امام علی(ع) را باید نماد «شرافت، مردانگی و آزادگی» نامید. امامی که همّ اولش انسـان بود. برای او تنها انسان؛ بدوننژاد، رنگ و دین و ملیت مطـرح بود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» سیزدهمین روز از ماه رجب با سالروز میلاد امام بزرگ انسانیت، حضرت امام علی(ع) مصادف است، تنها بشری که در خانه خدا، کعبه متولد شد، ویژگی منحصر به فرد این امام بزرگوار تنها در شخصیت و رفتار ویژهاش خلاصه نمیشود بلکه روایت ولادت ایشان نیز متفاوت از همه انسانهای دیگر است.
پدر بزرگوار امام علی (ع) ابوطالببنعبدالمطلب است که با عبداللهبنعبدالمطلب پدر حضرت محمد(ص)، برادر تنی و مادرشان فاطمه بنت عمرو مخزومی بود. ابوطالب کسی بود که بعد از مرگ عبدالمطلب سرپرستى حضرت محمد(ص) را بر عهده گرفت و چون آن حضرت به پیامبری رسید، از او حمایت نمود.
مادر گرانقدر آن حضرت نیز، فاطمه بنت اسدبنهاشمبنعبدمناف بود و از این رو، حضرت علی(ع) و برادران و خواهرانش، نخستین کسانی بودند که هم از سوی پدر و هم از سوی مادر هاشمی بودند.
فاطمهبنتاسد از جمله بانوان گروه نخست بود که به پیامبر(ص) ایمان آورد و مسلمان شد و رنجهای ایام حضور در مکه را به همراه همسر و خانوادهاش متحمل گردید و در هنگام هجرت پیامبر(ص) وی نیز به مدینه هجرت نمود و در همین شهر مقدس بدرود حیات گفت. پیامبر(ص) با پیراهن خود وی را کفن کرد و اقرار به ولایت فرزندش علیبنابیطالب(ع) را به وی تلقین کرد.
تولد حضرت علی(ع) در سیزدهم رجب سال ۳۰ عام الفیل، در شهر مکه معظمه و در داخل خانه خدا (کعبه) واقع گردید. تولد در خانه کعبه، فضیلتی ویژه حضرت علی(ع) است و خدای متعال تنها وی را به چنین امتیازی کرامت نمود. نه پیش از او و نه پس از او، برای هیچ کسی چنین فضیلتی پدید نیامده است.
آنچه امروز در رشادتهای پیروان این حضرت دیده میشود، راه ولایت و ولایت مداری است که این یاران باوفا به بهترین شکل آن را یاد گرفتهاند که همه این خصایص برگرفته ازعشق به مولا علی (ع) است.
حماسه خیبر،نمادی از عشق به خدای رحمان
همه ما میدانیم تجربه خیبر در هفتم هجری بود و در ماه صفر با پیروزی مسلمان پایان یافت، علت جنگ خیبر این بود که منطقه خیبر که منطقهای یهودینشین بود به یک کانون و توطئه تبدیلشده بود که علیه امت اسلامی، در حال نفاق و تفرقه بودند.
یهودیان نفاق گر در منطقه خیبر یک خطر جدی برای مسلمانی بودند که میخواستند بر اساس سنت الهی با صلح و دوستی با دیگر ادیان الهی زندگی کنند و وقتی رسول مکرم اسلام متوجه فتنه آنها شدند، تمهیدات لازم را انجام دادند ورشادتهای امیرالمؤمنین (ع) در فتح برخی از قلههای خیبر در تاریخ نوشتهشده است که این امام بزرگوار به خیبر شکن معروف شدهاند.
امام علی (ع) در مورد فتح خیبر فرمودهاند، من هرگز این درب را باقدرت بشری از جا نکَندم ، بلکه آنرا با قلبی ازعشق به خدا و اعتقاد به قیامت الهی از جا کندم.
اینجا می بینیم که هر کاری که برای خدا و رضای حق و تعالی باشد، قدرت خدایی پشت سر آن است، جبهه حق راهش مستقیم است و در این راه مستقیم اگر عده وعُده کم باشد، باز قطعاً پیروزی با جبهه حق خواهد بود.
امیرالمؤمنین(ع) امام عقلانیت، منطق و نظم بود. امیرالمؤمنین(ع) نظم جامعه را حفظ کرد و در نهایت هم که حکومت را بر اثر اصرار مردم پذیرفت، فرمود: «اگر خواست شما نبود، من افسار این شتر را بر گردنش میانداختم.»
