حالت تاریک
Logo
دوشنبه, 28 آبان 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
در گفتگو با صبح زاگرس مطرح شد:

پشه آئدس ناقل بیماری تب دِنگی است

پشه آئدس ناقل بیماری تب دِنگی است

سرپرست بهداشت و درمان شهرستان بهمئی گفت: تب دِنگی یک بیماری ویروسی است که از طریق پشه ای به نام پشه آئدس به انسان منتقل می شود که بیشتر در مناطق گرم و مرطوب وجود دارند.

دانیال ظفری‌زاده سرپرست بهداشت و درمان شهرستان بهمئی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» گفت: تب دِنگی یک بیماری ویروسی است که از طریق پشه‌ای به نام پشه آئدس به انسان منتقل می شود که بیشتر در مناطق گرم و مرطوب وجود دارند.

ظفری زاده با تاکید بر اینکه این پشه به خودی خود خطرناک نیست، گفت: پشه با نیش زدن می‌تواند ویروس عامل بیماری را به افراد سالم منتقل کند.

وی گفت: این پشه در اوایل صبح و نزدیک به غروب قبل از تاریک شدن هوا بیشترین فعالیت را دارد. محل زندگی پشه معمولا در آبهای راکد می باشد(آب زیر گلدان ها ، آب داخل ظروف، آب جلو کولر، ظروف حمام پرندگان و ....)

سرپرست شبکه بهداشت گفت: «در اکثر مواقع، بیماری بدون علامت یا با علائم خفیف است که ۵ تا ۸ روز بعد از گزش پشه ظاهر می‌شود و علائم این بیماری شامل تب بالا حدود۴۰درجه، سردرد شدید، درد شدید مفاصل، درد پشت چشم‌ها، تظاهرات پوستی شبیه افتاب سوختگی، تهوع و استفراغ است.»

وی گفت: افراد نظیر اطفال، افراد مسن، افراد دارای نقص ایمنی (مثل دیابتی ها_افرادی که بیماری های کلیوی دارند ) ممکن است علائم شدید تب دنگی را بروز دهند.

 راه‌های پیشگیری

سرپرست بهداشت و درمان بهمئی، حذف آبهای راکد، استفاده از لباس های آستین بلند، روشن و شلوار، نصب توری پشت پنجره و درب منازل، سازماندهی لاستیک های مستعل، جمع آوری زباله ها و ضایعات جامد را مهمترین راه‌های مقابله با این بیماری دانست.

 وی با توصیه به مسافران افزود: در صورت مسافرت و اقامت در مناطقی که بیماری های منتقله از پشه وجود داشته باشد از اسپری و ترکیبات دور کننده‌ی حشرات بر روی پوست دست و پا استفاده کنند.

ظفری زاده در پایان ضمن دعوت مردم به رعایت اصول بهداشتی و پیشگیری گفت: در صورت داشتن علائم مشکوک به تب دِنگی به نزدیک ترین مراکز بهداشتی و درمانی محل سکونت مراجعه کنند.

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از