رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1404/02/28 Sunday - 2025 18 May الأحد ، 20 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1403-02-14 02:43 شماره خبر : 3914
صبح زاگرس گزارش می‌دهد؛

بر اساس آمارها و برآوردها استان کهگیلویه وبویراحمد برحسب میزان جمعیت، بیشتر میزان افراد مبتلابه سرطان را دارد و هرروز 3نفر در این استان به سرطان مبتلا می‌شود و آمار افراد مبتلابه قریب 1100نفر در سال برآورد شده است.

سرطان، اسمی رعب‌آور برای همه، بیماری مهلک و خطرناک که در سال‌های گذشته بیشترین آمار مرگ میر از سوی این بیماری مهلک بود، اما با پیشرفت علم و فنّاوری امروز میسزان مرگ میر این بیماری کمتر و درمان آن آسان‌تر شده است.

تاخت و تاز سرطان در کهگیلویه وبویراحمد

اما بر اساس آمارها و برآوردها استان کهگیلویه وبویراحمد برحسب میزان جمعیت، بیشتر میزان افراد مبتلابه سرطان را دارد و هرروز 3نفر در این استان به سرطان مبتلا می‌شود و آمار افراد مبتلابه این بیماری مهلک قریب 1100نفر در سال برآورد شده است که بسیار نگران‌کننده و  و حشتناک است.

بر اساس آمارهای جهانی سالانه حدود ۲۵ تریلیون دلار هزینه سرطان در دنیا می‌شود که رقم بسیار بالایی است و حتی کشور‌های پیشرفته توان به دوش کشیدن آن را ندارند و به همین دلیل سراغ پیشگیری رفته‌اند و برای دخانیات که عامل اصلی سرطان است، مالیات‌های سنگین در نظر گرفته‌اند و با تبلیغات و هشدار‌هایی که به جامعه می‌دهند مصرف دخانیات را کاهش داده‌اند.

سونامی سرطان در بین مردان سرزمین زاگرس

سرطان نامی است که هنوز نتوانسته‌ایم به شنیدن نام آن عادت کنیم، اما این بیماری علیرغم اینکه تصور کشندگی آن بالا است، انواع قابل‌درمان هم دارد. 

امروز بیشتر نوع سرطان در کهگیلویه وبویراحمد در بین مردان سرطان معده معرفی‌شده که و در بانوان نیز سرطان پستان شایع‌ترین نوع سرطان است.

محصولات تراریخته عامل اصلی سرطان

از سویی دیگر صنعتی شدن جوامع، انبوه محصولات ترا ریخته و نبود محصولات ارگانیک،ریسک ابتلای افراد به سرطان را  بیشتر کرده است، آلاینده‌های صنعتی، رژیم‌های غذایی شهرنشین‌ها ازجمله فست فودها و مواد نگه‌دارنده‌ای که در غذا‌ها استفاده می‌شود زمینه بروز این بیماری را بیشتر می‌کند. 

به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج روزانه ۳ نفر در کهگیلویه وبویراحمد به بیماری سرطان مبتلا می‌شوند، با احتساب این آمار سالانه حدود ۱۱۰۰ نفر در این استان به بیماری سرطان مبتلا می‌شوند.

شهامت در  آئین تودیع و معارفه مدیران سابق و جدید بیمارستان شهید جلیل یاسوج با تأکید بر نظارت بر تولید محصولات غذایی، گفته است: برخی از مواد غذایی که به‌عنوان ضد سرطان و آنتی‌اکسیدان مطرح هستند، خود عامل سرطان هستند. چرا در بحث سلامت فقط دانشگاه علوم پزشکی محور است، نقش سایر بخش‌ها و دستگاه‌ها چیست؟ نقش جهاد کشاورزی و بخش‌های متولی در سلامت غذایی چیست؟

ابتلای هر روز سه نفر در کهگیلویه وبویراحمد به سرطان

از سویی دیگر بهنام نیازی رئیس مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد گفت: ممکن است زمینه ژنتیکی در فرد وجود نداشته باشد ولی اثر محیط و سبک زندگی افراد به‌گونه‌ای باشد که میزان ابتلای به سرطان را افزایش دهد، رژیم غذایی پرچرب، نوشین دی‌های الکلی، استفاده از دخانیات و قلیان افزایش پیداکرده و از طرفی در جامعه افزایش بیماری‌های بدخیم، بیماری‌های گوارشی، بیماری‌های روانی افزایش پیداکرده است.

