در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج مطرح شد؛
افشاگری «نماینده تهران» از پشت پرده مذاکرات با آمریکا !
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی عصر امروز میهمان دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بود که در خصوص روابط ایران و آمریکا در تاریخ معاصر به ایراد سخن پرداخت.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس» امیرحسین ثابتی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی عصر امروز در دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن گرامیداشت یومالله 13 آبان گفت: شروع صحبت من با این سؤال است که آیا مسئله ایران و آمریکا حلشدنی است یا نه؟ و اگر از طریق مذاکره میشود حل کرد چرا ۴۷ سال به نتیجه نرسیده و اگر کسانی هستند که ادعا میکنند که میشود و یا مدلی را در مذاکرات دارند که جواب میدهد پس مدل را بیان کنند و بگویند به چه صورت عملی خواهد شد.
وی افزود: برای جواب این سؤال به گذشته برمیگردیم و گذشته را مرور خواهیم کرد، اول اینکه تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در ۱۳ آبان سال ۱۳۵۸ باعث شروع تحریمها نبود، به عقبتر برمیگردیم که آیا ماجرای ما با آمریکا از اردیبهشت ۵۸ یا حتی بهمن ۵۷ شروع شد و قبل از آن هیچ چالشی با آمریکا نداشتیم
نماینده تهران در مجلس تصریح کرد: البته که اینطور نبوده و ۲۵ سال قبل از انقلاب 57 یعنی مرداد ۱۳۳۲ که جمهوری اسلامی وجود نداشت و رژیم شاهنشاهی در رأس قدرت ایران بود نخستوزیر آن زمان آقای دکتر محمد مصدق چهره سکولار، ناسیونالیست و ملیگرا که میخواست ذیل پرچم شاهنشاه نه شعار مرگ بر آمریکا گفت و نه جلوی سفارت آمریکا پیدایش میشد و اصلاً هیچی کار به آمریکا نداشت در یک اقدام میخواست نفت ایران را ملی کند ولی آمریکا به چه جرمی و به چه گناهی دستور ترور آن را صادر کرد.
ثابتی ادامه داد: بعد هم از نقض حقوق بشر حرف زدند و مدعی شدند که چرا انقلاب کردید، حالا بعد از انقلاب چه اتفاقی افتاد؟ هیچ مدل موفقی در این ۴۷ سال وجود نداشت، در دهه ۶۰ جایی که رئیسجمهور وقت مرحوم «هاشمی رفسنجانی» پروژه اصلی سیاست خارجی را عادیسازی رابطه ایران و آمریکا اعلام کردند و مهمترین حرکتشان این بود که نیروهای آمریکا که توسط لبنان گروگان گرفتهشده بودند با وساطت ایران آزاد شوند و آمریکا به ایران قول داد که در برابر این کار تحریمها علیه ایران برداشته شوند اما بعد که گروگانهای آمریکایی آزاد شدند آمریکاییها اعلام کردند که ما خواستههای دیگری هم داریم و در همین دولت هاشمی اولین تحریمهای جامع آمریکا علیه نفت و گاز ما شکل گرفت.
وی خاطرنشان کرد: بعد در دولت آقای خاتمی که با شعار گفتگوی تمدنها بر سرکار آمد و قرار شد با مذاکره با اروپا و آمریکا مشکلات را یکییکی حل کند و وقتی مذاکره با اروپا را شروع کرد اروپاییها در جواب گفتند که باید با کدخدا (آمریکا) مذاکره کنید که بازهم هم توفیقی حاصل نشد که اگر در رابطه با مذاکرههای دورههای مختلف خاطرات و صحبتهای دیپلماتها را بخوانید آدم احساس حقارت میکند.
ثابتی تصریح کرد: در دولت آقای خاتمی درنتیجه شعار گفتگوی تمدنها نیز مذاکرات ایران و آمریکا و افغانستان مشکلات آمریکا حل شد و بعد رئیسجمهور وقت آمریکا جورج بوش در مصاحبه پایانیاش اعلام کرد که ایران، عراق و کره شمالی محور شرارت در منطقه هستند و اینیک آب یخی بر پیکر دولت وقت ایران بود.
نماینده تهران در مجلس اظهار کرد: بعد که دولت آقای احمدینژاد بر سرکار آمد و ۲ چهار سال کاملاً متفاوت را داشت و در چهار سال دوم تمام تلاشش این بود که با پیغامهای متعدد پای میز مذاکره با آمریکا بنشینند بلکه توافقی صورت بگیرد که هیچ جوابی دریافت نکردند.
وی افزود: در جمهوری اسلامی ایران در هر ۴۷ سال بعد از انقلاب که دیگر شاه پهلوی نیست و یک حکومت دیگر شکلگرفته است بارها و بارها دولتمردان مختلف در ادوار مختلف رفتند به سمتوسویی که با آمریکا مذاکره کنند و مشکل تحریمها را حل کنند که اگر بخواهم باسلیقه صحبت بکنم این آمریکا بود که هیچ موقع راه نیامد که من در تعابیر خودم همیشه سؤال از رابطه ایران و آمریکا اینطور یاد میکنم که «رابطه ایران و آمریکا متوازن است یا عشق یکطرفه»
ثابتی ادامه داد: اما در تشریح این تعبیر رابطه ایران و آمریکا هیچوقت متوازن نبوده است مثلاً اینطور نبوده که آمریکا بگوید به ایران احترام میگذارم و برعکس این ما بودیم که دچار یک عشق یکطرفه نسبت آمریکاییها شدیم و در دولتهای مختلف با پالس و چشمک زدن به آمریکا به دنبال مذاکره هستیم تا مشکلات را حل کنیم.
نماینده تهران در مجلس اظهار کرد: خاطرتان است در پروژه دولت آقای روحانی که برای رأی آوردن به مذاکره با اروپا و آمریکا اشاره کردند و مدعی شدند که قبلیها بلد نبودند، من مسیر مذاکره را میدانم و سالهای سال با اروپاییها مذاکره کردند تا مشکلات را حل کنند و در آخر اروپاییهای گفتند که باید با کدخدا (آمریکا) مذاکره کنید و برای اولین بار در تاریخ بعد از انقلاب وزرای خارجه ایران و آمریکا موفق شدند در کنار هم مذاکره کنند و باز بعد از ۸ سال توفیقی حاصل نشد، زیرا روزی که دولت آقای روحانی در سال ۹۲ دولت را تحویل گرفتند مجموعه تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران ۸۰۹ تحریم بود و در سال ۱۴۰۰ بعد از برجام و همهی اتفاقات چندسالهای دولت را با ۱۵۰۰ تحریم تقدیم رئیسجمهور شهید دادند.
وی ادامه داد: نکته قابلتوجه و جالب در مذاکرات این بود که در سال ۹۹ که آمریکا از توافق بیرون رفت آقای روحانی و دولت جمهوری اسلامی ایران را مقصر شمردند. با تأمل در این گفتهها و ناگفتههایی که گفته نشد اگر کسی هنوز به چنین تفکری اعتقاد داشته باشد که از مذاکره با آمریکا به نتیجهای که به صلاح ایران و ایرانی باشد، خواهیم رسید؛ پس یا هنوز نظام بینالملل را نشناخته یا خداینکرده خود آدرس میدهد که به کشور خودش صدمه وارد کنند.
تصاویر تکمیلی: