حالت تاریک
Logo
یکشنبه, 27 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
در گفتگو با کارشناس مذهبی مطرح شد:

تبیین ابعاد شخصیتی و زندگانی امام محمدباقر (ع)

تبیین ابعاد شخصیتی و زندگانی امام محمدباقر (ع)

کارشناس مذهبی گفت: بیشترین زمان حیات امام باقر (ع) مصادف است با زمان حکومت هشام که شخصی ظالم و غاصب بوده است، امام در اینجا نیز در جایگاه ظلم‌ستیزی، مقاومت و پایداری بر آرمان‌ها به خوبی‌ایستادند و مدیریت کردند.

حجت الاسلام و المسلمین رضا افتخاری در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» ضمن عرض تسلیت ایام شهادت امام محمد باقر(ع) در خصوص ویژگی‌ها و شخصیت پنجمین پیشوای شیعیان گفت: مدیریت امام باقر (ع) در زمان‌ایشان از دو جهت اخلاق و احکام شرعی و سیاست و رشد و تعالی مجموع جامعه در قالب مسائل سیاسی قابل تعریف است.


رئیس سازمان تبلیغات اسلامی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: هر کدام از ائمه رسالت و ماموریتشان این بوده است که جامعه را به رشد و تعالی برسانند و این نیازمند ساختاری تعریف شده در جامعه بود و آن ساختار  «حکومت» است، در واقع اهل بیت عصمت و طهارت نیز برای حکومت در جهت رشد و تعالی مادی و معنوی منصوب شده‌اند. 

وی افزود: امام باقر (ع) نیز در زمان خود مانند دیگر امامان چنین ماموریتی را عهده دار بودند امامت‌ایشان بعد از امامت پدر بزرگوارشان امام سجاد و بعد از واقعه عاشورا شروع شده است در این زمان موقعیت شیعیان بسیار سخت بود، چنان که حتی در زمان پدر‌ ایشان یعنی امام سجاد (ع) ترویج دین و انجام این ماموریت الهی در قالب دعا و مناجات و به غلامی گرفتن عده خاصی و بعد ر‌هایی آن‌ها برای بیان و تدریس دین بین مردم صورت می‌گرفته است.

افتخاری ادامه داد: در زمان امام محمد باقر (ع) برای تبیین جایگاه و ارتباط دهی بیشتر مسلمانان با نهاد امامت یک فرصت بهتری مهیا شد. ایجاد و طراحی شبکه توسط امام محمد باقر و ادامه آن توسط امام جعفر صادق که یک امر بی‌نظیر در جهان اسلام است در طول تاریخ و شاگردپروری و علم بی‌نظیر ایشان در تمام زمینه‌ها زبانزد عام و خاص بوده است.

وی گفت: بیشترین زمان حیات امام (ع) مصادف است با زمان حکومت هشام بی عبدالملک که شخصی ظالم و غاصب بوده است، امام در اینجا نیز در جایگاه ظلم ستیزی و مقاومت و پایداری بر آرمان‌ها به خوبی‌ایستادند و مدیریت کردند.


افتخاری با اشاره به روایت بحث‌ها و مناظره‌های سیاسی و علمی بین هشام و امام محمدباقر گفت: جلساتی بنا به دستور هشام با دعوت از سران و بزرگان و عالمان و امام محمدباقر به این خاطر برگزار می‌شده است که هشام نمی‌توانسته است علنا به امام آسیبی برساند پس با راه‌اندازی جلسات علمی و مناظره‌ها سعی در خار کردن امام و ترور شخصیتی آن حضرت داشت که امام محمدباقر در یک چنین موقعیتی با صبر تمام و علم کاملی که داشتند ایستادگی می‌کردند و به خوبی پاسخ می‌دادند. 

وی ادامه داد: از نمونه مدیریت اخلاقی و مدارا و صبر و مبارزه سیاسی و اجتماعی‌ایشان می‌توان به داستان مرد هتاک به امام در کوچه اشاره کردند و گفت: مرد هتاک در کوچه به امام توهین و به مادر‌ایشان تهمت زدند و گفت: پاسخ امام در این داستان برای ما در بحث اخلاق و مدارا و انصاف الگو است و انسان سعی کند در تمام مراحل زندگی خارج از اخلاق و ادب و‌ ایمان نشود.

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از