حالت تاریک
Logo
دوشنبه, 28 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
جلیلی در مناظره صدا و سیما:

رشد ۸ درصدی محقق می‌شود

رشد ۸ درصدی محقق می‌شود

سعید جلیلی در مناظره صدا و سیما گفت: امروز این رشد محقق می‌شود به شرط اینکه شما از فردای انتخابات کار را شروع کنید و برنامه را جدی بگیرید.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح زاگرس ،اولین مناظره سعید جلیلی نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با موضوع (اقتصاد؛ مهار تورم و رشد تولید) در رسانه ملی دقایقی قبل آغاز شد.

جلیلی در بخش اول گفت: این مجموعه سوالاتی که مطرح شد در نظر من دو ایراد بهش وارد است؛ ایراد اولی که وارد است این است که اگر چیزی می‌شود قانون و فصل الخطاب و باید انجام بشود در چنین مقطعی و در چنین سطحی نباید درش تردید ایجاد بشود؛ یعنی ما اگر صحبت میکنیم از رشد ۸ درصد رشد ، ۸ درصد امروز یک ضرورت است علاوه بر اینکه در قانون هم آمده و امروز باید مردم انتخاب کنند که این ضرورت را کدام عزیز می‌تواند به بهترین شکل انجام دهد.

وی ادامه داد: نکته دومی این است که معمولاً در برنامه‌ها برای اینکه یک رشد محقق بشود شما می‌بینید عوامل مختلفی وجود دارد؛ این نیست که فقط سرمایه ببینید.

جلیلی ادامه داد: اینکه ما فقط رشد را منوط به سرمایه کنیم این نگاه حتماً ناقص است. چرا که رشد عوامل مختلفی دارد هم سرمایه است_ بله سرمایه باید باشد و من راجعش توضیح خواهم داد_ اما مهمتر از آن مدیریت این سرمایه است استفاده از نیروی انسانی است که امروز خوشبختانه یکی از فرصت‌های ماست که ما به خوبی داریم و همینطور فناوری‌هایی مهمی که می‌تواند رشد بدهد که بعضی وقت‌ها یک فناوری وجودش اندازه بسیاری از سرمایه‌ها می‌تواند این رشد را شتاب و جهش بدهد.

وی مطرح کرد: اما یک نکته مهمی که وجود دارد اگر ما می‌گوییم قرار است رشد ۸ درصد داشته باشیم و این برنامه ماست در برنامه هفتم اتفاقا در اینجا حدود ۴۷ برنامه را از دولت خواسته که تهیه کند برای اینکه از روزی که برنامه شروع می‌شود شما باید برنامه‌اش را سریع بنویسید.

وی افزود: اگر ما هنوز در اصلش تردید داشته باشیم آن موقع رشد محقق نمی‌شود؛ اگر بعضیا حالا ما هنوز مطالعه نکرده باشیم هنوز باید بگوییم می‌خواهیم بررسی کنیم این حتماً کار ما را عقب می‌اندازد

وی مطرح کرد: امروز این رشد محقق می‌شود به شرط اینکه شما از فردای انتخابات کار را شروع کنید؛ برنامه را جدی بگیرید امروز مورد وفاق ملی است؛ اما یک شرط دارد و آن این است که شما بدانید اگر می‌خواهید چنین رشد حاصل بشود باید فرصت‌های کشور را بشناسید.

وی ادامه داد: اینکه ما عرض کردیم شعارمان یک جهان فرصت، واقعی است؛شما باید فرصت‌ها را بشناسید. امروز کشور ما فرصت‌های بسیار ارزشمندی دارد که اتفاقاً لازمه آن یک جهان فرصت یک ایران جهش است.

وی گفت: می‌تواند رشد ۸ درصد را در چهار سال آینده و در برنامه ۵ ساله دنبال کند و این محقق شود؛ اما لازمش این است که فکر نکنید با چندتا حرف جذب سرمایه این انجام می‌شود این یک اشتباه است؛ این مدیریت می‌خواهد.

وی ادامه داد: مهمتر از همه چیز مشارکت دادن آحاد جامعه است؛ یعنی اگر شما می‌گویید جهش کشور با یک جهان فرصت لازمش این است که دولت نقش آفرین باشد و بتواند برای هر یک از آحاد جمعیت کشور که استعدادی دارد که استعدادی دارد و می‌خواهد نقشی ایفا کند بستر این نقش را فراهم کنیم.

جلیلی عنوان کرد: ناظر به پرسش‌هایی که شد چند نکته را عرض کنم؛ شما باید اولویت داشته باشید؛ همین نکاتی که دوستان هم عرض کردند. یعنی ما اگر می‌گوییم باید صادرات و ارزآوری داشته باشیم این باید تبدیل بشود به ماموریت برای تک تک دستگاه‌ها.

وی ادامه داد: آن موقع این نیست که فقط ۴ تا پروژه تعریف بشود و بگوییم این ارزآوری شد؛ مثلاً ما این ظرفیت بزرگ دانشگاه‌ها را داریم اساتید و دانش جویان و دانش آموختان، ما چه ماموریتی برای این‌ها تعریف کردیم برای اجرای همین برنامه ۵ ساله، برای ارزآوری، برای ایجاد شغل، این یک ظرفیت بزرگ است.

وی ادامه داد: ما امروز با فناوری که ازش برخوردار هستیم می ‌توانیم موفقیت‌های بزرگ را انجام دهیم؛ همین موفقیت‌ها بود که همان کسی که می‌گفت راهبرد فشار حداکثری، آمد گفت شکست فاحش خورد، چرا شکست فاحش خورد؟

وی مطرح کرد: با برنامه‌ریزی و با نگاهی که شهید عزیزمان شهید رئیسی داشتند و دنبال کردند همین کسانی که می‌گفتند جذب سرمایه‌گذاری نمی‌شود امضا بشود، اما شما دیدید آمدند با شما توافقات طولانی مدت بستند و رسماً اعلام همکاری با شما می‌کنند.

جلیلی اظهار داشت: بنده می‌خواهم بگویم اگر ما نگاهمان به برخی نه حتی ضعف‌های عینی بعضی از ظرف‌ها القایی باشد و فرصت‌هایمان را نبینیم حتماً این موفقیت‌ها به دست نمی‌آید؛ بعضی از کارها را شما باید انجام بدهید یعنی برای جذب سرمایه‌گذاری شما باید حتماً آن بسته مجوزها را قبلاً آماده کرده باشید و پرتکلش را انجام داده باشید که اگر کسی می‌خواهد سرمایه‌گذاری چه داخلی و چه خارجی انجام دهد، دوباره در درون این ساختاری اداری شما گیر نکند.

وی افزود: اگر شما یک ساز و کار دقیق و درست نداشته باشید آن موقع صادر و وارد کننده شما در این مسیر دچار مشکل می‌شود

جلیلی ادامه داد: ما برای همین موضوع شاید ده‌ها ساعت جلسه گذاشتیم وقتی نگاه می‌کنیم می‌بینیم که یک ایرادی در فرایند تخصیص و تامین ارز وجود دارد که اگر شما این ایراد را برطرف کنید_ امروز به عنوان مثال ما یک چیزی حدود ۱۳.۶ میلیارد دلار واردات محصولات اساسی کشور را داریم_ ما با بررسی‌هایی که کردیم اگر این فرایند اصلاح شود این می‌تواند به ۱۰ میلیارد دلار برسد.

وی افزود: برخی از این موضوعات است که دست خود ما است؛ باید بدانید و اولویت‌هایت مشخص باشد.

وی عنوان کرد: باید رئیس جمهور بداند چه مشکلی وجود دارد اما از طرفی نیز باید بداند چه فرصت‌هایی وجود دارد که در رفع آن نقص‌ها این فرصت‌ها بتواند کار انجام دهد.

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از