امیرالمؤمنین(ع) یک لحظه از کار و تلاش در زندگی شخصی فروگذار نکرد حتی امروز پس از ۱۴۰۰ سال به مدینه که مشرف میشویم، منطقهای است به نام «آبار علی»؛ یعنی چاههایی که امیرالمؤمنین با دست مبارک خود کندهاند و ایجاد کار و اشتغال کردهاند. امیرالمؤمنین(ع) در ایجاد اشتغال، فعالیت و تلاش، یک لحظه از پا ننشستند.
امام علی(ع) «مرد میدان جهاد» بود و هر آنگاه که اسلام مورد حمله قرار میگرفت، در کنار رسول الله(ص) مانند یک سرباز فداکار تا سرحد جان از اسلام دفاع می کردند و در جبهه جهاد هم اخلاق و معنویت را فراموش نمیکردند. ایشان در جنگ با عمرو بن عبدود آنگاه که او به صورت امیرالمؤمنین آب دهان انداخت، از روی سینهاش بلند شدند تا کشتن او در آن لحظه، از روی خشم شخصی نباشد و دوباره به میدان برگشتند و در مصاف با او سرش را از تن جدا کردند.
در بازگشت از جنگ صفین نیز وقتی از امام علی(ع) درباره معارف الهی (قضا و قدر) سؤال کردند ایشان با آرامش به سؤال کننده پاسخ داد. سپس دیگران به امیرالمؤمنین گفتند: «این چه وقت پاسخ دادن بود؟»و ایشان فرمودند: «جنگ ما برای بیان حقیقت و معارف الهی است.» پس بهطور خلاصه می توانیم بگوییم که امام علی(ع)، امام انسانیت، عدالت، اخلاق، تلاش، نظم، فداکاری، جهاد و دفاع از اسلام بود.
امامجمعه موقت شهرستان لنده گفت: وحدت اسلامی، عامل اقتدار اسلام در برابر کفر و نفاق و اختلاف، آفت بزرگ عزت و استقلال جهان اسلام است که همه مسلمین باید در زیر علم وحدت با همدیگر زندگی کنند.
وی در ادامه گفت: یکی از بزرگترین برنامههای دشمنان بحث جدائی و تفرقه در میان تمامی مذاهب بهخصوص اهلتسنن و تشیع است که لازمه است همه مسلمانان نسبت به این توطئه و خطر آگاه و هوشیارانه عمل کنند.
الهی نیا گفت: امام علی (ع) در وصیت خود به امام حسین (ع) میفرمایند: «و بر شما باد به ارتباط و بذل و بخشش و دوری گزیدن از جدائی و پشتکردن به یکدیگر»، لذا بر اساس این توصیه و سفارش مهم مولی علی بن ابیطالب (ع) باید وحدت و همدلی را بین امتهای اسلامی داشته باشیم و از تفرقه و نفاق جلوگیری کنیم.
امامجمعه موقت شهرستان لنده گفت: با بیداری و یادآوری سخنان وحدتبخش رسول خدا (ص) و ائمه معصومین (ع) نقشههای شوم استکبار، نقشبرآب گردد و خداجویان وحدت اندیش برگرد قرآن و سنت هماهنگ شوند و با رهبری عترت پرچم استقلال و آزادی را در سراسر گیتی به اهتزاز درآورند.
الهی نیا گفت: جامعه امروزی ما بیشتر از هر زمانی نیازمند امید و امیدآفرینی است چرا که دشمنان دائماً در حال پاشیدن تخم ناامیدی در دل جوانان و آحاد مختلف جامعه هستند.
یکی از بزرگترین فضیلت های علی(ع) ولادت ایشان در خانه کعبه بود که شبیه یک معجزه بود و نصیب هیچ کس نشد همچنین یکی از فضیلت هایی که از طرف اهل سنت نیز روایت شده، ولادت حضرت علی(ع) در داخل خانه کعبه است. فضیلتی که به تعبیر بزرگان اهل سنت فضیلة الخاصه یعنی منحصر به وجود مبارک آقا امیرالمومنین(ع) است.
حتی انبیاء نیز این فضیلت را نداشتند و واقعا اتفاقی معجزه وار بود و اینطور نبود که در خانه کعبه باز شود بلکه دیوار شکافته شد و فاطمه بنت اسد مادر علی(ع) به مدت ۳ شبانه روز در داخل خانه کعبه ماند و بزرگان مکه در این سه روز هرچه کردند نتوانستند در کعبه را باز کنند.
