کارشناس مذهبی در گفتگو با صبح زاگرس:
زنان از سیره زندگی حضرت زینب (س) الگوگیری کنند
کارشناس امور مذهبی گفت: زنان جامعه باید در صحنههای سیاسی و اجتماعی حضور موثر داشته باشند و این مسئله حضور خود درس بزرگی است که بانوان ما از حضرت زینب کبری (س) میتوانند بگیرند.
آیتالله محسن غرویان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» ضمن تبریک میلاد حضرت زینب (س) و روز پرستار گفت: سه نکته مهم در رابطه با روز پرستار که منسوب به شخصیت حضرت زینب کبری (س) است که باید به آنها توجه کرد؛ نکته اول: این است که ما در فرهنگ اسلامی خودمان الگوها و نمونههایی برای همه اقشار و اصناف داریم.
کارشناس امور مذهبی تصریح کرد: در مورد مقام و شخصیت زنان و شخصیت حضرت فاطمه زهرا (س) و همچنین حضرت زینب (س) دو شخصیت الگو و نمونه هستند، شخصیت حضرت زینب (س) بیشتر ازاینجهت است که الگوی صبر و استقامت هستند و در واقعه عاشورا ایشان آنهمه مصیبت را تحمل کردند و ادامه دهنده راه سیدالشهدا بودند.
وی ادامه داد: به همین جهت در روایتها داریم که میگویند کربلا در کربلا میماند اگر زینب نبود و این یعنی حضرت زینب (س) بعد از واقعه عاشورا فلسفه پیام عاشورا را تبیین کردند و راه امام حسین (ع) را ادامه دادند و در تاریخ جاودانه شدند.
آیتالله غرویان با اشاره بهاینکه شخصیت حضرت زینب (س) تنها در صبر و استقامت خلاصه نمیشود خاطرنشان کرد: باید در بعد علمی، فقهی و فرهنگی حضرت زینب (س) هم توجه شود زیرا شخصیت ایشان فقط در بعد حماسی، صبر و استقامت خلاصه نمیشود و برهمین اساس حضرت زینب (س) را عالمهٔ غیر معلمه و فهمه غیرمفهمه لقب دادهاند یعنی از نظر علمی و دقتهای فکری و مطالعات فکری ایشان در سطح بالایی بودند.
کارشناس امور مذهبی در ادامه به بیانی از آیتالله جوادی آملی اشاره و عنوان کرد: در محضر شیخ الاستاد آیتالله جوادی آملی بودیم که ایشان نکته جالبی فرمودند: که در زمان عبیدالله بن یزید تفکرات معاویهای حاکم بود که همهچیز را جبری میدانستند و وقتی حضرت زینب را به شام و کوفه مقابل عبیدالله و لشکریان آوردند عبید الله خطاب به حضرت زینب (س) گفت که برادر شما را خدا کشت یعنی میخواست بگوید که حادثه عاشورا جبر الهی بود.
آیتالله غرویان بیان کرد: ولی حضرت زینب با یک بیان کلامی فلسفی پاسخ عبیدالله را دادند و فرمود که خیر شما برادرم را کشتهاید و نباید شانه از زیر بار مسئولیت این جنایت خالی کنید، انسان یک موجود با اراده و اختیار است و شما با اختیار و اراده خودتان این کار انجام دادهاید
کارشناس امور مذهبی با اشاره به دلیل حضرت زینب (س) به همچین پاسخی خاطرنشان کرد: حضرت با این پاسخ خواستند آن تفکر جبرگرایی را کنار بزنند که این یک بُعد کلامی فلسفی در شخصیت و در اندیشه حضرت زینب کبری (س) است که باید مورد توجه باشد.
آیتالله غرویان با اشاره به اینکه روز پرستار را باید گرامی بداریم خاطرنشان کرد: مقام شامخی که پرستارانی در این نظام هستی دارند و بالاترین خدمتها را به انسانها ارائه میدهند، همانطوری که حضرت زینب کبری (س) در واقعه عاشورا از مجروحین و از مجاهدان صحنه نبرد پرستاری میکردند امروز هم پرستاران ما این مجاهدت را انجام میدهند.
کارشناس امور مذهبی نکته دوم را اینچنین عنوان کرد: زنان ما باید در صحنههای سیاسی و اجتماعی حضور داشته باشند و این مسئله حضور در صحنههای سیاسی، اجتماعی و خدمات عمومی درس بزرگی است که بانوان ما از حضرت زینب کبری (س) میتوانند بگیرند و اینچنین نباشد که بانوان فکر کنند مسئولیت آنها فقط درون خانه است، در مسائل سیاسی و اجتماعی حضور زنان بسیار میتواند مؤثر باشد، همانطوری که دیدگاه امامخمینی (ره) هم همین بود.
آیتالله غرویان اظهار داشت: نکته سوم این است که بانوان و خانمها میتوانند مربی فرزندان صالح باشند، وظیفه سنگین تربیت و تأثیرگذاری تربیتی و اخلاقی توسط زنان صورت میگیرد اما در عین حال در صحنههای سیاسی اجتماعی باید حضور پیدا کنند.
کارشناس امور مذهبی در آخر افزود: نقش مادر بودن در عالم خلقت و هستی بسیار بسیار نقش بزرگی است زیرا عناصر اولیه تربیت اخلاقی و انسانی از مادر به فرزندان منتقل میشود، که این موارد نکتههای مهمی است که در مورد شخصیت زن، روز پرستار و همچنین شخصیت علمی و اخلاقی حضرت زینب کبری (س) بوده و میتوانیم بیان کنیم.
انتهای خبر/