شهرستان بهمئی در استان کهگیلویه و بویراحمد قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در تاریکی مطلق به سر میبرد اما اکنون در همه شاخصها پیشرفت قابل ملاحضهای کرده و قابل مقایسه با دوران ستمشاهی نیست.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ با روی کار آمدن رژیم پهلوی در کشور، جنایات بیشماری علیه مردم و منافع ملی رخ داد، کشمکش بین حکومتهای مرکزی و عشایر که در تمامی اعصار گذشته پیدا بود، حاکی از ظلم و ستمی است که حکومتهای وقت نسبت به این سلحشوران روا میداشتند و برای به اطاعت درآوردن آنها از هیچ کوششی خودداری نمیکردند.
استان کهگیلویه و بویراحمد باوجود مناطق کوهستانی و صعبالعبور و همچنین وجود عشایر غیور، جنگجو، نترس، باشهامت و متحدی که در آن بود عرصه را بر حکومت رضاشاه تنگ کرده بودند، مردم آگاه سراسر ایران و بهخصوص مردم استان کهگیلویه و بویراحمد و بهتبع آن عشایر شهرستان بهمئی با رهبری آیتالله خمینی (ره) همپیمان شدند و علیه رژیم جنایتکار پهلوی برخاستند.
جنگ «دو رگ مدو» در سال ۱۳۰۷، نبرد تنگ تامرادی در سال ۱۳۰۹، قیام عشایر بهمئی در سال ۱۳۱۶ و جنگ گجستان در سال ۱۳۴۲ تنها گوشهای از نبرد نابرابر رژیم شاهنشاهی در برابر عشایر این استان بود.
شهرستان بهمئی به دلیل وجود عشایر نترس و غیرتمند در آن، در کانون توجه نیروهای امنیتی رژیم قرار داشت و نظارت شدیدی بر مناطق عشایرنشین آن اعمال میشد. این وضعیت موجب میشد که هرگونه تحرکی بهسرعت سرکوب شود و فضایی از رعب و وحشت بر آن حاکم شود، به همین دلیل، ساکنان این شهرستان ناچار بودند از روشهای مختلفی استفاده کنند تا ضمن حضور در صحنه، خود را در برابر فضای امنیتی حاکم حفظ کنند.
بهمئی به دلیل مخالفت با سیاستهای رضاشاه و به دنبال آن محمدرضا پهلوی همواره مورد ظلم و ستم حکومت پهلوی قرار گرفت و از تمام خدمات رفاهی اولیه زندگی از قبیل؛ آب، برق، گاز و جاده محروم بود؛ اما بعد از شکست رژیم شاهنشاهی و پیروزی انقلاب اسلامی اینک از تمام امکانات اولیه زندگی برخوردار است.
شهرستان بهمئی قبل از انقلاب بهعنوان یک ایل عشایر و یاغی شناخته میشد که همواره مورد ظلم و ستم رژیم شاهنشاهی قرار میگرفت؛ اما بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی با احترامی که حکومت به عشایر و روستائیان میگذاشت ایل بهمئی کمکم بهدور هم گرد آمدند و شهرستان بهمئی را تشکیل دادند.
روستاهای بهمئی قبل از انقلاب فاقد هرگونه امکانات اولیه زندگی از قبیل جاده، آب، برق، گاز و تلفن بودند؛ اما امروزه به لطف و شکرانه جمهوری اسلامی ایران صددرصد روستاهای بهمئی دارای آب، برق و دکل تلفن هستند.
در شهرستان کنونی بهمئی قبل از انقلاب روستایی وجود نداشت و مردم این شهرستان بهصورت عشایری زندگی میکردند؛ اما امروز به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران شهرستان بهمئی دارای سه بخش، ۶ دهستان، سه شهر و بیش از یکصد مرکز روستایی است که تمام روستاهای آن دسترسی به جاده آسفالته و حداقل جاده خاکی قابلدسترسی هستند.
شهرستان بهمئی قبل از انقلاب فاقد هرگونه مرکز بهداشتی بود که اکثر مردم شهرستان بهمئی قبل از انقلاب به علت نبود حتی یک پزشک در این منطقه جان خود را از دست میدادند؛ اما امروز باوجود انقلاب اسلامی در تمام روستاهای آن یک مرکز خانه بهداشت وجود دارد و دارای بیش از ۶ درمانگاه عمومی، یک بیمارستان و چندین اورژانس بینراهی هست.
بهمئی به مرکزیت لیکک قبل از انقلاب فاقد هرگونه مدرسه ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان بود و تمام مردمان دهه ۳۰ و ۴۰ این منطقه یا بیسواد بودند و یا تحصیلات ابتدایی داشتند؛ اما بعد از انقلاب با احداث مدارس در سراسر بهمئی فرزندان این مرزبوم به بالاترین رتبه تحصیلی دست پیدا کردند و به منصبهای تراز اول کشور رسیدند.
امامجمعه شهر لیکک در این راستا در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»؛ شهرستان بهمئی را به سرزمین شرف و استقامت تشبیه کرد و گفت: روزگاری در این سرزمین که سرزمین شرف، افتخار، کرامت، ایثار و تمدن همه زیباییها است فارغ از هرگونه امکانات بود.
حجتالاسلام و المسلمین اسماعیل صلواتی با بیان اینکه شهرستان بهمئی در دوران پهلوی وجود نداشت گفت: در دوران پهلوی بلاهای زیادی بر سر مردمان این دیار آمد.
وی تصریح کرد: زمانی در این کشور سگ آمریکایی بر سران والامرتبه این مملکت برتری داشت و کسی حتی جرئت دستدرازی به سگ آمریکایی را نداشت.
امامجمعه لیکک افزود: در زمان پهلوی پزشکان از پاکستان و هند برای طبابت وارد کشور میشدند؛ اما امروز به برکت انقلاب اسلامی پزشکان متخصص و فوقتخصص زیادی از شهرستان بهمئی در بیمارستانهای مطرح کشور در حال طبابت هستند.
صلواتی افزود: در عرصه علم و فرهنگ شهرستان بهمئی در محرومیت کامل به سر میبرد؛ اما امروز این شهرستان در عرصه علم و فرهنگ حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
وی به تشریح دستاوردهای انقلاب اسلامی پرداخت و عنوان کرد: انقلاب اسلامی باعث شد یک رژیم بهتماممعنا استبداد و دیکتاتور از بین برود.
رئیس شورای فرهنگ عمومی شهرستان بهمئی با اشاره به اینکه مردم در رژیم شاهنشاهی هیچ نقشی نداشتند گفت: مردم در رژیم وابسته شاهنشاهی هیچ نقشی نداشتند و هیچ ارادهای در آن برای توجه به مردم وجود نداشت.
صلواتی خاطرنشان کرد: یک انقلاب مردمی جایگزین یک نظام سلطنتی و دیکتاتور شد که مردم در تمام مراحل آن نقش دارند و مردم برای سرنوشت خود تصمیم میگیرند.
وی با عنوان اینکه امروز تفکر بسیجی در همه عرصهها موفق است، گفت: امروز ما در همه عرصهها با تفکر بسیجی و انقلاب اسلامی موفق هستیم و اگر امروز سپاه در زمینه پهپاد حرف اول دنیا را میزند به برکت تفکر انقلاب اسلامی است.
امامجمعه لیکک هدف انقلاب اسلامی را تزکیه برشمرد و گفت: این انقلاب برای تمام زیباییها و هدف اصلی آن تزکیه بود.
صلواتی در پایان با تأکید بر اینکه دوران انقلاب با قبل از انقلاب قابل قیاس نیست، عنوان کرد: در دورترین روستاهای ما امروز به برکت انقلاب اسلامی امکانات اولیه زندگی فراهم است و امکانات امروز با قبل از انقلاب اصلاً قابلقیاس نیست.
فعال سیاسی و فرهنگی در این رابطه به خبرنگار صبح زاگرس گفت: شهرستان بهمئی قبل از انقلاب هیچگونه امکانات خدماتی، رفاهی، آموزشی و غیره را نداشت و از هرگونه خدمات توسط حکومت محروم بود.
علیکرم عالیپور ادامه داد: شهرستان بهمئی قبل از انقلاب فاقد هرگونه راه و مسیر ارتباطی بود؛ اما اینک تمام شهرها و روستاهای این شهرستان دارای مسیر ارتباطی آسفالته هستند.
وی به محروم بودن بهمئی قبل از انقلاب از امکانات اولیه آب لولهکشی، برق، و گاز اشاره کرد و گفت: تمام روستاهای شهرستان بهمئی بعد از انقلاب دارای آب لولهکشی برق و بیشتر دارای گاز هستند.
دبیر هیئت اندیشهورز سپاه فتح استان با عنوان اینکه شهرستان بهمئی قبل از انقلاب در سالهای پایانی رژیم شاهنشاهی به بخشداری به مرکزیت «کَت» و فاقد هرگونه امکانات اولیه تبدیل شده بود افزود: اینک به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی دارای فرمانداری مستقل، ۳ شهرداری، ۳ بخشداری و ۶ دهستان هست که همگی از خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بهرهمند هستند.
عالیپور تصریح کرد: بهمئی قبل از انقلاب فاقد هرگونه بهداشت و پزشک بود؛ اما بعد از انقلاب در ۱۷۵ روستای این شهرستان پایگاه بهداشتی جهت پایش و جلوگیری از بیمارها وجود دارد.
وی نبود امکانات آموزشی در قبل از انقلاب را عامل عقبماندگی فرزندان این دیار دانست خاطرنشان کرد: نرخ بیسوادی در قبل از انقلاب بالغ بر ۹۰ درصد بود؛ اما اینک کمتر از ۱۰ درصد هست که همین مقدار هم افراد مسنی هستند که به علت نبود فضاهای آموزشی قبل از انقلاب توان درسخواندن را نداشتند.
عالیپور اضافه کرد: اینک به برکت وجود انقلاب اسلامی در تمام روستاهای شهرستان بهمئی مدرسه ابتدایی وجود دارد و فرزندان این شهرستان دارای بالاترین مدارج علمی در داخل کشور و خارج کشور هستند.
فعال رسانهای در خصوص دوران طاغوت، جنایات و خیانتهای شاه ملعون و خاندان پهلوی به شهرستان بهمئی گفت: کشور در دوران حکومت پهلوی به دلیل وابستگی به غرب، وضع اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مطلوبی نداشت و شاخصهای رفاهیات از بعد انقلاب اسلامی در کشور بهبود یافت.
فاضل ریحاننسب افزود: در دوران پهلوی وضعیت بیسوادی در بهمئی بیداد میکرد؛ اما بهمحض پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل نهاد آموزشوپرورش و نهضت سوادآموزی، روزبهروز به تعداد باسوادان این دیار افزایش یافت بهطوریکه در حال حاضر نخبگان مطرح این شهرستان در داخل و خارج کشور در حال تحصیل و آموزش بقیه هستند.
این فعال رسانهای بیان کرد: بنا به سخنان بزرگان و ریشسفیدان تا پیش از انقلاب اسلامی، جادهای برای حملونقل در شهرستان بهمئی وجود نداشت؛ اما بعد از انقلاب به جهت ایجاد رفاه عمومی با عزم همگامی، راههای مواصلاتی در شهرستان بهمئی ساخته و یا در حال ایجاد و توسعه هستند.
ریحاننسب عنوان کرد: در رژیم دیکتاتوری پهلوی باوجود همهٔ بیعدالتیها و نبود امکانات رفاهی اگر مردم نقد میکردند یا پیشنهادی در بهترشدن روند کار حکومتی داشتند، نیروهای ساواک به شکل ظالمانهای مردم را سرکوب میکردند؛ اما در دوران شکوهمند انقلاب اسلامی مردم برای احقاق حق خود رئیسجمهور، نماینده مجلس و شورا را به طور مستقیم انتخاب میکنند.
انتهای خبر/
- یکی از نمایندگان کهگیلویه و بویراحمد در لیست موافقان استیضاح وزیراقتصاد
- تولیدکننده کهگیلویه و بویراحمدی برگزیده ملی شد
- پروژهای در یاسوج که قصد افتتاح ندارد!
- جشن «روز پدر» در لیکک
- عبور از مدیریت سنتی در نفت و گاز گچساران
- افتتاح جاده تراب-لنده با حضور استاندار کهگیلویه و بویراحمد
- انتصاب یک مدیرکل دیگر در کهگیلویهوبویراحمد
- بازدید مسئولان کهگیلویهوبویراحمد از زیرساختهای راهیان نور در خوزستان
- افتتاح تجهیزات فرودگاه یاسوج با حضور استاندار
- آخرین وضعیت مدارس کهگیلویه و بویراحمد در ۲۲ دیماه
- یک کهگیلویه و بویراحمدی فرماندار نهبندان شد
- رئیس راه و شهرسازی بهمئی منصوب شد
- انتصاب یک مدیر ایلامی در کهگیلویه و بویراحمد
- مدیرکل بنیاد مسکن کهگیلویهوبویراحمد منصوب شد
- بخشدار سرآسیابیوسفی معارفه شد
- تازهترین خبر از تعطیلی مدارس و ادارات کهگیلویه و بویراحمد
- فعالشدن ابرپروژه بهمئی با یک خبر
- گچساران 4 بار لرزید
- رفع مشکل تنش آبی در برخی شهرهای کهگیلویه و بویراحمد
- استخدامی نیرویانسانی سازمان زندانها در کهگیلویه و بویراحمد
- پایان رنج و محرومیت دیشموک
- مگه جمهوری اسلامی در کهگیلویه و بویراحمد هم کاری کرده؟
- انقلاب اسلامی نور امید را در دل مردم زنده کرد
- برداشت گل نرگس در گلستان
- دستاوردهای انقلاب در حوزه آب گچساران+ تصاویر
- مچاندازی ۲ استقلالی با تیمهای گچسارانی و شیرازی
- آخر هفته برفی برای کهگیلویه و بویراحمد
- مهمترین دستاورد انقلاب استقلال ایران است
- سپاه در قلب ملت ایران است
- روایتی از عقبماندگیهای کهگیلویه و بویراحمد در رژیم پهلوی
- ابلاغ پیام مقام معظم رهبری به جانبازان بهمئی
- افتتاح طرحهای شاخص اقتصاد مقاومتی در کهگیلویهوبویراحمد
- بهمئی؛ از تاریکی پهلوی تا توسعه در انقلاب اسلامی
- تنگ تامرادی؛ نبرد نابرابر ارتش شاهنشاهی با عشایر
- افتتاح و کلنگزنی 280 میلیارد تومان پروژه در چرام
- مسئولان نمک بر زخم کارگران نپاشند!
- یکی از مدیران گچساران منصوب شد
- پایان رنج و محرومیت ساکنان دیشموک با افتتاح یک پل
- شور و شوق مدارس یاسوج برای دهه فجر
- آرایش شهر یاسوج برای یومالله دهه فجر
- اقدام قابلتحسین گروههای جهادی لنده
- نبرد سرخپوشان ایرانی با رئال مادرید آسیا
- سپاه حامی اصلی محرومان است
- افتتاح پل «رودسمه»؛ پایان رنج و محرومیت ساکنان دیشموک
- درخشش هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد در جشنواره تئاتر فجر
- سیری در قیام گچسارانیها علیه رژیم پهلوی+ تصاویر
- جدیدترین خبرها از امداد رسانی به ۱۲ گرفتار در گردنه بیژن
- مرور وقایع ۱۴ بهمن ۵۷
- یاسوج به رنگ برف درآمد
- اجرای برنامه متنوع اقتصادی و محرومیتزدایی در دهه فجر
- مشاهده بیشتر