دومین فضیلت مهم امام علی(ع) نیز این بود که بعد از اینکه پیامبر(ص) از معراج بازگشت، برخی از اصحاب از پیامبر(ص) سوال کردند که «خداوند با چه زبانی با شما سخن گفت؟» که پیامبر(ص) در پاسخ فرمودند: خداوند با زبان علی(ع) با من صحبت کرد و زمانی که از خداوند پرسیدم که چرا با زبان علی با من سخن میگویی، خداوند خطاب کرد «چون عشق و محبت علی در دل تو جاری است و برای اینکه قلبت آرام بگیرد، با زبان علی با تو سخن گفتم»
در رابطه با رفتار امام علی(ع) در داخل خانه با حضرت زهرا(س) و فرزندان خود نیز باید گفت که وقتی امام علی(ع) وارد خانه میشد، حضرت زهرا(س) را «سیّدتی» خطاب میکرد یعنی سرورم. حضرت زهرا(س) نیز خطاب به علی(ع) میگفت «روحی و نفسی لک الفدا» یعنی روح و جانم به فدای تو.
مدیر موسسه طفلان قم گفت: سیره تربیتی حضرت علی علیهالسلام میتواند به پدران امروز کمک کند تا فرزندانی شجاع، بااخلاق و خدمتگزار به جامعه پرورش دهند.
حجتالاسلام و المسلمین احسان محمودیان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» در خصوص جنبه تربیتی امام علی (ع) در جامعه اسلامی گفت: اما علی(ع) به مسائل اخلاقی در جامعه اهمیت بسیار بالایی میداد.
محمودیان افزود: در این نامه به مسائل مهمی چون؛ تبیین مراحل خودسازی، ارزشهای اخلاقی، اخلاق اجتماعی، تربیت فرزند و روش تربیت او، ضرورت توجه به معنویات، بیان معیارهای روابط اجتماعی اشاره شده است و این نشاندهنده این است که امام علی علیهمالسلام تربیت فرزند را در جامعه از اهمیت بسیار بالایی میدانست.
مدیرمؤسسه طفلان استان قم تصریح کرد: امام علی (ع) در تربیت اخلاقی در جامعه، تخلق به اخلاق الهی، التزام به اوامر و نواهی الهی، توجه به کرامت انسانی، تفاوتهای فردی، اتکاء بهاعتدال، تدبر و تعقل، بیان موعظه، ارائه الگو و عبرتآموزی را در سرلوحه تربیتی خود قرارداد.
محمودیان به جنبههای تربیتی امام علی (ع) در محضر پیامبر اکرم اشاره کرد و گفت: جنبههای تربیتی امام علی (ع) در جامعه خیلی زیاد است در زمانی که در محضر رسول مکرم اسلام هستند در مکه و مدینه و قبل از رحلت نبی مکرم اسلام. در ایام رحلت رسول خدا و شهادت حضرت زهرا (س) در مدت ۲۵ سال دوری از خلافت ظاهری و حضور در صحنه و کمک به کسانی که خود را خلیفه رسول خدا جا زده بودند.
وی اظهار داشت: حضرت علی (ع) بهعنوان یکی از بزرگترین شخصیتهای تاریخ اسلام، نهتنها بهعنوان یک پیشوای دینی و سیاسی شناخته میشود؛ بلکه از نظر تربیتی نیز آموزههای عمیقی به بشریت ارائه داده است.
مدیر مؤسسه طفلان مسلم گفت: حضرت علی (ع) یکی از بزرگترین شخصیتهای تاریخ اسلام است و تربیت اسلامی او میتواند برای امروز ما هم الگو باشد.
محمودیان با اشاره به تربیت اخلاق اسلامی امام علی علیهمالسلام بهعنوان یکی از مهمترین ویژگیها، تربیت اخلاقی و روحی حضرت علی (ع) اشاره و بیان داشت: حضرت علی بهشدت به تربیت شخصیت انسانها اهمیت میداد و این تربیت شامل اصولی مانند صداقت، شجاعت، تواضع، احترام به دیگران و همدلی با افراد نیازمند بود و در نامهای بعد از جنگ صفین به امام حسن (ع) با محتوای مسائل اخلاقی و تبیین مسائل تربیتی جامعه را ارزیابی کردهاند.
معرفت به ظاهر امام علی(ع) به عنوان حجت خدا مستلزم اطاعت از اوست، زیرا مصداق نور السماوات و الارض است.
همانگونه که خداوند خود را در کلامش کریمانه به انسان معرفی کرده وجود حضرت امیر در نهج البلاغه هم به همین گونه است.
حضرت علی(ع) رسالتی در حکمت آفرینش بیان کردند که راهی جز تمسک به رسالت الهی نیست و باور، اندیشه و رفتار انسانی در تبلور زندگی اوست.
حضرت امیرالمومنین (ع) انسان را در کره خاکی مشتاق و عاشق میسازند که در سبک زندگی، کرامت، قناعت و محبت او آراسته است و از آزمندی، حسادت، تنهایی، غرور، دزدی، قتل، کفران، اسراف و ناشکیبایی پیرایش میکنند.
انتهای خبر/
- سلام محمد بهرامی به شکست سنگین انتخابات آینده
- یکی از نمایندگان کهگیلویه و بویراحمد در لیست موافقان استیضاح وزیراقتصاد
- عملکرد نمایندگان کهگیلویهوبویراحمد در مجلس شورای اسلامی
- انتصاب جدید در اداره صمت کهگیلویه و بویراحمد
- انتصاب جدید در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
- مسئولیت جدید برای استاندار اسبق کهگیلویه و بویراحمد
- پروژهای در یاسوج که قصد افتتاح ندارد!
- تغییرات گسترده در فرمانداریهای کهگیلویه و بویراحمد
- رئیس منابع طبیعی شهرستان دنا منصوب شد
- تصادف خونین در جاده یاسوج به کاکان
- جریحهدارشدن افکار عمومی در کهگیلویه و بویراحمد
- شبیخون خشکسالی به سرزمین کهگیلویه و بویراحمد
- عبور از مدیریت سنتی در نفت و گاز گچساران
- مطالبات کارگران شهرداری لیکک و وعده مسئولان
- جزئیات قتل دو جوان در دهدشت
- انتصاب یک مدیرکل دیگر در کهگیلویهوبویراحمد
- انتصاب یک مدیر دیگر در کهگیلویه و بویراحمد
- فرماندار جدید «بهمئی» معارفه شد
- ۹ دی؛ روز میثاق با ولایت
- قتل دو جوان در دهدشت و دستگیری سریع قاتل
- شعرخوانی لری معاون رئیسجمهور در سفر به یاسوج
- دغدغههای استاندار کهگیلویه و بویراحمد از ماندگان تا آبریز
- مراسم تجلیل از متفاوتترین گروه جهادی کهگیلویه و بویراحمد
- پورمحمدی: کهگیلویه و بویراحمد برای کشور منطقهای مهم است
- بازدید کم از حوزه انتخابیه؛ پاشنه آشیل نماینده بویراحمد
- پیروزی فوتبالیستهای شبکه دنا مقابل اصفهان
- آسمانیشدن مادر شهید جاویدالاثر کهگیلویه و بویراحمدی
- ثبت اولین قربانی آنفلوآنزا در کهگیلویه و بویراحمد؛ قربانی بعدی کیست؟
- چه خبر از برف و باران در کهگیلویه و بویراحمد؟
- جشن میلاد امام علی (ع) در گچساران+ تصاویر
- نظارت بر بازار کهگیلویه و بویراحمد؛ کشک!
- 4 فوتی و زخمی در تصادف گوشه یاسوج
- سقوط از ماغر یک مصدوم برجا گذاشت
- مبارزه با فقر و محرومیت در شهرستان بهمئی
- روایتی از سقوط سوریه و قدرت جبهه مقاومت
- پاسخ شهردار مادوان به یک سوال مهم
- خطای راهبردی ظریف!
- هشدارهایی از جنس کرونا؛ مردم مراقب باشند
- دلتنگیهای فرزند شهید مدافع سلامت کهگیلویه و بویراحمد برای پدر+ فیلم
- تازهترین خبر از تعطیلی مدارس و ادارات کهگیلویه و بویراحمد
- امضای 4 هزار میلیارد ریال قرارداد با دانش بنیانها
- کاشت درخت به نام پدر در لنده+ تصاویر
- دهدشت لرزید
- حال و هوای بازار لنده در آستانه روز پدر+ تصاویر
- تخفیف ویژه عوارض ساختمانی در باشت
- گردهمایی فرزندان حاجقاسم در یاسوج
- بارگاه امیرالمومنین در آستانه روز پدر
- اولین خرید ایرانی موسیمانه مشخص شد
- کسانیکه بیمه تامین اجتماعی هستند بخوانند
- بانکهای کهگیلویه و بویراحمد پنجشنبه تعطیل هستند؟
- مشاهده بیشتر