رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
سه‌شنبه 1403/08/15 Tuesday - 2024 05 November الثلاثاء ، 3 جمادى الأول ، 1446
ساعت
یادگار حریت و مردم‌داری؛

آیت‌الله کرامت‌الله ملک‌حسینی (ره)، فقیهی مردمی و انقلابی بود که با چشمانی بیدار و روحیه‌ای خستگی‌ناپذیر، مسیری از مردم‌داری و بصیرت را تا آخرین لحظه زندگی پیمود؛یادگاری که همچنان در دل‌ها زنده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» انقلاب اسلامی حاصل مجاهدت بزرگ‌مردانی بود که جان در طبق اخلاص گذاشتند و در برابر ظلم طاغوت مبارزه کردند تا حاصل امروز آن مبارزات، شکوفایی و صلابت جمهوری اسلامی ایران در جهان باشد، انقلابی که خون‌های زیادی برای برافراشته ماندن و جوانه‌زدن آن ریخته شد.

آیت‌الله سید کرامت ملک‌حسینی، کرامت ایل و عشایر زاده‌های لر یکی از این بزرگ‌مردان بوده که حضور غیرتمندانه او موجب اتصال عشایر جنوب به انقلاب و رهبری آن و یکی از عوامل ناکامی رژیم ستم‌شاهی در جنوب بود.

آیت‌الله ملک‌حسینی در سال ۱۳۰۳ هجری شمسی در روستای گوشه از توابع شهرستان بویراحمد در جوار حرم جدش، امامزاده قاسم (ع)، چشم به جهان گشود.

او فرزند سید صدرالدین، معروف به آ صدرا، حکیم و روحانی بانفوذ کلمه و مورداعتماد و احترام مردم و عشایر منطقه است.

آیت‌الله در ۲۲ سال از زندگی ارزشمندش با بحران‌ها و سرد و گرمی‌های زیادی در زندگی دست‌وپنجه نرم کرد تا اینکه در سال ۱۳۲۵ به قم عزیمت کرد و قریب به ۱۶ سال را در محضر استوانه‌های فقاهت و اساتید مبارز مشغول به تحصیل شد و تقریرات درس او را به رشته تحریر درآورد که بدین دلیل مورد عنایت و توجه خاص حضرت امام (ره) قرار می‌گرفت.

در سال ۱۳۴۰ به درجه اجتهاد نائل شد و در اواخر عمر بابرکت آیت‌الله‌العظمی بروجردی به صلاحدید ایشان به شیراز عزیمت کرد و در مدرسه خان به تدریس طلاب علوم دین پرداخت.

بازخوانی زندگی و مبارزات آیت‌الله ملک‌حسینی (ره)

آیت‌الله کرامت الله ملک‌حسینی (ره) از چهره‌های درخشان انقلاب اسلامی بود که از نخستین روزهای جوانی در مسیر مبارزه علیه رژیم پهلوی قدم برداشت و در صف انقلابیون حاضر شد. او در جریان قیام مردم، یکی از مظلومان حادثه حمله به مدرسه فیضیه قم بود و از همان جا به‌عنوان شاگرد امام خمینی (ره) و یکی از روحانیون برجسته، مورد تعقیب ساواک قرار گرفت.

 در سال‌های ابتدایی انقلاب، امام خمینی (ره) او را مسئول برقراری آرامش و تشکیل دادگاه‌های شرعی در کهگیلویه و بویراحمد کرد و از او خواست تا از هرگونه اختلاف و تفرقه جلوگیری کند.

در زندگی علمی، آیت‌الله ملک‌حسینی از محضر اساتیدی چون آیت‌الله بروجردی و امام خمینی (ره) بهره برد و در جوانی به درجه اجتهاد رسید. اما آنچه او را از دیگران متمایز می‌کرد، نه تنها علم و فقاهت، بلکه ارتباط عمیق او با مردم و سادگی زندگی‌اش بود.

مردم کهگیلویه و بویراحمد همواره او را در کنار خود احساس می‌کردند؛ مردی که با نگاه مهربان و سخنان دلنشینش، دل‌های بسیاری را جذب کرد. ارتباط او با عموم مردم چنان بی‌تکلف و صمیمانه بود که جلسات عمومی‌اش همیشه مملو از مشتاقان بود، و این ویژگی به عمق علاقه مردم به او می‌افزود.

بازخوانی زندگی و مبارزات آیت‌الله ملک‌حسینی (ره)

پس از رحلت امام خمینی (ره)، آیت‌الله ملک‌حسینی در مسیر حمایت از رهبری آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) ثابت‌قدم باقی ماند و با صراحت و قاطعیت، مواضع عمارگونه خود را در دفاع از ارزش‌های انقلاب و ولایت بیان کرد. روحیه مردم‌داری و ساده‌زیستی او باعث شد که هرگز جایگاه خود را وسیله‌ای برای تفاخر یا قدرت‌طلبی ندانسته و همواره در خدمت مردم و محرومان باشد.

آبان ۱۳۹۱، این فقیه وارسته و مردمی دعوت حق را لبیک گفت؛ اما یاد و خاطره او هنوز در دل‌های مردم کهگیلویه و بویراحمد زنده است. هر سال در سالگرد او، تجلی شخصیت بی‌همتایش همچنان الهام‌بخش و یادآور مسیر روشن حق و عدالت است.

روز وداع همیشگی آن عالم ربانی، بزرگ‌ترین تجمع مردمی تاریخ کهگیلویه و بویراحمد شکل گرفت، مردم عزادار در روز وداعش خدامحوری و مردم مداری او را فریاد زدند و صحنه‌هایی به‌یادماندنی از عشق و شور و شعور خلق کردند.

 

انتهای خبر/

 

اخبار مرتبط
نظرات

آخرین اخبار