نیازی بیان کرد: درگذشته ابزار تشخیصی مناسبی در اختیار سیستم بهداشت و درمان وجود نداشت ولی در حال حاضر ابزار‌های تشخیصی باعث شناسایی بیماری افراد شده و این نیز موجب افزایش آمار سرطان شده است.

این موضوع حائز اهمیت است که استفاده از غذا‌های پرچرب، غذا‌های دارای مواد نگهدارندِ افزایش پیداکرده است و همین هم موجب افزایش بیماری‌های بدخیم شده، توصیه ما این هست که مواد طبیعی استفاده کنند تا زندگی سالم‌تری داشته باشند، همچنین ورزش کردن به سبک زندگی سالم کمک بیشتری می‌کند.

ورود دستگاه رادیو تراپی و امیدهای زنده شده مردم

با این منوال یکی از دلایل پیش‌بینی و تشخیص ندادن سرطان را نیز باید نداشتن بسیاری از تجهیزات ازجمله دستگاه رادیوتراپی که خود یک درمانگر و تشخیص‌دهنده سرطان است دانست که سال‌های سال بود که این استان از داشتن آن تهی و بی‌بهره بوده است.

نبود مرکز رادیوتراپی(پرتودرمانی) در کهگیلویه وبویراحمد موجب شده بود که بیماران سرطانی علاوه بر تحمل درد، برای ادامه معالجات خود در سال چندین بار رنج سفر به استان‌های هم‌جوار را تحمل کنند.

طبق مطالعات انجام‌شده توسط سازمان بهداشت جهانی، سرطان یکی از اصلی‌ترین علل مرگ‌ومیر و ناتوانی در جهان است که با روند رو به رشدی مردم کشورهای درحال‌توسعه و پیشرفته را در معرض خطر قرار داده است. 

مطالعات نشان می‌دهد بیماری سرطان سومین عامل مرگ‌ومیر در ایران بوده، تخمین زده می‌شود سالیانه بیش از ۷۰ هزار مورد جدید سرطان در کشور اتفاق افتد.

وجود بیش۶ هزار بیمار سرطانی در این استان

بر اساس آخرین آمار بیش از ۶ هزار بیمار سرطانی در این استان وجود دارد و آنان سالانه هزینه‌های زیادی برای درمان بیماری خود متحمل می‌شوند.

حال بعد از سال‌ها چشم‌انتظاری رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد گفت: اولین دستگاه رادیوتراپی بااعتباری افزون بر هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال وارد استان شد. 

انتظاری که به پایان رسید

سعید جاودان سیرت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دستگاه رادیوتراپی بااعتباری افزون بر هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال یکی از بروزترین، باکیفیت‌ترین و مجهزترین دستگاه‌های موجود در کشور است که اعتبار آن از محل اعتبارات سفر ریاست جمهوری تأمین‌شده است.

وی به نیاز مبرم مردم و ارائه خدمات مهم دستگاه رادیوتراپی به استان کهگیلویه وبویراحمد اشاره کرد و افزود: این دستگاه می‌تواند تعداد افراد مبتلابه سرطان‌هایی که با عمل جراحی بهبود پیدا نمی‌کنند، درمان کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه وبویراحمد تصریح کرد: یکی از مزیت‌های دیگر مرکز رادیوتراپی آن است که با توجه به تعداد زیاد جلسات رادیوتراپی بیماران، هزینه‌های گزافی در پی مراجعه به استان‌های هم‌جوار، بیمار متحمل می‌شد که با عنایت دولت و مقام عالی وزارت و نیز با پیگیری‌های صورت گرفته، این دستگاه برای ارائه خدمات به مردم استان واردشده است.

یکسال زمان با تکمیل رادیوتراپی یاسوج

جاودان سیرت تأکید کرد: کلنگ ساختمان این مرکز شهریورماه ۱۴۰۲ با حضور وزیر بهداشت در بیمارستان شهید بهشتی یاسوج به زمین زده‌شده است.

باید بدانیم با توجه به اینکه سازه رادیوتراپی یک سازه منحصربه‌فرد است باید ۱۰ متر در زیرزمین ساخته شود و قطر دیوارهای سازه باید سه متر باشد، بنابراین پروسه‌ای ساخت و تکمیل این مرکز زمان‌بر بوده و بیماران این بیماری امید دارند هرچه زودتر این مرکز به بهره‌برداری برسد.

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار