه مقاومت توان و قوت داده است همان آمریکایی که مدعی است گنبد آهنین را در سرزمین‌های اشغالی برای رژیم صهیونیستی بکار برده است که مدعی است هیچ پرنده‌ای جرئت نزدیکی به اسرائیل را ندارد، اما امروز نمی‌تواند موشک‌های جبهه مقاومت را ردگیری کرده و مقابله کند و دشمن در عملیات طوفان الاقصی و وعده صادق بازهم خوار و ذلیل شد.

اورنگ نارکی، نویسنده و کارگردان گچسارانی در گفتگو با این پایگاه خبری تحلیلی با اشاره به ابعاد حمله موشکی به پایگاه آمریکایی «عین الاسد» گفت: حمله به پایگاه آمریکایی عین الاسد بعد از شهادت «سردار سلیمانی» صورت گرفت که درنتیجه ناامن شدن حضور منطقه‌ای آمریکایی‌ها را در پی داشت.

وی افزود: حمله به پایگاه هوایی آمریکایی‌ها اولین واکنش نظامی در مقابل اقدام تروریستی دولتمردان آمریکایی بود و به‌خوبی هم نشان داد که جمهوری اسلامی در هر شرایطی توان مقابله با دشمن را دارد، هرچند موشک‌باران عین الاسد به جهت انتقام خون شهید سلیمانی اقدامی التیام‌بخش برای ملت بزرگ ایران و همه آزادی‌خواهان جهان بود.

نارکی ادامه داد: البته در هم کوبیدن پایگاه عین الاسد توسط هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، هیمنه آمریکایی‌ها را در جهان خدشه دارد کرد و به‌نوعی هم اعتمادبه‌نفس را در جبهه مقاومت دوچندان کرد اگرچه این واقعه به‌خوبی نشان داد که دوران یکه‌تازی آمریکایی‌ها به سر آمده است.

کارگردان گچسارانی تصریح کرد: شهادت سردار سلیمانی هزینه سنگینی برای جهان استکباری رقم زد، بااین‌وجود ملت بزرگ ایران و سایر کشور‌های آزادی‌خواه دنیا خون شهید سلیمانی و دیگر شهدای جبهه مقاومت را از یاد نمی‌برند و این در حالی است که اربابان نظام سلطه خواب راحتی نخواهند داشت چراکه خوب می‌دانند انتقام خون شهید سلیمانی حتمی است.

نارکی تصریح کرد: امروز کشور‌های جهان به قدرت موشکی و عظمت تکنولوژی پیشرفته نظامی ایران اعتراف کرده‌اند و با احترام بیشتری از ایران یاد می‌کنند، در حقیقت عین الاسد نماد قدرت منطقه‌ای آمریکا به شمار می‌رفت که با فرود آمدن ۱۳ موشک نقطه زن به این پایگاه مهم و استراتژیک یک پیروزی نظامی بزرگ بااهمیت فوق‌العاده راهبردی برای کشورمان به‌حساب می‌آید.

وی ادامه داد: هرچند به فرموده رهبر معظم انقلاب این حمله موشکی فقط یک سیلی بود و انتقام سخت خون شهید سلیمانی و یاران ایشان اخراج نیرو‌های آمریکایی از کل آسیا و منطقه خاورمیانه است، بنابراین رسوایی و توخالی بودن بلوف‌ها و تهدیدات آمریکایی‌ها را می‌توان یکی از دستاورد‌های حمله به عین الاسد نام برد.

نویسنده گچسارانی در پایان هم گفت: سردار سلیمانی یک مکتب و یک تفکر بود که در کل جهان منتشرشده است و نظام استکباری فکر می‌کرد که با شهادت سردار سلیمانی جبهه مقاومت تضعیف خواهد شد اما خون شهید سلیمانی موجب شد که جبهه مقاومت بیش از همیشه قدرتمند‌تر نمایان شود.

سعادت الله حسین پور، فعال سیاسی گچساران در گفتگو با این پایگاه خبری تحلیلی در خصوص فروپاشی هیمنه آمریکا در عملیات غرورآفرین «عین الاسد» گفت: بدون شک طبق نظرسنجی‌ها «سردار سلیمانی» محبوب‌ترین چهره سیاسی نظامی ایران در بین اکثریت مطلق مردم ایران بود و برای این ادعا کافی است سری به نظرسنجی دانشگاه مریلند آمریکا در مهرماه 98 بیندازیم که این چهره را با 82 درصد محبوب مردم ایران سوا از رنگ، نژاد، حزب و گروه قرار داده است.

وی افزود: بنابراین با شنیدن ترور ناجوانمردانه «حاج قاسم» موج و آتش‌فشانی از انتقام در کشور شکل گرفت که نمی‌توان برای آن نیز مثل و مانندی پیدا کرد، وقتی ملت ایران همه باهم فریاد انتقام سر می‌دهند یعنی اینکه عواقب هر انتقامی را باوجود تحریم‌های ظالمانه هم باجان و دل پذیرا هستند.

حسین پور در ادامه تصریح کرد: با شهادت «حاج قاسم» سه روز عزای عمومی اعلام شد و ما معنای عزای عمومی را به‌وضوح درک کردیم، اما موج استقبال از تشییع سردار دل‌ها به نحوی بود که اگر اجازه می‌دادند تا اربعین شهادت «سردار سلیمانی»، پس آن عزا و آن تشییع باشکوه همچنان ادامه داشت و فکر می‌کنم هنوز آن عزای عمومی برای ما تمام نشده است.

فعال سیاسی گچساران ادامه داد: دقایقی بعد از تشییع باشکوه در کرمان و تدفین سردار دل‌ها، همه آن‌هایی که حتی در موضوعات نظامی آگاهی ندارند منتظر انتقام سردار دل‌ها از نظام سلطه بودند و این اتفاق درست در لحظه شهادت ناجوانمردانه سردار دل‌ها به وقوع پیوسته و ده‌ها فروند موشک بالستیک ایران از غرب کشور به پایگاه نظامی «عین الاسد» آمریکایی‌ها در منطقه شلیک شد.

وی افزود: اتفاقی که آخرین باری که روی‌داده بود 75 سال می‌گذشت و در اوج جنگ سرد بین آمریکا و شوروی سابق هم اتفاق نیفتاده بود و این حمله معاملات نظامی را در منطقه دگرگون و هیمنه آمریکا را در جهان شکست و درست مثل اتفاقی که برای ارتش به‌ظاهر شکست‌ناپذیر اسرائیل غاصب در اذهان کشورهای عربی بعد از جنگ 33 روزه توسط حزب‌الله لبنان اتفاق افتاد.

حسین پور گفت: بااین‌وجود ایران در شب حمله به عین الاسد و پایگاه نظامی آمریکایی‌ها به دنبال گرفتن تلفات نظامی از آمریکایی‌ها نبود، اول اینکه پایگاه عین الاسد در سال 2003 به اشغال آمریکایی‌ها درآمد و تا سال 2011 در اختیار این کشور بود که با فشار دولت و ملت عراق و حمایت ایران مجبور به واگذاری آن شد.

فعال سیاسی گچساران تصریح کرد: مرتبه دوم که این پایگاه در اختیار آمریکایی‌ها قرار گرفت به سال 2013 برمی‌گردد که به بهانه حمله به داعش مجدداً به این پایگاه بازگشت و یک ماه قبل از حمله ایران به «عین الاسد» ترامپ ادعای مالکیت آن را داشت و از عراقی‌ها جهت خروج از این پایگاه مبلغ میلیارد دلاری را مطالبه می‌کرد.

وی افزود: در جنگ به‌ظاهر با داعش که مدارک متقن دال بر این است که آمریکایی‌ها پشتیبان و لجستیک این گروه تروریستی بودند، علاوه بر آمریکایی‌ها نیروهایی از استرالیا، دانمارک، فنلاند، لهستان و نروژ در این پایگاه نیز حضور داشتند که معادلات حمله به این پایگاه نظامی را پیچیده و سخت کرده بود.

حسین پور تصریح کرد: بااین‌وجود نیز مهم‌تر از چندملیتی بودن این پایگاه نظامی، سیاست درون حاکمیتی از طرف جریان خاصی در کشور بود که خود را مظهر و نماد مذاکره می‌دانند و به خیال باطل همه‌چیز را می‌توانند با مذاکره حل‌وفصل نمایند، درحالی‌که باطل بودن این اندیشه برای اکثریت ایرانیان محرز و مشخص‌شده و دست آوردی به‌غیراز عسر و حرج برای کشور نداشته‌اند اما باز تأکید بر مذاکره داشتند.

وی افزود: لذا این جماعت هم ترمزدستی ایران و نقطه قوت آمریکا و هم‌پیمانانش جهت انتقامی سخت‌تر شدند و شاید بتوان جسارت ترور و شهادت سردار دل‌ها را به دو ماه کمتر از آن در حوادث دیگری در داخل کشور توسط غرب‌گرایان و لیبرال‌ها جستجو کرد که توسط همین جماعت واداده، خسارات جبران‌ناپذیری به‌نظام جمهوری اسلامی وارد کردند و دولت‌مردان آمریکا با خیال واهی که مردم پشت نظام را خالی کرده‌اند جسارت این ترور ناجوانمردانه را به خود دادند.

فعال سیاسی گچساران تصریح کرد: بااین‌وجود، موشک‌باران پایگاه‌های آمریکایی توسط ایران وجهه ایران را در جهان تابناک، برای دوستانش موجب التیام و عزم راسخ ایران در مقابله با استکبار جهانی را به نمایش گذاشت که موجب تزلزل در دل دشمنان منطقه‌ای و بین‌المللی‌اش شد.

