
رئیس دانشگاه پیامنور کهگیلویه و بویراحمد گفت: رژیم پهلوی در طول 57 سال بارها به دانشگاهها و مراکز علمی و مساجد حمله کرد که ۱۰ مورد از آنها بسیار وحشتناک و خونین بود.
ارسلان بینیاز در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» گفت: رژیم پهلوی در طول 57 سال بارها به دانشگاهها و مراکز علمی حمله کرد که ۴ مورد از آنها بسیار وحشتناک و خونین بود.
رئیس دانشگاه پیامنور کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: یکی از مهمترین جنایات رژیم پهلوی، حمله به دانشگاهها و کشتار دانشجویان بود که همواره بهعنوان یکی از نقاط سیاه کارنامه این رژیم از آن یاد میشود، یکی از کشتارها در ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ بود که رژیم پهلوی با گلوله جواب اعتراض دانشجویان را داد.
وی ادامه داد: بعد از کودتا علیه دولت مصدق در ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲، دانشجویان بهخاطر برقراری دوباره رابطه سیاسی ایران با انگلیس و سفر نیکسون، معاون رئیسجمهوری وقت آمریکا به تهران اعتراض کردند که این اعتراضات با شهادت ۳ دانشجو همراه بود که علیرغم همه تلاشها برای کمرنگ کردن اعتراض دانشجویان، روز ۱۶ آذر را روز دانشجو نامگذاری کرد.
بینیاز در ادامه به حمله کماندوها به دانشگاه تهران اشاره و خاطرنشان کرد: یکی دیگر از جنایات رژیم پهلوی، حمله چتربازان و کماندوها به دانشگاه تهران در اول بهمن ۱۳۴۰ بود که در این روز به دنبال اعتراض دانشجویان دانشگاه تهران به تعطیلی مجلس شورای ملی و همچنین باهدف ابراز همدردی با دانشجویان دانشسرای عالی و اعتراض به قطع کمکهزینه تحصیلی آنها به کلاسها نرفتند و تصمیم گرفتند تا بهصورت دستهجمعی از دانشگاه خارج شوند.
رئیس دانشگاه پیامنور کهگیلویه و بویراحمد در ادامه عنوان کرد: تصمیم دانشجویان باعث مخالفت نیروهای انتظامی شد، وقتی که دانشجویان تصمیم به خروج از دانشگاه و کشیدن اعتراضات به خیابانهای شهر گرفتند برای شکستن سدهای نیروهای رژیم پهلوی با نیروهای نظامی درگیر شدند.
وی در ادامه بیان کرد: کماندوها و چتربازان رژیم شاهنشاهی به دستور مستقیم شاه به دانشگاه تهران حمله کردند و صدها تن از دانشجویان و اساتید را مورد ضرب و شتم قرار دادند و بسیاری از وسایل آموزشی، آزمایشگاهی، کتب و منابع مطالعاتی را نابود کردند.
بینیاز در ادامه به اردیبهشت خونین در دانشگاه آذرآبادگان اشاره و مطرح کرد: در ۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۵۷ دانشجویان این دانشگاه بعد خروج از کلاسهای درس در محوطه دانشگاه تجمع کردند و به مناسبت چهلمین روز کشتهشدگان یزد، اهواز و جهرم شروع به دادن شعارهای مضر و آتشزدن سه دستگاه خودرو دانشگاه کردند که در نتیجه گارد دانشگاه با استفاده از گاز اشکآور اقدام به متفرق نمودن دانشجویان کرد که در این درگیری تعدادی از مأمورین و دانشجویان بهوسیله باطوم و سنگ مجروح و یکی از دانشجویان با ضرب مستقیم گلوله پس از چند ساعت شهید شد.
رئیس دانشگاه پیامنور کهگیلویه و بویراحمد در ادامه به کشتار رژیم شاهنشاهی در ۱۳ آبان سال ۱۳۵۷ اشاره و ابراز داشت: در اوایل آبان رژیم پهلوی دانشگاه تهران را تحت کنترل خود درآورد و در تاریخ ۴ آبان، این دانشگاه توسط نیروهای حکومتنظامی بسته شد که از ورود دانشجویان جلوگیری کردند و در ۷ آبان نیروهای ارتش در اطراف دانشگاه تهران مستقر شدند که باز هم از حضور دانشجویان در دانشگاه جلوگیری کنند.
وی در ادامه اذهان کرد: سرانجام در روز ۱۳ آبان گروههای دانشآموزی بهمنظور همراهی دانشجویان مدارس را تعطیل و بهسوی دانشگاه تهران حرکت کردند و هر لحظه تعداد تجمعکنندگان افزایش پیدا میکرد که باعث شد نیروهای نظامی از حدود ساعت ۱۱ قبل از ظهر محاصره دانشگاه را آغاز کردند و حدود ساعت ۱۲ ظهر بود که نیروهای ارتش جلوی در جنوبی دانشگاه مستقر شدند و با شلیک نارنجک و گاز اشکآور به داخل دانشگاه دانشجویان را مورد هدف قرار دادند.
