حالت تاریک
Logo
جمعه, 02 آذر 1403
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن صبح زاگرس هستید؟
اهتمام دولت برای ساخت بزرگترین طرح گردشگری کهگیلویه‌وبویراحمد

اهتمام دولت برای ساخت بزرگترین طرح گردشگری کهگیلویه‌وبویراحمد

بزرگترین طرح گردشگری پل معلق جنوب کشور در یاسوج به دلیل مخالفت منابع طبیعی و دانشگاه یاسوج راکد مانده است اما اکنون به گفته استاندار کهگیلویه و بویراحمد قرار است موانع پیش روی این طرح برداشته شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» طرح پل معلق با امکاناتی از قبیل تله کابین، سورتمه، زیپ لاین، تله شیر و موارد دیگر قرار است در حدود ۹ هزار و ۵۰۰ مترمربع زمین در تنگ مهریان یاسوج احداث شود. فاز نخست این طرح سال گذشته کلنگ زنی شد .

تاکنون نشست های مختلفی برای برداشتن موانع پیش روی اجرای این طرح با حضور مسئولان استانی و کشوری برگزار شده است اما نتیجه ای در پی نداشته است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در نشست بررسی موانع پروژه‌ تفریحی گردشگری پل معلق تنگ مهریان یاسوج، گفت: گردشگری یکی از قابلیت های قابل توجه استان به ویژه در شهرستان های شمالی است و مکلف هستیم زمینه را برای کسانی که تمایل دارند در این حوزه سرمایه گذارای کنند فراهم کنیم.

یدالله رحمانی افزود: توسعه زیرساخت‌های گردشگری به کمک سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در اطراف شهر یاسوج ضروری است و پل معلق یکی از مهم‌ترین پروژه‌های اقتصادی و گردشگری استان و شهر یاسوج است.

وی تاکید کرد: ساخت این پل سال ۱۴۰۱ با اعتبار اولیه ۹هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی مستقیم ۲۵۰ نفر مطرح شد، این طرح دارای بخش‌های مختلفی از جمله زیپ لاین، سورتمه ریلی وسایر موارد است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: این طرح مراحل مختلفی را سپری کرد و سال گذشته کلنگ آن به زمین زده شد اما به دلیل تداخلی که این طرح با پارک جنگلی دانشگاه یاسوج داشت عملیات اجرایی ادامه پیدا نکرد.

رحمانی بر اجرای طرح ها بر مسیر قانون تاکید کرد و افزود: با حضور رئیس دانشگاه یاسوج، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری و سرمایه گذار مسائل و مشکلات این پروژه مطرح و توافقات خوبی به دست آمد.

وی تصریح کرد: مابه ازای اراضی جنگلی مورد نیاز این پروژه را از طرح جنگلی دانشگاه یاسوج خارج کنیم و اگر مقدور بود در ادامه الحاق انجام شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: درغیر اینصورت با درخواست دانشگاه و ارائه طرح در نقطه دیگری واگذاری به دانشگاه را برای انجام کار تحقیقاتی و مطالعاتی انجام دهیم تا بستر برای کار فراهم شود.

رحمانی تاکید کرد: در آینده نزدیک مجددا جلسه ای در این خصوص برگزار می‌شود تا ادامه کار را پیگیری کنیم.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: اجرای طرح های بزرگ گردشگری نیاز به توجه همه دستگاه‌های اجرایی دارد و با رونق بخش گردشگری می‌توانیم بخشی از معضل بیکاری جوانان استان را رفع کنیم.

به گزارش ایرنا، یکی از طولانی ترین زیپ لاین های دنیا قرار است در این طرح گردشگری به طول سه هزار و ۵۰۰ متر ساخته شود که یکی از هیجان انگیزترین مکان‌های گردشگری در جنوب کشور و حتی خاورمیانه خواهد شد.طول پل معلق شیشه ای در این طرح ۳۸۵ متر خواهد بود که طولانی ترین پل کشور محسوب می شود.

ندسُره یا زیپ‌لاین نوعی وسیله ترابری متشکل از قرقرهٔ معلق روی طنابی از جنس فولاد زنگ‌نزن است که با بهره‌گیری از شیب و گرانش زمین، فرد یا محموله را از نقطه‌ای به نقطه‌ای در سطح پایین‌تر منتقل می‌کند؛ یکی از تفریحات هیجانی است که این روزها جای خود را در میان اقشار مختلف باز کرده است.

تله کابین یاسوج به طول ۱.۸ کیلومتر است که فاز توسعه آن تا ۵.۵ کیلومتر هم ادامه پیدا می کند.پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال مبلغ سرمایه گذاری این طرح هست و ۲۵۰ نفر اشتغالزایی دارد.

این استان که با حدود ۱۶هزار کیلومتر مترمربع بین استان‌های فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خورستان واقع شده بیش از ۲ هزار اثر تاریخی دارد که بیش از ۷۰۰ اثر آن در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

کهگیلویه و بویراحمد همچنین دارای ۱۴منطقه نمونه و ۱۱روستای هدف گردشگری، ۱۷ اردوگاه رفاهی، یک شهر هدف منطقه ویژه گردشگری و چهار کمپینگ اقامتی است.

دشتک دیل، قلات گناوه، پادوک و سد کوثر در گچساران، برم الوان شهرستان بهمئی، موگرمون لنده، طسوج در شهرستان چرام، قلعه دیشموک، کمر دوغ درکهگیلویه، شلال دان باشت، ماه پرویز، کاکان و سقاوه بویراحمد از جمله مناطق نمونه گردشگری تعریف شده در کهگیلویه وبویراحمد هستند.

 

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از