وی افزود: کم شاهد حوادثی نبوده‌ایم که آمریکا بدون اجازه از کشورها، مخالفین خود را درون این کشورها موردحمله و تجاوز نظامی قرار می‌دهد اما این حملات معمولاً بدون جواب می‌مانند و شاید بهترین مثال کشور اتمی پاکستان باشد که بارها بدون اجازه این کشور حملاتی را درون این کشور بدون اجازه از دولت پاکستان انجام داده باوجوداینکه کشوری اتمی است، اما در خود قدرت مقابله‌به‌مثل را ندیده است.

حسین پور اظهار کرد: از روزی که آمریکا به حمایت از عراق وارد جنگ با ما شد بیش از سه دهه می‌گذرد، در آن جنگ ما به‌واسطه قایق‌های انتحاری به جنگ با آمریکا می‌رفتیم، اما امروز به مرحله‌ای رسیده‌ایم که با جرقه هر جنگی آمریکا ناوهای خود را از منطقه خارج می‌کند چراکه می‌داند سیبل متحرکی برای موشک‌های ایران است.

وی تصریح کرد: هم‌پیمانان آمریکا در منطقه بعد از حمله ایران به پایگاه‌های آمریکا در عراق به سیاست‌ها و بلوف‌های آمریکا دیگر اعتمادی ندارند و بعد از هر تنشی بین ایران و آمریکا سریع اطلاعیه صادر می‌کنند که اجازه نمی‌دهند از خاک کشورشان علیه ایران استفاده شود چراکه ایران تهدید کرده موشک یا هواپیمای آمریکا از هر کشوری بلند شود ازنظر ایران آن کشور متخاصم و شریک آمریکا در هر جنگی است که با واکنش تند ایران روبرو می‌شود.

فعال سیاسی گچساران در ادامه گفت: حمله به پایگاه نظامی «عین الاسد» امنیت منطقه و جبهه مقاومت را بیش‌ازپیش تقویت کرد، در ادامه نیز جنگ‌های سایبری علیه منافع آمریکا به شکل روزانه اتفاق می‌افتد و هرروز اخبار حمله به بخشی از پایگاه‌های داده‌های آمریکایی از سیستم تولید برق تا بانکی و امنیتی را شاهد هستیم که تا قبل از شهادت سردار بی‌سابقه بوده است.

حسین پور در ادامه اظهار کرد: در بخش منافع اقتصادی حمله به عین الاسد نشان داد که مذاکره با آمریکا و هم‌پیمانانش بدون اتکا به قدرت نظامی محکوم‌به شکست است، دولت انگلیس بعد از توقیف کشتی ایران در جبل‌الطارق حاضر به همکاری نشد تا زمانی که کشتی این کشور به شکل مقابله‌به‌مثل در خلیج‌فارس توسط تفنگداران نیروی دریایی سپاه توقیف شد و دولت انگلیس با خفت و خواری کشتی ما را آزاد کرد.

وی افزود: بنابراین بعد از حمله به عین الاسد کشتی‌های تجاری ما جلوی چشم ناوگان دریایی آمریکا در شدیدترین تحریم‌ها و تهدیدها، بنزین خود را در ونزوئلا تخلیه کردند، حمله به پایگاه‌های آمریکا در عراق به فرمایش مقام معظم رهبری فقط یک سیلی به گوش آمریکایی‌ها بود تا روزی که آخرین سرباز آمریکایی منطقه خاورمیانه را ترک کند باقدرت ادامه خواهد داشت.

وی در پایان گفت: موشک‌باران «عین الاسد» تنها یک‌تکه از پازل انتقام سخت بود و بدون شک اکثریت مطلق مردم ایران هنوز به آن انتقام سخت و دردناک برای آمریکایی‌ها می‌اندیشند که ان‌شاءالله آن روز هم دیر نخواهد بود.

بر این اساس تهدید رئیس‌جمهور آمریکا برای حمله به ۵۲ نقطه‌ حساس ایران ناشی از اعتمادبه‌نفس پس از ترور حاج قاسم بود. اگر با حمله موشکی پاسخ کوبنده به دشمنان داده نمی‌شد، آن‌ها هرگونه اقدام نظامی علیه ایران را مهیا می‌دیدند، اما پس از حمله ایران معادلات به‌کلی عوض شد. مجموعه فرآیندهای انجام‌شده از اعلام حمله به پایگاه عین الاسد آمریکا تا مناسبات پس‌ازآن محصول سال‌ها سرمایه‌گذاری صحیح رویکرد دفاع موشکی ایران بود تا بتواند در میان تمامیت‌خواهی صاحبان قدرت استعماری از منافع ملی ایران دفاع کند. لذا پیامدهای شهادت فرمانده جبهه مقاومت تا مدت‌ها گریبان گیر سیاست‌گذاران در واشنگتن خواهد ماند، هرچند ترس و پشیمانی دشمن، مهم‌ترین پیامد راهبردی ترور شهید سلیمانی بود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط

آخرین اخبار