بینیاز در ادامه حمله به مساجد را یکی دیگر از جنایتهای رژیم پهلوی خطاب کرد و اظهار داشت: مساجد از جمله مهمترین پایگاههای مبارزات مردمی علیه رژیم پهلوی بود و از گذشته کار سازماندهی مبارزات اغلب از مسجدها شروع میشد، منبرها، زمینه روشنگری مردم را فراهم میکرد و مردم را برای مبارزه علیه ظلم و ستم پهلوی آماده میکرد.
رئیس دانشگاه پیامنور کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه پایگاهها (مساجد) همواره از سوی رژیم پهلوی تهدید میشد افزود: نمونههای فراوانی در تاریخ وجود دارد که نشان از جنایتهای رژیم پهلوی علیه مساجد کشور است، ازجمله جنایت رضاخان در مسجد گوهرشاد در سال ۱۳۱۴، حمله مأموران رژیم پهلوی به مردم در مسجد حبیب شیراز در سال ۱۳۵۷، فاجعه مسجد جزایری اهواز، فاجعه آتشسوزی مسجد جامع کرمان، حمله مأموران رژیم پهلوی به مسجد جامع ارومیه و مسجد لرزاده از جمله نمونههایی است که بهعنوان جنایتهای رژیم پهلوی علیه مساجد در تاریخ ثبت شده است.
انتهای خبر/
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تغییر فرمانده انتظامی کهگیلویهوبویراحمد
- بازگشت به زادگاه پس از ۸۸ سال
- آبشار یاسوج؛ روایتگر جریان زندگی سرزمین زاگرس
- توضیحات دادستان یاسوج در رابطه با یک قتل
- یک کهگیلویهوبویراحمدی مدیرکل بنیاد مسکن تهران شد
- رئیس اداره دامپزشکی بهمئی منصوب شد
- تغییرات مدیریتی در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
- پل مکانیزه یاسوج؛ رویایی ناتمام برای شهروندان
- خصوصی بودن پتروشیمی ستاره گچساران
- کافههای پارک آبشار تعطیل شدند
- خداحافظ آقای قاضی
- ستارههای درخشان بهمئی؛ از تلاش تا تقدیر
- تغییرات مدیریتی در ایستگاه جهاد کشاورزی کهگیلویه
- ادارهای بدون مدیر و سرپرست در بهمئی
- فوت قاضی خوشنام دادگستری کهگیلویهوبویراحمد
- گامی مؤثر در حذف خردهفرهنگهای اشتباه
- همایش تجلیل از مقام معلم در بهمئی
- توهین وقیحانه فرماندار شیراز به پرفسور ملک حسینی
- علت اولیه سانحه رانندگی قضات کهگیلویهوبویراحمدی
- تقدیر خاص معاون استاندار از خدمات جاودان سیرت
- اردوی جهادگران سلامت در روستاهای بهمئی+ تصاویر
- آغاز برداشت گندم در باشت
- خلیجفارس و تعلق خاطر ایرانیان به این مفهوم!
- تمدن جامعه اسلامی و تربیت رسانهای
- حساب و کتاب اشتباه«تاجگردون»در یک طرح بزرگ
- اقتصاد در سایه وزیر اقتصادی که نیست!
- کلنگ زمین ماند؛ وعدهها با باد رفتند!
- درباره «بلعم باعورا» چه میدانید؟
- سپاهان نیاز پرسپولیس را برطرف میکند
- ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ
- عطر حرم در دیار دنا
- پروژه فاضلاب شهرلنده در ایستگاه تعطیلی
- معضل کمبود روغن به شهرستان باشت رسید
- خانه به دوشی ادارات در بهمئی
- ماجرای جسد مرد گمشده در ارتفاعات بویراحمد
- کلنگ ماند؛ وعده ساخت خانه را باد برد!
- طبخ ۹۰۰ پرس غذای گرم در باشت
- دستگیری سارقان کابلهای برق در بهمئی
- ۹۵ درصد آتشسوزیها عامل انسانی دارد
- روند نزولی و نگرانکننده تولدها در کهگیلویهوبویراحمد
- آرایش جنگی برای مقابله با کمآبی
- جوانان روستای کرباسی کهگیلویه راننده را نجات دادند
- گرههای ناگشوده؛ هنر عشایر در پیچوخم بیبازاری
- ایجاد آتشبُر در مراتع لنده
- ایمنی کارگران مهم است و باید تامین شود
- انتشارات فتحدنا در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
- میزخدمت مسئولان قضائی در زندان مرکزی یاسوج
- انباشت نخالههای ساختمانی و انسداد فاضلابها در لیکک
- پشت جبهه زاگرس برای بیآبی چه میگذرد
- توزیع نان صلواتی با چاشنی امامرضاییها
- مشاهده بیشتر