رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1404/02/11 Thursday - 2025 01 May الخميس ، 3 ذو القعدة ، 1446
ساعت
1404-02-11 14:14 شماره خبر : 12530
وقتی ترس همسایه دائمی‌مان می‌شود؛

صدای وحشتناک و ممتد شلیک گلوله در مراسمات شادی و عزا؛ استفاده غیر اصولی از اسلحه توسط برخی ارازل در نزاع های دسته جمعی کابوسی وحشتناک را در جامعه رقم زده است که باید این پدیده شوم در جامعه متوقف شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صبح زاگرس»در سال‌های اخیر، افزایش چشمگیر حمل و نگهداری سلاح‌های غیرمجاز توسط جوانان به یک تهدید جدی برای امنیت جامعه تبدیل‌شده است. آمارها نشان می‌دهند که سن استفاده از سلاح‌های گرم به شکل نگران‌کننده‌ای کاهش‌یافته و امروزه حتی نوجوانان ۱۳ تا ۱۷ سال نیز درگیر این معضل هستند
آن‌گونه که می‌بینیم جامعه امروز با یک بحران خاموش اما ویرانگر روبرو است؛ گسترش سلاح‌های غیرمجاز در میان جوانان و نوجوانان است؛ این پدیده شوم به یک تهدید جدید برای امنیت اجتماعی تبدیل‌شده که هرروز ابعاد خطرناک‌تری به خود می‌گیرد.

ترس در پسِ هر شلیک؛ وقتی اسلحه آرامش را می‌دزدد

این مهم و افزایش اسلحه در بین جوانان و حتی نزاع‌های دسته‌جمعی و حتی بکار بردن از اسلحه گرم در نزاع‌ها می‌تواند بیشتر برگرفته از تأثیر فضای مجازی و بازی‌های خشونت‌آمیز باشد هرچند که نباید از فقر فرهنگی و اقتصادی، دسترسی آسان به سلاح‌های قاچاق، تبلیغ اسلحه به‌عنوان نماد قدرت، ضعف قوانین و نظارت‌های اجتماعی، افزایش درگیری‌های خیابانی مرگبار، رشد جرائم سازمان‌یافته توسط نوجوانان، تلفات جانی بی‌گناهان در درگیری‌ها و تبدیل مدارس و محلات به محیط‌های ناامن گذشت.

در این میان دسترسی آسا به شبکه‌های زیرزمینی قاچاق اسلحه به‌راحتی به جوانان اسلحه می‌فروشند یک معضل اساسی است که باعث شده که در دست بیشتر این جوانان امروز شاهد سلاح‌های گرمی باشد که این مسئله باعث شده که شاهد افزایش نزاع‌های دسته‌جمعی؛ افزایش خودکشی‌ها و حتی افزایش تیراندازی‌های شبانه در مراسمات شادی و حتی عزا باشیم.

اسلحه‌های غیرمجاز؛ بلای جان جامعه یا آزمونی برای مسئولان؟

از سویی دیگر فرهنگ غلط اشتباه از اسلحه در میان برخی از جوانان که اسلحه را نماد قدرت و مردانگی می‌دانند باعث شده که در برخی از روزهای هفته شاهد نزاع‌هایی باشیم که از این سلاح‌ها برای قدرت‌نمایی استفاده می‌کنند.

به‌غیراز استفاده نابهنجار از سلاح‌های گرم در میان جوانان و خودنمایی آنان امروز نیز شاهد هستیم این مسئله به یک بزهکاری تبدیل‌شده که امروز شاهد هستیم در برخی از شهرهای استان کهگیلویه وبویراحمد ازجمله شهر یاسوج شاهد هستیم که یک قتل آن‌هم در روز روشن برای جواب شنیدن رد باعث شده است که یک جوانان هم‌دست به قتل یک دختر بزند و هم خودش خودکشی کند.

مسئله که نمی‌توان آن را هضم کرد که نشان از نبود نظارت کافی در این زمینه است و از سویی دیگر هرچند با اهرم‌های سنگین دستگاه‌های متولی در این زمینه شاهد هستیم که تمایل جوانان به سلاح گرم باعث شده که آنان تمامی جریمه‌ها قضائی و انتظامی در این راستا را به جان بخرند اما داشتن یک اسلحه برای قدرت‌نمایی و یک غرور محسوب می‌شود.

اسلحه‌های بی‌قانون؛ مهمان ناخوانده کوچه‌های شهر

آن چیزی که مسلم است برخورد سخت و قاطع نیروی انتظامی و قضائی در این زمینه باید باشد، موضوعی که امروز شاهدیم در تهران برای مقابله با ارازل اوباش و حتی کسانی که عرصه امنیت را مخدوش می‌کنند با اهرم‌های سخت‌گیرانه مقابله می‌کنند.

حال آن چیزی که مسلم است امروز نیاز به یک سخت‌گیری محتمل و قاطع از سوی نیروی امنیتی، قضائی و حتی انتظامی در این زمینه باید صورت بگیرد تا استان امن کهگیلویه وبویراحمد که روزی به‌عنوان امن‌ترین استان‌های کشور از آن یاد می‌شد امروز به خاطر این اقدامات نابخردانه در زمره استان نام قرار بگیرد.

