نامش جمعهبازار است؛ اما برخلاف اسمش این بازار مختص روزهای جمعه نیست و در طول هفته محل خریدوفروش است و امروز با توجه به مشکللت عدیده ای که دارد به یک بمب ساعتی تبدیل شده که همچنان راهکاری برای رهایی از آن نیست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»شهر یاسوج که لقب جوانترین مرکز استانها را نیز به خود اختصاص داده با مشکلات عدیدهای روبرو بوده که با باتوجهبه وسعت این شهر بزرگشدن وسعتش بر سیل مشکلات آن هر روز افزوده میشود.
از سویی دیگر شهر یاسوج دارای بازارچههای متعددی بوده که میتوان به بازار بزرگ آن به نام بازار رضا در مرکز شهر اشاره کرد که اولین و بزرگترین بازار درون شهر شهره است، هرچند که بازار بزرگ خلیجفارس که انتظار میرفت در این شهر احداث شود به دلیل اهمال و کمکاری مدیران بالادستی به فراموشی سپرده شد و امروز به جزء حفرهای عمیق در مرکز شهر چیزی از آن باقی نمانده است.
اینجا همچنان بوی خطر میدهد؟
یکی از مهمترین بازارهای شهر یاسوج درمنطقه بنسنجان به نام جمعهبازار یا همان بازار روز بوده، بازاری که بر اساس مشاهدات میدانی امروز به یک بمب ساعتی تشبیه شده و این حلبیآباد میتواند در آینده خطرات زیادی را در پی داشته باشد.
جمعهبازار یاسوج در مکانی بعد از میدان جهاد به مساحت ۱۷ هزار مترمربع و غرفههای ۱۲ متری بهصورت امتیازی یا اجارهای به متقاضیان واگذار شده است؛ اما این مکان هیچ یک از معیارهای استاندارد لازم را برای کسبوکار را ندارد.
نامش جمعهبازار است؛ اما برخلاف اسمش این بازار مختص روزهای جمعه نیست و در طول هفته محل خریدوفروش است، باید بگوییم که داستان راهاندازی جمعهبازار به سالها پیش برمیگردد زمانی که مسئولان تصمیم گرفتند دستفروشان شهر یاسوج که در نقاط مختلف شهر پراکنده بودند در یک نقطه متمرکز شود.
بازاری بدون امنیت و مسائل ایمنی
زمانی که دستفروشان از نقاط مختلف شهر یاسوج به جمعهبازار آمدند قرار بود این محل تنها روز جمعه فعالیت کند؛ اما کمکم اصناف بازار را برای همه روزهای هفته فعال کردند و بهمنظور درامانماندن از آفتاب و باران سقفهایی از جنس حلبی و حتی چوبی و پلاستیکی درست کردند بهاینترتیب بود که یکی از ناایمنترین بازارهای کشور دایر شد.
در سالهای گذشته بارها این پایگاه خبری، کارشناسان و حتی مسئولان ذیربط نسبت به ناایمن بودن این بازار و خطرات امنیتی آن که همچون بمب ساعتی خطرناک هشدار دادهاند تا و اینکه وقوع چندین آتشسوزی در این بازارچه باعث شد که مسئولان به دنبال رهایی از این حلبیآباد و ساکن دادن کسبه در مکانی امن باشند.
بازارچه مدرن که همچنان خاک می خورد
این مسئله باعث شده که در زمان مدیریت شهردار اسبق مرکز استان ایجاد یک بازارچه بزرگ و مجهز با پارکینگ و تمامی امکانات در دستور کار قرار بگیرد و بازارچه بزرگ امام علی در قسمت غربی این بازارچه در منطقه شرفآباد آغاز و آماده تحویل به کسبه باشد.
حال بعد از چند سال پیگیری و بهاندادن کسبه به جابهجایی، وقوع آتشسوزی ماههای اخیر نگرانی را برای وقوع یک حادثه همچون پلاسکوی جدی کرده بهطوریکه کارشناسان میگویند: آتشسوزی در ساعتهای اوج شلوغی باتوجهبه قرارگرفتن این بازارچه در مسیر مواصلاتی میتواند صدمات جبرانناپذیری را به مردم این منطقه وارد کند.
همین مسئله باعث شد که دادستان جدید مرکز استان در همان ساعات این حادثه به این بازارچه برود و از نزدیک شاهد این مشکلات باشد، وحید موسویان در این بازدید تأکید کرده است بررسی وضعیت جمعهبازار یاسوج و علت عدم ساماندهی آن در دستور کار دادستانی قرار گرفته است.
با مدیران متخلف برخورد میکنیم
وی با تأکید بر اینکه با هر کسی که دراینخصوص کوتاهی داشته بر اساس قانون و بدون چشمپوشی برخورد میشود، ابراز داشته است: ضمن حفظ حرمتها باید مسئولان مربوطه درباره ادامه کسبوکار در این سازههای ناایمن و غیرمقاوم پاسخگو باشند.
موسویان در ادامه گریزی به موضوع ساماندهی جمعهبازار از گذشته تاکنون زده و گفته است: چند سال پیش برای ساماندهی جمعهبازار یاسوج اقدام شده و هر وقت قرار بود این کار انجام شود چند نفر مافیا وارد شدند و اجازه این کار را نمیدهند که باید این مسئله تعیین تکلیف شود.
دادستان مرکز استان با اشاره به این موضوع که قراردادهای شورای شهر و شهرداری یاسوج باید درباره ساماندهی جمعهبازار یاسوج شفاف و روشن باشد و سرمایهگذار باید توان سنجی و اعتبارسنجی شود، ابراز داشته است: بر اساس قانون باید با افراد خاطی در هر جایگاهی برخورد شوند، تحقیقات مقدماتی آغاز و فرایند قانونی طی شود.
با کسی تعارف نداریم
موسویان با بیان اینکه در پیگیری مسائل مربوط به مردم و منافع عمومی تعارف و پشت پردهای نداریم، تأکید کرده است: ملاحظات ترافیکی و فرهنگی و تمام تمهیدات قانونی در بحث ساماندهی جمعهبازار یاسوج لحاظ شود.
وی تأکید کرده و ادامه داده است: اصل موضوع این است که این مکان دیگر محل مناسبی برای کسبوکار نیست و مصوبه قانونی شورای تأمین و مراجع دیگر وجود دارد.
موسویان با بیان اینکه باید جایگزین دیگری برای کسبه مشخص شود که بتوانند فعالیت کنند اگر این مکان فراهم شد، بعد میتوانند در سازه جدید به فعالیت تجاری و اقتصادی خود بپردازند، گفته است: در سالهای قبل بازاری برای جایگزینی این جمعهبازار ایجاد اما به دلایل مختلفی استقبالی صورت نگرفت.
در همین راستا نیز سرمایهگذار بازارچه امام علی (ع) میگوید که احداث این طرح بر اساس توافق بین شهرداری، استانداری و با مشارکتبخش خصوصی در سال ۹۶ مصوب شد، ابراز داشته است بر اساس این مصوبه قرار بود که پس از اتمام مراحل ساختوساز دستفروشان جمعهبازار در این بازارچه مستقر شوند؛ اما باگذشت چند سال هنوز هیچکدام از اصناف حاضر به انتقال محل کسبوکار خود به بازارچه امام علی نیستند.
یک سال اقامت رایگان کسبه در بازار چه امام علی(ع)
محمد دلباز بیان کرده است: بازارچه امام علی (ع) در زمینی به مساحت ۲.۶هکتار متشکل از ۲۶۰ غرفه سالهاست با سرمایهگذاری یک هزار و ۸۰۰ میلیاردریالی احداث شد؛ اما پس از چند سال کسبه جمعهبازار حاضر به انتقال به این بازارچه نیستند.
سرمایهای که دود شد
وی با بیان اینکه اکنون چند کسبه از نقاط مختلف شهر در بازارچه امام علی (ع) بهصورت رایگان فعالیت میکنند، تأکید کرده است: سرمایهای که امید داشتم درآمدی برایم داشته باشد سالهاست که خاک میخورد.
جمعهبازار از جمله کانونهای حادثهخیز
در همین زمینه آنگونه که شهردار یاسوج میگوید: جمعهبازار یاسوج از جمله کانونهای حادثهخیزی است که احتمال وقوع هر حادثهای در آن وجود دارد.
کیوان آشنا افزوده است: درصورتیکه اهالی جمعهبازار با ساماندهی این مکان موافقت کنند، میتوانند در بازار امام علی (ع) به مدت یک سال رایگان حضور داشته باشند.
حقوق تمام کسبه جمعهبازار رعایت میشود
وی تأکید کرده است: حقوق تمام افرادی که در جمعهبازار کار میکنند و خاک بازارچه را میخورند، رعایت میشود و لیست افراد فعال در این بازار نزد دستگاههای مربوطه است.
حال همچنان می بنیم که این صنف در این حلبیآباد به کار و فعالیت خود ادامه میدهد، اما هنوز خبری از ساماندهی و جایگزینشدن آنها در بازارچه بزرگ امام علی نیست.
هرچند که مسئولان به دنبال ساماندهی این بازارروز هستند و میخواهند با فناوری روز این بازارچه را ایمن نگه دارند، باز هم می بنیم که عدهای مافیای به دنبال به سرانجام نرسیدن این مسئله هستند، مسئله که باید با تمام جدید مدعیالعموم دنبال شود و این سر درکمی چند ساله به پایان برسد.
انتهای خبر/
- بانوی گمشده یاسوجی در اهواز پیدا شد
- یک کهگیلویهوبویراحمدی معاون حسابداری شرکت گاز ایران
- یک کهگیلویهوبویراحمدی رئیس هیئتمدیره سایپا شد
- یکی از شهرداران کهگیلویهوبویراحمد از منصب خود کنارهگیری میکند
- یک کهگیلویه و بویراحمدی استاندار کرمانشاه شد
- تغییرات گسترده در شرکت گاز کهگیلویهوبویراحمد
- سرنوشت فرمانداران استان کهگیلویهوبویراحمد چه میشود؟
- فرمانده ارشد سپاه قدس در بهمئی
- رئیس دانشگاه آزاد یاسوج تغییر کرد
- رئیس آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد منصوب شد
- فریدون داوری؛ خالق اشعار سرزمین دنا تا اروند قهرمان
- مافیای آب به دنبال احداث سد در پر آبترین استان کشور
- مدیرعامل نفت و گاز گچساران منصوب شد
- یک گچسارانی مدیرکل حراست دانشگاه آزاد تهران شد
- معاونت داروی علوم پزشکی کهگیلویهوبویراحمد منصوب شد
- یک انتصاب در استانداری کهگیلویهوبویراحمد
- برفروبی محور ياسوج - شيراز
- بازداشت عاملانِ خشونت علیه خانم جوان در یاسوج
- پزشک یاسوجی در کنار برادرش آرام گرفت
- یک تاجگردونی مدیرکل محیط زیست استان فارس شد
- «گپوگفت» مسئولان با تیمهای تخصصی تولید محتوا
- آوار مشکلات در منطقه عشایری «شبلیز»
- رئیس مخابرات باشت معارفه شد
- ورزشگاه میلیاردی شهدای دولتآباد غرق در مشکلات
- پیام فرماندار بویراحمد به مناسبت شهادت لطفالله بهزادی
- بازی «ستار بهوقت نبرد» رونمایی شد
- فعالان مجازی در عرصه علمی نقشآفرین باشند
- تکنولوژیهای نوین سبب توسعه کسب و کار میشود
- آغاز رویداد داغ تولید محتوای دیجیتال کهگیلویهوبویراحمد
- کمبود مدرس دکتری در دانشگاه
- صفحه نخست روزنامههای چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳
- برگزاری مسابقات استعدادهای برتر واليبال در یاسوج
- برپایی کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاهها
- اهداء زمین برای احداث پایگاه امداد جادهای
- اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای کهگیلویهوبویراحمد
- جهان نظارهگر اعتماد سوریه به «غرب» بود
- به بزرگترین رویداد فضای مجازی دعوت هستید
- جانباز دفاع مقدس به برادر شهیدش پیوست
- آغاز ثبتنام در بزرگترین رویداد تولید محتوای دیجیتال
- عدهای به امید «گندم ری» فریب میخورند
- حکام عرب در مسئله سوریه کوتاهی کردند
- جوابی از نامههای محرمانه «ماندگان» نرسید
- تخصیص بودجه ورزشی وظیفه فرماندار نیست
- بومیگزینی؛ اصل فراموش شده در دانشگاه فرهنگیان
- صفحه نخست روزنامههای سهشنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
- خیابانهای خمپاره خورده «بهمئی» چشمانتظار مسئولان
- نامه ایران به سازمان ملل بعد از تعرض به سفارت در دمشق
- اجلاس استانی نماز ۲۵ آذر برگزار میشود
- ارسال ۶ هزار واحد فرآورده خونی کهگیلویهوبویراحمد به استانها
- برد نفت و گاز گچساران در لیگ هندبال مردان
- مشاهده بیشتر