همان‌گونه که شاهد هستید در ماهه‌ای اخیر نزاع و قتل‌هایی در شهر یاسوج مرکز استان رخ‌داده است که چهره امن و زیبای این شهر را چنگ انداخته و لزوم بر خورد قضایی در این زمینه بسیار مهم است.

باید بدانیم که قوانین متعددی در این زمینه وجود دارد اما به علت اینکه قابلیت اجرا و بازدارندگی ندارند عملاً ناکارآمد مانده‌اند. مشکل اساسی در اینجاست که همواره به دنبال برخورد با معلول هستیم و علت‌ها را رها می‌کنیم.

زندگی زیر سایه ترس؛ وقتی شلیک‌ها خواب را حرام می‌کنند

عدم کنترل سبب شده است تا استفاده از سلاح‌های متنوع سرد و گرم در جامعه رواج پیدا کند و ازنظر کمی نیز با افزایش وقوع جرم در این حوزه روبه‌رو شویم. سال‌ها به شکل‌های مختلف با مقوله حمل سلاح سرد برخورد شد اما دستگاه‌های مختلف در کنترل حمل سلاح سرد ناموفق بودند و عملاً این حوزه از کنترل خارج‌شده است. وضعیت جامعه به شکلی شده است که برخی حمل سلاح سرد برایشان جذابیت و یا ضرورت دارد و باید به دنبال ریشه‌های این حوزه رفت.

بر اساس نظر رسانه و کارشناسان و از سوی دیگر صاحب‌نظران و متخصصین حوزه قضایی بر این باور هستند که وجود قانون و آموزش به‌صورت هم‌زمان می‌تواند در این عرصه گام‌به‌گام به کاهش حمل سلاح سرد و حتی گرم منجر شود.

در همین راستا سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به این سؤال که چرا باوجوداینکه تمام زورگیران و اراذل خشن دستگیرشده سابقه‌دار هستند و دستگاه قضایی حکم قاطع و بازار دارنده‌ای در خصوص این افراد در نظر نمی‌گیرد، گفت: مرتکبان جرائم خشن از هرگونه تأسیسات ارفاقی دستگاه قضایی محروم هستند به‌عنوان‌مثال به آن‌ها مرخصی اعطا نمی‌شود و تخفیفات لازم در زمان صدور حکم به آن‌ها داده نمی‌شود و درنهایت برابر قوانین و مقررات با مجازات اشدی که قانون پیش‌بینی کرده است روبه‌رو می‌شوند.

وی افزوده است: در این خصوص اگر مورد نقضی را سراغ دارید به‌صورت مستند ارائه دهید تا پیگیری‌های لازم را انجام دهیم. این ادعایی که بعضاً تکرار و شنیده می‌شود که احکام بازدارنده از سوی دستگاه قضایی صادر نمی‌شود، در حقیقت نشان از بی‌اعتنایی نسبت به قوانین و مقررات در درجه اول دارد و به‌شدت تکذیب می‌شود چراکه دستگاه قضایی خود را موظف می‌داند درجایی که امنیت مردم به مخاطره می‌افتد و اراذل‌واوباش باعث ناامنی جامعه و مردم می‌شوند در چهارچوب قوانین و مقررات برخورد لازم و قانونی را داشته باشد.

جهانگیر بیان کرده است: برای پیشگیری از جرائم تمام بخش‌های مختلف باید تلاش کنند قبل از اینکه جرم ایجاد شود زمینه‌های ایجاد جرم را از بین ببرند و اصول دسترسی آسان به جرم را با دشواری روبه‌رو کنند این وظیفه تمام دستگاه‌ها است که ان‌شالله با همکاری لازم با دستگاه قضایی بتوانیم شاهد این باشیم اگر درجایی نقض قانون و مقررات صورت گرفت با اشد مجازات امکان برخورد با آن‌ها وجود داشته باشد.

از هر کوچه یک شلیک؛ آیا کسی صدای فریاد مردم را می‌شنود؟

حال در همین راستا امروز مردم استان کهگیلویه وبویراحمد خواهان برخورد بازدارند دستگاه‌های امنیت، انتظامی و قضائی در این رابطه هستند، صدای ممتد اسلحه در شب، صدای شلیک گلوله در عروسی و عزا و صدای ممتدی که در کارناوال‌های شادی و عزا دیده می‌شود ،امنیت روانی مردم را خدشه‌دار کرده‌اند.

امروز می‌بینیم و می‌شنویم که یک ورزشکار در میان انبوهی از شهروندان مورد هجمه چندین اسلحه به دست قرار می گیرد و ناخودآگاه پسربچه‌ای دراین‌بین نیز تیر می‌خورد، امروز باید به این نتیجه برسیم که آن پسربچه بی‌گناه تا کی می‌تواند این مسئله رادر ذهن خود هضم کند که در وسط یک نزاع تیرخورده، آیا امنیت روانی جامعه امروز نباید از لوس این ارازل اوباش که با رفتارهای دور از شأن و قلدرمعابانه در فضای مجازی و حقیقی هستند پاک شود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظر شما
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!


آخرین اخبار